Γάτες: Μια ολοζώντανη παλέτα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Aramis σχετικά με το χρωμα Mink:Ειναι το χρώμα του μεσαίου τόνου Tonkinese.Οι Τονκινέζες διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες,ανάλογα με το βαθμό αντίθεσης του κυρίως χρώματος με αυτό των άκρων.Η απόχρωση μεσαίου τόνου λοιπόν,που δεν κάνει ούτε έντονη αντίθεση με τα άκρα,αλλά ούτε είναι και ακριβώς το ίδιο χρώμα με αυτά,ονομάζεται mink.Υπάρχει σαν υποκατηγορία και σε άλλες ράτσες,όπως οι ragdoll,αλλά συνήθως καλύπτεται από το μπεζ σαν χρωματισμός,καθώς αναφέρεται σε πολύ περιορισμένες ράτσες με αυτή την ιδιομορφία μετακύ σώματος και άκρων.Επίσης,υπάρχει και συνδυασμός του σαν βάση με κάποιο άλλο χρώμα,οπως blue mink,chocolate mink,κτλ.Σου βάζω και μερικές φωτο για να δεις πως ειναι.
To πρωτο ειναι natural mink,το δευτερο blue mink και το τριτο champagne mink.Περισσοτερα για το χρωματισμο αυτο και πως διακρινεται μπορεις να δεις εδω.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• natural.jpg
    natural.jpg
    13,4 KB · Εμφανίσεις: 1.539
  • blu.jpg
    blu.jpg
    10 KB · Εμφανίσεις: 1.499
  • champagne.jpg
    champagne.jpg
    17,2 KB · Εμφανίσεις: 126
Τέλειο άρθρο πολύ κατατοπιστικό κ οι φωτογραφίες βοηθούν πάρα πολύ στην κατανόηση των χρωμάτων.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ Δώρα:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελενα βρηκες τελικα ακρη με τα χρωματα των περσικων;

Φανταστικό άρθρο:up:.
Υπάρχει τώρα μια ελπίδα να μάθω και εγώ επιτέλους τους συνδιασμούς χρωμάτων:redface:.

Κυρία Δώρα είναι πολύ ωραίο το άρθρο σας.:up:
Κι απ' όσο έχω δει στο forum εσείς γράφετε τα καλύτερα,τα πιο λεπτομερή,προτότυπα και ενδιαφέροντα άρθρα που έχω διαβάσει!:up:

Ευχαριστω πολυ Χριστινακι!:)

Eυχαριστω πολυ για τις πληροφοριες για το mink, καταλαβα πραγματικα με τις εικονες που εβαλες. Ανακαλυψα μετα απο την ερωτηση που σου εκανα οτι το pedigree του Cachemire εχει εναν προγονο blue mink και αν καταλαβα καλα θα ειναι μια μορφη πιο pâle απο το στερεο μπλε.

Ευχαριστω πολυ Χριστινακι!:)
Παρακαλώ κ.Δώρα!:happy:(ή μήπως Δωράκι;:hmm::lol::lol::lol:)
Πλάκα κάνω μην το πάρετε στραβά!:redface:

Δεν πειραζει Χριστινακι μου οση πλακα θελεις κανε,και οπως θελεις λεγε με!:)

Δεν πειραζει Χριστινακι μου οση πλακα θελεις κανε,και οπως θελεις λεγε με!:)
Εγώ τώρα τί να πω;:rolleyes:
Είστε ο πιο ανεκτικός ενήλικας που ξέρω...:redface:

Πάρα πολύ καλό άρθρο!Πολύ καλή και χρήσιμη δουλειά...Μπράβο!!!:D:D:D

Να εκμετταλευτω λιγο τις γνωσεις σου στο θεμα Δωρα. Εχω βαλει στο ματι μου μια βρεταννικη golden shaded, με το αρσενικο που ειναι blue smoke, τι χρωματα θα μπορουν να βγαζουν ?

Μακρυτριχη θα ειναι και η θηλυκη;Νομιζω θα μπορουν να βγαλουν χρυσα,και μπλε,δεν ξερω αν γινεται να βγει συνδυασμος των δυο.Εξαρταται κι απο τους προγονους τους,τι εχει ο καθενας στη γραμμη του;

Το ανυψάκι μου 7 χρονών που διαθέτει πολύ χιούμορ, βλέποντας πως μία μέρα η μάνα του βιάστηκε να περάσει τον δρόμο για να προλάβει μία μαύρη γάτα, άφησε το χέρι της μαμάς του, πλησίασε την γάτα και της είπε:"Τώρα, καημενούλα μου, σε περιμένουν δύσκολες μέρες."

Το ανυψάκι μου 7 χρονών που διαθέτει πολύ χιούμορ, βλέποντας πως μία μέρα η μάνα του βιάστηκε να περάσει τον δρόμο για να προλάβει μία μαύρη γάτα, άφησε το χέρι της μαμάς του, πλησίασε την γάτα και της είπε:"Τώρα, καημενούλα μου, σε περιμένουν δύσκολες μέρες."
Καλωσηρθες!
Δεν καταλαβα,η μαμα του ειναι προληπτικη εννοεις;Ή επειδη γενικα υπαρχουν προληψεις για τις μαυρες γατες;

Λοιπον Κατερινακι για να μην μπερδευεσαι:
μπλε ραβδωτο,ή στα αγγλικα blue tabby:
blueclassictabby.jpg
bluemac.jpg

το σχεδιο καθοριζεται απο τις ριγες,μπορει δηλαδη να ειναι το κλασσικο τιγρε σαν ψαροκοκκαλο,που λεγεται mackerel,με μεγαλες κηλιδες,που συνηθως εχουν δυο "ματια" στα πλευρα και οι κηλιδες απλωνουν σε ομοκεντρους κυκλους στο σωμα(blotced/classic),και σε βουλες σαν της λεπαρδαλης,που λεγεται spotted.Δηλαδη μπορει να ειναι blue mackerel tabby,blue spotted tabby,blue blotched tabby.

Επισης υπαρχει και black tabby(το ονομα το παιρνουν απο το χρωμα των ραβδωσεων)
blackmactabby.jpg
brclassictabby2.jpg

στους ιδιους συνδυασμους (mackerel,classic,spotted)

Μπορει σε tabby να αλλαζει οχι μονο το χρωμα της ριγας,αλλα και το χρωμα της "βασης".Για παραδειγμα μπορει μια γατα να εχει ασημενια βαση και μαυρες ριγες.Αν εχει ψαροκοκκαλο σχεδιο θα λεγεται black silver mackerel tabby,αν εχει κηλιδες Black silver cassic tabby,κι αν εχει βουλες black silver spotted tabby.Ενα παραδειγμα black silver classic tabby ειναι αυτο:
silverclassictabback.jpg
silvertabby.jpg

Να και ο Σειριος που σε μπερδευει.Δες τον,και συγκρινε τον με ενα μαυρο,κι ενα μαυρο καπνιστο για να καταλαβεις τη διαφορα:
μαυρο
blacksolid.jpg

μαυρο καπνιστο:
3570976560_3267bf09c5.jpg

Σειριος
P8050120.jpg

3 χρωματα

καλησπερα σας τι κανετε ; εχω μια απορεια οι γατες που εχουν 3 χρωματα ειναι αποκλειστηκα θυληκες η υπαρχει περιπτωση να εχουν και οι αρσενικες 3 χρωματα στην γουνα τους;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back