Καλησπέρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την υποδοχή σας!

Ο μικρός μου είναι φοβερός, δραστήριος, παιχνιδιάρης, χαδιάρης και περίεργος

! Ακόμα συνηθίζουμε ο ένας το άλλο, αλλά νομίζω ήδη τον έχω ερωτευτεί!
Θα ήταν δύσκολη η κατάληξή του και χαίρομαι που του παρέχω ένα ωραίο σπιτικό και τον βλέπω να παίζει και να χοροπηδάει χαρούμενος και χορτάτος και να γουργουρίζει στα πόδια και στην αγκαλιά μου!
Ωστόσο, έχω να αντιμετωπίσω 2 θέματα.
Το πρώτο είναι ότι την πρώτη μέρα που τον πήρα εκδήλωσα συπτώματα αλλεργίας... Πρίξιμο στα μάτια, δυσφορία στην αναπνοή κτλ. Κράτησα την ψυχραιμία μου και προσπάθησα να δω πώς θα πάω τις επόμενες ημέρες... Αερίζω τα δωμάτια, πλένω τακτικά τα χέρια μου και ομολογώ πως μέρα με τη μέρα είμαι λίιιγο καλύτερα... Μέχρι στιγμής το παλεύω καλά και ψύχραιμα και δε χρειάστηκα γιατρό.
Ένα δεύτερο θέμα είναι ότι ο μικρός, που είναι 7 εβδομάδων, έχει μια μανία να δαγκώνει τα πάντα!

Δεν ξέρω αν είχατε τέτοια εμπειρία. Τι κάνατε;;;; Με γλύφει και με δαγκώνει (κυρίως τα χέρια, τα δάχτυλά μου και τις πατούσες μου) και δαγκώνει και τα ρούχα μου (τις άκρες των παντελονιών μου). Δεν το κάνει επιθετικά, το κάνει σαν παιχνίδι, αλλά πονάω και 'πονάνε' και τα ρούχα μου...!

Δοκίμασα να του κατεβάσω τη μουσούδα στο πάτωμα (όπως κάνει η μαμά του -το διάβασα κάπου), να τον κλείσω μόνο του στο δωμάτιο και να φύγω, να βάλω ξύδι στα δάχτυλά μου, αλλά με την επόμενη ευκαιρία το ξανακάνει κανονικά σα να μην τρέχει τίποτα! Ένα τελευταίο που δοκίμασα και λίιιιγο σα να πιάνει είναι να του χτυπήσω τη μυτούλα με το δάχτυλο. Αλλά όταν είναι σε φάση παιχνιδού με θέλει στο παιχνίδι του με δαγκώματα και δεν ηρεμεί με τίποτα! Εσείς είχατε τέτοια και αν ναι τι κάνατε;;;;

Χθες τον πήγα στην κτηνίατρο για να τον δει (τον βρήκε μια χαρά και κούκλο!!!) κι από βδομάδα θα πάμε για τα εμβόλιά του.
Πιστέυω να τα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα σιγά-σιγά με τον καιρό, γιατί όπως σας είπα κι εγώ μαθαίνω, δεν είχα καμμιά προηγούμενη εμπειρία από κατοικίδιο και όσο να'ναι είμαι λιγάκι αγχωμένη (αλλά και ενθουσιασμένη!)
Σας ευχαριστώ και περιμένω τις πολύτιμες συμβουλές σας!!!!