Kαλημέρα Krisnamurti!
1) Καταρχάς είναι θηλυκή η γατούλα σου; Αν ναι και είναι 5,5 μηνών, πλησιάζει η στιγμή της στείρωσης! Σπεύσε σε έναν κτηνίατρο να σε κατατοπίσει καλύτερα και να της κάνει και τα απαραίτητα εμβόλια, αποπαρασιτώσεις κλπ, πράγματα απολύτως απαραίτητα για τη γατούλα σου αλλά και για εσένα (γιατί είμαι σίγουρη πως δε θέλεις πχ να γεμίσεις ψύλλους ή να έχετε προβλήματα διάρροιας κλπ λόγω ενδοπαρασίτων)
2) Οικονομικά παιχνίδια μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου, με ένα καλάμι, σπάγγο και κάτι να κρέμεται στο τέλος (μπαλάκια, κρόσια κλπ). Το λατρεύουν και μαθαίνουν, αν το προτιμάς, να μην παίζουν και με τα χέρια σου. Έπειτα είναι κάθε λογής μπαλάκια που κάνουν θόρυβο και κανένα λούτρινο για να παριστάνει τον... κυνηγό! Θα λατρέψει επίσης το λέιζερ! Θα το κυνηγάει και θα το ψάχνει σαν τρελή! Της δικής μου επίσης της αρέσουν χαρτοκούτια και σακούλες να μπαίνει να κρύβεται και να την πειράζεις! Ακόμη βάλε γάντια χοντρά (φλις ή κουζίνας) και γίνετε εσύ και τα χέρια σου το θήραμά της!
Σημειωτέον, τα μπαλάκια και καλάμια που αναφέρω τα έχω βρει και σε πετ-σοπ σε τιμή της τάξεως των 2-2,5€.
3) Πολλές! Ανάλογα και με τις μέρες της, υπάρχουν μέρες που κοιμούνται ασταμάτητα! Περισσότερο από εμάς σίγουρα, γύρω στο 16ωρο. Αλλά αν αλλάζει ο καιρός ή αν είναι κάποια μέρα υποτονικές και παραπάνω.
4) Μάλλον έπεσες σε λαίμαργο γατί! Σημαντικό είναι να μην της δίνετε να φάει από το πιάτο σας ή όταν τρώτε εσείς τελοσπάντων. Μια γάτα που ξέρω και το έκανε αυτό ήταν γιατί όταν πρωτονιαούριζε με τα κουζινικά κλπ της έδιναν να φάει και πολύ απλά το... έμαθε! Συζήτησε και με τον γιατρό για τις ποσότητες που πρέπει να τρώει και ποια τροφή και σε πρώτη φάση τήρησε ένα πιο "αυστηρό" πρόγραμμα για να μάθει πως τρώει μόνο αυτό και όσο και να νιαουρίσει μπροστά από την κατσαρόλα πολύ απλά... δε θα φάει!
Καλή επιτυχία, να σου ζήσει το γατόνι σου και να μας ανεβάσεις καμιά φωτογραφία να θαυμάσουμε κι εμείς λίγο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Όσο για το φαγητό, νομίζω ότι νιαουρίζει γιατί λιγουρεύεται και όχι επειδή πεινάει.Είναι στο χέρι σου το αν θα την αφήσεις να τρώει από τα πιάτα σας μαζί σας ή όχι. Πάντως αν δει ότι δεν της δίνετε για κάποιο διάστημα, θα το συνηθίσει και σύντομα δεν θα σας ενοχλεί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Να την χαίρεστε την ψιψίνα σας και να περνάτε πολύ όμορφα μαζί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φιλε Krisnamurti, τα κοριτσια πριν σου ειπαν τα περισσοτερα. Ηθελα μονο να σου πω για το θεμα του υπνου, οτι οι γατες κοιμουνται 18 ωρες το 24ωρο με διαλειμματα, οσο πιο μικρη ειναι μια γατουλα, τοσο πιο πολυ κοιμαται.
Στο θεμα των παιχνιδιων παιζουν ρολο και τα γουστα της γατουλας, παντως υπαρχουν γατια που παιζουν ακομα και με τα φασολια τα ξερα, ειχα μια γατουλα που ηταν το αγαπημενο της παιχνιδι, φυσικα και οσα σου ειπαν οι κοπελες πιο πανω, δοκιμασε να της δινεις πραγματα που φανταζεσαι οτι μπορει να της αρεσουν για παιχνιδι και θα εκπλαγεις!

Να την χαιρεσαι και περασετε μια ζωη ολο παιχνιδι και χαρες.

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Morgulis
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας...μόλις πήρα ένα γατάκι...όλα είναι μια χαρά...δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα εκτος από αυτό της θέσεις της τουαλέτας...της πήρα μια ανοιχτή (δεν το έψαξα πολύ) και όπως είναι φυσιλογικό τα πετάει έξω...μένω σε μικρή γκαρσονιέρα και προβληματίζομαι...μπορώ να το έχω στο μπάνιο μου?επειδή είναι ο μονος χορός που χωράει άνετα.πλένω την περιοχή με τη ντουζιέρα...την τουαλέτα την καθαρίζω στο μπαλκόνι...δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα έτσι???
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κανενα προβλημα δεν υπαρχει, οι περισσοτεροι στο μπανιο εχουμε την τουαλετα των γατιων μας. Φροντισε μονο να εχει προσβαση, μην κλεινεις δηλαδη την πορτα του μπανιου.
Και να ξερεις οτι πολλα γατια πετανε την αμμο τους εξω οπως σκαβουν για να σκεπασουν οτι εχουν κανει, εγω προσωπικα εχω καταλαβει οτι εχει να κανει με το γατι, αλλα ειναι πολυ προσεκτικα και αλλα νομιζεις πως ψαχνουν για πετρελαιο.
Υ.Γ. Αν θελεις προσπαθησε να γραφεις στα Ελληνικα, γινεσαι πιο καλα αντιληπτος και ειναι απο τους ορους του mycat.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Στο σπίτι εχω μια γατα, τη Ζωή, και κατα την διαρκεια της βδομάδας η μόνη επαφή που είχαν μεταξύ τους ήταν ενα τζάμι για την πρώτη γνωριμία. Πίσω απο το τζάμι "παίχτηκαν" πολλοι τσαμπουκάδες και ακούστηκαν πολλά χχχχχχχχ

Σήμερα σκέφτομαι να κάνω το πρωτο βημα για να τα φέρω στον ίδιο χώρο, γι αυτό θα ήθελα μερικές συμβουλές όπως...
Χρειαζομαι δεύτερο μπολάκι με φαΐ -νερό ή δεν θα εχουν πρόβλημα να τρώνε απο το ίδιο?
Να βάλω και δεύτερη άμμο?
Κατι άλλο που πρεπει να γνωρίζω?
Εκτός από τους παραπάνω προβληματισμούς αντιμετωπίζω ενα ακόμα πρόβλημα. Η καινούρια γάτα ειναι σε οίστρο.
Επειδή προς το παρόν δεν εχω την δυνατότητα να της κάνω στειρωση γιατί ήδη εχω επισκεφθεί μια φορά τον γιατρό για εμβόλια και αποπαρασιτωση, θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάτι προσωρινά για να την ηρεμίσω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Morgulis
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φιλη μου εγω στην θεση σου θα στειρωνα πρωτα την δευτερη γατουλα πριν τις φερω σε επαφη, ειναι καλυτερα ετσι δεδομενου οτι η πρωτη ειναι στειρωμενη. Εκτος αυτου τα αστειρωτα θυληκα που ειναι σε οιστρο βγαζουν και καποια επιθετικοτητα και δεν θα ηταν σωστο να γνωριστουν κατω απο αυτες τις συνθηκες.Σήμερα σκέφτομαι να κάνω το πρωτο βημα για να τα φέρω στον ίδιο χώρο, γι αυτό θα ήθελα μερικές συμβουλές όπως...
Χρειαζομαι δεύτερο μπολάκι με φαΐ -νερό ή δεν θα εχουν πρόβλημα να τρώνε απο το ίδιο?
Να βάλω και δεύτερη άμμο?
Κατι άλλο που πρεπει να γνωρίζω?
Εκτός από τους παραπάνω προβληματισμούς αντιμετωπίζω ενα ακόμα πρόβλημα. Η καινούρια γάτα ειναι σε οίστρο.
Επειδή προς το παρόν δεν εχω την δυνατότητα να της κάνω στειρωση γιατί ήδη εχω επισκεφθεί μια φορά τον γιατρό για εμβόλια και αποπαρασιτωση, θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάτι προσωρινά για να την ηρεμίσω.
Τωρα οταν το κανεις χρειαζεσαι οπωσδηποτε ξεχωριστα μπωλακια για φαγητο και νερο και ξεχωριστες λεκανες για την αμμο. Κανονικα οι κανονες καλης συμβιωσης απαιτουν οσα ειναι τα γατια + 1, δηλαδη εφ' οσον θα εχεις δυο γατια στο ιδιο σπιτι θα επρεπε να εχεις τρια. Με τον καιρο και αφου γνωριστουν θα πηγαινουν το ενα στου αλλου, αλλα πρεπει το καθενα να εχει το δικο του.

Αυτο ειναι κατι που δεν το εχω κανει ποτε, προφανως θα εχεις τους λογους σου για να θες να της φορεσεις ρουχο, δεν βλεπω ομως σε τι θα χρησιμευσει. Η γατα εχει το τριχωμα της για να την προφυλασσει απο το κρυο, δεν ειναι οπως τα σκυλια που τα κουρευουν καθε τοσο και ειναι και απο την φυση τους πιο ευαισθητα στο κρυο.Καλησπερα σας...θα ηθελα να μαθω κατα ποσο ειναι σωστο να φορεσω ρουχο στη γατα μου...οταν τις εβαλα το λουρακι δεν της αρεσε καθολου...το αφησα 10μερες μηπως το μαθει αλλα τπτ...οποτε της το εβγαλα γτ το γατι καθε λιγο φρικαρε και ετρεχε σαν τρελο...οποτε φοβαμαι μηπως εχουμε παλι τα ιδια η μηπως δεν ειναι καλο για το τριχωμα της η κατι αλλο...ευχαριστο εκ των προτερων για τις απαντησεις σας
Η συμβουλη που εχω να σου δωσω και αυτο κρινοντας απο τα δικα μου γατια και οσα αλλα γνωριζω ειναι να μην το κανεις, ειμαι σιγουρη πως θα στρεσαριστει πολυ και αυτο ισως της κανει κακο.

Προς το παρόν τα πάνε πολύ καλύτερα απ' οτι ειχα φανταστεί. Εχει λιγα νεύρα η Ζωη αλλά θα της περάσουν. Το πρόβλημα του οίστρου μόνο που υπάρχει, αλλά έγιναν ολα τοσο γρήγορα που δεν το κατάλαβα αμέσως. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.Φιλη μου εγω στην θεση σου θα στειρωνα πρωτα την δευτερη γατουλα πριν τις φερω σε επαφη, ειναι καλυτερα ετσι δεδομενου οτι η πρωτη ειναι στειρωμενη. Εκτος αυτου τα αστειρωτα θυληκα που ειναι σε οιστρο βγαζουν και καποια επιθετικοτητα και δεν θα ηταν σωστο να γνωριστουν κατω απο αυτες τις συνθηκες.
Τωρα οταν το κανεις χρειαζεσαι οπωσδηποτε ξεχωριστα μπωλακια για φαγητο και νερο και ξεχωριστες λεκανες για την αμμο. Κανονικα οι κανονες καλης συμβιωσης απαιτουν οσα ειναι τα γατια + 1, δηλαδη εφ' οσον θα εχεις δυο γατια στο ιδιο σπιτι θα επρεπε να εχεις τρια. Με τον καιρο και αφου γνωριστουν θα πηγαινουν το ενα στου αλλου, αλλα πρεπει το καθενα να εχει το δικο του.![]()
Θανάσης

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ουπς, σορυ μου ξεφυγε οτι εισαι αντρας, με τοσα που γραφω καθε μερα!Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Θανάσης![]()

tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτο ειναι κατι που δεν το εχω κανει ποτε, προφανως θα εχεις τους λογους σου για να θες να της φορεσεις ρουχο, δεν βλεπω ομως σε τι θα χρησιμευσει. Η γατα εχει το τριχωμα της για να την προφυλασσει απο το κρυο, δεν ειναι οπως τα σκυλια που τα κουρευουν καθε τοσο και ειναι και απο την φυση τους πιο ευαισθητα στο κρυο.
Η συμβουλη που εχω να σου δωσω και αυτο κρινοντας απο τα δικα μου γατια και οσα αλλα γνωριζω ειναι να μην το κανεις, ειμαι σιγουρη πως θα στρεσαριστει πολυ και αυτο ισως της κανει κακο.![]()
Συμφωνω με την Βάσω, δεν υπαρχει λόγος. Επίσης θα της σπάσουν τα νεύρα επειδή οι γάτες αυτοεξυπηρετούντε όσον αφορά την καθαριότητα τους και δεν θα μπορεί να περιποιηθεί το τριχωμά της.
victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
Μόλις πριν λίγο είχα την γατούλα μου αγκαλιά. Είναι μικρούλα, δεν της έχω κάνει εμβόλια, είδα κάτι να περπατάει πάνω στην γουνίτσα της αλλά δεν μπόρεσα να το βγάλω γιατί κινούταν. Φαινόταν σαν πολύ μικρό ζουζουνάκι, λίγο μακρόστενο. Μπορεί να είναι παράσιτα; Τι μπορώ να κάνω γι αυτό; Δεν την έχω δει να ξύνεται ιδιαίτερα.
Εϊναι ψύλλος κατά πάσα πιθανότητα. Πόσο μικρή είναι; Μέχρι δύο μηνών μπορείς μόνο σπρέυ να της βάλεις, όχι ακόμη αμπούλα. Πάρε το frontline, είναι κατά γενική ομολογία το καλύτερο!

victoriaalex199
Νεοφερμένο μέλος
Απο ότι διάβασα και παρακάτω πρέπει ναι, να είναι ψύλλος.
Απο που μπορώ να το αγοράσω αυτό; Σε τι τιμές υπάρχει;
Βασικά μόνο μέσα στο σπίτι την έχω την γατούλα μου, μπορεί και απο το σπίτι να έχει ψύλλους ε; Γιατί είναι πολύ καθαρούλα!
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Φιλε φιλη(δεν καταλαβαιμω ξεκαθαρα απο το ψευδωνυμο σου)τα παρασιτα ειναι εναπαρα πολυ σοβαρό θεμα αν την γατουλα την εφερες τωρα στο σπιτι δηλαδη.λιγοτερο απο μηνα παρε αμπουλα η σπρευ αποπαρασιτωσης κ αναλογα με τα κιλα της παει η αμπουλα κ ψεκασε την καθως κ με το σπρειτους χωρους στους.οποιους βρίσκεται κ περιορισε την αν ειναι εφικτο σ ενα απο τους χωρους σου ωστε να μην εξαπλωθουν τα παρασιτα
..τωρα αν την εχεις πανω απο μηνα πρεπει να κανεις.καθαριοτητα σ ολο το σπιτι καναπεδες καλυμματα στρωματα με σπρει ειδικο κ στις δυο περιπτωσεις τα φαρμακα θα στα συνιστησει ο γιατρος αν δεν την εχεις παει ηδη κ δεν ξερες καποιον μπορω να σ προτεινω ενα κτηνιατρικό κεντρο στο κεντρο της αθηνας να ξερεις ομως οτι θελει υπομονηκ επιμονη αν ειναι πατασιτο κ η συχνοτητα που μου πε εμενα η γιατροςπου αργησα να ανακαλυψω σωστο γιατρο για να κανει διαγνωση ειναι καθε 15 μερες γενικη στο σπιτι(στρωματα καλυμματα καπαδες κρεβατια) κ αμπουλες στα γατια καλα κουραγια

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Στην ηλικια που ειναι η γατουλα σου, μπορεις ανετα να της κανεις εμβολια και μαζι με αυτα ο κτηνιατρος θα κανει και αποπαρασιτωση και εσωτερικη και εξωτερικη. Νομιζω πως ειναι το καλυτερο.

lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Και δεν πρεπει να το καθυστερείς γιατί ειναι αποκλειστικα σπιτιου κι εγω αποκλειστικα σπιτι τα χω αλλα την επαθα κ παρολο που τα χα παει στο γιατρο κ τους εκανα καθε μηνα αποπαρασιτωση...μην της βαλεις τιποτα μεχρι να πας στο γιατρο γιατι δεν θα φαινεται τι εχει εμείς ετσι την πατησαμε της ειχα κανει αποπαρασιτωση κ οταν τα εξεταζρ ο γιατρος φιανοταν σαν να μην εχιυν τιποτα μην καθυστερεις βουρ για γιατρο
Αν βγαίνει στο μπαλκόνι θα μπορούσε να κολλήσει, από φυτά, ή να μπήκε ο ψύλλος με κάποιον άλλον τρόπο στο σπίτι, συμβαίνει! (πχ από παπούτσια, από απλωμένα ρούχα ενδεχομένως κλπ). Πάρε κατά τη γνώμη μου αφού είναι πάνω από 2 μηνών αμπούλα frontline combo για να εξουδετερώσει και τις προνύμφες και τα αυγά που πιθανόν υπάρχουν στο σπίτι, στους καναπέδες, στα χαλιά κλπ. Γενικά πρέπει να τους βάζουμε κάθε μήνα, ίσως τώρα το χειμώνα λίγο πιο αραιά, αλλά όπως βλέπεις το κακό μπορεί να γίνει. Το θέμα είναι να μην αναπτυχθούν μες στο σπίτι και τότε θα θέλεις πιο δραστικά μέτρα (απολύμανση κλπ), οπότε πάρε την αμπούλα να είσαι σίγουρη. Κοστίζει 7€ από κτηνιατρείο ή μεγάλα pet-shop.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool