MissKit
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα vregmeni_gata! Υπάρχουν φοιτητές που ζουν σε άλλη πόλη από τη δική τους μάλιστα και είναι στο τρίτο έτος των σπουδών τους αισίως! (βλ. υποφαινόμενη
)Να σου πω πως κι εγώ ξεκίνησα τις σκέψεις μου όπως κι εσύ ξεκινώντας από το πιο βασικό: έξοδα. Κάθε μήνα λοιπόν σημείωνα τα έξοδά μου και κοιτούσα πόσα θα περίσσευαν για το γατάκι μου. Αφού έλυσα αυτό, ύστερα πήγα στο δεύτερο πιο σημαντικό: μετακινήσεις. Έψαξα τις εναλλακτικές ώστε να μπορώ να τον παίρνω πάντα μαζί μου. Τρίτο: κτηνίατρος και κάποιες οικονομίες για έκτακτη ανάγκη.
Ύστερα ήρθε το εκτροφείο και κατά την αναζήτηση το MyCat.
Ήρθα σε επαφή με εκτροφέα, βρήκα το γατάκι μου και από την πρώτη Μαΐου του 2010 ζούμε μαζί. Είναι η καλύτερη παρέα που θα μπορούσα να έχω.
Εντάξει, με ζορίζει λιγάκι με το καθάρισμα γιατί χρειάζεται να είμαι πολύ πιο σχολαστική, αλλά χαλάλι του, δε με νοιάζει καθόλου. Μου αρκεί να τον κοιτάζω να κοιμάται και ηρεμώ. 
Το πόσα θα είναι τα μηνιαία έξοδα της γάτας σου εξαρτάται κατά πολύ από εσένα και τι επιλογές θα κάνεις. Εγώ βγάζω ένα μέσο όρο 50€ άντε 60€ μηνιαίως. 27.5€ η τροφή μας, 15€ η άμμος (παίρνουμε την ακριβή
) και μετά ό,τι κονσερβάκι του πάρω και καμιά λιχουδιά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
houlieta
Δραστήριο μέλος
Και εμένα ο γατούλης μου με υιοθέτησε όταν ήμουν φοιτήτρια...Αλήθεια αν υπάρχουν κ άλλοι φοιτητές εδώ στην παρέα που έχουν γάτες θα ήθελα ν'ακούσω εμπειρίες και πως είναι το να ζούνε μαζί.![]()

Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβει στην φοιτητική μου ζωή!
Τα έξοδα δεν είναι πολλά, χρειάζονται ελάχιστες αλλαγές στον προϋπολογισμό σου και δεν θα το καταλαβαίνεις καν.. Ειδικά αν φροντίζεις τις ανάγκες του όσο έχεις φρέσκα τα χρήματα στα χέρια σου (μόλις τα λάβεις δλδ) δεν θα σε απασχολεί καθόλου.. Εγώ έτσι έκανα για να είμαι πάντα σιγουρη ότι δεν θα του λείψει κάτι.
Θεωρώ ότι αν υπάρχει ένα μείον (και μοναδικό) είναι ότι δεν θα μπορείς να λείπεις μέρες από το σπίτι γιατί δεν θα μπορείς να τον αφήνεις μονάχο του. Εγώ μόνο αυτό θυμάμαι σαν πρόβλημα αν και ευτυχώς, εχω μια φίλη που όταν σπουδάζαμε και ήθελα να κάνω κάποια εκδρομή - στην οποία τυχαινε να μην έρχεται εκείνη - πήγαινε και έμενε στο δικό μου σπίτι όσο έλειπα και έκανε και παρέα στο αγόρι μου...
Όλα τα άλλα στην ζωή (αρρώστιες και άλλα τέτοια κακά πράγματα που σκέφτεσαι) δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε ή ακόμη και να τα προλάβουμε ακόμη και για τους εαυτούς μας... Κάποια πράγματα παραμένουν τυχερά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα MissKit και houlieta! Ευχαριστώ που μοιραστήκατε τις εμπειρίες σας και όντως είναι πολύ ενθαρρυντικά αυτά που μου λέτε για τα μηνιαία έξοδα, οφείλω να παραδεχτώ πως καθησυχάστηκα αρκετά
Εγώ βρίσκομαι στο 2ο έτος των σπουδών μου κ αυτό με τις εκδρομές είναι όντως 1 μικρό προβληματάκι γιατί ως φοιτητές πηγαίνουμε αρκετές αλλά πιστεύω ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα να το αφήσω σε μια φιλόζωη φίλη μου για μερικές μερούλες. Επίσης ως φοιτητές αναγκαστικά λείπουμε κάποιες ώρες από το σπίτι γιατί πηγαίνουμε σχολή, επηρεάζει αυτή η έλλειψη αρνητικά τη ψυχολογία της γάτας? Εννοείται φυσικά ότι όταν θα γυρίζω σπίτι θα της αφιερώνω αρκετό χρόνο αλλά δε θέλω να μην περνάει καλά λόγω του δικού μου προγράμματος. 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Όχι φυσικά, οι γάτες είναι πολύ ανεξάρτητες και δεν τις ενοχλεί να μένουν μόνες τους κάποιες ώρες της μέρας. Όλοι μας λείπουμε από το σπίτι, είτε για φοίτηση είτε για δουλειά. Αν όμως πάρεις ράτσα ψάξε το λιγάκι παραπάνω γιατί κάποιες ράτσες νομίζω πως δεν αντέχουν πολύ τη μοναξιά.
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Ναι μάλλον γάτα ράτσας θα πάρω, σκέφτομαι περσική τσιντσίλα ή βρετανική κοντότριχη. Δεν έχω αποφασίσει ποια από τις 2 ράτσες ακόμη, αλλά θα ψάξω περισσότερο τον χαρακτήρα τους για να καταλήξω. Η δεύτερη μου έχουν πει πως είναι πολύ ανεξάρτητη και δεν την ενοχλεί τόσο η μοναξιά. Για τις περσικές δε γνωρίζω,αλλά αν έχει κάποιος ας μας περιγράψει το χαρακτήρα της.Πάντως και οι δυο ράτσες γάτας έχω ακούσει πως είναι πολύ ήσυχες.

sotago
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας. θέλω την βοήθεια μου σχετικά με την madonna, την γατούλα μου. είναι 5 εβδομάδων περίπου και ενώ είναι πολύ καλο γατάκι, είναι αρκετά επιθετικό. όλο πάει να δαγκώσει για παιχνίδι και μάλιστα δυνατά. επίσης πάει να σκαρφαλώσει πάνω σου συνεχεια και επειδή εκτος αυτού με ξεσκίζει με τα νυχάκια του γιατί είναι καλοκαίρι και φοράω κοντό παντελονάκι. υποθέτω χρειάζεται παρέα αλλα γατάκια, αλλα δυστυχώς δεν έχω κανένα γνωστό να το παο να παίξει. (ευχαρίστως αν είναι κανεις από θεσσαλονίκη, ειδικά δυτική, να αλλάξουμε τηλεφωνα να τα βάλουμε να παίξουν. τελευταίο πρόβλημα που έχω είναι το βραδυ. από τότε που έμαθε να πηδάει στα κρεβάτια, όταν ξαπλώνω έρχεται κι αυτό πάνω μου. το θέμα είναι κοιμάμαι πολύ άτσαλα και θα το πλακώσω.a ναι και κάτι τελευταίο. όταν το περνώ αγκαλιά πάει να με θηλάσει όλη την ώρα και μου σαλιώνει το μπλουζάκι! πως μπορώ να του το κόψω? βοηθήστε παιδιά είμαι νέα "γατομανα"!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα και να χαιρεσαι το γατακι σου.

Η συμπεριφορα που περιγραφεις ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικη για αυτην την ηλικια.Σκεψου οτι ειναι μωρο ακομα,τωρα εξερευναει και μαθαινει τον κοσμο,τις δυνατοτητες του για αυτο και δαγκωνει,σκαρφαλωνει κλπ.Οντως αν ειχε τη μανουλα και τα αδφελφακια του,θα επαιζε μαζι τους,τωρα πρεπει να παιξεις εσυ αυτον τον ρολο,και ειναι πολυ ομορφος κιολας.

Απλα οταν δαγκωνει,κανε εναν ξαφνικο θορυβο για να σου αφησει το χερι(μην το τραβας εσυ).Αν φοβασαι για το κρεβατι,κλεινε την πορτα του δωματιου σου,αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα βεβαια.
Κατα τα αλλα,μεγαλωνοντας σιγα σιγα θα ηρεμισει,αλλα τωρα δεν γινεται να εχει διαφορετικη συμπεριφορα..αφου ειναι μικρο.

CatCat21
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα..ειμαι νεος στο φορουμ..θα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις για την αποκτηση γατας.. Πρωτον θα ηθελα να μαθω ποιο ειναι το κοστος των εμβολιων,τροφης (απλης-μετριας), παιχνιδιων αμμολεκανης και στειρωσης κ.α ...Επισης θελω να μου πειτε τι φυλλο γατας να παρω αρσενικο η θυληκο (πλεονεκτηματα,μειωνεκτηματα) Ελπιζω να απαντησετε οσο το δυνατον γρηγοροτερα..

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα CatCat.Καλησπερα..ειμαι νεος στο φορουμ..θα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις για την αποκτηση γατας.. Πρωτον θα ηθελα να μαθω ποιο ειναι το κοστος των εμβολιων,τροφης (απλης-μετριας), παιχνιδιων αμμολεκανης και στειρωσης κ.α ...Επισης θελω να μου πειτε τι φυλλο γατας να παρω αρσενικο η θυληκο (πλεονεκτηματα,μειωνεκτηματα) Ελπιζω να απαντησετε οσο το δυνατον γρηγοροτερα..![]()

Το κοστος των εμβολιων δεν νομιζω να υπερβαινουν τα 60 ευρω το χρονο,ισως να λέω και πολλα.
Τροφη τωρα...
μια μετρια τροφη περιπου 17 με 20 ευρω το 3κιλο ας πουμε.Ποσο κραταει;Αναλογα με την ποιοτητα της τροφης.Εγω για παραδειγμα παιρνω την Ακανα,που ειναι απο τις πιο καλες και ακριβες τροφες,και για ΔΥΟ γατια μου κραταει σιγουρα 15με 20 μερες.Μιλαμε για δυο γατια βεβαια,απο τα οποια το ενα ειναι πολυ φαγανο..
,και κοστιζει περιπου 24 ευρω τα 3 κιλα.Αμμολεκανη αναλογα αν ειναι κλειστη ή ανοιχτη.Οι κλειστες που ειναι και πιο ακριβες,αν θυμαμαι καλα περιπου 20 ευρω.
Η αμμος παλι εξαρταται..εγω παιρνω μια οικολογικη που κοστιζει 7 ευρω,και μου κραταει περιοπιυ 15 μερρες,αλλα για ΔΥΟ γατια παλι το τονιζω.Αλλες συμφερουν περισσοτερο.
Η στειρωση στα αρσενικα κυμαινεται περιπου στα 70 ευρωα(και με 60 βρισκεις αλλα και με 90),και στα θηλυκα απο 80 εως 120(το ακριβοτερο που εχω δει)
Ε..για παιχνιδακια τωρα οκ,φτηνα ειναι ως επι το πλειστον.
Να σου πω την αληθεια δεν εχω κατσει να υπολογισω ποσο μου κοστιζει τον μηνα ή τον χρονο για 2 γατια.

maraki.m
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σε όλους .Έχω να πω πως τα άρθρα που βρήκα με βοήθησαν πάρα πολύ και βρήκα πολλές πληροφορίες. Έκανα προσπάθεια δύο φόρες ακόμα να δημοσιεύσω άρθρο άλλα με κάποιον εκνευριστικό τρόπο κατάφερνα πάντα λίγο πριν τελειώσω να βγω από την σελίδα..

Λοιπόν ας μπω τώρα στο θέμα μου. Σε λίγο καιρό θα πάρω ένα γατάκι αφού κατάφερα και έπεισα τους γονείς μου μιας και είμαι ακόμα 14.Έχω αποφασίσει να το πάρω σοβαρά το θέμα γιατί από πάντα είχα μια αγάπη στα ζώα και προσπαθώ σε κάποιους ‘’ανθρώπους’’ να εξηγήσω πως δεν είναι παιχνίδια. Γιάυτο λοιπόν επειδή θα τα μεγαλώσω μονή μου θέλω κάποιες συμβουλές ώστε να έχει μια όμορφη ζωή το χρυσούλι μου
Και ας αρχίσω τις ερωτήσεις:
1.Ποιά είναι τα απολύτως απαραίτητα εμβόλια που πρέπει να κάνει;
2.Το βράδυ να κοιμάται στο δωμάτιό μου;Φοβάμε μήπως έρθει και μου γρατσουνίσει το πρόσωπο ενώ θα κοιμάμαι.
3. Χρειάζεται βόλτες ; Σκευτόμουν για λουρί αλλά ζω σε μία μικρή πόλη και δεν έχει εμφανιστεί ξανά αυτό. Σε όσους το είπα γέλασαν με την ψυχή τους. Να την αφήνω έξω δεν θέλω γιατί κυκλοφορούν πολλές φόλες. τι να κάνω;
4.Μπορώ να φτιάξω μόνη μου ονυχοδρόμιο; Η να προτιμήσω για κάτι καλύμματα για τα νύχια που διάβασα;
5.Αν πάρω και άλλο ένα γατάκι θα είναι κάλο; Ή μήπως πολύ ακριβό; Θα περιοριστούν οι ζημιές ή θα γίνεται μία κόλαση στο σπίτι;
Δεν με ενδιαφέρει αν θα δυσκολευτώ θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο για το/τα γατουνι/α μου! Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.Απλά θέλω να γίνω μία καλή γατομάνα!

sotago
Νεοφερμένο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Θα πρότεινα να μην το βγάζεις έξω, εάν το μπαλκόνι ή ο κήπος σας δεν είναι πλήρως περιφραγμένο.
Επιπλέον, μπορείς να το βγάζεις έξω με σαμαράκι.
Μπορείς να κοιτάξεις τα θέματα Περίφραξη μπαλκονιού; & Βόλτα με λουρί;, ώστε να πάρεις μερικές ιδέες.

Όσον αφορά το μπάνιο, εγώ τη δική μου δεν την έχω κάνει μπάνιο ποτέ και μοσχοβολάει.
Τώρα το καλοκαίρι, μπορείς να βρέξεις λίγο τα χέρια σου και να τα περάσεις στο τρίχωμα της, χαϊδεύοντας την.
Επιπλέον, μπορείς να την χαϊδεύεις με κάποιο μωρομάντηλο.
Όσον αφορά το κόψιμο νυχιών, θέλει κάποια προσοχή ώστε να μην το τραυματίσεις.
Μια καλή ώρα για να το κάνεις χωρίς να αντιδράσει, είναι όταν κοιμάται.
Απλώς έχε κατά νου να κόβεις μόνο το λευκό κομμάτι των νυχιών (δηλαδή τις "μύτες") και όχι το τμήμα των νυχιών που είναι κόκκινο - ροζ.
Τέλος, σε μικρή ηλικία τα γατάκια θέλουν πολλά παιχνίδια οπότε δεν μπορούν να καταλάβουν ότι θες να κοιμηθείς το βράδυ.
Επειδή η γάτα είναι νυκτόβιο ζώο, θέλει να είναι σε δράση τη νύχτα.
Ένα καλό κόλπο είναι να παίζεις μαζί του για κανένα μισάωρο πριν πέσεις για ύπνο ώστε να κουραστεί, να χορτάσει παιχνίδι και να κοιμηθεί κι αυτό.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Γεια σε όλους .Έχω να πω πως τα άρθρα που βρήκα με βοήθησαν πάρα πολύ και βρήκα πολλές πληροφορίες. Έκανα προσπάθεια δύο φόρες ακόμα να δημοσιεύσω άρθρο άλλα με κάποιον εκνευριστικό τρόπο κατάφερνα πάντα λίγο πριν τελειώσω να βγω από την σελίδα..
Λοιπόν ας μπω τώρα στο θέμα μου. Σε λίγο καιρό θα πάρω ένα γατάκι αφού κατάφερα και έπεισα τους γονείς μου μιας και είμαι ακόμα 14.Έχω αποφασίσει να το πάρω σοβαρά το θέμα γιατί από πάντα είχα μια αγάπη στα ζώα και προσπαθώ σε κάποιους ‘’ανθρώπους’’ να εξηγήσω πως δεν είναι παιχνίδια. Γιάυτο λοιπόν επειδή θα τα μεγαλώσω μονή μου θέλω κάποιες συμβουλές ώστε να έχει μια όμορφη ζωή το χρυσούλι μου![]()
Και ας αρχίσω τις ερωτήσεις:
1.Ποιά είναι τα απολύτως απαραίτητα εμβόλια που πρέπει να κάνει;
2.Το βράδυ να κοιμάται στο δωμάτιό μου;Φοβάμε μήπως έρθει και μου γρατσουνίσει το πρόσωπο ενώ θα κοιμάμαι.
3. Χρειάζεται βόλτες ; Σκευτόμουν για λουρί αλλά ζω σε μία μικρή πόλη και δεν έχει εμφανιστεί ξανά αυτό. Σε όσους το είπα γέλασαν με την ψυχή τους. Να την αφήνω έξω δεν θέλω γιατί κυκλοφορούν πολλές φόλες. τι να κάνω;
4.Μπορώ να φτιάξω μόνη μου ονυχοδρόμιο; Η να προτιμήσω για κάτι καλύμματα για τα νύχια που διάβασα;
5.Αν πάρω και άλλο ένα γατάκι θα είναι κάλο; Ή μήπως πολύ ακριβό; Θα περιοριστούν οι ζημιές ή θα γίνεται μία κόλαση στο σπίτι;
Δεν με ενδιαφέρει αν θα δυσκολευτώ θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο για το/τα γατουνι/α μου! Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.Απλά θέλω να γίνω μία καλή γατομάνα!![]()
Καταρχην το πιο σημαντικο απο ολα ειναι να ειναι απολυτα σιγουροι οι γονεις σου,οτι τελικα θελουν γατα.Το οτι χρειαστηκες να τους πεισεις δεν ειναι τοσο ενθαρυντικο.
Αν πχ δουν οτι υπαρχει τριχα στο σπιτι,εχοντας γατα...μπορει να το μετανιωσουν.Τοτε...τι θα γινει το γατακι;Τεσπα.
Εξαρταται και απο το αν θα ζει αποκλειστικα μεσα το γατακι.3-4 ειναι αν θυμαμαι καλα,αλλα θα στα πει ο κτηνιατρος αυτα.1.Ποιά είναι τα απολύτως απαραίτητα εμβόλια που πρέπει να κάνει;
Οι περισσοτεροι απο εμας κοιμομαστε μαζι με τα γατακια μας.Καμια φορα μπορει να πεσει και καμια γρατζουνια,αλλα σπανια..και αν το κανει,καταλαθος θα το κανει πανω σε παιχνιδι.2.Το βράδυ να κοιμάται στο δωμάτιό μου;Φοβάμε μήπως έρθει και μου γρατσουνίσει το πρόσωπο ενώ θα κοιμάμαι.
Εξω σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση να μην το αφησεις,δεν θα εχει πολυ ζωη..ασε που μπορει και να μην ξαναγυρισει.Οι βολτες δεν ειναι υποχρεωτικες.Οταν ενα γατακι μαθει να ζει αποκλειστικα στο σπιτι,συνηθως δεν του λειπει το εξω.Ειναι σαν το γλυκο.Αν δεν το δικιμασεις δεν το θες,.Παντως ναι,υπαρχει και το σαμαρακι(οχι λουρι γιατι το βγαζει η γατα) για βολτες,αλλα δεν το δεχονται ολα τα γατια.Πολλοι απο εμας το κανουν αυτο.Χρειάζεται βόλτες ; Σκευτόμουν για λουρί αλλά ζω σε μία μικρή πόλη και δεν έχει εμφανιστεί ξανά αυτό. Σε όσους το είπα γέλασαν με την ψυχή τους. Να την αφήνω έξω δεν θέλω γιατί κυκλοφορούν πολλές φόλες. τι να κάνω;
Και μονη σου μπορεις να φτιαξεις,ευκολο ειναι.Τα καλλυματα για τα νυχια,δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις;Να του καλυψεις τα νυχια δηλαδη με κατι;;Κυκλοφορει κατι τετοιο;;Αν ναι,να ΜΗΝ το κανεις,,θα ειναι βασανιστικο για τη γατα.4.Μπορώ να φτιάξω μόνη μου ονυχοδρόμιο; Η να προτιμήσω για κάτι καλύμματα για τα νύχια που διάβασα;
Με δευτερο γατακι,το πιο πιθανο ειναι οτι θα ειναι πολυ πιο ευτυχισμενο ,γιατι θα εχει και παρεα.Οπως και να το κανουμε αλλο η ανθρωπινη παρεα,και αλλο τα ζωακια μαζι.Τα εξοδα σαφεστατα και γινονται παραπανω,οχι ομως ακριβως διπλα..καθοτι καποια πραγματα δεν χρειαζονται απο δυο.5.Αν πάρω και άλλο ένα γατάκι θα είναι κάλο; Ή μήπως πολύ ακριβό; Θα περιοριστούν οι ζημιές ή θα γίνεται μία κόλαση στο σπίτι;
Ομως εδω οι γονεις σου ειχαν προβλημα με ενα γατι,θα τους πας και δευτερο;;
Νομιζω οτι καταρχην πρεπει να κανετε μια σοβαρη συζητηση με τους γονεις σου,να τους πεις καποια πραγματα,να τους ενημερωσεις..πχ οτι θα χρειαζεται κτηνιατρικη περιθαλψη,τα εμβολια του,στειρωση,αποπαρασιτωση..και επισης υπαρχουν και οι πιθανοτητες εκτακτων περιστατικων,πχ να αρρωστησει το γατακι.
Ακομα..θα υπαρχει καπου αμμολεκανη..και καποιος θα πρεπει να την καθαριζει καθημερινα.Εσυ κανονικα θα πρεπει να το κανεις αυτο.Εισαι ετοιμη για τετοιες ευθυνες;;Και το σηματικοτερο..ειναι οι γονεις σου;;Κακα τα ψεματα,ανηλικη εισαι ακομα,και οσο και αν θες ενα γατακι..οι γονεις θα πρεπει να ειναι απολυτα συμφωνοι.

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Οι γονείς σου είναι καταρχήν διατεθιμένοι να κρατήσετε το γατάκι μέσα στο σπίτι;
Τα έξοδα της συντήρησης ενός γάτου δεν είναι πολλά. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει καλή διάθεση απ' όλη την οικογένεια γιατί στη δική σου περίπτωση, είσαι ακόμα μικρή και πολλές αποφάσεις παίρνονται από κοινού..
Στο My Cat θα βρεις αμέτρητες σελίδες με πληροφορίες.. διάβασε, ρώτα, αλλά μην βιάζεσαι.. να ξέρεις πως τη γάτα σου ολοκληρωτικά δεν πρόκειται να την μάθεις ποτέ

maraki.m
Νεοφερμένο μέλος

Όσον αφορά τη φροντίδα και την περιποίηση είμαι απολύτως έτοιμη για αυτό.
Θα γίνει μια σοβάρη συζήτηση σήμερα το βράδυ και έχω δει πως και αυτοί το θέλουν αυτό το ζωάκι! Πιστεύω πως θα τους καταφέρω στο άνετο! Θα ξανά γράψω για νεότερα!

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Περιμένουμε να μας γράψεις νέα λοιπόν!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μπραβο Μαρια μου,δειχνεις οτι εχεις παρει σοβαρα το θεμα υιοθεσιας..μακαρι ολοι να ηταν ετσι.

Ακομα και αν τελικα αλλαξουν γνωμη οι γονεις σου(λεμε..ΑΝ),μην απογοητευτεις.Θα ερθει η στιγμη που θα μπορεσεις να υιοθετησεις ενα ζωακι,οταν γινεις ανεξαρτητη.

Gogo Valentinou
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα και να σου ζησει η γατουλα...Εκανες μια πολλη καλη κινηση για σενα και το ζωακι....Στην αρχη ολα θα σου φαινονται περιεργα και θα σαι φοβισμενος...Εγω στην αρχη εβαζα ναυλον ποδια και γαντια να πιασω και να χαιδεψω το γατονι μου...το ειχα βρει σ ενα κουτι παρατημενο βρωμικο και μωρουλι και φοβομουν πολυ μην κολλησω τπτ παρα την περιποιηση του απο τη γιατρο...Ασε που το κανα και μπανιο μετα τα κακα του οπως και τωρα με τον νεο μικρο μου, γιατι ως μωρα μπορει να πηγαινουν αμμο αλλα μετα τα πατουν και ο ποπουλης δεν ειναι καθαρος...Αυτο βεβαια κραταει περιπου 10 ημερες...Τωρα ομως δεν φοβαμαι τπτ...τα χω αγκαλια και μακια μουκια και κρεβατι μαζι κι ολα μαζι...Απλα χρησιμοποιω συχνα μωρομαντηλα (τ αντιπαθουν οπως το νερο) και κανω τα πατουσακια τους ειδικα μετα την αμμο και εαν ειναι ωρα υπνου που θα τρεξουν κρεβατι....αν ειναι αλλη ωρα της μερας τα πλενουν μονοι τους...Παρ ολα αυτα μ αρεσει με μωρομαντηλα να τα κανω γιατι εκτος του οτι καθαριζουν απο σκονη μοσχομυριζουν σαν μωρακια....Κανε λοιπον αυτο να νιωθεις εσυ πιο χαλαρος ....Με τον καιρο δεν θα τα ξεχωριζεις απο τους ανθρωπους και θα τ αφηνεις παντου να πηγαινουν....
maraki.m
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν έχω πολύ ευχάριστα νέα.Οι γονείς μου συμφώνησαν χωρίς καμία προσπάθεια! Θα το πάρω το γατάκι!

Πρέπει βέβαια να περιμένω 8 εβδομάδες από την στιγμή που θα γεννηθεί (σε 2-3 μέρες δηλαδή) για να απογαλακτιστεί και να το διδάξει η μαμά του κάποια πράγματα! Έχω υπομονή και περιμένω αφού τα καλά αργούν να γίνουν!

Θα ήθελα όμως να μου πείτε δυο πράγματα για τον εχινόκοκκο. Είναι τόσο βλαβερό όσο ακούγεται;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Βρε συ..ο εχινοκκοκος κυριως απο σκυλια το παθαιενεις..οχι απο γατα..
Δες εδω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool