Γάτες: Μια ολοζώντανη παλέτα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
99% ειναι θηλυκα, υπαρχει μια πιθανοτητα να βγει αρσενικο αλλα θα ειναι στειρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι πολυ σπανιο να βγει αρσενικο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πλακα μου κανεις?:blink: να το πω αλλιως γιατι νομιζα οτι ημουν σαφης..εχει 1% ή 1/100 ή 0.1 να βγει αρσενικο περιπου, μπορει και λιγοτερο!

ειναι πολυ λιγοτερο. 1 στα 3000! Πρεπει να φερουν 2 Χ χρωμοσωματα και 1 Υ, οποτε οπως καταλαβαινεις δεν ειναι και τοσο συνηθισμενο.

Πολύ ωραίο άρθρο!:up: Δεν ήξερα πως οι τρίχρωμες γάτες είναι πάντα θηλυκές...

Σχετικά με το άρθρο για τις μαύρες γάτες: Έχω μαύρη γάτα! Και σας πληροφωρώ ότι ούτε τύχη, αλλά ούτε και κακοτυχία φέρνει! Είναι μια κανονική γατούλα, απλώς έχει άλλο χρώμα!:greycat:

Ολο το αρθρο ειναι πολυ καλο !!!
Πιστευω οτι ολα ειναι στην φαντασια μας και αν μου τυχαινε μαυρη γατουλα δεν θα λεγα οχι .

Επειδη υπηρχε ενα μπερδεμα με τις καπνιστες και τις ασημενιες ταρταρουγες,νομιζω οτι αυτες οι φωτογραφιες θα βοηθησουν:
Tortie and white:
Sissi0746_1119.jpg
Sissi8327_2579.jpg
Sissi8703_2289.jpg

Smoke tortie:
BlackMeadowMinty_8w_1166g_3.jpg
BlackMeadowMinty_10w_1420g_1.jpg

Silver tortie:
nandinakatts_i0002ca.jpg
nandinakatts_i0002c0.jpg
nandinakatts_i0002e1.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να ένα ωραίο παράδειγμα blotched (classic) tabby, με ασημενια βαση και μαυρες ραβδωσεις:
n1215687670300455939261.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι μια σχηματικη απεικονιση ολων των διαφορετικων τυπων ραβδωσεων,για οσους μπερδευονται:
Mackerel tabby:
mackeraltabby.jpg

Blotched (classic) tabby:
mackeral.jpg

Και οι υπολοιποι τυποι ραβδώσεων:
tabbytypes.jpg

Για να ξεμπερδευτουμε λιγο::P
Κοκκινο:
redic.jpg

Κοκκινο-ασημί:
redsilver.jpg

Κοκκινο καπνιστο:
redsmoker.jpg

Κρεμ:
cream.jpg

Κρεμ-ασημί:
creamsilver.jpg

Επίσης ρίξτε μια ματια εδω,κι εδω,εξηγει τα παντα σχετικα με τις ασημενιες,χρυσες,καπνιστες και ραβδωτές αποχρωσεις αναλυτικοτατα.

samson.jpg

κ ενα cream tabby

κ ενα cream smoke
shaded.gif

νομιζω ειναι απο τα πιο δυσκολα να ξεχωρισεις χρωματα, ετσι μου φαινεται..:hmm:

Γενικα στα καπνιστα το χρωμα φαινεται πιο "λερωμενο".;)
Oσο για τις ριγες,νομιζω πως δεν υπαρχει συμπαγες κρεμ,γιατι ειναι το νερωμενο κοκκινο,και συμπαγες κοκκινο δεν υπαρχει.

Έχω μια απορία για την αλλαγή χρώματος. Μια γνωστή μου ταΐζει περιστασιακά έναν ασπρόμαυρο αδέσποτο (βασικά, της έρχεται μόνο όταν είναι άρρωστος). Ξαναεμφανίστηκε πρόσφατα, ύστερα από πολλούς μήνες, και το μαύρο του έχει γίνει κόκκινο. Δεν τον έχω δει καθόλου, οπότε δεν μπορώ να τον περιγράψω καλύτερα. Πού μπορεί να οφείλεται αυτό; Είναι φυσιολογικό ή παθολογικό;

Φυσιολογικο ειναι,μαλλον εχει εμφανισει κατι σαν το χρωμα της σκουριας εννοει.Το κανουν τα μαυρα μερικες φορες λογω της εκθεσης στον ηλιο.

join the club :lol:
Ξερω καλα το κοκκινισμα που εννοεις... ο δικος μου απο μπλε tabby εγινε κοκκινος :lol: Μπορει να μεταλασσεται σε amber και αυτο το γατακι :P

Ναι, κι εγώ με αφορμή το Ναρούτο ρώτησα, γιατί τον είδα που έχει γίνει κατακόκκινος. :P
Χαίρομαι που είναι φυσιολογικό πάντως, γιατί ο συγκεκριμένος ήδη έχει ουλίτιδα και ρινοτραχείτιδα, το μόνο που του έλειπε είναι καμιά περίεργη αρρώστια που αλλάζει το χρώμα του τριχώματος. :wacko:

ασε, σημερα που τον βλεπαμε και συγκριναμε φωτο απο περυσι διαπιστωσαμε οτι το κοκκινισμα εχει φτασει μεχρι τον πισινο του και την ακρη της ουρας του (μονο στο κατω μερος). Μπροστα στο στηθος εχει κοκκινησει τοσο πολυ που νομιζεις οτι θα αρχισει να φωσφοριζει! Ηλπιζα πως το κεφαλι του θα εμενε μπλε, αλλα ηδη τα μαγουλα του αρχισαν να κοκκινιζουν. Ενας ακομα λογος για να παρεις ενηλικο γατι: ξερεις οτι δεν θα αλλαξει χρωμα :lol:

Αλλου ειδους κοκκινισμα κανουν τα μαυρα Ηρω,φαινεται εντελως διαφορετικο απο του Ναρουτο.Mαλλον εννοει κατι σαν αυτο:
wp7d38d660.jpg

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back