Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Απ΄όσο ξέρω σε γατούλα που είναι ή υπάρχει πιθανότητα να είναι έγκυος, δε γίνονται εμβόλια! Υπάρχουν κίνδυνοι για τα γατάκια. Κάπου είχα διαβάσει πως μόνο αν είναι αδρανείς οι ιοί γίνεται αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Ίσως σε διαφωτίσει κάποιος με περισσότερες γνώσεις...
Αν πάντως είναι έγκυος και η εγκυμοσύνη πάει καλά, το μόνο που μπορώ να σου πω εκ πείρας πως θα μωρά θα τα ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά!!

Εύχομαι να πάνε όλα κατ΄ευχήν !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Severous
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ!

Το ότι θα τα ερωτευτούμε είναι σίγουρο αν και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα τα δώσουμε μετά

Θα το ψάξω αυτό για τα εμβόλια ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Severous
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν έψαξα λίγο για τα εμβόλια και απ΄ 'οτι κατάλαβα τα συγκεκριμένα που έκανε πρέπει να είναι από αυτά που επιτρέπεται και σε εγκυμοσύνη. Θα επικοινωνήσω φυσικά και με την κτηνίατρο!
Επίσης πριν λίγο είχαμε την πρώτη συνάντηση με την μεγάλη μέσα από μια χαραμάδα. Είδαν λίγο η μια την άλλη αλλά καμία αντίδραση. Μετά έφυγαν και οι 2. Η μεγάλη φαίνεται να έχει αγχωθεί λίγο.
alexdimitro
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας..πριν από περίπου 4 μήνες στην αυλή μου ήρθε ένας γάτος.Τον τάισα,τον φρόντισα και κατάφερα να με πλησιάσει χωρίς να με φοβάται..Αυτό συνεχίστηκε για αρκετό διάστημα.Ξαφνικά για κάποιο διάστημα τον έχασα,ήταν μάλλον η εποχή του ζευγαρώματος. Μετα από αρκετές μέρες επέστρεψε αλλά το πόδι του είχε βγει από τη θέση του και ισα ισα που το πατούσε.Τον βάζω στο κλουβί του σκύλου και τον πάω κτηνίατρο.Είχε βγει το πόδι από την λεκάνη,ήταν παντού χτυπημένος,ματωμένος και του είχε σπάσει και το δόντι του.Για το πόδι μόνο χειρουργείο μπορούσε να γίνει αλλά ήταν ακριβό.Η άλλη λύση ήταν να τον αφήσουμε γιατί τα γατιά εύκολα αναρρώνουν.Τελικά είχε δίκιο το πόδι μπήκε μόνο του στην θέση του.του έδωσε χαπάκι για τα παράσιτα βάλαμε και αμπούλα βάλάμε και φάρμακο στο ματάκι και στο αυτί γιατί είχε ωτίτιδα και τελικά τον στείρωσα και όλα καλά.Τώρα τον έχω μέσα στο σπίτι μαζί με την σκυλίτσα μου.Κάνουν καλή παρέα.Αμέσως έμαθε να πηγαίνει στην άμμο και είναι απίστευτα χαδιάρης και καλός.Έχω όμως θέμα και γι αυτό θέλω την βοήθεια σας γιατί πρώτη φορά έχω γάτο μέσα στο σπίτι.Πεινάει πάρα πολύ όλη την ώρα ζητάει φαγητό,σκαρφαλώνει παντού και ψάχνει ,''κλέβει'' την τροφή της σκυλίτσας μου όπου και αν την κρύβω την βρίσκει.Τις προάλλες άφησα για λίγο από τα μάτια μου ένα πιάτο με ένα κομμάτι τσουρέκι και το έφαγε στο άψε σβήσε και λογικό ήταν να τον πιάσει διάρροια!!
Επίσης γεμίζει την άμμο του με κακά πριν τελειώσει η μέρα με λίγα λόγια πάει πολλές φορές για κακά.Είναι φυσιολογικό;δεν ξέρω!Τα νύχια του να του τα κόψω; όλη την ώρα κάτι γρατζουνάει με τα νύχια..Τέλος και πιο σημαντικό για μένα είναι οτι νομίζω οτι είμαι υπερβολική με την καθαριότητα του και φοβάμαι μήπως κολλήσω κάτι φοβάμαι πολύ το τοξόπλασμα. Παιρνω την λεκάνη με την άμμο και την καθαρίζω κάθε 2 μέρες μου είπε η κτηνίατρος με γάντια και τα κλασικά μετά παίρνω την λεκάνη και την απολυμαίνω αλλά όλο αυτό μου προκαλεί αγχος μήπως έχω ακουμπήσει κατα λάθος και μήπως κολλήσω κάτι
Έχω φοβηθεί λίγο..Παρεμπιπτόντως αυτήν την βδομάδα παμε για εμβόλιο.Αυτά..κάποιος να μου διώξει το αγχος!!!!!!!!!ΕυχαριστώΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Μπράβο που μάζεψες το γατούλη και τον φρόντισες!

Για την άμμο δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι τόσο πολύ. Εφόσον αποπαρασιτώνεται, δεν υπάρχει φόβος για τοξόπλασμα! Για να κολλήσεις, θα πρέπει να το έχει η γατούλα, να αποβληθεί στα περιττώματά της, να περάσουν πάνω από 24 ώρες (δε θυμάμαι πόσο ακριβώς) ώστε να εκολαφθεί το παράσιτο και να έρθει σε επαφή με το στόμα σου! Δηλαδή, κάπως δύσκολο...

Εγώ την καθαρίζω πρωί-βράδυ και ούτε καν βάζω γάντια. Απλώς πλένω μετά τα χέρια μου. Τις λεκάνες μια φορά στις 7-10 μέρες τις απολυμαίνω που πετάω την άμμο. Και φαντάσου έχω τέσσερα!
Που είναι φαγανό το καμάρι σου, δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις, πέρα από το να μην αφήνεις τρόφιμα στο "πεδίο βολής" του!
Αν τα τάϊζες και ίδιες ώρες με το σκυλάκι ώστε να μη μένει το φαγητό του; 
Πάντως, θα πρέπει να προσέξεις γιατί εκτός που μπορεί να φάει κάτι και να τον πειράξει, υπάρχει και ο κίνδυνος της παχυσαρκίας τώρα που στειρώθηκε και αλλάζει ο μεταβολισμός.
Εύχομαι να έχετε μια ευτυχισμένη συγκατοίκηση!!

alexdimitro
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ..το μεγαλύτερο μου αγχος είναι επειδή ήταν αδέσποτος, του έκανα εξετάσεις για λευχαιμία και AIDS της γάτας αλλά δεν έχει, για τοξόπλασμα όμως δεν έκανα και για μεγαλύτερη ασφάλεια τα κάνω όλα στην υπερβολή τους.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Ελπίζω σύντομα να φύγει το αρχικό άγχος και να απολαμβάνεις μόνο στιγμές ευτυχίας και χαλάρωσης με το νέο μέλος!

Υ.Γ. Τα νυχάκια του -αν δεν ξέρεις και δεν το έχεις ξανακάνει- ζήτησε καλύτερα από τον κτηνίατρο να σου δείξει. Αν κοπούν παραπάνω από όσο πρέπει αιμορραγούν.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Η αποπαρασιτωση αλλα και τα εμβολια δεν προστατευουν απο το τοξοπλασμα. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να καθαριζεις καθε μερα την αμμολεκανη με γαντια (αφου φοβασαι) και μετα μπορεις να βαζεις λιγο οινοπνευμα ή απολυμαντικο υγρο για τα χερια.
Μη σε επηρεάζουν οι βλακείες που έχεις ακούσει κατά καιρούς για το τοξόπλασμα από την τάδε και τη δείνα γειτόνισσα.
Το τοξόπλασμα είναι επικίνδυνο αν το πάρεις πρώτη φορά ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της εγκυμοσύνης (που και τότε, νομίζω, κάπως αντιμετωπίζεται). Αν δεν είσαι έγκυος, δεν υπάρχει θέμα, θα δημιουργήσεις και αντισώματα (πολλές έγκυοι έχουνε ήδη, υπάρχει ειδική εξέταση) οπότε και να ξαναέρθεις σε επαφή στην εγκυμοσύνη δε θα έχεις θέμα.

Επίσης, μπορείς να το πάρεις και από άλλες αιτίες, όχι μόνο από τη γάτα.
ΥΓ: Τα διάβασα όταν πήρα τη γάτα μου, γιατί κι εγώ είχα ακούσει τα χίλια-δυο.

rouli726
Δραστήριο μέλος
Εντάξει μια και δε ξέρεις, ως πρωτη φορά γατομαμά λογικό είναι να πανικοβάλλεσαι. Καλύτερα να ηρεμήσεις και να ψάξεις πληροφορίες, από έγκυρα κτηνιατρικά βιβλία-περιοδικά-σάιτ. Εδώ μέσα υπάρχουν πολλά άρθρα και threads που θα σε βοηθήσουν.
Οκ κάποιους βασικούς κανόνες καθαριότητας πρέπει να τους τηρούμε και να προσέχουμε αλλά όχι κάτι τρελό, πχ εγώ καθαρίζω την άμμο με γάντια ή χωρίς, ανάλογα πόσο λερωμένη νομίζω πως είναι, αμέσως πλένω το φτυαράκι με σαπουνόνερο ή χλωρίνη σε σπρέι που με έχει βολέψει, και φυσικά τα χέρια πλύσιμο. Απλά φροντίζω να μην έρχεται το χέρι μου σε επαφή με την άμμο.
Και να φανταστείς, επειδή η μικρή μου ως νεογέννητο είχε περάσει ρινοτραχείτιδα, δε της έχω κάνει ακόμη εμβόλιο γτ πρέπει να "ανοίξει" καλά ο καιρός.
Πάντως να σου πω την αλήθεια, εγώ μετά από όσα διάβασα για το τοξόπλασμα, πιο πολύ φοβάμαι όταν είναι να φάω μαρούλι, παρά όταν καθαρίζω την άμμο της γάτας μου

Πάντως να σου πω την αλήθεια, εγώ μετά από όσα διάβασα για το τοξόπλασμα, πιο πολύ φοβάμαι όταν είναι να φάω μαρούλι, παρά όταν καθαρίζω την άμμο της γάτας μου![]()
Αυτό ακριβώς!! Κι ελπίζω αν μείνω κάποτε έγκυος να έχω ήδη τα αντισώματα διότι... ποιος θα πλένει χίλιες φορές τα μαρούλια, οέο;;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα Jovita και καλωσόρισες στην παρέα μας

Για το θέμα που ρωτάς, δεν είμαι κατάλληλη να σου απαντήσω, γιατί δεν έχω σκύλο..

Όμως νιώθω την ανάγκη να σου πω ένα μπράβο, που οι δυσκολίες δεν σε αποθάρρυναν από το να μαζέψεις αυτή τη γατούλα και να της δώσεις την αγάπη σου
Να είσαι σίγουρη οτι θα σου είναι ευγνώμων, θα το βλέπεις κάθε μέρα αυτό στο βλέμμα, στα χάδια και στα γουργουρητά της.Σε ό,τι αφορά τώρα το θέμα της συμβίωσης με σκύλο που, όπως λες, βλέπει γάτα και αφηνιάζει και κατά πόσο θα τη συνηθίσει, πώς θα γίνει ομαλά η προσέγγισή τους, χωρίς να στρεσσαριστεί κανένα από τα δυο,κλπ, θα σου απαντήσουν άλλα μέλη που έχουν και σκυλάκια και γατούλες και που συμβιώνουν αρμονικά. Κάτι που εύχομαι να γίνει το συντομώτερο και με δικά σου πλασματάκια.

Με έχει αγχώσει πολύ η όλη κατάσταση γιατι πάνε χρόνια από τότε που είχα γατούλα στο σπίτι και έχω ξεχάσει πώς είναι, και φυσικά με αγχώνει το θέμα με το σκύλο μου.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Σιδερένια η μικρούλα σου νεορφερμένη και καλή της ανάρρωση!
Και η δική μου χρειάστηκε να φορέσει κολάρο μετά την επέμβαση της στείρωσης και ξέρω πώς είναι να τα βλέπεις να ζορίζονται τα φουκαριάρικα

Λίγη υπομονή ακόμα τον πρώτο καιρό, πιστεύω θα φτιάξουν τα πράγματα. Κι όταν με το καλό συνέλθετε από τις πρόσφατες αλλαγές, μπορείς να μας συστήσεις τη μικρή σου και..επισήμως, ανοίγοντάς της ένα ολόδικό της θεματάκι εδώ , όπου θα γράφεις διάφορα που την αφορούν και θα μπορείς να ανεβάζεις και φωτογραφίες της να τη θαυμάζουμε κι εμείς
Καλή συνέχεια κι εύχομαι να πάνε όλα καλά

katerinapat
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα σασ!!! Απεκτησα και εγω για πρωτη φορα γατουλα! Την βρηκε ο αδελφος μου πριν 2 μερες μαζι με τον αδελφουλη της, πρεπει να ειναι 2 μηνων αυριο το πρωι εκλεισα ραντεβου με τον κτηνιατρο... Και αποφασισα με μαχη προς τους αλλους ειναι αληθεια γιατι εχουμε και εναν γερακο μαλτεζακο να την κρατησω... Οι αποριες μου ειναι οι εξης .... Με τον σκυλακο μου σχετικα τα πανε καλα μερικες φορες ο γρινιαρης μου θυμωνει γιατι η μικρη τον πασπατευει γρυλιζει μεχρι εκει... Εχουμε και καποιες δοσεις ζηλιας αλλα ενταξει...
Ποτε να επιχειρησω να τους αφησω μονους τους; Προς το παρων το κανουμε με βαρδιες ...... Αλλη απορια ειναι οτι ενω το βραδυ την βαζω στο κρεβατι της ανεβαινει συνεχεια οποτε εχουμε ενα συνεχομενο σε κατεβαζω-ανεβαινεις... Δεν εχω προβλημα να κοιμαται μαζι μου και ο σκυλακος μου μαζι μου κοιμαται αλλα θελω οτα την βαζω στο κρεβατι της να μην ξανανεβαινει... Δυσκολο ε;;;; Οποτε τα δυο βραδυα που την εχουμε καθολου υπνος για μενα... Πειτε μου πως δεν θα συνεχιστει ετσι!!! Ειναι και τσαουσα η δικια μου ενω ο αδελφος της μια χαρα κοιμαται το βραδυ αυτη ολο το βραδυ ηθελε παιχνιδια και χαδια...
Επισης το βραδυ ερχετε και με γλυφει στο προσωπο διαβασα πως ετσι κανουν οι γατες μεταξυ τους... Να την αφησω;;; Γενικα εχω ψιλοτρομοκρατηθει γιατι ποτε δεν ειχαμε γατα ειμαστε λιγο σκυλοζωοι μην γιουχαρετε
Οποτε οποιαδηποτε πληροφορια ειναι ευπροσδεχτη! Ευχαριστωω!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stavrianna 1234
Νεοφερμένο μέλος
το σαββατο ηρθαν στο σπιτι μας καλεσμενοι και μας εφεραν το γατο τους το φανουρι. εγω εχω δυο γατες και η μια ξερει πως ειναι η ζωη εξω(τη λενε τσαπερδονα) και η αλλη οχι (την λενε ιτσινα). ο κυριος αφησε κατω το κλουβι και ανοιξε την πορτα του κλουβιου. ογατος στην αρχη δεν εβγαινε απο το κλουβι επειδη ειχαν μαζευτει γυρω του οι δυο γατες μου.αλλα ε μια στιγμη ο φανουρις χτυπαει δυνατα το ποδι κατω και κανει μμμμμ.τοτε οι δυο γατες απομακρυθηκαν. και εμειναν κρυμμενες . η ερωτηση μου ειναι γιατι δεν υπερασπιστηκαν το χωρο τους?
ενταξει καταλαβα
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Γιατι δεν ειναι σκυλιά!

Ο φανουρης ηταν πιο τσαμπουκας και επιβληθηκε αυτος.Επισης οι γατουλες σου ειναι θηλυκες;Εχει και αυτο τη σημασια του.
Οπως και αν εχει..δεν ειναι καποιο προβλημα που θα πρεπει να σε απασχολει.

Christiannacat
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool