Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Καλέ τι θησαυρουλίνι είναι αυτό?

Πανέμορφος είναι ο μικρός σου, να σου ζήσει και πάλι , τόσο βελούδινη κι εκφραστική μουρίτσα !
Υπόσχεται δε, να γίνει ένας μεγάλος γάτο-γόης που θα κάψει καρδιές θηλυκών τουλάχιστον όλων εδώ στο γατο-φόρουμ
Χώρια που έχω και μια αδυναμία στα γατιά με τα διάστικτα χρώματα

Περιμένουμε στο μέλλον κι άλλες φωτό από κάθε φάση της ζωής του κανακάρη σου, που εύχομαι να είναι πολυετής και τρισευτυχισμένη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

Μακάρι να τα πάει κι αυτός κι εγώ καλά μαζί του. Είμαι πρωτάρα και αμήχανη ακόμα...

Είναι φοβερός και γλύκας πάντως! Τον έχω περίπου ένα μήνα και μου έχει γίνει ήδη συνήθεια και τον αισθάνομαι μέλος της οικογένειάς μου.

Μόνο που είναι πολύ ζωηρός και παιχνιδιάρης. Είναι μάλλον η ηλικία, ε (2,5 μηνών);;;;
Προχθές έφαγε ένα κομμάτι πλαστική σακούλα!
Δαγκώνει ακόμα και ξύλα και σίδερα όταν είναι σε φάση παιχνιδιού... Τις πρώτες μέρες αναρωτιόμουν αν θα την παλέψουμε στο διαμέρισμα. Τώρα όσο περνάνε οι μέρες νομίζω έχουμε βρει ένα ρυθμό, αλλά ακόμα προσαρμοζόμαστε και οι 2. Είναι φοβερά αναπτυγμένος μου είπε η κτηνίατρος. Χρειάζεται να τον δαμάσω για να μη μου γίνει αγριμάκι, οπότε εκπαιδεύομαι κι εγώ...
Θα στέλνω φωτογραφίες εννοείται! Έχω τρέλα να τον φωτογραφίζω!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μαρια μου καταρχην να σε καλωσορισω στην παρεα μας,κατα δευτερον να σου πω οτι το μικρο σου ειναι απιστευτα ομορφο!!Να το χαιρεσαι!!

ΥΓ.Αν θες..μπορεις να ανοιξεις ενα θεμα για το ζουζουνακι σου σε αυτην την κατηγορια,να βαζεις τις φωτο του ,και να μαθαινουμε και εμεις τα νεα του να χαιρομαστε!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Απίστευτα γλυκό κουκλί ο γατούλης σου και να χαρείτε μαζί τσαχπινιές και τρυφεράδες για πολλά πολλά χρόνια

Περιμένουμε με χαρά νεώτερα

maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα πάτησα στο σύνδεσμο που μου είπες, αλλά δεν μου τον ανοίγει...

Τελευταία ο Καστράτο ανακάλυψε τις χαρές του μπαλκονιού!

Ωστόσο, η περιέργειά του τον οδήγησε σύντομα στο μπαλκόνι της διπλανής μου... Χωράει να περάσει από το διαχωριστικό και εγώ ήδη 3 φορές μέχρι τώρα καβάλησα κάγκελα και πήδηξα μπαλκόνια για να τον μαζέψω, καθώς η διπλανή μου λείπει αρκετές ώρες και δεν ήταν εκεί καμία φορά από τότε που την 'παραβίασε' ο Καστράτο.
Θα με δει κανένας γείτονας και θα καλέχει την αστυνομία!

Δεν ξέρω τι να βάλω ώστε να τον εμποδίσω να πηγαίνει. Δοκίμασα γλάστρες, αλλά πάλι χώρεσε και πέρασε ανάμεσα ο περιεργόγατός μου!!!
Εσείς με τα μπαλκόνια σας τι κάνετε; Αν έχετε καμιά ιδέα θα χαρώ να την ακούσω.
Να και μερικές ακόμα φωτο του μικρού εξερευνητή μου!
Συνημμένα
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
"Κάπως έτσι θα σκέφτηκε το καμαράκι σου!

Είναι αίλουροι, είναι πανέξυπνα, παμπόνηρα και πίστεψέ με, άπειρα εφευρετικά όταν πρόκειται για διαβολιές!! Θα τα δεις κι εσύ και θα τρελαίνεσαι!!

Υπάρχει θέμα εδώ μέσα για περιφράξεις μπαλκονιού αλλά εγώ δε μπορώ να σου βάλω το σύνδεσμο.

Πάντως αν σκοπεύεις να τον αφήνεις στο μπαλκόνι, σίγουρα θα χρειαστείς ειδική περίφραξη!!
Εγώ τους έχω 2 μέτρα καλαμωτή και πλεξιγκλάς στα πλάγια και πάλι δεν τα αφήνω μόνα στο μπαλκόνι!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Υπάρχουν εδώ θέματα σχετικά που μπορείς να πάρεις ιδέες περίφραξης μπαλκονιού.Δεν ξέρω και σε ποιό όροφο μένεις,..
αν είναι ψηλά κινδυνεύει πέφτοντας να τραυματιστεί σοβαρά ως.."μοιραία"
και πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ, αν πάλι σε χαμηλό όροφο, με μια δρασκελιά να το σκάσει (αν και αυτό είναι σπάνιο ιδιαίτερα αν το γατί είναι στειρωμένο).Όπως και να'χει, ρίξε μια ματιά εδώ:
https://www.mypetz.gr/threads/Περίφραξη-μπαλκονιού.224295/
κι εδώ:
https://www.mypetz.gr/threads/Το-γνωστό-πρόβλημα-Γάτα-στο-μπαλκόνι.224176/
Η δική μου επειδή είναι αρκετά ζωηρή και μένουμε στον τέταρτο όροφο, προτίμησα το δίχτυ της Trixie που προστατεύει επαρκώς αν το τοποθετήσείς μέχρι πάνω. Είναι ειδικό για γάτες και αντέχει. Στη δική μας περίπτωση δεν μπορούσαμε να το πάμε μέχρι το ταβάνι και να κλειστεί εντελώς το μπαλκόνι λόγω τέντας που εμποδίζει, αρκεστήκαμε να το αφήσουμε στα 2 μέτρα ύψος. Για αρκετές μέρες ήμουν ήσυχη, αλλά πάντα εκεί γύρω με άγρυπνο μάτι να την παρακολουθώ,..μέχρι που πριν λίγες μέρες πέρασε ένα περιστέρι αρκετά κοντά και ξαφνικά μ'ένα σάλτο πήδηξε 2 μέτρα (!!!)
παρακαλώ, στηριζόμενη στην πέργκολα που υπάρχει δίπλα στο διαχωριστικό που μας χωρίζει με τη διπλανή κι αν δεν είχε μπλεχτεί στο δίχτυ θα την κλαίγαμε τώρα
, γιατί έφτασε μέχρι το όριο (μετά από κει, κενό..) πάνω. Καταστενοχωρήθηκα, ιδιαίτερα τώρα που έχει μάθει και κάθεται μπροστά στη μπαλκονόπορτα και κλαίει αν δεν της ανοίξω

Κι επειδή ούτε θέλω να το διακινδυνέψω γιατί έχω χάσει αγαπημένο γατί από πτώση από μπαλκόνι και δεν έχω συνέλθει ποτέ από αυτό, της φόρεσα επιπλέον και λουράκι-σαμαράκι.
https://www.mypetz.gr/threads/Σαμαράκια.222801/
Συμπέρασμα: Ή του κόβεις εντελώς την έξοδο στο μπαλκόνι ή το οχυρώνεις πάρα πολύ καλά ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές σου, και με τις ιδιομορφίες του χώρου ασφαλώς.
Παραθέτω και ορισμένες φωτο για να πάρεις μια ιδέα:
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για τις συμβουλές κορίτσια!

Προς το παρόν τα οικονομικά μου δε μου το επιτρέπουν να βάλω δίχτυ, καλαμωτή ή κάποιο άλλο προστατευτικό. Έχω μεγάλο μπαλκόνι και είναι μεγάλο το έξοδο. Μένω στον 3ο όροφο, είμαι αρκετά ψηλά...

Για 1-2 μήνες θα κάνω υπομονή και θα προσαρμοστώ εγώ περισσότερο μέσα με τον Καστράτο προκειμένου να είμαστε καλά, ήρεμοι και υγιείς και οι 2.

Για του χρόνου το καλοκαίρι που θα είναι πλέον 14 μηνών κλεισμένα (θα τον έχω στειρώσει κιόλας, οπότε φαντάζομαι θα είναι πιο ήσυχος) θα το ξαναδω το θέμα.

Πάντως θα τα κρατήσω αυτά που μου είπατε και θα τα ψάξω όταν έρθει η ώρα τους.
Θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες όσον αφορά τα θέματα του μπαλκονιού, έχε τον στον νου σου τώρα και από του χρόνου βλέπεις καλύτερες λύσεις όπως λες κι εσύ. Πάντως πιστεύω εξαρτάται και από τη γάτα. Εγώ ας πούμε δεν έχω περιφραγμένο μπαλκόνι αλλά τα δικά μου ποτέ δεν επιχείρησαν να καταδιώξουν εναερίως περιστέρι όπως το Τερψάκι!
Όσον αφορά το πως να κάνεις θέμα για τον μικρό σου και να μας λες όλα τα νέα του από εκεί υπάρχει το φόρουμ οι γάτες μου. Βρίσκεται στην κατηγορία Γενική γατοσυζήτηση. Πας λοιπόν εκεί και κι επιλέγεις πάνω αριστερά από τα θέματα "Νέα συζήτηση". Ελπίζω να σε κατατόπισα!

maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος

Σε ευχαριστώ με κατατόπισες και εσύ και οι υπόλοιπες μια χαρά

Είμαι καινούρια όχι μόνο σε αυτό το φόρουμ αλλά και στα φόρουμ γενικά (δεν ξέρω ακόμα πώς λειτουργούν
). Ο Καστράτο και ο καινούριος κόσμος της ζωής μου με γάτο με παρακίνησε να τα ψάξω!
Θα τον κάνω 'θέμα' με πρώτη ευκαιρία! Είναι μεγάλο νούμερο εξάλλου! :8)
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
χααχαχαχχααχαχχα...εισαι θεα!Θα τον κάνω 'θέμα' με πρώτη ευκαιρία! Είναι μεγάλο νούμερο εξάλλου! :8)

Δεν ειναι και το μοναδικο νουμερο,να εισαι σιγουρη!Ασε πουυ εμεις αυτα τα............νουμερα λατρευουμε!

Foteini_a
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κατι.βρηκα ένα γάτα κι στο δρόμο το οποίο με ακολούθησε μέχρι το σπίτι.την επόμενη ήταν ακόμα κάτω στον κήπο.τελικα σκέφτηκα μήπως και το πάρω καθώς ειναι πολυ συμπαθητικο.
Η ερώτηση μου ειναι η εξής ειναι κακό όταν δεν είμαι σπίτι να το αφήνω στην βεράντα.απ´οτι εχω δει μέχρι τώρα του αρέσει και πηγαίνει απο μόνο του και κοιματε στην καρεκλα.οταν έρχομαι σπίτι κάνουμε παρέα και παίζουμε.δεν ειναι οτι το αφήνω παρά πολυ μόνο μονάχα οταν λοιπω στην δουλεια και το βραδι που παω για ύπνο.
Καλησπέρα Foteini_a και καλώς όρισες στην παρέα μας!

Αν έχει παιχνίδια και άλλα ερεθίσματα να ασχοληθεί στη βεράντα και το απολαμβάνει, μπορείς να το αφήνεις! Εγώ τις πρώτες μέρες άφηνα έτσι τη δική μου έξω στο μπαλκόνι, γκρίνιαζε όμως η γλυκούλα μου, ειδικά όσο ήμασταν μέσα (πχ για ύπνο) ήθελε παρέα. Οπότε σύντομα κατέκτησε όλο το σπίτι! Τι σε εμποδίζει να την έχεις κι εσύ μέσα; Επιπλέον να ξέρεις, πως αν δεν είναι περιφραγμένος ο χώρος που θα την έχεις, κινδυνεύει να φύγει με ό,τι αυτό συνεπάγεται (ατυχήματα, φόλες, πέσιμο και τραυματισμός κλπ).
Foteini_a
Νεοφερμένο μέλος
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Όλα έτσι είναι. Επίσης, μπορεί να του τραβάει την προσοχή κάτι που εσύ δε βλέπεις, π.χ. μυρμήγκια, μυγάκια...!
Για σιγουριά, εγώ δε θα το άφηνα καθόλου στο μπαλκόνι όσο δεν υπάρχει περίφραξη και μπορεί να πάει δίπλα ή οπουδήποτε!
Meaw 123
Νεοφερμένο μέλος
Εχω ακούσει και εχω διαβάσει βασικά ότι όταν κάνει ζημιές ή κάτι που δεν θέλεις μπορείς να την ψεκασεισ με λίγο νερό αλλα αφού εχει συναχι αστο καλύτερα μην κυρώσει και χειροτερέψει ...
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα κι από μένα!
Κι εγώ τον Καστράτο δεν τον πολυαφήνω στο μπαλκόνι για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Είναι περίεργος και τον έχω μαζέψει ήδη 3 φορές από το μπαλκόνι της γειτόνισσας (και μένουμε στον 3ο)!

Τώρα που αρχίζει να μεγαλώνει και να ηρεμεί κάπως, τον βγάζω λιγάκι αλλά πάντα με δική μου επιτήρηση

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool