Γάτες Φλοίσβου

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χθες βράδυ παιδιά δεν είχα κουράγιο να γράψω. Τα πράγματα είναι όπως τα είπε η Κωνσταντίνα, μπορεί και χειιρότερα, αφού δεν είναι δυνατόν να γίνει καταμέτρηση έτσι όπως χώνονται και κρύβονται μέσα στα βραχια.
Υπάρχουν πάρα πολλά μωρά. Μαυράκια, γκριζάκια, ασπρογκριζάκια, ότι περνάει από το μυαλό σας. Και δυστυχώς Ιωάννα μου, αν πιάσουμε τις θηλυκές, ναι μετά θα υπάρξει προόβλημα θηλασμού για τα μικρά.
Σίγουρα θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από τους αρσενικούς, δουλειά όμως χωρίς παγίδα δεν γίνεται.
Βιβή είναι πολύ extreme να χρησιμοποιήσουμε απόχη για τα μικρά ?
Ρε παιδιά αν τα βλέπατε νομίζω ότι και εσείς θα χάνατε κάθε διάθεση.
Τόσο μικρούλια και αδύναμα, να τρεκλίζουν και μόλις πηγαίναμε κοντά, τρέχανε να ξεφύγουν.
Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Το θέμα είναι υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι φιλοξενίας ? Και για πόσο, δεδομένου ότι είναι καλοκαίρι και ότι λίγο πολύ όλοι θα φύγουν για διακοπές.
Ο μόνος που διαφέρει στο όλο σκηνικό, ο μικρός χουρχούρης.
Τόσο γλυκός και τρυφερός και τόσο ανυποψίαστος. Απορώ και εγώ και πιστεύω πλέον ότι ο χουρχούρης 'πετάχτηκε' εκεί.
Όλοι εσείς που είστε πιο μακρυά στείλτε μας τα θετικά σας ΟΜΜΜΜ και τις ευχές σας για να πάνε καλά τα πράγματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημέρα,
ειναι δύσκολο το project , αλλα με θετική σκέψη μπορεί και να επιτευχθεί.
χθες προπσθησατε με παγιδες η με γταοφορακια??
η αποχη δεν ειναι xtreem αλλα αμα πεταχτει η γατα απο εκει και ερθει καπελο σε κανεναν ανθρωπο??:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H απόχη αν είναι, θα χρησιμοποιηθεί μόνο στα μωρά γατόνια αν και εφόσον έχουν βρεθεί χώροι φιλοξενίας. Γιατί το να τα πιάσουμε χωρίς να μην έχουμε που να τα πάμε δεν έχει και νόημα.

Παιδιά, δεδομένης της γενικότερης γατοπλημμύρας και του ότι αυτά τα γατάκια είναι ημιάγρια, σκέφτομαι μήπως τελικά δεν έχει πολύ νόημα να εξημερωθούν, προκειμένου να προωθηθούν για υιοθεσία. Θέλω να πω, εφόσον είναι σχετικά μικρές οι πιθανότητες να βρεθούν σπίτια για όλα αυτά τα γατάκια, μήπως το να φιλοξενηθούν σε σπίτι και να εξοικειωθούν με τους ανθρώπους τους κάνει τελικά περισσότερο κακό παρά καλό.:/:
Μήπως θα ήταν καλύτερο να περιοριζόμασταν στις στειρώσεις (αρχικά των αρσενικών, σε κάνα μήνα των θηλυκών και ίσως σε κάνα εξάμηνο και των μικρών, σιγά σιγά και αν μαζέψουμε αρκετά χρήματα) και να προωθηθούν για υιοθεσία μόνο όσα είναι εξημερωμένα, όπως αυτό το γατάκι που χαϊδεύεται;

Παιδιά, δεδομένης της γενικότερης γατοπλημμύρας και του ότι αυτά τα γατάκια είναι ημιάγρια, σκέφτομαι μήπως τελικά δεν έχει πολύ νόημα να εξημερωθούν, προκειμένου να προωθηθούν για υιοθεσία. Θέλω να πω, εφόσον είναι σχετικά μικρές οι πιθανότητες να βρεθούν σπίτια για όλα αυτά τα γατάκια, μήπως το να φιλοξενηθούν σε σπίτι και να εξοικειωθούν με τους ανθρώπους τους κάνει τελικά περισσότερο κακό παρά καλό.:/:
Μήπως θα ήταν καλύτερο να περιοριζόμασταν στις στειρώσεις (αρχικά των αρσενικών, σε κάνα μήνα των θηλυκών και ίσως σε κάνα εξάμηνο και των μικρών, σιγά σιγά και αν μαζέψουμε αρκετά χρήματα) και να προωθηθούν για υιοθεσία μόνο όσα είναι εξημερωμένα, όπως αυτό το γατάκι που χαϊδεύεται;

εγω συμφωνω απολυτα με αυτο το σεναριο. :):)
για να δουμε τι θα πουν κ οι αλλοι:cool:

παιδια συγνωμη αλλα εχω χασει μερικα πραγματα λογω εξεταστικης σημερα γυρισα οποτε...βρηκατε τον τιγρακο ε???ειδατε που σας ελεγα ειναι τελειος ηρθα σε πολυ δυσκολη θεση ηθελα να τον παρω αμεσα τετοιο γατι εξω ειναι αμαρτια αν δεν ειχα ηδη δυο ομως και γινεται χαμος ..για τα μικρα ηταν και ενα ασπρο γκρι που πιανοταν το καημενουλη ειχε συναχακι και ισως και ενα μπλε..σε γενικες γραμμες απ'οτι βλεπω εχουν συνηθησει την παρουσια ανθρωπων απλα φοβουνται το πολυ κοντα..:/::/::/:

Και εγώ βλέπω λογικότερο σενάριο αυτό της aretha...:hmm:

Επίσης, να θυμίσω και κάτι άλλο...
Έρχεται ο Ιούλιος - Αύγουστος, το οποίο σημαίνει ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ γατοπλυμμήρα καί σε μικρά (ναι, θα γεννήσουν όσες θηλυκές δεν γέννησαν την άνοιξη!!!!:blink:), αλλά ΚΑΙ θα έχουμε τις εγκαταλείψεις των καλοκαιρινών διακοπών.:(

Δηλ... ΤΟ ΧΑΟΣ......

Άρα... μήπως θα έπρεπε απλά να δούμε ΤΙ θηλυκά χωρίς μωρά, μπορούν να στειρωθούν, και ίσως κανένα αρσενικό?? Δεν είναι εύκολο το ξέρω, αλλά αν πιαστεί μια γατα με παγίδα, φαίνεται, αν θηλάζει ή όχι....

Και σε β΄ φάση, απο φθινόπωρο- χειμώνα, βλέπουμε τις άλλες θηλυκές που θα έχουν διώξει τα μωρά τους. Φυσικά τότε τα μικρά θυληκά θα είναι έτοιμα να γεννήσουν ΚΑΙ αυτά.... (ανοιξιάτικη φουρνιά...):|

Γενικά άστα να πάνε.....
Είναι μια ιστορία χωρίς τέλος.

Να μην αναφέρω και την άλλη δεδομένη κατάσταση, ότι ΑΝ δούν ο κόσμος ότι εκεί κάτι γίνεται και κόσμος φροντίζει τα γατιά, θα βρίσκετε κούτες με μικρά, και όλα τα πανέμορφα, σπιτικά παρατημένα των διακοπών. Τα οποία θα τα αφήσουν στην δωρεάν "πανσιόν".. και απο Σεπτέμβρη θα γυρίσουν να τα πάρουν... (με το μυαλό που έχουν...:down:)

Γενικά άστα να πάνε.....
Είναι μια ιστορία χωρίς τέλος.

.......που σε κάνει να απογοητεύεσαι πάρα μα πάρα πολύ.:(

παιδια ας σκεφτομαστε θετικα, οσα μπορεσουμε να βοηθησουμε καλο θα κανουμε. 5, 6, 7, 10 ?
στην τελικη δε μπορουμε να τα σωσουμε κι ολα.........:/:

να κανω μια ερωτηση? τα λεφτα που μαζευτηκαν, σε ποσες στειρωσεις αντιστοιχουν? :hmm:

Ελα να μην πεφτει η ομαδα!Οσα κι αν πιαστουν και στειρωθουν,ενα θετικο βημα ειναι.Καλυτερα οπως ειπε και η Αλικη να μην πιαστουν παρα μονο τα πολυ ημερα μωρα.Ετσι κι αλλιως γινεται πανικος απο αγγελιες...Ας τους γινει μια εξωτερικη αποπαρασιτωση και ας πιαστουν οι μαμαδες που δε θηλαζουν,και σιγουρα θα ειναι μια γενικα αισθητη βελτιωση της καταστασης.Ισως να γινοταν μια δευτερη εξορμηση κατα το Σεπτεμβρη,που θα εχουν γυρισει απο τις διακοπες οι περισσοτεροι και θα υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες υιοθεσιας.Θετικη σκεψη!

