houlieta
Δραστήριο μέλος
Το καλύτερο είναι, ο κόσμος μας δεν είναι κατάλληλα φτιαγμένος για γάτες...
Η κοινωνικότητα δεν είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της γατας, παρολα αυτά θα τα πάει μια χαρα με όλους όσους θα συμπαθεί...

Θα μπορούσες μελλοντικά και αφού συνηθίσεις (και γλυκαθείς) να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αποκτήσεις και μια δεύτερη γατούλα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ο Τίμο είναι αυτός στο avatar? Πολύ γλυκούλης!

Αν θες άνοιξέ του και δικό του θεματάκι όπου θα μαθαίνουμε τα νέα του, θα ανεβάζεις φωτογραφίες του και θα τον θαυμάζουμε κι εμείς

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vaggosana88
Νεοφερμένο μέλος
θα φτιάξω απλά σήμερα έφτιαξα τον λογαριασμό και δεν ξέρω τίποτα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgetam
Νεοφερμένο μέλος
χαχα είναι πολύ γλυκούλης να τον χαίρεσαι!
aidonaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
1. Όσο μεγαλώνει να προσέχεις το μπαλκόνι!!!
2. να τον στειρώσεις όταν θα πάει 6-7 μηνών όχι πιο μετά - γιατί αμα σου αρχισει να ψεκάζει δε θα την παλεψεις - παθουσα εδω!
φιλια!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Κι εγώ έτσι ήμουν όταν πρωτομπήκαΧαχ ναι αυτός είναιθα φτιάξω απλά σήμερα έφτιαξα τον λογαριασμό και δεν ξέρω τίποτα..
Πολύ σύντομα όμως θα μάθεις τα κατατόπια και θα δεις, όπως όλοι/ες μας, πόσο χρήσιμο είναι αυτό το siteάκι. Και όχι μόνο για τη διασκέδαση, αλλά και-κυρίως- τη γνώση που προσφέρει σε όλα όσα αφορούν την ανατροφή των καμαριών μας.
Καλωσήρθατε

rouli726
Δραστήριο μέλος
καλησπερα σε ολους.
πριν μια βδομαδα βαλαμε στη ζωη μας ενα γλυκυτατο γατακι 2μιση μηνων.
μεχρι σημερα ηταν ολα καλα με το παιχνιδι της. σημερα ομως αρχισε να πηγαινει σε μερη που δε θελω, οπως πισω απο την τηλεοραση π εχει πολλα καλωδια.
επισης, ο συντροφος μου ασχολειται με μηχανηματα ηχου κ εικονας π κατα βαση ειναι πανακριβα κ σημερα η μικρη πηγαινε συνεχεια κοντα σε ενα ηχειο π εχουμε σπιτι για δοκιμη. τη μαλωσα 2-3 φορες, με φυσημα στο προσωπο αλλα επεμενε να πηγαινει. σε καποια φαση μαλλον καταλαβε πως ειμαστε θυμωμενοι μαζι της κ πηγε στον καναπε στο συνηθισμενο της μερος κ κοιμηθηκε.
λετε θα πιασει αυτος ο τροπος μαλωματος?
τρεμω μην κανει ζημια σε καποιο μηχανημα μεγαλης αξιας κ μετα δε θα εχουμε χρηματα να το πληρωσουμε.
δε θελω να την επιστρεψω ουτε να τη μαλωνω αλλα φοβαμαι παρα πολυ!
σας παρακαλω βοηθηστε με! τι να κανω? πως θα την κανω να μη πηγαινει σε 1-2 μερη συγκεκριμενα?

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Για το θέμα που σε απασχολεί, αυτή η τακτική μαλώματος δείχνει, προς το παρόν, να πιάνει.
Αν όμως ούτε αυτή η μέθοδος αποβεί αποτελεσμάτική, προσπαθείστε να βρείτε κάτι που να μοιάζει με καλώδιο, π.χ. τα χερούλια από τις χάρτινες σακκούλες, που δεν είναι πλαστικά, αλλά από πεπιεσμένο χαρτί στριφτά, όπως είπαμε σε άλλο ποστ.
Γενικά συνιστάται η μέθοδος του αντιπερισπασμού με άλλα παιχνιδάκια, ώστε σιγά-σιγά να χάσει το ενδιαφέρον της για τα καλώδια, που όχι μόνο ανήκουν σε μηχανήματα αξίας, αλλά μπορούν να αποβούν και επικίνδυνα όταν είναι συνδεδεμένα με το ηλ.ρεύμα

Αλλά είναι μια φάση που συνήθως ξεπερνάει με την πάροδο του χρόνου. Τα ίδια κι η δική μου έκανε, που τώρα πλέον δεν δίνει σημασία.
Μη ξεχνάς βρίσκεται στην ηλικία του "Ένας υπέροχος καινούργιος κόσμος" και θέλει να εξερευνά και να δοκιμάζει το κάθε τι με νυχάκια και δοντάκια, όπως όλα τα μωράκια

roykoy
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας.Ειμαι 22 χρονών φοιτητής και θέλω να υοθετήσω εναν γάτο.Απλά έχω μερικές αποριές με το θεμα του χώρου.Μένω σε σπιτι 25 τετραγωνικών και το σπιτι μου δεν έχει παράθυρο παρα μονο μια μπαλκονόπορτα.Εχω σχετικα ικανοποιητικό μπαλκόνι.Στο πατρικό μου σπίτι όσο ήμουν παιδι μεγάλωσα με γάτα στο σπίτι,μεχρι που πεθανε πριν 2 χρόνια(καθαρα σπιτογατα,δεν ειχε επαφή με τον δρόμο, αλλα το πατρικό μου είναι και 100 τετραγωνικά.Επίσης λέω να παρω μικρο γατάκι,αλλα απο την άλλη φοβάμαι μην νιαουρίζει το βραδυ μεχρι να μεγαλώσει και μου βάλουν χερι οι γείτονες(αν και μένω σε πολυκατοικία που είναι μόνο φοιτητές.και έχουν και αυτοι σκύλους).Κάτι τελευταιο και να κλείσω με αυτό:οι κεραμιδογατες είναι φιλικές με τον άνθρωπο?γιατι θέλω μια τιγρε κεραμιδόγατα.(και φυσικα οταν έρθει η ώρα θα του κανω στείρωση)Σας ευχαριστώ πολύ!
rouli726
Δραστήριο μέλος
καλημερα. ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
εχω απελπιστει.. ενω μεχρι χτες παιζαμε μια χαρα και δε με πειραζε να εξερευβα οτι θελει, δε πηρα αλλωστε ζωακι για να το περιοριζω στην τουαλετα!, παλι τωρα το πρωι ηθελε να πηγαινει προς το μηχανημα π εχουμε τωρα. σαφεστατα κ φοβαμαι κ μη μασησει τπτ κ παθει ηλεκτροπληξια απλα δε το ανεφερα επειδη ως τωρα δε το κανει. αν γινει κι αυτο, θα πηδηξω απο το μπαλκονι. οταν τη μαλωνω κανει πισω, αλλα μετα παει παλι εκει. λετε να πρεπει να παιζω μαζι της ακομη περισσοτερο?
εβαλα ξυδι π διαβασα πως τις απωθει αλλα τιποτα! ολο προς το μηχανημα παει. και αν ηταν δικο μας δε θα με ενοιαζε, ας σπασει ολο το σπιτι! τα ξενα μηχανηματα τρεμω! θα ρωτησω κ στο πετ σοπ μηπως εχουν κανενα σπρει απωθητικο, ξερετε κατι για αυτα? χθες βρηκα ενα σχετικο αρθρο στο φορουμ αλλα δεν ανοιγε. αλλα απωθητικα ξερουμε? το περασα κ εμ λιγο λεμονι αλλα μαλλον το ξυδι ηταν περισσοτερο κ καλυψε τη μυρωδια.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Λοιπόν παιδιά είδα κι απόειδα κ πήγα στο πετ σοπ, ούτως ή άλλως ήθελα και τροφή, και πήρα ένα απωθητικό της trixie. Ψέκασα λίγο γύρω από το συγκεκριμένο έπιπλο και μάλλον τα τάματα στην Παναγιά έπιασαν, καθώς και τα 13 ευρώ που έσκασα
Βέβαια η κοπέλα στο πετ είναι πολύ καλή κ μ είπε πως δν είναι σίγουρο γτ σε κάποιες δε πιάνει. Αχ μακάρι να συνεχίσει να το αποφεύγει το έπιπλο με τα μηχανήματα κι ας σκαρφαλώνει και στο ταβάνι, δε με νοιάζει! Δε θέλω να την περιορίζω σε ένα δωμάτιο μόνο και μόνο μη κάνει ζημιά. Γιατί κατά τα άλλα είναι πολύ γλυκιά και καλή. Ο θεός των γατιών μαζί μας!
rouli726
Δραστήριο μέλος
roykoy, η κοπελα που μου εδωσε τη δικη μου τη ζουζουνα, σε λιγο καιρο , μεσα στο μηνα κατα πασα πιθανοτητα, θα δινει για υιοθεσια ενα αρσενικο τιγρακι, 2 μηνων περιπου σε ηλικια.
οταν θα ειναι σε θεση να το δημοσιευσει θα το αναρτησω κι εδω για να του βρουμε ενα σπιτακι με αγαπη οποτε θα μπορεις να δεις και περισσοτερα. απλως τωρα εχει λιγο διαρροια το γατακι αλλα παιρνει αγωγη και ειναι ηδη καλυτερα.
αν σε ενδιαφερει ως τοτε θα σου στειλω κ μνμ αν θες στο προφιλ σου.
το καλο ειναι πως η συγκεκριμενη κοπελα τα αγαπαει πολυ τα ζωακια κι ετσι τα περιποιειται παρα πολυ και δεν ειναι φοβισμενα και απομακρα. να φανταστεις η δικη μας απο την πρωτη μερα στο σπιτι μας επαιζε, ετρωγε και αισθανοταν ανετα, ακριβως επειδη ειχε μαθει με ανθρωπους και δε φοβοταν. υποθετω πως το ιδιο θα ειναι κ με το αγορακι π θα δωσει τωρα.
υ.γ. συγγνωμη π βγηκα εκτος θεματος

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Λοιπόν παιδιά είδα κι απόειδα κ πήγα στο πετ σοπ, ούτως ή άλλως ήθελα και τροφή, και πήρα ένα απωθητικό της trixie. Ψέκασα λίγο γύρω από το συγκεκριμένο έπιπλο και μάλλον τα τάματα στην Παναγιά έπιασαν, καθώς και τα 13 ευρώ που έσκασα![]()
Βέβαια η κοπέλα στο πετ είναι πολύ καλή κ μ είπε πως δν είναι σίγουρο γτ σε κάποιες δε πιάνει. Αχ μακάρι να συνεχίσει να το αποφεύγει το έπιπλο με τα μηχανήματα κι ας σκαρφαλώνει και στο ταβάνι, δε με νοιάζει! Δε θέλω να την περιορίζω σε ένα δωμάτιο μόνο και μόνο μη κάνει ζημιά. Γιατί κατά τα άλλα είναι πολύ γλυκιά και καλή. Ο θεός των γατιών μαζί μας!
Χμμμ....μακάρι, αλλά γάτα είναι, όσο δεν την αφήνεις, τόσο θα θέλει να πηγαίνει.Αυτό φοβάμαι. Αφού πρόκειται για ενα δυο μηχανήματα δεν σκέφτεστε την ιδέα να τα καλύψετε κάπως, ώστε να μην μπορεί να πάει?Π.χ. μια ξύλινη κατασκευή, που θα μπαίνει φορετή από πάνω. Με λίγο κόντρα πλακέ και βίδες το φτιάχνετε μόνοι σας παμφθηνα. Και αν θες το ζωγραφίζεις και απέξω και γίνεται και διακοσμητικό.
rouli726
Δραστήριο μέλος
καλησπερα και παλι.
παλι τα ιδια σημερα, λιγο ελειψα κ προλαβε να γρατσουνισει ενα ηχειο κ το μπαμπα της επειδη μιλουσε στο τηλ. και φυσικα ξανανεβηκε στο επιπλο της τηλεορασης ενω ειχα ψεκασει το πρωι. υπαρχει περιπτωση να συνηθισε τη μυρωδια και να μη την ενοχλει? γτ ειναι πολυ εντονη!
με το μαλωμα εκανε λιγο πισω αλλα εχω απελπιστει ειλικρινα..
αν καποιος εχει αλλη λυση παρακαλω να την αναφερει.
πηρα ενα ψεκαστηρι μπας κ με το λιγο ψεκασμα με νερο καταλαβει οτι δε θελουμε να κανει 1-2 πραγματα. γιατι πραγματικα για 1-2 πραγματα μιλαω! τι κανουμε λαθος? ποτε μπορει να σταματησει να το κανει, δεδομενου πως ξενα μηχανηματα εχουμε στο σπιτι 2-3 φορες το μηνα. κ επειδη τα φερνουν για δοκιμες δε γινεται να τα εχουμε σκεπασμενα ή να τα κλεινουμε στο κουτι καθε λιγο κ λιγακι.
ξερω θα με πειτε υπερβολικη κ πως ισως δεν επρεπε να υιοθετησω το γατακι. ομως την αγαπαμε πολυ και δεν ειναι πως θελουμε να την περιορισουμε. αλλα αυτο διακινδυνευει κ τη δικη της ασφαλεια κ τη δικη μας ηρεμια στο σπιτι.
ετσι μου ερχεται να βγω στους δρομους και να φωναζω ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
rouli726
Δραστήριο μέλος
φιλη chat noir, εισαι και "πατριδα"

αντε και σκεπαζω το μηχανημα, που δεν ειναι παντα ευκολο γτ μετα προκυπτει θεμα δικτυου κλπ μη σε ζαλιζω με αυτα. τα μηχανηματα εχουν κ καλωδια., με αυτα τι γντ?
το θεμα μου ειναι πως μεχρι πριν 2 μερες δε τα εκανε αυτα ενω ηταν μπροστα της κ τοτε. δν ειναι πως ξαφνικα ειδε κατι.
τωρα περασα κ λιγο αραιωμενο χυμο πορτοκαλιου μπας κ γινει κανενα θαυμα κ προς το παρον δε παει αλλα το ιδιο εκανε κ με το απωθητικο οποτε δεν εχω εμπιστοσυνη.
ευελπιστω να την καταφερουμε συντομα.
ευχαριστω για την απαντηση παντως, θα τσεκαρω κι αυτο με το υφασμα π λες αν κ δε το βλεπω εφικτο. θα παω να παρω κι ενα καινουριο νυχοδρομιο μιας κ αυτο π εχει τωρα παει οποτε το θυμαται.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Δοκίμασε να της δώσεις καλαμάκι για να παίζει και ένα λαστιχάκι.Εμένα τρελλαίνονται με αυτό, το κυνηγάνε ώρες ολόκληρες οπότε δεν τους μένει όρεξη να πάνε στα καλώδια. Χυμό πορτοκαλιού???Δεν το ήξερα αυτό, αν μπορείς ενημερωσέ μας σε περίπτωση, που πιάσει, να το ξέρουμε και εμείς.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Γεια σας και πάλι! Εγώ η απελπισμένη μάνα είμαι

Τελικά το μόνο μέσο αποτροπής είναι ο αντιπερισπασμός κι η συνεχής επιτήρηση. Έτσι, αφού το συγκεκριμένο ηχείο που έχουμε τώρα σπίτι αποσυνδέεται εύκολα, κάθε φορά που πάμε για ύπνο το βάζουμε στο ψηλότερο ράφι που ευτυχώς λόγω ηλικίας ακόμη δε το φτάνει. Έτσι μπορώ να κοιμάμαι χωρίς άγχος. Όλες τις υπόλοιπες ώρες που δε κοιμάται είμαι αναγκασμένη να τρέχω από πίσω της, να παίζω μαζί της συνέχεια για να μη πάει πάλι εκεί και να μη την αφήνω μόνη πουθενά.
Φυσικά όπως καταλαβαίνετε, προσωπική ζωή μηδέν, αφού ο σύντροφός μου πρέπει να τελειώνει τα κείμενά του εντός χρόνου κι έχει περιορισμένο χρόνο παιχνιδιού μαζί της αυτές τις μέρες.
Δεν παραπονιέμαι, απλά ευελπιστώ μεγαλώνοντας να ηρεμήσει λίγο τα γατούνι μας γιατί με βλέπω να τρέχω στους γιατρούς για βιταμίνες

Πάντως κανα δυο φορές που πήγε προς το έπιπλο και χτύπησα το χέρι μου στον καναπέ, έκανε πίσω. Επίσης όταν προχτές ανέβηκε είχα το τσίγκινο κουτάκι με κέρματα μέσα που δε φάνηκε να της αρεσει ο ήχος και υποχώρησε

Εσείς που έχετε μεγαλύτερες γάτες, ηρέμησαν με το πέρασμα του χρόνου..?
Υ.Γ. Έχε χάρη που είναι μια γλύκα και ξέρω πως όλα αυτά οφείλονται στη φύση της και πως δε το κάνει επίτηδες για να με τρελάνει

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Αυτό που μου έλεγαν όσοι ήξεραν (και το εμπέδωσα και μόνη μου
)για τα πλασματάκια μας, είναι πως όταν μια γάτα κολλήσει με κάτι, δε θα σταματήσει μέχρι να το καταφέρει ή να το βαρεθεί!
Μπορεί να είναι κουραστικό κάποιες φορές αλλά είναι μέρος της γοητείας τους...Εγώ δεν τα μάλωσα στην ουσία ποτέ, απλά προσαρμοζόμουν και προσάρμοζα και το σπίτι στις διαολιές τους. Είναι και τέσσερα και ξεκινούσε το ένα κάτι και τα άλλα ακολουθούσαν! Και από εφευρετικότητα υπερχειλίζουμε!!

Μεγαλώνοντας (είναι 20 μηνών) έχουν ηρεμήσει σχετικά. Εκτός από την 'Ενα που παραμένει το ίδιο αεικίνητη. Αλλά και τα άλλα όλο και κάτι κάνουν για να γουρλώνει το μάτι μου πού και πού!

Αυτό που λένε ότι οι γάτες σε φιλοξενούν, σε εκπαιδεύουν και μετά σε ανταμείβουν (ό,τι δηλαδή κάνουμε εμείς με τα σκυλάκια!) δεν είναι τυχαίο!!

Χρειάζεται υπομονή... 'Αποψή μου είναι πως θα βαρεθεί κάποια στιγμή και τότε θα δεις κάτι άλλο από τη μικρούλα σου.
Πάντως, το έλαιο λεμονιού έχω δει να πιάνει σε άλλα γατάκια.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα Ειρήνη και σε όλη την παρέα.. και πάλι!
Δυστυχώς όσο και να αγαπάς ένα πλασματάκι και να θες να του προσφέρεις μόνο αγάπη, είναι άσχημο να μην ευχαριστιέσαι την παρουσία του στο σπίτι. Κι εγώ αυτό έχω πάθει 5 μέρες τώρα. Είμαι διαρκώς με το άγχος μην κάνει κάποια ζημιά που δε θα διορθώνεται.
Έχω ήδη φέρει το σπίτι στα μέτρα της όσο μπορώ αλλά όπως είπα και παραπάνω, είναι κάποια μηχανήματα που δεν είναι δικά μας και έχουμε στο σπίτι κατά καιρούς, είναι πανάκριβα και, πάνω από όλα, ούτε πολύ ψηλά μπορούν να πάνε για να μη τα φτάνει, ούτε φυσικά να την αφήσω να τα εξερευνήσει(έχουν ηλεκτρικό ρεύμα) κι είναι το μόνο εισόδημα αυτή τη στιγμή του σπιτιού.
Μπορεί να είμαι υπερβολική, δε ξέρω.. ίσως φταίει πως την πρώτη εβδομάδα της στο σπίτι όλα ήταν τόσο εύκολα, ακόμη και τις ώρες του τρελού παιχνιδιού.
Μήπως την κακομαθαίνω που είμαι συνέχεια μαζί της..? Τί να πω.. Και να μη τη μαλώνω δε γντ, γιατί όσο ανεξάρτητη κι αν είναι εκ φύσεως, ζούμε κι εμείς σε αυτό το σπίτι βρε παιδιά.
Χθες ανακαλύψαμε πως βρήκε ένα σχίσιμο σε ένα τοίχο και πηγαίνει με τα νύχια και τα δόντια της.. πάλι να αγχώνομαι μήπως καταπιεί κάτι και την πειράξει και φυσικά να πρέπει να τρέχω να βρω στόκο να το καλύψουμε...

Φυσικά ψάχνω και μια μεγάλη κούτα, γιατί σήμερα θα έρθει στο σπίτι ένα μηχάνημα για δοκιμές που κάνει μόνο... 5000-6000 χιλιάδες ευρώ.. να υποθέσω δε θα κοιμηθώ για καμμιά βδομάδα...??

υ.γ. αυτό το έλαιο λεμονιού πού το βρίσκω?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool