YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Για την αμμολεκάνη εγώ την βάζω το βράδυ στο σαλόνι κοντά στη μπαλκονόπορτα και όλη τη μέρα την έχω στο μπαλκόνι. Αν την μέρα κάνει κρύο αφήνω την πόρτα τόσο ανοικτή όσο να χωράει η Χιονάτη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
red_devil2290
Νεοφερμένο μέλος
(πιθανόν θα ανέβηκε πάνω και στην προσπάθεια της να κατέβει θα την έριξε). Ίσως ο θόρυβος που θα έκανε, να την αποτρέψει να το ξανα κάνει,πως θα μπορούσα όμως να την αποτρέψω εγώ???? Είναι καθαρά προσωπικά θέματα αυτά ,το καταλαβαίνω, όμως δεν ξέρω πως ακριβώς να τα αντιμετωπίσω. Όταν θα κανει κάτι τέτοιο και θα είμαι μπροστά την μαλώνω, όταν όμως δεν είμαι..εκεί τι γίνεται??? Ευχαριστώ και πάλι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν κρύβεται κοιτώντας εσένα σημαίνει πως θέλει παιχνίδια κι αν έχεις κέφια κρύψου κι εσύ πίσω από μια πολυθρόνα η από κάποια πόρτα και καθε δυο-τρία δευτερόλεπτα βγάζε το κεφάλι σου έξω μέχρι να συναντηθούν τα βλέμματα σου και ξανακρύψου. Αν το κάνεις 5-6 φορές και στο τέλος μείνεις κρυμμένος δίχως να παρουσιάζεσαι θα δεις πως κάποια στιγμή θα έλθει σιγά σιγά να σε βρει.
Για το δεύτερο δεν υπάρχει περίπτωση να το αποφύγεις λόγω των μυρουδιών που βγαίνουν από τη κατσαρόλα. Αν απομακρύνεσαι από το πάγκο απλά σκέπαζε την κατσαρόλα. Κι εγώ όταν βγάζω βραστό κοτόπουλο η Χιονάτη το περιτριγυρίζει μυρίζοντας το. Το σκεπάζω κι αυτή συνεχίζει να μυρίζει μέχρι να βαρεθεί.
Για την τρίτη περίπτωση ρώτα εμένα πόσες φορές μου την γκρέμισε είτε παίζοντας με τα ρούχα που κρέμονται είτε ανεβαίνοντας πάνω της για να βλέπει καλύτερα έξω από το μπαλκόνι. Τώρα τελευταία τα αυτιά της απλώστρας φροντίζω να τα κλείνω πάνω στην απλώστρα έστω κι αν έχω κρεμάσει ρούχα γιατί η γάτα αν πατήσει πάνω στα αυτιά τότε η απλώστρα δεν ισορροπεί με αποτέλεσμα να την γκρεμίζει και να πέφτει κι αυτή μαζί της
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kate.m
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα στον αίλουρο: www.ailouros.gr Εκεί θα βρείς ΌΛΕΣ τις πληροφορίες που χρειάζεσαι! Διάβασε όχι μόνο για την φροντίδα της αλλά και για την φυσιολογία και την συμπεριφορά της. 'Ετσι θα καταλάβεις γιατί κάνει όσα κάνει.
https://www.ailouros.gr/Γάτα/Συμπεριφορά/Πρώτηγνωριμία/tabid/170/Default.aspxΕπίσης δεν χρειάζεται να είσαι περίεργος με την καθαριότητα εάν κάθε μήνα της ρίχνεις μια αμπούλα για εξωπαράσιτα (ψύλλους, τσιμπούρια, σκνίπες, κτλ.) Για τα ενδοπαράσιτα (πχ. σκουλήκια) θα της δίνεις χάπι κάθε τρίμηνο. Ρώτα τον κτηνίατρο σου.. Στη τελική, αφού είναι αρκετά μεγάλη, μπορείς με προσοχή να την κάνεις ένα μπάνιο, αφού της κόψεις τα νύχια και να ησυχάσεις για μια ζωή! (τα συχνά μπάνια απαγορεύονται - οι γάτες καθαρίζονται από μόνες τους!)
Deviator
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!!!Εδώ και πέντε ημέρες συγκατοικώ με το Louis (από το Armstrong όχι από το Σπύρος)...Σχεδόν σε όλα τα περνάμε ζάχαρη και προσαρμόστηκε σχετικά γρήγορα στο χώρο μόνο που κάτι με παραξενεύει...Είναι φυσιολογικό να μυρίζουν τόσο πολύ τα ούρα του;Κάθε μέρα αλλάζω την άμμο του γιατί μυρίζει πολύ άσχημα και όχι απλά ο χώρος που την έχω συνήθως αλλά και όλο το σπίτι.Άλλαξα τύπο άμμου αλλά από ότι φαίνεται,με το που επισκέφτηκε πάλι την λεκάνη του...μας λιβάνισε
..είναι φυσιολογικό να μυρίζει ένα σπίτι 100 τετραγωνικών από τα ούρα του;ενώ καθαρίζω την άμμο του καθημερινά;δεν έχει περάσει καλά-καλά μια εβδομάδα και έχω αλλάξει την άμμο του ήδη δύο φορές και έχω πλύνει την λεκάνη του άλλες τόσες..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
Να σου κάνω μια ερώτηση? Ο γατούλης σου είναι στειρωμένος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deviator
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σου Deviator και να σου ζήσει κατα αρχήν!!
Να σου κάνω μια ερώτηση? Ο γατούλης σου είναι στειρωμένος?
Σε ευχαριστώ πολύ!Ο γόης δεν είναι ακόμα στειρωμένος...Τον πήγα την επόμενη που τον παρέλαβα στον κτηνίατρο να του ανοίξω βιβλιάριο και να κάνει τα πρώτα του εμβόλια και τον ρώτησα και για την στείρωση και πόσο σύντομα μπορούμε να την κανονίσουμε..μου είπε πως πρέπει να περάσουν 15 ημέρες ανάμεσα στα πρώτα εμβόλια και μετά από μερικές μέρες από το δεύτερο, μπορούμε να την κάνουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
Deviator
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν γι'αυτό μυρίζουν τα ούρα του μικρού σου, είναι ορμονικό το πρόβλημα μόλις στειρωθεί δεν θα μυρίζει τόσο.
Αααα..ωραία..γιατί νόμιζα πως φταίει η μάρκα της άμμου του..κλαίει κιόλας κοντά στο παράθυρο του μπάνιου που βλέπει στο πάρκο που έχουν το πριγκιπάτο τους οι πολυάριθμες γάτες της περιοχής..μάλλον μυρίζει τις θηλυκές..άρα υπομονή μέχρι την στείρωση
..είναι αισθητή η διαφορά στην μυρωδιά μετά την στείρωση;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Στον δικό μου τον προηγούμενο γάτο, ναι ήταν διαφορετικά μετά την στείρωση για να μη σου πω πως δεν μύριζαν καθόλου. Εξαρτάται βέβαια και τον τύπο της άμμου που χρησιμοποιείς. Και θα συνεχίσει να κλαίει ο πρίγκιπας σου και για 3-4 μήνες ακόμα μετά την στείρωση ( έτσι είχε πει σε μένα ο δικός μου κτηνίατρος, επειδή θα έχει ακόμη ορμές).
Για την ώρα άστον στο παράθυρο να γλυκοκοιτάζει "φάτε μάτια ψάρια " αλλά πρόσεχε μην αφήσεις καμιά πόρτα ή παράθυρο ανοικτό γιατί μετά θα τον ψάχνεις στα μπουζούκια με καμιά τουρλωτή ναζιάρα γατούλα.
Deviator
Νεοφερμένο μέλος
Στον δικό μου τον προηγούμενο γάτο, ναι ήταν διαφορετικά μετά την στείρωση για να μη σου πω πως δεν μύριζαν καθόλου. Εξαρτάται βέβαια και τον τύπο της άμμου που χρησιμοποιείς. Και θα συνεχίσει να κλαίει ο πρίγκιπας σου και για 3-4 μήνες ακόμα μετά την στείρωση ( έτσι είχε πει σε μένα ο δικός μου κτηνίατρος, επειδή θα έχει ακόμη ορμές).
Για την ώρα άστον στο παράθυρο να γλυκοκοιτάζει "φάτε μάτια ψάρια " αλλά πρόσεχε μην αφήσεις καμιά πόρτα ή παράθυρο ανοικτό γιατί μετά θα τον ψάχνεις στα μπουζούκια με καμιά τουρλωτή ναζιάρα γατούλα.
Ωραία!Υπομονή μέχρι την στείρωση λοιπόν.Εννοείται πως θα συνεχίσω να ψάχνω για κάποια άμμο που να κρατάει όσο το δυνατόν καλύτερα τις μυρωδιές ούτως ώστε μετά και την στείρωση να έχουμε γάτα αλλά όχι ζημιά
..Έχω αμπαρώσει όλες τις πόρτες γιατί είναι δυνατό γατί,μαμούνι και περίεργος μόνο το παράθυρο του μπάνιου είναι πολύ λίγο ανοικτό αλλά σφηνωμένο και δεν χωράει και το έχω ένα φόβο όταν πάω για ύπνο μην την κάνει από εκεί..είμαι στον δεύτερο όροφο και πιστεύω πως δεν θα έχει ιδιαίτερο θέμα να βρει τρόπο διαφυγής για να συναντήσει τα πιπίνια..3-4 μήνες θα συνεχίσει;πωπω πάει η γειτονιά..τραγουδάω εγώ,παίζω ηλεκτρική και θα τραγουδάει τα βράδια και ο Louis..θα λένε δεν μας έφτανε αυτός,πήγε και πήρε και την έκδοσή του σε αιλουροειδές..
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Απορίες για την άμμο
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας!
Είμαι καινούρια στην παρέα και μετά από πολλή σκέψη και έρευνα που έκανα από περσι, θα ήθελα να πάρω 1 γατάκι. Θα ήθελα λοιπόν μερικές συμβουλές από εσάς που είστε και πιο έμπειροι ώστε να με βοηθήσουν στο να πάρω την τελική απόφαση γιατί, είναι κάποια θέματα που όσο και αν τα έχω σκεφτεί με προβληματίζουν. Γενικά από μικρή έχω αδυναμία στις γάτες και πέρασαν πολλές από τα χέρια μου,κυρίως αδέσποτες και ημίαιμες. Τώρα όμως σκέφτομαι να πάρω μια γάτα ράτσας περσική τσιντσίλα ή βρετανική κοντότριχη επειδή από πάντα μου άρεσαν πολύ αυτές οι γάτες,καθώς είναι ήσυχες και ιδανικές για το σπίτι. Το γεγονός ότι αφήνουν τρίχωμα παντού και χρειάζονται τακτική περιποίηση,ιδίως για τις μακρύτριχες δε μ'ενοχλει γιατί έχω τη διάθεση να τις περιποιόυμαι. Επίσης ν'αναφέρω πως είμαι φοιτήτρια και ξέρω πως η γάτα θα έχει αρκετά έξοδα στην αρχή συμπεριλαμβανομενα το κόστος της ράτσας,τα εμβόλια και τη στείρωση,γι'αυτό έχω μαζέψει κάποια χρήματα σε περίπτωση που το αποφασίσω. Δεν ξέρω όμως ποσο θα μου κοστιζει το φαγητό της και η άμμος κάθε μήνα, ιδίως αν είναι γάτα ράτσας που πιθανόν να χρειάζεται ειδικό φαγητό και διαφορετική περιποίηση.
Εκείνο που με προβληματίζει περισσότερο όμως είναι οι αρρώστιες και εννοώ κάτι σοβαρό, καθώς φοβάμαι πολύ πως δε θα ξερω πως ν'αντιδράσω γιατί με τρομάζουν
Βέβαια ξέρω πως αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ πάντα να το αποφύγω γιατί αναλαμβάνοντας το γατάκι έχω την πλήρη ευθύνη του και εννοείται παίρνω κι'αυτό το ρίσκο,αλλά όσο είναι δυνατόν θα έκανα ότι χρειάζεται για να παραμείνει υγιες. 'Ετσι η πρώτη μου σκέψη ήταν να επισκεφθώ 1 εκτροφείο που υποθέτω οι γάτες που εκτρέφονται εκέι είναι υγιείς με όλα τους τα εμβόλια. Οι βασικοί λόγοι λοιπόν που το σκέφτομαι ακόμη είναι κυρίως οι πιθανές αρρώστιες και το μηνιαίο κόστος και σχετικά με τις αρρώστιες θα ήθελα να γνωρίζω ποιες είναι οι συνηθέστερες στις γάτες,τι τις προκάλει και πως μπορούν να αποφευχθούν (π.χ μέσα απο διατροφή). Συγγνώμη αν σας ζάλισα

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Καθόλου μα καθόλου δεν μας ζάλισες. Μάλλον μας εντυπωσιάζει η ωριμότητα σου στο θέμα αυτό. Τα ζύγισες όλα βλέπω.
Αφού καταστάλαξες προχώρησέ το. Τα έξοδα του πρώτου χρόνου ( εξαρτάται κι από τον γιατρό που θα επιλέξεις γιατί δεν πιάνονται με τις τιμές που χρεώνει ο κάθε ένας) είναι τα πρώτα εμβόλια, αποπαρασίτωση, και φυσικά η στείρωση αν δεν το πάρεις στειρωμένο. Για το φαγητό εγώ δίνω στην Χιονάτη μου το YoungFemale της RoyalCanin που παίρνω από κλινική της Νίκαιας 16 ευρώ και διαρκεί περίπου 1 μήνα ( ίσως επειδή είναι μίζερη στο φαγητό της + 2 κονσερβάκια gourmet τη βδομάδα των 80gr( από 1.02 ευρώ το καθένα)σαν λιχουδιά.
Η άμμος που χρησιμοποιεί είναι της Catsan 10 κιλά περίπου 10 ευρώ το μήνα.
Για τις αρρώστιες δεν μπορεί κανένας να σου δώσει καμία συμβουλή αφού όλα αυτά είναι κισμέτ. Πάντως ότι και να παθαίνουν τα φιλαράκια μας κάτι θα στερηθούμε εμείς για να τα βοηθήσουμε.
Όσο για το φόβο με τις αρρώστιες όλοι οι γατογονεις ζούμε με την ίδια ανησυχία. Δεν θα είσαι η μόνη
Αν το πάρεις από εκτροφείο, στο θέμα του φαγητού αυτοί θα σε συμβουλέψουν τι πρέπει να του δίνεις και τι να προσέχεις στη διατροφή τους για την αποφυγή προβλημάτων .
Η γάτα όταν ζει μόνιμα στο σπίτι δεν κινδυνεύει καθόλου από τις γνωστές ασθένειες.
Όταν με το καλό το πάρεις άνοιξε ένα πόστ στο «Οι γάτες μου» να το γνωρίσουμε.
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Κατ'αρχάς έχεις μια πανέμορφη γάτα και επίσης ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
'Οντως προσπαθώ να τα ζυγίσω όλα γιατί θέλω να είμαι πλήρως συνειδητοποιημένη με την απόφαση μου,γι'αυτό ρωτάω κ αυτά με τις αρρώστιες. Έχω ακούσει πως συγκεκριμένα είδη τροφής π.χ ξηρή τροφή ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα υγείας αλλά φαντάζομαι σ'αυτα θα με συμβουλέψει ο εκτροφέας ή ο κτηνίατρος. Παρ'ολα αυτά θα ήθελα πολύ μια γάτα για συντροφιά γιατί από μικρή μεγάλωσα με γάτες και τις αγαπάω πολύ! Τέτοια εποχή ίσως είναι αργά για να βρω γατάκια σε εκτροφείο,πιθανόν να έχουν υιοθετηθεί τα περισσότερα, αλλά όπως και να'χει θα επισκεφθώ ένα για να δω πως ζουν οι γάτες εκεί και πιστεύω θα με βοηθήσει κιόλας να πάρω την τελική μου απόφαση. Αλήθεια αν υπάρχουν κ άλλοι φοιτητές εδώ στην παρέα που έχουν γάτες θα ήθελα ν'ακούσω εμπειρίες και πως είναι το να ζούνε μαζί.

ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
' Έχω ακούσει πως συγκεκριμένα είδη τροφής π.χ ξηρή τροφή ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα υγείας αλλά φαντάζομαι σ'αυτα θα με συμβουλέψει ο εκτροφέας ή ο κτηνίατρος.![]()
Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Πράγματι οι εκτροφείς θα σου πουν με λεπτομέρειες και θα σου τα αιτιολογήσουν. Οι περισσότεροι στο φόρουμ απ ότι έχω παρατηρήσει δίνουν ξηρή τροφή στα φιλαράκια τους γιατί πολλοί ισχυρίζονται ότι η μαλακή τροφή με τον χρόνο δημιουργεί προβλήματα στα δόντια και στο στόμα από τα υπολείμματα. Κι ο γιατρός της Χιονάτης επιμένει πως είναι καλύτερη η ξηρά τροφή, δίχως να αποκλείει το βραστό κοτόπουλο και το ρύζι μια φορά την βδομάδα.
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Συμφωνώ γιατί όσο να'ναι το φοιτητικό σπίτι δεν μπορεί να είναι συνεχώς γεμάτο με φίλους και είναι στιγμές που νιώθω κ εγώ λίγη μοναξιά (ιδίως σε περιόδους εξεταστικής!). Οπότε το να με υποδέχεται και να μου κρατάει συντροφιά ένας χνουδωτός φίλος υποθέτω πως θα είναι ένα όμορφο συναίσθημα
'Οσο για το όταν τελειώσω τις σπουδές εννοείται πως θέλω να το έχω και τότε μαζί μου, ετσι κ αλλιώς θα έχω συνδεθεί πολυ μαζί του για να το αφήσω. Επίσης ν'αναφέρω πως το πατρικό μου είναι εκτός Αθηνών και αναγκαστικά κάποιες φορές το χρόνο θα ταξιδεύω με αεροπλάνο (περίπου 1.30 ώρα πτήση) και θα πρέπει να παίρνω μαζί και τη γάτα γιατί δεν έχω κάποιον στην Αθήνα ώστε να τη φροντίζει όσο θα λείπω. Ελπίζω πως αυτό δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο εφόσον έχω μαζί τα απαραίτητα χαρτιά για να ταξιδέψει..
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξέρω αν διάβασες την ιστορία αυτή
https://www.mypetz.gr/threads/Το-γνωστό-θέμα-ΚΤΕΛ.231519/
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Γιάννη σ'ευχαριστώ κ πάλι για τις πληροφορίες! Αντιλαμβάνομαι πως η διατροφή είναι θέμα του κτηνίατρου ή του εκτροφέα. Τη διάβασα την ιστορία γιατί ψάχνω πολύ τα θέματα του φόρουμ και θα ενημερωθώ όσο πρέπει για το θέμα του ταξιδιού, αν και όπως το βλέπω σήμερα είναι θέμα ρουτίνας πια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool