Απάντηση: Info για γάτα 5,5 μηνών
Kαλημέρα Krisnamurti!
1) Καταρχάς είναι θηλυκή η γατούλα σου; Αν ναι και είναι 5,5 μηνών, πλησιάζει η στιγμή της στείρωσης! Σπεύσε σε έναν κτηνίατρο να σε κατατοπίσει καλύτερα και να της κάνει και τα απαραίτητα εμβόλια, αποπαρασιτώσεις κλπ, πράγματα απολύτως απαραίτητα για τη γατούλα σου αλλά και για εσένα (γιατί είμαι σίγουρη πως δε θέλεις πχ να γεμίσεις ψύλλους ή να έχετε προβλήματα διάρροιας κλπ λόγω ενδοπαρασίτων)
2) Οικονομικά παιχνίδια μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου, με ένα καλάμι, σπάγγο και κάτι να κρέμεται στο τέλος (μπαλάκια, κρόσια κλπ). Το λατρεύουν και μαθαίνουν, αν το προτιμάς, να μην παίζουν και με τα χέρια σου. Έπειτα είναι κάθε λογής μπαλάκια που κάνουν θόρυβο και κανένα λούτρινο για να παριστάνει τον... κυνηγό! Θα λατρέψει επίσης το λέιζερ! Θα το κυνηγάει και θα το ψάχνει σαν τρελή! Της δικής μου επίσης της αρέσουν χαρτοκούτια και σακούλες να μπαίνει να κρύβεται και να την πειράζεις! Ακόμη βάλε γάντια χοντρά (φλις ή κουζίνας) και γίνετε εσύ και τα χέρια σου το θήραμά της!
Σημειωτέον, τα μπαλάκια και καλάμια που αναφέρω τα έχω βρει και σε πετ-σοπ σε τιμή της τάξεως των 2-2,5€.
3) Πολλές! Ανάλογα και με τις μέρες της, υπάρχουν μέρες που κοιμούνται ασταμάτητα! Περισσότερο από εμάς σίγουρα, γύρω στο 16ωρο. Αλλά αν αλλάζει ο καιρός ή αν είναι κάποια μέρα υποτονικές και παραπάνω.
4) Μάλλον έπεσες σε λαίμαργο γατί! Σημαντικό είναι να μην της δίνετε να φάει από το πιάτο σας ή όταν τρώτε εσείς τελοσπάντων. Μια γάτα που ξέρω και το έκανε αυτό ήταν γιατί όταν πρωτονιαούριζε με τα κουζινικά κλπ της έδιναν να φάει και πολύ απλά το... έμαθε! Συζήτησε και με τον γιατρό για τις ποσότητες που πρέπει να τρώει και ποια τροφή και σε πρώτη φάση τήρησε ένα πιο "αυστηρό" πρόγραμμα για να μάθει πως τρώει μόνο αυτό και όσο και να νιαουρίσει μπροστά από την κατσαρόλα πολύ απλά... δε θα φάει!
Καλή επιτυχία, να σου ζήσει το γατόνι σου και να μας ανεβάσεις καμιά φωτογραφία να θαυμάσουμε κι εμείς λίγο!