.......που σε κάνει να απογοητεύεσαι πάρα μα πάρα πολύ.:(

Εγώ δεν απογοητεύομαι, γιατί αν με πάρει απο κάτω δεν θα κάνω τίποτα.:redface:

Βγάζω το μαστίγιο... και όποιον πάρει η στείρωση....:/:
και τέλος... χωρίς μα-μου... και συναισθηματισμούς.:|

Ιβάνα, ανάλογα με το τί θα στειρωθεί, μιας και άλλη είναι η τιμή για κορίτσι και άλλη για αγόρι. (δεν ξέρω το σύνολο του ποσού)

Αφού έχει τόσο μικρά σε ηλικία γατάκια δεν πρέπει να στειρωθούν ακόμη οι θηλυκές γιατί το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό.
Έγω μπορώ να πάρω 1-2 μικρά στον κήπο του σπιτιού μου (μέσα έχω 4 ψιψίνια και ένα μωρό παιδί, το γιό μου, έτσι δεν γίνεται να έχω άλλα). Το πρόβλημα είναι ότι στον κήπο υπάρχουν περίπου 10 ενήλικα γατούνια, που όμως έχουν χρόνια ρινοτραχειίτιδα (και μπορεί να κολλήσουν τα μικρά) και ότι υπάρχει δυνατότητα να φύγουν (όχι εύκολα όσο είναι μικρά αλλά ο κίνδυνος υπάρχει...).
Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι καλύτερο...

Παιδιά και εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει αρχή από την στείρωση των αρσενικών. Είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο αν μαζευτούν τα μικρά να δοθούν αυτή την περίοδο.

Και εγώ την φοβόμουν την κατάσταση, αλλά ας μην απογοητευόμαστε!!!
Εγώ λέω να πιαστούν όσα μπορούν ενήλικα κ να στειρωθούν, με παγίδες, ή τα πιο ήμερα. Επίσης όσα μικρούλικα βλέπετε χάλια, με μίξες κ έτοιμοροπα, τουλάχιστον ας τους γίνουν οι θεραπείες αν φτάνουν τα χρήματα φυσικά. Ας προσπαθήσουμε με αγγελίες να βρούμε φιλοξενία κ αν δεν μπορέσουμε ας τα αφήσουμε ξανά εκεί.;);)
Εντάξει δεν είναι το καλύτερο, αλλά αγριεμένα πως να τα κρατήσεις κ να υιοθετηθούν??? και με τόση προσφορά?? Τουλάχιστον στειρωμένα για να μην γεννοβολάνε, κ υγιεί όσο γίνεται. Κ από Σεπτέμβρη ξαναμαζεύουμε χρήματα, και κάνουμε δεύτερο ντου.
Κ κάτι τελευταίο, επειδή την ξέρω καλά την περιοχή κ τους κατοίκους:mad::mad: χωρίς να παρεξηγηθώ, οι άνθρωποι ειδικά εκεί είναι περίεργοι, ή που θα αρχίσουν να γκρινιάζουν για τις στειρώσεις αν τους πείτε οτι θα κάνετε, ή που φέρνουν ότι νεογέννητο κυκλοφορεί.

Η λύση είναι να μην έχει πολύ κοσμό, δυστηχώς είναι τόπος περιπάτων, ειδικα το απόγευμα, κ να γίνει όσο πιο διακριτικά γίνεται.

Εγώ μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω, αλλά είναι αδυνατον στην παρούσα φάση, :(:(:( όσο κ να το θέλω!! Σας στέλνω όμως όλοι μου τη θετική ενέργεια

Παιδιά εκτός από τον χουρχουράκο, δεν είναι κανένα γατί φιλικό:(.
Τα μικρά, αν θυμάμαι καλά, είναι δύο πιο άρρωστα(με τσίμπλες και μυξούλες), τα υπόλοιπα "φαίνονται" καλά, απλώς είναι πολύ αδύνατα.
Έστω να τα πιάσουμε για να τα ψεκάσουμε και να τους δώσουμε πάστα για σκουλήκια(πως θα γίνει βέβαια αυτό δεν ξέρω).

Πότε έχετε σκοπό να πάτε προς τα εκει; Από αυριο το απόγευμα και για το σκ θα είμαι ελευθερη αν μπορώ να κάνω κάτι, οτιδήποτε.....

Και..... έχω ξαναπεί ότι έχω ένα σπίτι -μικρό βέβαια, ουτε 30τμ- το οποίο είναι κενό και διαθέσιμο για φιλοξενία. Μόνο όμως που μέχρι και τα τέλη της άλλης εβδομάδας θα έχω μαστόρους. Μετά φέρτε ότι θέλετε. Δεν μπορώ να προσφέρω παραπάνω όμως απο την στέγη γιατι δουλευω πολλές ωρες και μενω μακρυα από εκεί για να πηγαίνω καθημερινά για ταϊσμα. Ισως κάποια απογευματα αλλά με κάθε επιφυλαξη. Το σπιτι είναι στο Πασαλιμάνι.

Έστω να τα πιάσουμε για να τα ψεκάσουμε και να τους δώσουμε πάστα για σκουλήκια(πως θα γίνει βέβαια αυτό δεν ξέρω).

Κωνσταντίνα, ως προς την εξωτερική αποπαρασίτωση, μπορείτε να με περιμένετε λιγάκι; Έχω κάνει μια μικρή κινησούλα:redface: για να μας διαθέσουν δωρεάν frontline. Εάν αποδώσει καρπούς θα σας πω. Αν όχι, θα σας το πω και πάλι αλλά με αντιπρόταση:)

Εγώ θα συμφωνήσω στο ότι δεν πρέπει με καμία δύναμη να πιαστούν προς το παρώn οι θυληκές, γιατί αν λέτε ότι υπάρχουν τόσα πολλά μικρά θα είναι αδύνατον να ξέρουμε πιανής είναι ποιά.Μάλλον πρέπει να ασχοληθούμε με τα αρρωστούλικα μικρά και με τα αρσενικά.Θα πάω και εγώ απο βδομάδα να δώ τι παίζει.
Επίσης, μήπως έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο, πολλοί απογοητευμένοι που παίζουν εδώ μέσα και θέλουν να δώσουν επειγόντως τα γατιά τους, είτε μικρά είτε μεγάλα, να πηγαίνουν να τα αφήνουν εκεί,επειδή ήδη έχει οργανωθεί να διασωθούν και να στειρωθούν τα γατιά;;Για σκεφτείτε το λιγάκι, γιατί εκτός απο 50 που μπορεί να υπάρχουν εκεί, να γίνουν ξαφνικά 100.Και τότε;;Μήπως όποιος θέλει απο δώ και πέρα να ασχοληθεί με το θέμα να μιλάγαμε καλύτερα με pm;;

Πότε έχετε σκοπό να πάτε προς τα εκει; Από αυριο το απόγευμα και για το σκ θα είμαι ελευθερη αν μπορώ να κάνω κάτι, οτιδήποτε.....

Και..... έχω ξαναπεί ότι έχω ένα σπίτι -μικρό βέβαια, ουτε 30τμ- το οποίο είναι κενό και διαθέσιμο για φιλοξενία. Μόνο όμως που μέχρι και τα τέλη της άλλης εβδομάδας θα έχω μαστόρους. Μετά φέρτε ότι θέλετε. Δεν μπορώ να προσφέρω παραπάνω όμως απο την στέγη γιατι δουλευω πολλές ωρες και μενω μακρυα από εκεί για να πηγαίνω καθημερινά για ταϊσμα. Ισως κάποια απογευματα αλλά με κάθε επιφυλαξη. Το σπιτι είναι στο Πασαλιμάνι.

ισως αυτο βοηθαει για τον χουρχουρακο και να πηγαινουμε εναλλαξ καθε 2 μερες να του βαζουμε φαγακι νερακι και αλλαγη αμμου και λιγα χαδακια φυσικα ;)μιας και ειναι πολυ φιλικος και πιανεται αμεσως..μηπως και βρεθει κατι για τον μικρο που ειναι τοσο καλουλης ..ισως κατι μπορει να γινει..Κων/να ενα μικρακι το επιασα εγω απο τα πολυ μικρουλικα ..θα δω μηπως μπορεσουμε γιατι εχω ακομη λιγο τρεξιμο να παμε μαζι αν θες να το πιασουμε ηθελε κτηνιατρο αμεσα και ενα γκριζακι το ιδιο..

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back