roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
γεια σας και παλι παιδια, ειχα γραψει για το προβλημα στο ματι του λευτερη, παιρνουμε αντιβιωση τελικα μπας και γινει τπτ.
ηθελα να ρωτησω, την στειρωση δεν την γλιτωνω ε? διαβαζα οτι τα αρσενικα ψεκαζουν το σπιτι?????
επισης ηθελα να ρωτησω, ειναι φυσιολογικο που βγαζει νυχια και δαγκωνει πανω στο παιχνιδι του?? δεν το κανει επιτηδες για να με πονεσει απο οτι καταλαβαινω αλλα αν δεν τραβηχτω και δεν τον μαλωσω και τον αφησω δεν ξερω αν πραγματι μπορει να μου κοψει καμια γερη δαγκωνια! αν με δαγκωσει πρεπει να κανω ορο ή αφου ειναι εμβολιασμενο δε χρειαζεται?? πραγματικα τον φοβαμαι καμια φορα, κανει σα μανιακο ωρες ωρες κυνηγαει φανταστικους εχθρους, επιτιθεται σε οτι βρει μπροστα του και τρεχει σα βολιδα μες στο σπιτι μοναχο του. πραγματικα τον κοιταω και απορω. ειναι φυσιολογικα ολα αυτα? σχωρα τε με δεν εχω ιδεα απο γατια. εμενα μου φαινεται παντως σα διχασμενη προσωπικοτητα. τριχασμενη μαλλον, η θα γουργουριζει και θα τριβεται, η θα κοιμαται, η θα ειναι ο μανιακος δολοφονος με τα πριονια!! μπας και το γατι μου ειναι τρελο? διαβαζα και τις προαλλες για μια οικογενεια στην αμρικη που καλεσε το 100 να τους σωσει απο τη γατα τους αφου ειχαν κλειδωθει μεσα σε ενα δωματιο για να μην τους ορμηξει, και λεω ρε μπας?? μπας και μουρλαθει πραγματι καμια ωρα ετσι οπως κανει? γιατι τοσος κοσμος λεει οτι οι γατες δεν εχουν μπεσα και να μην τις εμπιστευεσαι?? σας τα λεω αυτα μπας και καθησυχασετε τους φοβους μου!!
![]()
Αγαπητή φίλη πολύ άδικα σ΄έχει πιάσει τέτοιος πανικός
Κατ΄αρχάς να σου πω ότι η συμπεριφορά του γατούλη είναι πολύ φυσιολογική ειδικά αν είναι και σχετικά μικρούλης σε ηλικία...Παιχνίδια κάνει και χαίρεται όταν υπερδιεγείρεται έτσι...Αν το παρακάνει με τα δαγκωματάκια μπορείς να του φυσάς λιγο τη μουρίτσα κι επιπλέον μπορείς να προμηθευτείς ορισμένα γατοπαιχνιδια για να εκτονώνεται πιο πολύ εκεί κι όχι πάνω σου...Όταν μεγαλώσει αρκετά κι επιπλέον στειρωθεί θα δεις που θα ηρεμήσει πολύ, αφού αν είναι σε φάση που έχει και ορμές λογικό είναι να είναι πιο ανήσυχος! Και ναι τη στείρωση δε θα τη γλιτώσετε για πολλούς λόγους πρέπει να του την κάνετε..Όχι μόνο επειδή δε θα ψεκάζει το σπίτι (όντως το κάνουν όταν δεν ικανοποιούνται οι ορμές τους), αλλά ακόμη κι αν υπήρχε η δυνατότητα να ζευγαρώσει, πάλι είναι πολλοί οι κίνδυνοι..εκτός αν βρίσκατε γατούλα με πιστοποίηση καλής υγείας και κάποιον να αναλάβει τα γατάκια που θα προέκυπταν, πράγμα δύσκολο όπως καταλαβαίνεις...Όσο για τις πιθανότητες να μουρλαθεί και να κινδυνεύσεις όπως η οικογένεια αυτή που λες στην Αμερική, φαντάζομαι είναι οι ίδιες όπως κι αν πάθει.. αμόκ ένα μέλος της οικογένειάς μας και επίσης χρειαστεί να καλέσουμε σε βοήθεια...απίθανο το βρίσκω, συμβαίνει μεν αλλά εξαιρετικά σπάνια όπως καταλαβαίνεις! Άσε που δεν ξέρω την περίπτωση που λες, μήπως υπήρχαν σοβαροί λόγοι που "μουρλάθηκε" το γατί...; Λέω δηλ. μήπως περνούσε πολύ άσχημα... Όσο γι΄αυτό που έχεις ακούσει ότι οι γάτες δεν έχουν "μπέσα και να μην τις εμπιστεύεσαι" είναι επιεικώς μπαρούφες!!! Ίσως έχει βγει επειδή κάποιοι συγκρίνουν τη γάτα με το σκύλο, που είναι πολύ πιστός στο αφεντικό του, ενώ η γάτα είναι φύσει πιο ανεξάρτητο πλάσμα (που για μένα αυτή είναι και η γοητεία της...). Αυτό όμως βέβαια δε σημαίνει ότι δεν έχει τον τρόπο της να σου εκφράζει την αγάπη της, γεγονός που πιστεύω ότι ήδη θα το έχεις διαπιστώσει κι εσύ με το λευτεράκι σου! Όλα καλά λοιπόν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lefteris14
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστω για την απαντηση σου, ελπιζω οταν μεγαλωσει και στειρωθει να ηρεμησει, γιατι ειναι ζωντανος σιφουνας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
χαχαχααχα πόσο μου θυμίζεις εμένα τους πρώτους μήνες της ζωής μας με τη μικρή μας στο σπίτι

θα σου πω κάτι που μου είχε πει ένας κτηνίατρος, ο πρώτος που είχαμε.. κάποιες γάτες είναι ήρεμες και κάποιες άλλες είναι πιο ζωηρές..! κι η δική μου στη δεύτερη κατηγορία ανήκει όπως κι ο λευτέρης σου.
το θέμα βέβαια είναι πως από ότι καταλαβαίνω ακόμη είναι μωράκι ο λευτέρης σου, μέχρι 1 έτος όλα μωράκια είναι
, οπότε είναι λογικό να παίζει πολύ και να είναι υπερδραστήριος.κι η δική μου έτσι ήταν, υπήρχαν στιγμές που της έλεγα με απόγνωση "κάτσε κάτω δεν αντέχω άλλο"

όμως αυτά τελειώνουν γρήγορα και ,παρότι πάντα θα έχει παιχνιδιάρικη διάθεση ή πάντα θα κυνηγήσει μια μύγα αν τη δει, όσο μεγαλώνει θα ηρεμεί και θα θέλει όλο και πιο πολύ τα χάδια σου.
όσο για τη "μπέσα" και τον εγωισμό είναι όλα βλακείες ανθρώπων που δεν έχουν ζήσει ποτέ τους με γάτες. στο λέω επειδή κι εγώ ζώντας με τη γάτα μας έχω αναθεωρήσει σε πολλάαααα πράγματα. πχ να κλαίω γτ είμαι στενοχωρημένη με κάτι και να έρχεται με τη μουρίτσα της να μου χαιδεύει τα δάκρυα..
και μιλάμε για ένα γατί που όπως και το δικό σου μόνο όταν κοιμόταν μας άφηνε να τη χαιδέυουμε πάνω από 5'' . τέλος, όσον αφορά στη στείρωση, έχεις πολλούς λόγους και ιατρικούς και ηθικούς να την κάνεις. μόνο καλό θα κάνεις στο γατάκι σου. και δε θα τυραννιέται και θα ηρεμήσει πιο εύκολα και θα αποφύγεις κάποιες ασθένειες θανατηφόρες. ούτε θα παχύνει αν προσέχεις τη διατροφή του, ούτε νωχελικό και καταθλιπτικό θα γίνει, αν συνεχίσεις να παίζεις μαζί του και να τον αγαπάς.
υ.γ. παντώς αν κρίνω από τη φωτό είναι ένας κούκλος!
υ.γ.2. τους αμερικάνους τους έχω και λίγο για τρελούς, δε θα έπαιρνα στα σοβαρά διάφορα που τους συμβαίνουν γτ όντως για να φτάσει μια γάτα να σε κυνηγάει στο σπίτι για να σε κάνει φέτες, πρέπει να έχει περάσει πολλά βασανιστήρια! οι μόνες περιπτώσεις που η δική μας μας εχει γρατσουνίσει είναι είτε επειδή μπορεί να την πιέσαμε για ένα χάδι ή να φοβήθηκε από κάτι ενώ ήταν αγκαλιά μας.
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Ήταν εξαιρετικά ζωηρός και ασταμάτητος και εγώ εντελώς άσχετη με ζωάκια στο σπίτι και μάλιστα γατάκι.
Τα είχα δει όλα μιλάμε!!
Με τον καιρό όμως, με επιμονή και υπομονή και πολλή αγάπη έχουμε χτίσει μια σχέση υπέροχη!Είναι το ζουζούνι μου!
Και ακόμα, 1 χρόνο και μετά, είναι ζωηρούλης, αλλά φυσικά καμιά σχέση δεν έχει με τη ζωηράδα που επιδείκνυε τους πρώτους μήνες!Και όντως η στείρωση είναι πραγματικά απαραίτητη. Οι κτηνίατροι είναι κατηγορηματικοί και για την υγεία του ζώου και για την ψυχική υγεία τη δική μας. Ενα ζωάκι που ζει σε σπίτι θα υποφέρει αστείρωτο και θα υποφέρουν και οι υπόλοιποι του σπιτιού.
Συνιστώ υπομονή λοιπόν, παιχνιδάκια, leizer pointer (εμένα ο δικός μου ήταν ξετρελαμένος μαζί του!!), ίσως και ένα δεύτερο γατάκι αν το αντέχουν τα οικονομικά σου να βοηθούσε σαν παρεάκι για το Λευτέρη σου.
Επίσης, σε ό,τι αφορά τα δαγκώματα ο Καστράτος είχε πελώρια μανία με δαύτα! Ακόμα έχει. Μικρότερος δε μαζευόταν. Είναι το παιχνίδι τους, μην το παίρνεις σε καμία περίπτωση ως επίθεση. Είσαι το φιλαράκι του, παίζει μαζί σου και επειδή δεν ξέρει τα δικά σου όρια κάνει ό,τι του λέει το ένστικτό του. Τραβώντας τον μαλακά (για να μην πληγωθείς εσύ) και απομακρύνοντάς τον κάθε φορά που το παρακάνει θα το αραιώσει σιγά-σιγά.
Σου εύχομαι μια όμορφη καθημερινότητα με την καινούρια γατοπαρεούλα σου!
Να και μερικές πιο πρόσφατες φωτογραφίες του Κας!

Συνημμένα
maria+benjamin
Νεοφερμένο μέλος
χαχαχα!!!!!ό,τι περιγράφεις είναι άκρως φυσιολογικό και υπέροχο!σκέψου ότι έχουμε δύο γάτες στο πατρικό μου σπίτι (τώρα που θα γυρίσω για διακοπές θα βρω 4, γιατί από ότι έμαθα μας υιοθέτησαν κι άλλες δύο), με τις οποίες παίζουμε, τρέχουμε κλπ. Όταν μετακόμισα στο εξωτερικό είδα τις εδώ γάτες φίλων και αφενός ζήλευα γιατί εγώ δεν είχα, αφετέρου απορρούσα για το πόσο ξενέρωτη μπορεί να είναι μία γάτα. Μέχρι που τον είδα!!Και τον ερωτεύτηκα!!Και σαφώς τον μάζεψα από το γκαράζ γιατί μου το παιζε καλός και πληγωμένος κακομοίρης!!Του έδωσα το όνομα Μπένζαμιν, μόνο που εδώ στη Γαλλία είναι όνομα αποκλειστικά για ανθρώπους -σαφώς δεν με ένοιαξε-! Και άρχισε ο χαμός!!Και πριν τη στείρωση και μετά! Χοροπηδάει, κυνηγάει και τη σκιά του, τα χέρια μου είναι σαν να περνώ από στρατόπεδο συγκέντρωσης κάθε μέρα, τα πόδια μου το ίδιο -σήμερα απορρούσα πώς θα βγω σε ελληνική παραλία με τόσες μελανιές στις γάμπες μου!-, κρύβεται κάτω απτο χαλί και περιμένει να τον βρω, κρύβεται γενικά κι εγώ τον κυνηγάω, χώνεται στην μπανιέρα και με κοιτάει από δίπλα να κάνω μπάνιο, πηδάει πάνω μου όταν τρώω, (οτιδήποτε κι αν τρώω, τσιπς, ελιές, παγωτό, μακαρόνια, σαφώς πρέπει να δοκιμάσει ό,τι κι αν τρώω και να τσεκάρει κι ο ίδιος τη γεύση)!Πάει κάτω απτο κρεβάτι, βγαίνει, ανεβαίνει στην κουζίνα, τρώει το λάδι, ξανακατεβαίνει, πηδάει πάνω στα ντουλάπια, πετάει κάτω τα μπουκάλια απτο κρασί!Το κορυφαίο είναι όταν βγαίνει βόλτα και ανεβαίνει πάνω στα δέντρα και κολλάει εκεί και δεν μπορει να κατέβει! Κι είμαι εγώ η ελληνίδα η τρελλή να φωνάζω "Μπενζζζζζζζ" παντού τριγύρω και να κάνω και "ψι ψι ψι ψι", και να με κοιτάνε και περίεργα γιατί δεν κάνουν ούτε ψι ψι εδώ!!Μια μερα δεν μπορούσα να τον κατεβάσω με τίποτα από ένα δέντρο και επιστράτευσα όλη την πολυκατοικία και έφεραν σκάλες και τραπεζάκια και λιχουδιές για να τον πείσουμε να κατέβει και να με ακούνε οι γάλλοι να του λέω "ΈΛΑ" και να λένε κι αυτοί στα ελληνικά "ΕΛΑ ΜΠΕΝΖ!"!Όπως καταλαβαίνεις, μεγάαααλες στιγμές!!!!!!Ώσπου είπα να εφαρμόσω κάτι πολύ ωράιο:την παρατήρηση!Μάθε από το ζώο σου. Καταρχήν σίγουρα οι γάτες έχουν η κάθε μία τη δική τους προσωπικότητα, παρά ταύτα συντονίζονται -είναι τα πρώτα ζώα σε συναισθηματικη νοημοσύνη και ενσυναίσθηση- με τα αφεντικά τους. Άρα λέω εγώ κοίτα τι ωραία!Ο γάτος μου μού δείχνει πώς να μαι λίγο ανέμελη και παιχνιδιάρα, ξέχασα να μαι έτσι μεγαλώνοντας, μου δείχνει πως πρέπει να το ρίχνω και λίγο στην τρελή πού και πού. Γκρινιάζει όταν δεν ασχολούμαι κι εγώ λέω μα καλά τι θέλει? Την ιδια στιμή όμως έχω κι εγώ ανάγκη προσοχή και αγάπη. Τα ζώα μας είναι οι προβολές μας! Κάτσε να το χαρείς γιατί πίστεψέ με, βλέπω των γειτόνων τα γατιά και λέω χριστέ μου, αυτιστικό σύνδρομο γάτας!Καμία απόκριση στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος!Η τρέλα του γάτου σου είναι ανεκτίμητη!Ρούφηξέ τη και βάλτη στη ζωή σου οπωσδήποτε!!!

lefteris14
Νεοφερμένο μέλος
εμας εκανε το απιστευτο, 3 μηνων γατι, επιασε εναν ΣΕΡΣΕΓΚΑ(!!!!) και τον εφαγε!!!!!!!!!!! Μιλαμε δε φοβομαστε εχουμε στο σπιτι τον Ραμπο!!!!!!

rouli726
Δραστήριο μέλος
καλά όλα τα άλλα που γράφεις αλλά ..rouli725????

726 καλέ! χαχαχαχαχαχαχααχα
αστειεύομαι!
πίστεψέ με, όταν μεγαλώσει θα αναπολείς τα ατελείωτα παιχνίδια του. όχι ότι θα έρθει η μέρα που δε θα θέλει να παίξει καθόλου, οι γάτες δεν εγκαταλείπουν την αίσθηση του κυνηγού ποτέ! απλώς από μωράκια γίνονται ενήλικες

εγώ ένα βράδυ φρίκαρα με μια κατσαρίδα και η γάτα μου κοιμόταν στη φτέρη, δεν την είχε πάρει χαμπάρι. και δε τις αντέχω τις άτιμες καθόλου. κι επειδή την "πρόσβαλα" τη γάτα, τύπου τί γάτα είσαι εσύ .. και... θα σε περάσω γατοδικείο που στη σκοπιά σου πέρασε κατσαρίδα μέσα
... μετά από μερικές μέρες που εμφανίστηκε μια άλλη, την έκανε τ'αλατιού
η δική μου δε τα τρώει(έχει σκοτώσει μύγες-πεταλουδίτσες-ακρίδες κλπ), ίσως επειδή είναι πάντα χορτάτη, τα οικόστα σπάνια τα τρώνε από ότι έχω ακούσει, αλλά δε νομίζω τους κάνει κ κακό αν τα φάνε, απλώς να προσέχεις μην είναι τπτ δηλητηριασμένο. αν προλάβεις δλδ πριν το φάει, πάρε το.
lefteris14
Νεοφερμένο μέλος

BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Μια φίλη μου είχε τρεις περσικές γάτες: μια μαύρη, μια ασπρόμαυρη και μια λευκή. Είναι ο σύντροφός της κτηνίατρος κι έτσι περνάνε απ' τα χέρια του τέτοιες ευκαιρίες. Μου πρότεινε λοιπόν η φίλη μου να μου πουλήσει τη μαύρη στη συμβολική τιμή των 60 ευρώ (στα καταστήματα η τιμή τους ξεπερνά τα 350 ευρώ). Τις άλλες δύο τις ήθελε για τον εαυτό της. Στην αρχή ήμουν διστακτική, γιατί προτιμούσα περσική γάτα σε λευκό χρώμα. Τώρα όμως τον έχω αγαπήσει τόσο πολύ τον Μουργάκο (διατήρησα το όνομα που είχε δώσει η φίλη μου), που δεν τον αλλάζω με χίλιες λευκές περσικές γάτες στον κόσμο. Είναι δύο ετών, πολύ παιχνιδιάρης και πολύ βολικός στο φαγητό του. Δεν είναι πολύ ομιλητικός, βέβαια! 5-6 φορές την ημέρα ακούω το νιαούρισμά του. Αυτό όμως 'ίσως έχει να κάνει και με τη συγκεκριμένη ράτσα.
στην ψιψίνα μου δεν αρέσουν τα αρκουδάκια για κάποιον περίεργο λόγο...Γενικά της αρέσει οτιδήποτε κινείται
Πολλές φορές παίζει με την τροφή της και κυνηγάει την ουρά της λές και δεν είναι δικιά της..την παρατηρεί να κινείται και προσπαθεί να την πιάσει και μέτα την δαγκώνει.Δεν ξέρω κατά πόσο είναι φυσιολογικό αυτό και αν το κάνουν και άλλες γάτες
...Τέλοσπαντων το ποδαράκι της πάει από το καλό στο καλύτερο και πλέον το πατάει
Το δάγκωμα βέβαια δεν έχει σταματήσει αλλά δεν πειράζει δεν πονάω
rouli726
Δραστήριο μέλος
νάσια, κυκλοφορούν στο εμπόριο ποντικάκια που τα κουρδίζεις και τρέχουν ή στριφογυρίζουν, με 2-2,5 ευρώ το πολύ!
θα τρελαθεί το μικρό σου, τσέκαρέ το!
επίσης στο jumbo έχει κάτι κοτοπουλάκια-κουνελάκια με 1 ευρώ νομίζω που το κουρδίζεις και χοροπηδάει. γενικά μπορείς να βρείς διάφορα τέτοια αν το ψάξεις λίγο και σε καταστήματα παιχνιδιών και σε πετ σοπ.

Γεια σας και από εμένα! Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα μικρό αδέσποτο γατάκι σύντομα και επειδή δεν είχα ποτέ ξανά γάτα, θα χαιρόμουν αν απαντούσατε σε κάποιες απορίες μου.

Καταρχάς, είμαι φοιτήτρια και λείπω κάθε μέρα αρκετές ώρες από το σπίτι. Αυτό θα είναι πρόβλημα? Θα μπορώ να το αφήνω μόνο του στο σπίτι για αυτές τις ώρες?
Επίσης, όσον αφορά στα έξοδα: Πόσο περίπου κοστίζουν τα εμβόλια της γάτας, η στείρωση, η άμμος της, η γατοφόρος, τα αποπαρασιτικά χάπια...? Δεν έχω ιδέα.
Είναι εύκολη η φροντίδα της και η εκπαίδευση της? (Να μάθει να πηγαίνει στην άμμο, να μην καταστρέφει το σπίτι...γιατί -όπως είπα- είμαι και φοιτήτρια και το σπίτι δεν είναι δικό μου, το νοικιάζω...)
Όλα αυτά τα ρωτάω περισσότερο για το καλό της γατούλας... γιατί αν είναι να την πάρω και να μην μπορώ να την φροντίζω επαρκώς, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε επειδή έχω πολύ βαρύ πρόγραμμα στο πανεπιστήμιο, θα είναι δυστυχισμένη.
Δεν την βλέπω σαν λούτρινο ή σαν διακοσμητικό για το σπίτι μου..Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα Alice και καλοσήρθες στην παρέα μας

Λογικό είναι να σε απασχολούν αυτά τα ερωτήματα, όπως θα απασχολούσαν και κάθε υποψήφιο γατογονιό με υπευθυνότητα.
Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, το πρώτο κριτήριο για να υιοθετήσεις ένα γατάκι κάνοντας ένα καλό σε κάποιο από τα τόσα ορφανούλια που αναζητούν σπίτι, είναι- μα τι άλλο;- να αγαπάς τις γάτες!

Και ερχόμαστε στα πρακτικά θέματα. Η γάτα είναι λιγότερο απαιτητική από ένα σκύλο σε ό,τι αφορά το χρόνο που θα διαθέτεις μαζί της, λόγω του ότι είναι περισσότερο ανεξάρτητη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι δεν απαιτεί κι εκείνη κάποιο χρόνο από την καθημερινοτητά σου για φροντίδα και χάδια, που εκείνη θα εκτιμήσει και θα σου ανταποδώσει με χαδάκια και χαρούμενα γουργουρητά ικανοποίησης καθώς θα χτίζετε τη σχέση σας, μια σχέση μοναδική κι ανεπανάληπτη.Το οτι θα λείπεις κάποιες ώρες, είναι αναπόφευκτο, πολλοί άνθρωποι που έχουν γάτα παράλληλα παρακολουθούν τις σπουδές τους ή δουλεύουν εκτός σπιτιού. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι ο χρόνος που θα αφιερώνεις μαζί της να είναι ποιοτικός. Δηλαδή οτι τις λίγες ώρες που θα είστε μαζί, θα απασχολείσαι μαζί της παίζοντας, μιλώντας και χαϊδεύοντάς την.
Η γάτα δεν απαιτεί βόλτες για να κάνει την ανάγκη της, θα της έχεις μια αμμολεκάνη με μια καλή ποιότητα άμμου, ώστε να διαρκεί περισσότερο και να μη χρειάζεται να την αλλάζεις κάθε τόσο, ξοδεύοντας άσκοπα χρήματα. Είναι καθαρότατο ζώο και μαθαίνει αμέσως να χρησιμοποιεί την αμμοδόχο της, δεν θα σου λερώσει αλλού (εκτός κι αν είναι άρρωστη). Για την τιμή της άμμου, για παράδειγμα αυτή που αγοράζω εγώ στοιχίζει από
5 μέχρι 8-10 ευρώ (ανάλογα το είδος) και βέβαια προτιμώ από pet stores και όχι από σούπερ μάρκετς που η τιμή μπορεί να είναι φθηνότερη αλλά η ποιότητά της κατά πολύ υπολείπεται του ικανοποιητικού. Το ίδιο κι ακόμα περισσότερο ισχύει και για την ξηρά τροφή, που καλό θα είναι να αποφεύγεται η χαμηλής ποιότητας, προκειμένου η γατούλα να είναι και να παραμένει υγιής.
Και πάμε στα έξοδα για κτηνίατρο που είναι αναπόφευκτα. Είναι τα εμβόλια, που γίνονται όμως μόνο μια φορά το χρόνο, είναι η στείρωση που στοιχίζει γύρω στα 80-100 ευρώ (που γίνεται άπαξ και δια παντός) άντε και κάποιο έκτακτο υπολόγισε. Και βέβαια οι αποπαραστιτώσεις που γίνονται λίγες φορές το χρόνο (τις οποίες πολλοί έμπειροι γατο-γονείς κάνουν μόνοι τους, αμπούλα και χαπάκι, εγώ προτιμώ να πηγαίνω κτηνίατρο οπου δεν μου παίρνει χρήματα, παρά μόνο για το φάρμακο) Οι τιμές λίγο διαφέρουν από κτηνίατρο σε κτηνίατρο.
Τα αξεσουάρ της -γατοφόρο, μπωλάκια για τροφή και νερό, ονυχοδρόμιο (για να ακονίζει τα νυχάκια της) διάφορα παιχνιδάκια ενδεχομένως (τα οποία μπορεί να είναι και αυτοσχέδια δικά σου), τα αγοράζεις μια φορά, δεν είναι τόσο σημαντικά έξοδα ιδιαίτερα αν τα προμηθευτείς διαδικτυακά.
Υπάρχουν ένα σωρό ηλεκτρονικά καταστήματα με είδη για ζώα, που προμηθεύουν από μικρά ποντικάκια λούτρινα (του 0,70 ευρώ) μέχρι γατοφόρους και γατο-κρεβατάκια, άμμους, κονσέρβες και ξηρή τροφή σε τιμές πολύ πιο κάτω από τα συμβατικά πετ σοπς.
Τέλος, αν θέλεις να μειώσεις σημαντικά τα έξοδα και την ανησυχία σου για τις ώρες που θα αφιερώσεις στην εκπαίδευση του γατιού 2-3 μηνών πχ. (που σίγουρα χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και προσοχή, γιατί είναι μεν χαριτωμένα αλλά πιο ζωηρούλια και ανήσυχα λόγω του οτι βρίσκονται στο στάδιο που μαθαίνουν τα πάντα) γιατί δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να υιοθετήσεις μια μεγαλύτερη γατούλα, που να είναι πάνω από
6 μηνών? Συνήθως θα την παραλάβεις ήδη στειρωμένη (= μηδέν έξοδα στείρωσης), ήδη εκπαιδευμένη, με ήδη διαμορφωμένο χαρακτήρα και χωρίς τη ζωηράδα του μικρού που ζητάει να εκτονωθεί και την προσοχή σου και την ανησυχία σου για αποφυγή μικρο-ατυχημάτων στο σπίτι, όσο εσύ θα απουσιάζεις. Και οι ενήλικες γατούλες και γατούληδες σε τίποτα δεν υπολείπονται από τρυφερότητα κι ομορφιά από τα πιο μωρά.
Πιστεύω λιγάκι να σε κατατόπισα, θα σου απαντήσουν κι άλλα μέλη μας για περισσότερα.
Θα χαρώ να μάθω οτι πήρες την απόφαση να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, να γνωρίσεις από κοντά ένα από αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα. Θα σε ταξιδέψει μαζί του σ'ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο αγάπη και τρυφερότητα, παράλληλα με μαθήματα ευαισθησίας, ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας, επικοινωνίας , ένα πρωτόγνωρο ταξίδι ζωής.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Καλώς ήρθες στην παρέα μας κι εύχομαι σύντομα να μας γράφεις αγκαλιά με το γατουλίνι που θα αποφασίσεις να βάλεις στη ζωή και την καρδιά σου.
Μου θυμίζεις εμένα, κι υποθέτω σε όλους θυμίζεις, την στιγμή που έκανα εγγραφή ψάχνοντας για πληροφορίες πριν υιοθετήσω τη μικρή της καρδιάς μου.
Καταρχήν όπως σου είπε κι η alcyone, ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα για όσους έχουν γάτες! Τα γατάκια είναι ανεξάρτητα και έτσι κι αλλιώς δεν μας θέλουν όλη την ώρα πάνω από το κεφάλι τους!
Όσο ο χρόνος που της αφιερώνεις είναι ποιοτικός(παιχνίδια-χαδάκια) θα είστε κι οι δυο μια χαρά μεταξύ σας. Να φανταστείς, ακόμη κι αν χρειαστεί να λείψεις λίγες μέρες κάποια στιγμή(maximum 1 εβδομάδα) μπορείς να την αφήσεις σπίτι, υπο προυποθέσεις.Όσον αφορά στα έξοδα τα εμβόλια κυμαίνονται στα 25-35 ευρώ, αναλόγως και τον γιατρό, αλλά στα ενήλικα(άνω του 1 έτους) γίνονται μια φορά το χρόνο κι είναι 1 ή 2, ενώ αν είναι πολύ μικρούλι το γατάκι ίσως χρειαστεί να κάνεις και κανένα παραπάνω. Αυτά εξαρτώνται από το σε τί κατάσταση θα είναι το γατάκι που θα υιοθετήσεις και τί θα σου πει ο κτηνίατρος. Τα βασικά όμως είναι αυτά που σου ανέφερα κι εγώ κι η alcyone.
Η στείρωση είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά(συνήθως από τον 6ο μήνα και μετά), στα θηλυκά είναι πιο ακριβή από τα αρσενικά γιατί είναι κ πιο πολύπλοκη διαδικασία, και κυμαίνεται στα 50-80 ευρώ για αρσενικό νομίζω και 70-100 στα θηλυκά περίπου. Και πάλι έχει να κάνει με το γιατρό. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή ρωτάς τιμές από 2-3 γιατρούς που εμπιστεύεσαι και αποφασίζεις.
Τα αποπαρασιτικά είναι οικονομικά και δεν χρειάζονται συχνά. Για τα ενδοπαράσιτα είναι συνήθως χαπάκι ή πάστα, 3-5 ευρώ περίπου, και γίνεται κάθε 3-4 μήνες. Για τα εξωπαράσιτα είναι σε μορφή αμπούλας και γίνεται κάθε 1-1μιση μήνα, κυρίως το καλοκαίρι αν το γατάκι σου βγαίνει σε μπαλκόνι. Το χειμώνα μπορεί να είναι λίγο πιο αραιά.
Για τροφή-άμμο κλπ αξεσουάρ θα βρεις άπειρα προιόντα οπότε μπορείς να επιλέξεις τί μπορείς να του προσφέρεις. Για παράδειγμα εγώ με 1 γάτα ξοδεύω το μήνα για καλή τροφή και καλή άμμο περίπου 17 ευρώ.
Για παιχνιδάκια μπορεί να παίζει με μπαλάκια-ποντικάκια κλπ που βρίσκεις στην αγορά από 0,50ευρώ μέχρι και με μπαλάκια από αλουμινόχαρτο-χαρτόκουτα-πλαστικά καλαμάκια κι ό,τι βάλει η φαντασία σου.
Μόνο ένα ονυχοδρόμιο είναι απαραίτητο να αγοράσεις, ώστε να ξύνει τα νύχια της εκεί κι όχι στα έπιπλά σου
Και σε αυτά υπάρχει ποικιλία σχεδίων μεγεθών και τιμών.Ψάξε, διάβασε, ενημερώσου και αποφάσισε. Αυτό το φόρουμ έχει απαντήσεις και θέματα για ό,τι χρειαστείς κι ό,τι απορία σε βασανίζει.
Πίστεψέ με πιο δύσκολη είναι η απόφαση παρά η συμβίωση τελικά
Αυτά τα πλασματάκια χρειάζονται πάνω από όλα αγάπη κι ασφάλεια. Όλα τα άλλα θα τα βρεις στην πορεία(τί άμμος σε βολεύει, τί τροφή "πάει" καλύτερα στο γατάκι σου, σε ποιον γιατρό θα εμπιστευτείς την υγεία του) και θα είναι μια πορεία με χαμόγελα-γέλια-συγκινήσεις-παιχνίδια και εκπλήξεις! Όσο παραμυθένια και ουτοπικά κι αν σου ακούγονται αυτά ως επίλογος, είναι απλώς η ζωή για όσους έχουν γάτες 
υ.γ. η alcyone σου έδωσε μια καλή πρόταση. επειδή τα μικρούλια, μπορεί να φαίνονται πιο γλυκούλια, έχουν πιο πολλές απαιτήσεις κι είναι και πιο παιχνιδιάρικα ζωηρά, δες και τις αγγελίες για λίγο μεγαλύτερα γατάκια(5-7 μηνών ή και παραπάνω). Η φύση της γάτας δεν αλλάζει όσο κι αν μεγαλώνει έτσι κι αλλιώς, απλώς θα γλιτώσεις από κάποια έξοδα πχ στείρωση=πρώτα εμβόλια-πρώτες αποπαρασιτώσεις και θα έχεις και μια παραπάνω εικόνα για το χαρακτήρα της γάτας.
Άλλαξα το username μου σε Alice1, διότι δεν μπορούσα με τίποτα να συνδεθώ και παρόλο που άλλαξα 2 φορές τον κωδικό μου με βάση τις οδηγίες του site, δεν μπορούσα να συνδεθώ ούτε με τους καινούριους κωδικούς που αποστάλθηκαν στο μέιλ μου. Δεν ξέρω τι μπορεί να έκανα λάθος.
Το ξέρω πως θα ήταν πιο εύκολο αν έπαιρνα μία ενήλικη γατούλα, απλώς σκέφτηκα ότι θα ήθελα να πάρω ένα μικρούλι για να συμμετέχω και γω στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του και γενικότερα για να με συνηθίσει και να με μάθει από μικρό. Δεν έχω εμπειρία. οπότε ίσως η σκέψη μου αυτή να ήταν λάθος. Επίσης, έχει καμία σημασία αν το γατάκι θα είναι αρσενικό ή θηλυκό από άποψη προσωπικότητας/ συνηθειών κτλπ?
Ευχαριστώ, ήδη με κατατοπίσατε και με καθησυχάσατε σε μεγάλο βαθμό με τις απαντήσεις σας

rouli726
Δραστήριο μέλος
computer πράματα του σατανά που θα έλεγε κι η γιαγιά μου! χαχαχαχααχα
λάθος δεν ήταν η σκέψη σου ούτε όμως κι η πρόταση της alcyone, απλώς σου δείξαμε και τις δυο επιλογές. εσύ θα αποφασίσεις. άλλωστε συνήθως τα γατιά μας επιλέγουν
όταν θα αρχίσεις να συναντάς από κοντά τα γατάκια που θα σου κάνουν κλικ από τις αγγελίες τους θα έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα.όσον αφορά το αρσενικό/θηλυκό, προσωπικά δεν νομίζω πως παίζει ρόλο. το κάθε γατάκι έχει δική του προσωπικότητα συνήθως. μια φίλη μου έχει 2 γάτους και είναι εντελώς διαφορετικοί πχ ο ένας είναι του καναπέ που λέμε, χαδιάρης και τεμπελάκος, ενώ ο άλλος είναι παιχνιδιάρης και ζωηρός.
το μόνο που αλλάζει στο φύλο είναι, όπως σου είπαμε, η στείρωση, που είναι πιο απλή για τα αρσενικά, καθώς και ότι αν πάρεις αρσενικό πρέπει να προσέχεις τα ουρολογικά του καθώς είναι πιο ευαίσθητα, χωρίς να σημαίνει πως απαραίτητα θα πάθει κάτι.
οπότε μην φοβάσαι τίποτα! ξεκίνα να ψάχνεις αγγελίες και να συναντάς από κοντά γατάκια που χαρίζονται, και σύντομα θα βρεθεί το γατίνι που θα σε κερδίσει

Ευχαριστώ! Και κάτι ακόμα: θα μπορώ να το μεταφέρω σε μεγάλες αποστάσεις? Χριστούγεννα και Πάσχα γυρίζω στο σπίτι μου, το οποίο είναι αρκετά μακριά (γύρω στις 10 ώρες δρόμος) και ταξιδεύω με κτελ. Πώς θα το παίρνω μαζί μου?
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η αλήθεια είναι οτι τα γατιά δεν πολυ-αγαπάνε τις μετακινήσεις, και τα ταξίδια είναι γι αυτά μια σχετική ταλαιπωρία, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απαγορευτικό. Αν δεν λείπεις πάνω από 5-6 ημέρες κάθε φορά, το ιδανικό θα ήταν να παραμείνει στο σπίτι και να έρχεται κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεσαι να του ανανεώνει την τροφή και να του κάνει λίγο παρεούλα παίζοντας μαζί του μέχρι εσύ να επιστρέψεις.
Σε ό,τι αφορά ταξίδια με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, μπορείς να κοιτάξεις κι εδώ .
Θα μπορείς να την έχεις μαζί σου, αρκεί να βρίσκεται μέσα στη γατοφόρο, και μαζί να έχεις και το βιβλιάριο υγείας της με τα εμβόλια και αποπαρασιτώσεις που θα έχει κάνει. Σε κάθε περίπτωση όμως πριν ταξιδέψεις καλό θα ήταν να συνεννοηθείς επικοινωνώντας απευθείας μαζί τους, για το τι επιτρέπεται και τι όχι σχετικά με τη μεταφορά γάτας.
μαγνήτης
Νεοφερμένο μέλος
Καλή σας μέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας σαν ποιο έμπειροι.
Μένω σε σπίτι εισόγειο με αυλή. Τον Αύγουστο μία γάτα μπήκε στο σπίτι μου και γέννησε.Μετά από μια δύσκολη γέννα έμεινε ένα γατάκι μόνο ζωντανό.
Πέρα από αγάπη, φαγάκι κρεβατάκι και φαρμακάκι για τους ψυλούς δεν μπορούσα να προσφέρω κάτι άλλο.Εννοίτε πως τα είχα μέσα στο σπίτι, αλλά η μάνα μπαινοβγαινε από τα παράθυρα.
Την πρώτη μέρα του Νοέμβρη εξαφανίστηκε, για να ζευγαρώσει ξανά από οτι αποδείχτηκε.
Ο μικρός έμεινε μαζί μου, κοιμόμαστε και μαζί.
Χθές το βράδυ όμως ο γιος μου μάζεψε μέσα από την λεωφόρο άλλο ένα γατάκι.
Το μαζέψα με και αυτό. Με το που βγήκε από το κουτί μπήκε κατευθείαν στη γατοφόρο.Κλέει συνέχεια αλλά δεν γλιτώσε το μπανάκι με το repelkito ( αυτό μου έδωσαν για ψύλλους).
Μακρυγόρησα πολύ συγνώμη.
Θέλω να σας ρωτήσω πότε τον κάνω μπανάκι για να φύγει το φάρμακο και οι ψύλλοι; Πότε να τον φέρω σε επαφή με το δικό μου το γατούλι που στις 13 γίνετε 3 μηνων.Και αν υπάρχει κάποιος γιατρός που μπορεί να τα δει όσο ποιο οικονομικά γίνεται
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ έχω έναν μαύρο περσικό γάτο, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητικός. Νιαουρίζει πολύ απαλά και σιγανά μόνο 5-6 φορές την ημέρα. Μόλις και μετά βίας ακούω ένα "α", ούτε καν "νιάου". Ο κτηνίατρος μου είπε να μην ανησυχώ. Εγώ όμως προβληματίζομαι, γιατί θυμάμαι ότι οι κοινές/οι γάτες/οι που είχα τα προηγούμενα χρόνια στην κυριολεξία τσίριζαν.
Αντιμετωπίζετε κι εσείς το ίδιο ζήτημα με τον/την περσικό/η γάτο/α σας ή μήπως το περιορισμένο και αχνό νιαούρισμα είναι ιδιαιτερότητα του δικού μου γάτου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
. πραγματικα τον κοιταω και απορω. ειναι φυσιολογικα ολα αυτα? σχωρα τε με δεν εχω ιδεα απο γατια. εμενα μου φαινεται παντως σα διχασμενη προσωπικοτητα. τριχασμενη μαλλον, η θα γουργουριζει και θα τριβεται, η θα κοιμαται, η θα ειναι ο μανιακος δολοφονος με τα πριονια!! μπας και το γατι μου ειναι τρελο? διαβαζα και τις προαλλες για μια οικογενεια στην αμρικη που καλεσε το 100 να τους σωσει απο τη γατα τους αφου ειχαν κλειδωθει μεσα σε ενα δωματιο για να μην τους ορμηξει, και λεω ρε μπας?? μπας και μουρλαθει πραγματι καμια ωρα ετσι οπως κανει? γιατι τοσος κοσμος λεει οτι οι γατες δεν εχουν μπεσα και να μην τις εμπιστευεσαι?? σας τα λεω αυτα μπας και καθησυχασετε τους φοβους μου!!