Καλησπέρα φίλε χρήστη και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Να σου απαντήσω λοιπόν σε ένα ένα τα θεματάκια που σε απασχολούν.
Επειδή έψαξα γενικά αλλά δεν έβγαλα άκρη, είναι μια φάση αυτή που θα του περάσει ή θα θέλει μια ζωή να είναι πάνω μου? Γενικά δε το θέλω αυτό αλλά άμα του βγει έτσι δεν μπορώ να κάνω και τίποτα

. Στο προηγούμενο σπίτι δεν πολυήθελε επαφή με τους ανθρώπους έπαιζε με τον άλλο γάτο συνέχεια.
Για αρχή να σου πω πως είναι πολύ νωρίς να βγάλεις συμπέρασμα από την συμπεριφορά του, ακόμα απ' ότι κατάλαβα από τα λεγόμενά σου, χθες ήρθε το γατόνι στο σπίτι σου. Χρειάζεται κάποιον χρόνο να μάθει τον χώρο, μια και οι γάτες δένονται πολύ με τον χώρο τους και γι' αυτό προτιμάει να βρίσκεται μαζί σου. Επίσης στο άλλο σπίτι είχε παρέα κι άλλους γατούληδες ενώ στο σπίτι σου έχει μόνο εσένα. Θα πρότεινα αφού περάσουν μερικές μέρες και δεις πως έχει άνεση πια με τον χώρο, να αφιερώνεις κάποιον χρόνο για να παίζεις μαζί του, κατά προτίμηση με παιχνιδάκια που δεν θα του μάθουν να κάνει επιθέσεις στα χέρια σου.
΄Οσο πιο νωρίς ξεκινήσει η εκπαίδευσή του τόσο το καλύτερο.
Επίσης δεν θέλω γενικά να κοιμάται μαζί μου, κυρίως επειδή κάνω πολύ ανήσυχο ύπνο μην τον χτυπήσω.
Αυτό μην το φοβάσαι και τόσο, τα γατιά γενικά δεν είναι από γυαλί για να σπάσουν και από την άλλη έχουν ένστικτο αυτοσυντήρησης. Επίσης επειδή ξέρω τον ύπνο που έκανα εγώ πριν αποκτήσω την πρώτη μου γατούλα και ήταν πολύ άσχημος, να σου πω πως θα συνηθίσεις κι εσύ. Εγώ πλέον, επειδή έχω και γέρικο γατί έχω μάθει να κοιμάμαι με το ένα μάτι ανοιχτό.

Μην στερήσεις από τον εαυτό σου αλλά και από το γατουλίνι σου που έχει μόνο εσένα την απόλαυση του να κοιμάστε μαζί.
Επίσης χτες πήγα να τον βγάλω μπαλκόνι (1ος όροφος) και κατευθείαν σκαρφάλωσε στο στηθαίο και εννοείται πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη. Τι να κάνω για προστασία?
Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και καλό θα ήταν να μην το αφήνεις να βγαίνει στο μπαλκόνι μέχρι να το κάνεις ασφαλές. Μπορείς να κάνεις μια καλή περίφραξη και έτσι να ξεκινήσει να βγαίνει, αλλά και πάλι υπάρχουν περιπτώσεις που θα σου πρότεινα να μένει μέσα. Για παράδειγμα όταν εσύ θα λείπεις και δεν θα έχει καμμιά επίβλεψη, επίσης όταν θα καταλάβεις πως θέλει να ζευγαρώσει και μέχρι να στειρωθεί, καλό θα ήταν να μην έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι.
Γιατί στα λέω αυτά, πρώτα πρώτα μπορεί να πέσει από κάτω και να χαθεί ή μπορεί να χτυπήσει και μάλιστα σοβαρά, ανάλογα το πέσιμο. Δεν είναι καθόλου αστείο...
Σχετικά με το σκυλάκι του αδελφού σου, φοβάμαι πως δεν μπορώ να σου πω πολλά πράγματα μια και δεν είχα ποτέ μου σκύλο. Υπάρχουν όμως μέλη μας που έχουν και θα σου απαντήσουν ευχαρίστως και με λεπτομέρειες.
Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως ένα γατάκι που είχα δώσει στην κόρη μου, που έχει 3 σκυλιά, τα έφερε αμέσως σε επαφή. Με το μικρόσωμο εννοώ, αργότερα και αφού πέρασε ένα διάστημα που ήταν κι εκείνη παρούσα, το έφερε και με τα μεγαλόσωμα. Θέλει λίγη δουλίτσα αυτό αλλά γίνεται και τώρα πλέον δεν χρειάζονται την παραμικρή επίβλεψη και κοιμούνται αγκαλίτσα, παίζουν σαν παλαβά και μάλιστα τρώει και το ένα το φαγητό του άλλου.

΄Οτι άλλη απορία έχεις μην διστάσεις να ρωτήσεις, ή να περιηγηθείς στο φόρουμ που έχει διάφορα χρήσιμα θέματα και άρθρα. Προσωπικά πρώτο πρώτο θα σου πρότεινα να δεις
αυτό, που έχει να κάνει με την περίφραξη μπαλκονιού.