cenerentola
Νεοφερμένο μέλος
Αχου, πολυ γλυκο ακουγεται!!!Δεν τα διάβασα όλα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα είναι μεγάλη παρηγοριά για σένα να διαβάζεις και να έχεις την γατουλίνα σου δίπλα, να σου κρατάει συντροφιά.
Όταν έδινα εγώ πανελλήνιες, όλοι κοιμόνταν αλλά ποτέ δεν ένιωθα μοναξιά, γιατί η Σπήλια μας (η πρώτη μου γατούλα)μου κρατούσε συντροφιά με τις ώρες..![]()

Και εγω ετσι πιστευω, και αυτο λεω σε ολους οτι θα την εχω στην αγκαλια μου και θα διαβαζω ή θα κανω διαλειμμα και θα παιζω μαζι της...αλλα μου λενε οτι αντιθετως θα με ενοχλει, θα με αποσπα, και δεν θα επρεπε να την παρω!
Αλλα δεν τους ακουω φυσικα! γιατι ξερω οτι δεν θα 'ναι ετσιιι!!!
Την λατρευω ηδη..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα! Με λένε Μαρία και είμαι καινούρια στο club.
Μόλις χθες βράδυ απέκτησα έναν γατούλη 6 εβδομάδων. Έχω διαβάσει ήδη αρκετά για τις γάτες, αλλά φυσικά το ψάχνω πολύ ακόμη γιατί είμαι άπειρη και ο μικρούλης είναι πολύ μικρός!
Στην αρχή ήταν φοβισμένος, αλλά σε 1, 2 ώρες συνηθίσαμε ο ένας τον άλλο και από το πρωί μου είναι όλο παιχνίδια και χάδια. Τώρα κοιμάται! Κοιμήθηκε και στην αγκαλιά μου!
Χθες βράδυ δεν είχα την άμμο του στο ίδιο δωμάτιο με το σπιτάκι του και έκανε την ανάγκη του όπου βρήκε. Δικό μου λάθος, ε; Σήμερα έφερα την άμμο του στο ίδιο δωμάτιο και πήγε ήδη 2 φορές μια χαρούλα και τον επιβράβευσα!
Εγώ λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι τις καθημερινές. Θα ήθελα να είναι ανεξάρτητος ώστε να περνάει καλά και όταν λείπω και να μην ξεσηκώνει και τη γειτονιά στο πόδι!
Περιμένω τις συμβουλές και τις γνώσεις σας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cenerentola
Νεοφερμένο μέλος
Με το καλο!!!
Να το χαιρεσαι!!!!!!Καλα κανεις και διαβαζεις και οσο ψαχνεις μαθαινεις και βοηθανε πολυ οι συμβουλες!
Ολοι εδω στο φορουμ, βοηθανε πολυ και συντομα θα εχεις νεα και απο αλλους, προθυμους να σε βοηθησουν!
Εγω θα παρω γατακι σε λιγο (περιμενω να μεγαλωσει και να μην εχει αναγκη την μαμα του), και το πρωτο πραγμα που εκανα, οπως και εσυ, ηταν να ψαξω πληροφοριες και να θεσω τις αποριες μου!
Η αμμος, εφοσον ειναι ακομα μικρο, πρεπει να ειναι διπλα στο κρεβατακι του! Αλλα και αργοτερα καλο θα ηταν να εχει τη 'γωνιτσα' του, το 'λημερι' του τελος παντων, για να νιωθει και αυτο ανετα!
8)Παιχνιδια μπορεις να αγορασεις απο το pet shop αλλα υπαρχουν και οικονομικη τροποι! Μπορεις να παρεις αλουμινοχαρτι να το κανεις μπαλιτσες και να τις κρεμασεις καποθ για να παιζει! Επισης διαφορα καπακια ή οτι αλλο μπορεις να σκεφτεις, κανει! δημιουργικοτητα χρειαζεται!

Σε αυτη την σελιδα θα βρεις ενδιαφεροντες πληροφοριες που μπορει να σε βοηθησουν: https://www.whiskas.gr/careguide_play_art1.html
Επισης εχουν ανεβασει σχετικη απορια καποιοι αλλοι στο φορουμ! ριξε μια ματια!!! https://www.mypetz.gr/threads/Παιχνίδια-για-γάτες.219479/

Επισης αν πατησεις στο google 'παιχνιδια για γατες' θα δεις τι ειδους παιχνιδια υπαρχουν πως πωληση αλλα και ιδεες!

Μπορει να μην εχω ακομα το γατακι μου, αλλα εχω ψαξει και εχω παρει και βιβλιο! "50 παιχνιδια με την γατα σας" λεγεται! στο συνιστω!

Μπορεις, για παραπανω συμβουλες και ερωτησεις, να πας σε καποιο pet shop στην γειτονια σου, και στον κτηνιατρο οπου θα χρειαστει αμμεσα να πας για την γατουλα σου!

Ελπιζω να βοηθησα, οσο μπορουσα!!!
Καλη επιτυχια!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Και δεν πιστεύω να ενοχλεί τους γείτονες. Τα δικά μου ποτέ δε φώναζαν όταν έλειπα. Κάτι τέτοια τα κάνουν οι "κατώτεροί" τους οι σκύλοι. Κι αυτά δεν πέφτουν στο επίπεδό τους!!

stavrianna 1234
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας, πριν λίγες μέρες υιοθέτησα μια γατούλα περίπου 10 μηνών, που πιθανόν να μην ήταν αδέσποτη, αλλά να την παράτησαν. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικούς απο τους πρώτους προβληματισμούς μου, και κάθε απάντηση θα μου ήταν χρήσιμη! Αρχικά να αναφέρω πως είναι μαθημένη σε βασικά (αμμολεκάνη) ,ωστόσο δεν ξέρουμε αν είναι εμβολιασμένη ή οχι. Προς το παρόν της έκανα αποπαρασίτωση και περνει αντιβίωση. Πρώτον θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να προσέχω σε συγκεκριμένα θέματα υγειηνής(πχ. το να μην μπαινει σε υπνοδωμάτιο/τουαλέτα, να μην ανεβαίνει στον καναπέ/κρεβάτι, αν πρέπει να πλένω τα χέρια μου συνέχεια μετά απο κάθε επαφή μαζί της). Δεύτερον , όσο περνούν οι μέρες και ξεθαρεύει, προβληματίζομαι για το θέμα εκπαίδευσης. Δηλαδή το πως ακριβώς θα την αποτρέπω απο συγκεκριμένες ενέργειες που λογικά δεν θα πρέπει να γίνονται.( Για παράδειγμα , απο την περιέργια της, μπορεί να θέλει να πάει να χωθεί σε ντουλάπι της κουζίνας, με κουζινικά,κτλ. Κάθε πρωί που ξυπνάω την βρίσκω πάνω στον καναπέ να κοιμάται , ενώ όλη την μέρα όταν θα θέλει να κοιμηθεί ,κοιμάται η στο χαλάκι ή στο κρεβατάκι της. Επίσης πως θα την αποτρέπω από το να πηγαίνει να παίζει με τα απλωμένα ρούχα?) Αρκεί ένα δυνατό ΜΗ όταν γίνεται κάτι τέτοιο?
λοιπόν το ΜΗ δεν θα κάνει τίποτα.επειδή έχω και εγώ 2 γάτες
. κλείνε το παράθηρο για να μην πάει ή πάρε ένα ρούχο που να μην σου κάνει και βάλτου πάνω ξύδι που δεν αρέσει στις γάτες και απλωσέτο, έτσι θα μυρίζει άσχημα και δεν θα πλησιάζει τα ρούχα σου!!!!!
2 . πήγεναι την στο κτηνίατρο μετά από κάποιους μήνες για να κάνει τα εμβόλια της 3.στο κρεβάτι δεν πρέπει να ανεβαίνει γιατί θα αφήνει τρίχες και εσύ όταν κοιμάσαι θα τις αναπνέεις,φυσικά να πλένεις τα χέρια σου!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την υποδοχή σας!

Ο μικρός μου είναι φοβερός, δραστήριος, παιχνιδιάρης, χαδιάρης και περίεργος
! Ακόμα συνηθίζουμε ο ένας το άλλο, αλλά νομίζω ήδη τον έχω ερωτευτεί!Θα ήταν δύσκολη η κατάληξή του και χαίρομαι που του παρέχω ένα ωραίο σπιτικό και τον βλέπω να παίζει και να χοροπηδάει χαρούμενος και χορτάτος και να γουργουρίζει στα πόδια και στην αγκαλιά μου!
Ωστόσο, έχω να αντιμετωπίσω 2 θέματα.
Το πρώτο είναι ότι την πρώτη μέρα που τον πήρα εκδήλωσα συπτώματα αλλεργίας... Πρίξιμο στα μάτια, δυσφορία στην αναπνοή κτλ. Κράτησα την ψυχραιμία μου και προσπάθησα να δω πώς θα πάω τις επόμενες ημέρες... Αερίζω τα δωμάτια, πλένω τακτικά τα χέρια μου και ομολογώ πως μέρα με τη μέρα είμαι λίιιγο καλύτερα... Μέχρι στιγμής το παλεύω καλά και ψύχραιμα και δε χρειάστηκα γιατρό.
Ένα δεύτερο θέμα είναι ότι ο μικρός, που είναι 7 εβδομάδων, έχει μια μανία να δαγκώνει τα πάντα!
Δεν ξέρω αν είχατε τέτοια εμπειρία. Τι κάνατε;;;; Με γλύφει και με δαγκώνει (κυρίως τα χέρια, τα δάχτυλά μου και τις πατούσες μου) και δαγκώνει και τα ρούχα μου (τις άκρες των παντελονιών μου). Δεν το κάνει επιθετικά, το κάνει σαν παιχνίδι, αλλά πονάω και 'πονάνε' και τα ρούχα μου...!
Δοκίμασα να του κατεβάσω τη μουσούδα στο πάτωμα (όπως κάνει η μαμά του -το διάβασα κάπου), να τον κλείσω μόνο του στο δωμάτιο και να φύγω, να βάλω ξύδι στα δάχτυλά μου, αλλά με την επόμενη ευκαιρία το ξανακάνει κανονικά σα να μην τρέχει τίποτα! Ένα τελευταίο που δοκίμασα και λίιιιγο σα να πιάνει είναι να του χτυπήσω τη μυτούλα με το δάχτυλο. Αλλά όταν είναι σε φάση παιχνιδού με θέλει στο παιχνίδι του με δαγκώματα και δεν ηρεμεί με τίποτα! Εσείς είχατε τέτοια και αν ναι τι κάνατε;;;; 
Χθες τον πήγα στην κτηνίατρο για να τον δει (τον βρήκε μια χαρά και κούκλο!!!) κι από βδομάδα θα πάμε για τα εμβόλιά του.
Πιστέυω να τα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα σιγά-σιγά με τον καιρό, γιατί όπως σας είπα κι εγώ μαθαίνω, δεν είχα καμμιά προηγούμενη εμπειρία από κατοικίδιο και όσο να'ναι είμαι λιγάκι αγχωμένη (αλλά και ενθουσιασμένη!)
Σας ευχαριστώ και περιμένω τις πολύτιμες συμβουλές σας!!!!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την υποδοχή σας!
Ο μικρός μου είναι φοβερός, δραστήριος, παιχνιδιάρης, χαδιάρης και περίεργος! Ακόμα συνηθίζουμε ο ένας το άλλο, αλλά νομίζω ήδη τον έχω ερωτευτεί!
Θα ήταν δύσκολη η κατάληξή του και χαίρομαι που του παρέχω ένα ωραίο σπιτικό και τον βλέπω να παίζει και να χοροπηδάει χαρούμενος και χορτάτος και να γουργουρίζει στα πόδια και στην αγκαλιά μου!
Ωστόσο, έχω να αντιμετωπίσω 2 θέματα.
Το πρώτο είναι ότι την πρώτη μέρα που τον πήρα εκδήλωσα συπτώματα αλλεργίας... Πρίξιμο στα μάτια, δυσφορία στην αναπνοή κτλ. Κράτησα την ψυχραιμία μου και προσπάθησα να δω πώς θα πάω τις επόμενες ημέρες... Αερίζω τα δωμάτια, πλένω τακτικά τα χέρια μου και ομολογώ πως μέρα με τη μέρα είμαι λίιιγο καλύτερα... Μέχρι στιγμής το παλεύω καλά και ψύχραιμα και δε χρειάστηκα γιατρό.
Ένα δεύτερο θέμα είναι ότι ο μικρός, που είναι 7 εβδομάδων, έχει μια μανία να δαγκώνει τα πάντα!Δεν ξέρω αν είχατε τέτοια εμπειρία. Τι κάνατε;;;; Με γλύφει και με δαγκώνει (κυρίως τα χέρια, τα δάχτυλά μου και τις πατούσες μου) και δαγκώνει και τα ρούχα μου (τις άκρες των παντελονιών μου). Δεν το κάνει επιθετικά, το κάνει σαν παιχνίδι, αλλά πονάω και 'πονάνε' και τα ρούχα μου...!
Δοκίμασα να του κατεβάσω τη μουσούδα στο πάτωμα (όπως κάνει η μαμά του -το διάβασα κάπου), να τον κλείσω μόνο του στο δωμάτιο και να φύγω, να βάλω ξύδι στα δάχτυλά μου, αλλά με την επόμενη ευκαιρία το ξανακάνει κανονικά σα να μην τρέχει τίποτα! Ένα τελευταίο που δοκίμασα και λίιιιγο σα να πιάνει είναι να του χτυπήσω τη μυτούλα με το δάχτυλο. Αλλά όταν είναι σε φάση παιχνιδού με θέλει στο παιχνίδι του με δαγκώματα και δεν ηρεμεί με τίποτα! Εσείς είχατε τέτοια και αν ναι τι κάνατε;;;;
Χθες τον πήγα στην κτηνίατρο για να τον δει (τον βρήκε μια χαρά και κούκλο!!!) κι από βδομάδα θα πάμε για τα εμβόλιά του.
Πιστέυω να τα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα σιγά-σιγά με τον καιρό, γιατί όπως σας είπα κι εγώ μαθαίνω, δεν είχα καμμιά προηγούμενη εμπειρία από κατοικίδιο και όσο να'ναι είμαι λιγάκι αγχωμένη (αλλά και ενθουσιασμένη!)
Σας ευχαριστώ και περιμένω τις πολύτιμες συμβουλές σας!!!!![]()
Καλοσήρθες στην παρέα και να χαίρεσαι τη συντροφιά του γατούλη σου για πολλά πολλά χρόνια

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, άνοιξέ του μια σελίδα που θα είναι το θέμα του και ανέβασε και φωτογραφίες να τον δούμε κι εμείς
που με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τα νέα γατο-μωρά

Του έχεις βρει κάποιο όνομα?Αλλά ας πάμε στο θέμα που θίγεις το δάγκωμα:
Κι εγώ αντιμετώπιζα σχεδόν από την αρχή το ίδιο πρόβλημα από όταν την πήρα, κοντά στην ηλικία του δικού σου μωρού

Αυτό που θα σου συνιστούσα για να μη γίνει η κατάσταση χειρότερη μεγαλώνοντας ο γατούλης είναι σε γενικές γραμμές, να συνεχίσεις να τον αποτρέπεις, τώρα που είναι ακόμα σε πολύ μικρή ηλικία, πριν του γίνει μόνιμη συνήθεια. Είναι και δύσκολο να πει κανείς αν το κάνει μόνο επειδή του αρέσει να παίζει μ'αυτό τον τρόπο, ή επειδή βγάζει τα πρώτα του δοντάκια και τον ενοχλούν.
Αυτό που πρωτίστως θα κάνεις είναι όταν παίζετε, θα αποφεύγεις το απευθείας παιχνίδι με τα χέρια/δάκτυλά σου, που ως μωρούλι θα τα εκλάβει σαν "μόνιμα" κινούμενα παιχνίδια προσαρμοσμένα στο σώμα σου
Πάντα θα κρατάς ένα λούτρινο ποντικάκι λ.χ, που ενδεχομένως θα κρέμεται από ένα ραβδάκι και μ'αυτό θα παίζεις μαζί του. Τα γυμνά χέρια σου, μόνο για χαδάκια θα προορίζονται
κι αυτό προσπάθησε να του το κάνεις κατανοητό, όσο γίνεται.Το δεύτερο που θα προτείνω είναι, κάθε φορά που πάνω στο παιχνίδι αρχίζει τα δαγκώματα, απλά θα σταματάς απότομα το παιχνίδι και θα απομακρύνεσαι. Μη κάνεις το λάθος και τραβήξεις απότομα το χέρι σου, ας το να το δαγκώσει και μην το κουνήσεις απότομα. Όταν αρχίσεις και νιώθεις τα πριονωτά δοντάκια του
να μπήγονται πιο βαθειά, τότε θα το απομακρύνεις χωρίς πανικό και όσο αντέχεις πιο αργά. Αυτό γιατί όσο πιο σπασμωδικές κινήσεις, τόσο θα το εξιτάρει νασυνεχίσει
δεν μπορεί να καταλάβει οτι σε πονάει.Όχι οτι είναι και πανάκεια αυτά που σου λέω, γιατί η δική μου, κοντεύει ενός χρόνου και ακόμα πάνω στο παιχνίδι κάποια στιγμή θα δαγκώσει
Αυτό που σκέφτομαι όμως είναι οτι αν δεν προσπαθούσα καν να το αντιμετωπίσω ενόσω ήταν βρέφος ακόμα, ίσως να είχαμε φτάσει στο σημείο να παραφυλάει πίσω από πόρτες και να μου χυμάει, οπότε να'μαι και ευχαριστημένη

lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Να τον χαιρεσαι συμφωνω με την alcyone και να προσθεσω οτι μπορεις οταν σε δαγκωνει να του φυσας το προσωπο κ συγκεκριμενα την μυτη ΕΚΝΕΥΡΙΖΙΝΤΑΙ πολυ συνηθως κ ετσι θα συνδεσει το δαγκωμα με κατι αρνητικο κ λογικα δεν θα το κανει..Α κ φωτο με θεμα οπωσδηποτε..οσο για την αλλεργια αν χειροτερεψει με.φαρμακα κ ειδικα σαμπουαν νιμιζω για τον γατουλη διορθωνεται..
Γιωργος Μ.1
Νεοφερμένο μέλος
εχει καποια σημασια που τοποθετεις την αμμο; εννοω αν πρεπει να ειναι κοντα ή μακρια απο το καλαθακι και την τροφη της
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος

1. Η αμμος καλο θα ειναι να την εχεις σε ενα λιγο ησυχο και απομωνομενο μερος για να εχει την ηρεμια της οταν θα θελησει να παει, και οχι κοντα στο νερο ή το φαγητο της. Εγω την εχω στο μπανιο.
2. Ειναι ακομα πολυ αρχη και θελει λιγο καιρο για να σε μαθει και να σε εμπιστευτει. Μην εισβαλεις εσυ στο χωρο της,αστην μονη της και οταν νιωσει εκεινη σιγουρια θα βγει.
Κατι αλλο ειναι να μην εχεις κοντα το μπολ με το νερο της και το φαγητο της γιατι πολλες γατες δεν το πινουν ετσι. Αγορασε πολλα παιγνιδια για να μη βαριεται και καλη αρχη!!!
Οποια αλλη απορια εχεις εδω ειμαστε.Ναι η αμμος πρεπει να ειναι μακρια απο το φαγητο και το νερο της
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα και πάλι και σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Το site το επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά για διάφορα θέματα που σκέφτομαι ή προκύπτουν με τον Καστράτο μου!
Είμαι καινούρια και έχω μπόλικες απορίες.
Χθες πήγαμε για το 1ο εμβόλιο. Από τότε που γυρίσαμε είναι λίγο βαρύς (στα φυσιολογικά του είναι πολύ παιχνιδιάρης), αλλά η κτηνίατρος μου είπε πως είναι φυσιολογικό μετά από το εμβόλιο.
Επίσης σήμερα έκανε τσίσα του έξω από την αμμολεκάνη
. Πρώτη φορά το βλέπω να το κάνει αυτό. Οφείλεται στο εμβόλιο λέτε; Ελπίζω να είναι κάτι περιστασιακό και να μην επαναληφθεί. Τι κάνουμε στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο; Εγώ έριξα ξύδι στο σημείο (κάπου διάβασα ότι δεν αρέσει στις γάτες).Επειδή τον είδα πεσμένο τον κανάκεψα αρκετά
και τώρα έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του σιγά-σιγά 
Οποιαδήποτε συμβουλή και εμπειρία θα μου ήταν χρήσιμη! Ευχαριστώ πολύ!!!
Εγω πιστευω πως ειναι λογικο, νομιζω συγχιζονται λιγο τα γατια μετα το 1ο εμβολιο που αν θυμαμαι καλα ειναι τριπλο...Ειναι λιγο βαρυ για τα γατακια αλλα δεν παθαινουν κατι ^^ Εμενα ο δικος μου ο μεγαλος μετα το 1ο εμβολιο κοιμοταν ολη μερα, τον ειχα βαλει και στο κεφαλι μου και κοιμηθηκε αμεσως εκει.
Αν τυχον συνεχισει με το να ουρει εκτος αμμολεκκανης συμβουλεψου τον κτηνιατρο σου 
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ goldmoon!
Τελικά τον πήγα στην κτηνίατρο για παν ενδεχόμενο και είχε πυρετό.
Έλεγα ότι ήμουν υπερβολική, αλλά χρειάστηκε τελικά. Η γιατρός είπε ότι είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε κάποια γατάκια μετά το πρώτο εμβόλιο να εμφανίσουν πυρετό. Του έδωσε ένα φάρμακο σε ενέσιμη μορφή και λίγες ώρες μετά ήταν μια χαρά
Ζωηρός και πάλι... Να φανταστείς έτρωγε και έπινε κανονικά και με τον πυρετό αλλά δεν μου ήταν τόσο ζωηρός (πράγμα πολύ βολικό για μένα...). Η ζωηράδα και η ενέργεια όμως πάνε πακέτο με τον Καστράτο. Χωρίς αυτές δεν τον αναγνώριζα! Αν ποτέ ηρεμήσει θα χρειαστώ χρόνο προδσαρμογής!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλο αυτο! Και στα παιδια πολλες φορες μετα απο εμβολια εμφανιζεται πυρετος,οποτε και στα γατακια λογικο ειναι!
Τωρα ο Καστρατο(ωραιο ονομα
) ειναι σιγουρα καλα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Περαστικα του τοτε!!!!

maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!

Ήδη από τις πρώτες ώρες μετά το φάρμακο που του έδωσε η κτηνίατρος έγινε περδίκι!
Έχουμε κλείσει 2 εβδομάδες μαζί και μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά έχει ηρεμήσει κάπως με το ασταμάτητο και επιθετικό παιχνίδι. Έχει βρει τους ρυθμούς του και με υπακούει περισσότερο. Του άφησα περισσότερο χώρο και στο σπίτι. Με λίγα λόγια προσαρμοζόμαστε σιγά-σιγά!

Ένα θέμα που σκέφτομαι είναι ότι έχω κλείσει να πάω ένα 3ήμερο μέσα Ιουλίου. Τότε θα είναι περίπου 3 μηνών (αν και η κτηνίατρος μου είπε ότι είναι σίγουρα μεγαλύτερος από την ηλικία που μου είπαν αυτοί που μου το έδωσαν).

Θα του αφήσω φυσικά μπόλικο φαγητό, νερό, άμμο και παιχνίδια. Έτσι κι αλλιώς έχει ήδη μάθει και τα χρησιμοποιεί όλα από μόνος του. Αλλά το σκέφτομαι...
Τον αφήνω αρκετές ώρες λόγω δουλειάς μόνο του. Το περισσότερο που χρειάστηκε να τον αφήσω ήταν 16 ώρες. Τον βρήκα μια χαρά από υγεία και σε λίγη ωρίτσα ξαναάρχισε τα παιχνίδια και τα χάδια.
Εσείς τα γατάκια σας τα αφήσατε μόνα τους 3ήμερο; Και από ποια ηλικία;
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Να και μερικές φωτογραφίες του Καστράτου μου!!!

https://www.facebook.com/photo.php?...49802765.1073741825.1524079596&type=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?...49802765.1073741825.1524079596&type=3&theater
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
'Ετσι μπράβο, πάντα γερός και δυνατός ο Καστράτος, να γίνει γάτος ...κοτσονάτος!

Κρίμα που δεν μπορώ να δω τις φωτο, δεν έχω f/b, μήπως να δοκίμαζες να τις ανεβάσεις απευθείας εδώ?

Όσο για το τριήμερο που σκέφτεσαι να φύγεις, ρώτα και την κτηνίατρό σου, νομίζω οτι μπορείς να το κάνεις αν και μικρό στην ηλικία είναι αρκετά αυτόνομο το γατούλι, με τις γνωστές προϋποθέσεις βέβαια: Μπωλάκια με φαγητό και νερό, την αμμολεκάνη του έτοιμη και καθαρή, τα παιχνιδάκια του, ένα φωτάκι ανοιχτό για τη νύχτα, ίσως ένα ραδιόφωνο σε χαμηλή ένταση (μου το είχε συστήσει η κτηνίατρος όταν άφησα την δική μου κοράκλα μόνη) για να νιώθει κάποια παρουσία εκεί κοντά και θα έλεγα, ει δυνατόν, κάποιος συγγενής/φίλος που εμπιστεύεσαι, να μπορεί να επισκέπτεται το σπίτι σου, να βεβαιώνεται για το όλα είναι εντάξει αυτό το διάστημα και να σε ενημερώνει.
Γιατί μη νομίζεις, κι εσύ δεν θα είσαι τόσο ξένοιαστη, η σκέψη σου θα είναι με τον Καστράτο,
οπότε είναι καλό να υπάρχει ένας άνθρωπος να επικοινωνείς για να σε καθησυχάζει οτι όλα βαίνουν καλώς
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Συνημμένα
-
kas1.jpg27,5 KB · Εμφανίσεις: 236 -
kas2.jpg21,2 KB · Εμφανίσεις: 142 -
kas3.jpg26,6 KB · Εμφανίσεις: 157 -
kas4.jpg29,2 KB · Εμφανίσεις: 175 -
kas5.jpg27,5 KB · Εμφανίσεις: 139 -
kas6.jpg27,5 KB · Εμφανίσεις: 225 -
kas7.jpg25,1 KB · Εμφανίσεις: 202 -
kas1.jpg27,5 KB · Εμφανίσεις: 236 -
kas2.jpg21,2 KB · Εμφανίσεις: 142 -
kas3.jpg26,6 KB · Εμφανίσεις: 157 -
kas4.jpg29,2 KB · Εμφανίσεις: 175 -
kas5.jpg27,5 KB · Εμφανίσεις: 139 -
kas6.jpg27,5 KB · Εμφανίσεις: 225 -
kas7.jpg25,1 KB · Εμφανίσεις: 202
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι καινούρια στην παρέα και δεν τα ξέρω τα κατατόπια, ανέβασμα φωτογραφιών κτλ... Μαθαίνω όμως!

Πάντως αυτό το τιπ με το ραδιόφωνο μου άρεσε! Θα το εφαρμόσω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool