Γάτες Φλοίσβου

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Βρε Βουλα μου,φυσικα και καταλαβαινουμε γιατι σκας,και πιστεψε με,δεν εισαι η μονη!!!
Αλλα προσπαθω να δω το θεμα λιιιιγο αισιοδοξα!!Ετσι εχω μαθει να αντιμετωπιζω τα δυσκολα,ακομα και αν με καταβαλλουν και με στεναχωρουν αφανταστα..(και στεναχωριεμαι διπλα οταν βλεπω και ανθρωπους που σεβομαι και εκτιμω να αισθανονται με τον ιδιο τροπο)
Αυτο προσπαθησα να γραψω...μια νοτα αισιοδοξιας...λιγη θετικη ενεργεια...για να αλλαξει το γουρι βρε αδερφε!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κορίτσια είμαστε αρκετά ρεαλίστριες για να ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα σώσουμε ΟΛΑ τα ζώα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είμαστε ούτε super ήρωες ούτε θεοί.
Παρά τον ρεαλισμό όμως αυτό (και μιλάω προσωπικά πλέον για μένα) όταν 'αφιερώνεσαι' σε κάτι όπως οι γατούλες του Φλοίσβου, έρχονται στιγμές που πέφτεις μπροστά στις δυσκολίες.

Μίκυ, τις γατούλες αυτές τις ζούμε τρεις μήνες τώρα. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι για σένα που είσαι μακρυά και δεν το ζεις από κοντά είναι κάποια επιπλέον αδέσποτα. Για μένα όμως και για κάποιους άλλους που πάμε σταθερά εκεί, είναι οι 'συγκεκριμένες γατούλες' που πονάμε, νοιαζόμαστε και σκεφτόμαστε τι κάνουν, αν έχουν φαγητό ή το σοβαρότερο τώρα πια, πως θα βγάλουν τον χειμώνα εκεί που βρίσκονται.
Κι αν σκέφτόμαστε μια φορά τις ενήλικες γάτες, καλώς ή κακώς σκεφτόμαστε δέκα φορές τα μωρα τους.

Επίσης έχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον να ζητάμε απεγνωσμένα χώρους φιλοξενίας και να μην υπάρχει πουθενά μια θέση. Αν προχθες το βράδυ έσκασα και εγώ και η Κωνσταντίνα είναι γιατί το συγκεκριμένο γατάκι έχει πάρα πολλές πιθανόητες υιοθεσίας.
Κι από την άλλη επειδή ακριβώς πρέπει να συμπεριφερθώ ρεαλιστικά, νοιώθω σαν δήμιος γιατί νοιάζομαι που θα βολέψω ένα όμορφο μικρό αλλά 'αφήνω' στο πουθενά τα αδερφάκια του γιατί αυτά βλέπετε δεν γεννήθηκαν όμορφα και οι πιθανότητες υιοθεσίας μηδενικές.

Να θυμήσω επίσης ότι ο πανέμορφος Ορφεάκος έχει ξεμείνει στο κτηνιατρείο και έχω απόλυτα την ευθύνη του. Η κυρία που ενδιαφέρθηκε απλά εξαφανίστηκε κι εγώ έχω μείνει μαλάκας.
Και εγω τωρα σαν ρεαλίσιτρια που λέω ότι είμαι τι πρέπει να κάνω. Να τον γυρισω πίσω ? Λυπάμαι δεν μπορώ.
Να θυμήσω την Ίρμα, άλλο γατάκι Φλοίσβου που έχω στο μπαλκόνι ?
Να θυμήσω τα πιτσιλάκια που έχει η Κωνσταντίνα ?

Η να θυμίσω ότι όταν μας προσφέρθηκε βοήθεια για φιλοξενία κι ήρθε η στιγμή να την χρησιμοποιήσουμε, κάτσαμε ξέρετε που.
(και βασικός λόγος που ο Σειριάκος έχει ξεμείνει ακόμα εκεί και τώρα, ω ειρωνεία της τύχης, που βρέθηκε σπίτι για αυτόν, δεν μπορούμε να τον πιάσουμε).

Καταλαβαίνετε λοιπόν κούκλες ότι σκάω για θέματα που πρέπει να λύσω άμεσα και ο χρόνος με πιέζει. Γιατί αν δοθεί ένα γατάκι προς υιοθεσία. μένει χώρος για κάποιο άλλο κο ούτω καθεξής.

Voula, καταλαβαινω απολυτα ΠΩΣ νοιωθεις. Εγω απο τον Αυγουστο τρεχω καθε 2 μηνες στο Σουνιο που εχω 3 μικρα κατω απο ενα θαμνο και σκεφτομαι το χειμωνα, αν και τους εχω βαλει σπιτακι κουβερτες κλπ. Σημερα εβρεξε οπως ξερεις και πλημυρισε η Γλυφαδα, η Βουλα κλπ και δεν μπορουσα να περασω να παω να τα δω να τους παω φαι και νερο. Τρελλαθηκα απο την αγωνια μου. Δεν ξερω τι να τα κανω. Θα τα φερω Πειραια, θα τα βαλω στη πυλωτη και ελπιζω να μεινουν. Εχουμε χρονια γατες ετσι. Αρρωσταινω με την κατασταση των ζωων σου μιλαω ειλικρινα. Εμενα στην Αγγλια για 17 χρονια και καταλαβαινεις πως μου φαινεται τωρα εδω. Ομως, κανω ο,τι καλυτερο μπορω. Δεν υπαρχουν σπιτια που να τα θελουν. Ολες μας εχουμε οσα περισσοτερα μπορουμε. Εγω μεχρι που σκεφτομαι να αγορασω αλλο σπιτι με μεγαλυτερη βεραντα αλλά και παλι θα παρω ακομα 1,2,3 (εχω ηδη 2) πόσα να σωσω?? και παλι θα υπαρχουν και άλλα και άλλα. Δεν τελειωνει ποτέ.

Να νοικιασουμε ενα χωρο να τα βαλουμε ? εδω στο Πειραια το εχουν κανει. Τουλαχιστον να τα "ακουμπαμε" προσωρινα μεχρι να γινουν καλα. Δεν ξερω αν γινεται και αν αυτο ειναι καποια λυση. Η μαμα μου το εχει κανει στο δωμα της ταρατσας με σκυλια που μαζευουν και εγχειριζουν και μετα τα δινουν ή τα επιστρεφουν στο δρομο.

Σε καταλαβαινω, ερχονται στιγμες που νοιωθεις οτι χτυπας σε τοιχο. Παρε κουραγιο απο τη λιγη χαρα που τους προσφερεις, κατι ειναι και αυτο.

Εχω 20 κιλα τροφη να φερω αυτη τη βδομαδα. Πες μου εσυ ή καποιος αλλος που/πως συναντιεστε ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραία.....
Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι σίγουρα η πανσέληνος μας επηρεάζει, γιατί όλες γκρίνια είμαστε:P.
Όντως ζώντας από κοντά τις γατούλες δένεσαι και σκέφτεσαι αλλιώς. Σκεφτόμουνα το μωρό και συνειδητοποίησα ότι αν το μωρό δεν ήταν τόσο όμορφο, ίσως δεν θα είχαμε στεναχωρηθεί τόσο πολύ. Αδικία ε; Μεγάλη αδικία:(.
Το συμπέρασμα από όλη την ιστορία για εμένα είναι το εξής:
Ότι μπορούμε, όσες μπορούμε και για όσο μπορούμε. Άλλωστε δεν είμαστε οι μοναδικές που βοηθούν αδέσποτα, δόξα τον Θεό είναι αρκετοί ακόμα, και σίγουρα ο καθένας θα έχει τους προβληματισμούς του και τις δυσκολίες του. Όσον αφορά εμένα, είναι δικό μου πρόβλημα πως θα κοιμηθώ το βράδυ και πόση ώρα θα σκέφτομαι τις γατούλες και το τί μπορεί να γίνει. Μπορεί κάποιες φορές να στεναχωριέμαι και να απογοητεύομαι, όμως ο καθένας κάνει ότι μπορεί(ή ότι τεσπα τον κάνει να κοιμάται ήσυχο τα βράδια)και καταννοώ ότι όπως εμείς Βούλα σκεφτόμαστε και παλεύουμε για τις γατούλες "μας", έτσι κι άλλοι παλεύουν για τις δικές "τους" γατούλες.
Το θέμα μας είναι οι γάτες του Φλοίσβου και το τί μπορεί να κάνει ο καθένας που ενδιαφέρεται γι'αυτές.:)

Λοιπόν θυμάστε που σας έλεγα ότι μπορώ να φιλοξενήσω μόλις μετακομίσω;;;
Ε, μετακόμισα! Μόνο που είμαι ακόμα ανω κάτω:/:. Από την Τρίτη όμως φέρτε μου κόσμο, γιατί μέχρι να πάρω την Μελίνα θα είμαι άγατη και δεν το αντέχω.:(

Δυστυχώς, όπως έχω πει κι αλλες φορές, όταν μπλέκεις με τα αδέσποτα έτσι ειναι.
Μακάρι να ήταν μόνο ο Φόίσβος αλλα δυστυχώς τα ζώα ειναι άπειρα σε κάθε γειτονιά.
Ούτε όλα τα μικρά μπορείς να μαζέψεις, ούτε ολα μπορούν να βρουν σπιτι και να τα μαζέψεις.
Τουλάχιστον όμως ας κάνει το λίγο που μπορεί ο καθένας, και οικονομικά, και από φιλοξενίες.
Και κυρίως με στειρώσεις.

Και να ξέρετε ότι ο Φλοίσβος είναι η καλή περίπτωση... Ελάτε και απο την Αγία Τριάδα στο Περιστέρι να δείτε τι ωραία, που σήμερα το στειρώνουμε, και αύριο το έχει πατήσει αμάξι... Και θέλουμε άνθρωπο 1.80 - 1.90 για να περάσουμε την μάντρα να στήσουμε παγίδες... Με κίνδυνο να μας φέρουν και την αστυνομία για καταπάτηση. 20 τουλάχιστον γάτες, οι περισσότερες θηλυκιές. Και είχαν πετάξει μέσα και ένα πολύ άσχημα χτυπημένο στα πόδια το οποίο το μάζεψα και δεν ξέρω καν τι θα το κάνω.
Παιδιά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, και αν δεν βοηθήσουν όλοι έστω και λίγο και επίσης αν δεν κηνυγήσουμε να αναλάβουν όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων και το κράτος ευθύνες δεν πρόκειται να κάνουμε απολύτως τίποτα.

Για αυτο, το έχω ξαναπει, 20-30 ευρω το μήνα σε στειρώσεις ή να φιλοξενησει κάποιος ένα γατάκι 2-3 εβδομάδες δεν είναι κάτι τοσο τρομακτικο.

καλημερα παιδια βλεπω οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα..θα δωσω και γω λεφτα απο Δευτερα για στειρωσεις στη Βικυ..τωρα για την φιλοξενεια δυστυχως 2 βδομαδες που ημουν καλα με την υγεια μου (μεση) και δεν δουλευα προσφερθηκα να φιλοξενησω για 1-2βδομαδες..δυστυχως ομως τωρα και λογω δουλειας αλλα και λογω μεσης χρειαζομαι εγω γυναικα να με βοηθησει επισης ενα ασπρομαυρακι παραλιγο να πεσει στις ροδες του αυτοκινητου κοντα στο σπιτι και το μαζεψα οποτε ειναι ακομη πιο δυσκολα τα πραγματα..θα ρωτησω σε τυχον γνωστους μηπως καταφερουμε τπτ..:/:

κοριτσια δεν προλαβαίνω να διαβάσω φεύγω εσπευσμένα για πικέρμι ο μικρός μου έχει πολύ πυρετό, είναι πιθανόν μόλυνση...

Ηθελα να σας πω μόνο τα ευχάριστα, μετά την δημοσίευση στο press.gr έχω στο μαιλ μου 5-6 μαιλ για φιλοξενία ίσως κ υιοθεσία. αυτό είναι ευχάριστο, θα σας τα στείλω (ποια μπορεί να τις τα προωθήσω?) γιατί έχω φάει φρίκη με τον μικρό 3μέρες τώρα και δεν μπορώ δυστυχώς να απαντήσω κ να το χειριστώ

Πείτε μου κ θα μπω το notebook αργότερα να σας τα προωθήσω σε όποιο μαιλ μου πείτε

Καλημέρα

Έλβα προσπάθησα πάλι να σου στείλω pm αλλά ακόμα δεν το έχεις ενεργοποιήσει.
Αν θές στείλε μου μειλ για να συννενοηθούμε.

Εστειλα μνμ στο mycat team και περιμενω απαντηση. Μου ειχαν πει οτι ειναι ενεργοποιημενο. Μολις μου απαντησουν, θα σου πω αμεσως.

Ενταξει Βουλα, τωρα μπορεις να μου στειλεις pm. Κατι ειχα πατησει και μου το εφτειαξαν. Στειλε μου και θα προσπαθησω να στειλω και εγω. Ευχαριστω.

Δυστυχώς, όπως έχω πει κι αλλες φορές, όταν μπλέκεις με τα αδέσποτα έτσι ειναι.
Μακάρι να ήταν μόνο ο Φόίσβος αλλα δυστυχώς τα ζώα ειναι άπειρα σε κάθε γειτονιά.
Ούτε όλα τα μικρά μπορείς να μαζέψεις, ούτε ολα μπορούν να βρουν σπιτι και να τα μαζέψεις.
Τουλάχιστον όμως ας κάνει το λίγο που μπορεί ο καθένας, και οικονομικά, και από φιλοξενίες.
Και κυρίως με στειρώσεις.

Και να ξέρετε ότι ο Φλοίσβος είναι η καλή περίπτωση... Ελάτε και απο την Αγία Τριάδα στο Περιστέρι να δείτε τι ωραία, που σήμερα το στειρώνουμε, και αύριο το έχει πατήσει αμάξι... Και θέλουμε άνθρωπο 1.80 - 1.90 για να περάσουμε την μάντρα να στήσουμε παγίδες... Με κίνδυνο να μας φέρουν και την αστυνομία για καταπάτηση. 20 τουλάχιστον γάτες, οι περισσότερες θηλυκιές. Και είχαν πετάξει μέσα και ένα πολύ άσχημα χτυπημένο στα πόδια το οποίο το μάζεψα και δεν ξέρω καν τι θα το κάνω.
Παιδιά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, και αν δεν βοηθήσουν όλοι έστω και λίγο και επίσης αν δεν κηνυγήσουμε να αναλάβουν όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων και το κράτος ευθύνες δεν πρόκειται να κάνουμε απολύτως τίποτα.

Για αυτο, το έχω ξαναπει, 20-30 ευρω το μήνα σε στειρώσεις ή να φιλοξενησει κάποιος ένα γατάκι 2-3 εβδομάδες δεν είναι κάτι τοσο τρομακτικο.

Συμφωνω μαζι σου απολυτα σχετικα με το να δινει ο καθενας καποιο ποσο ή να φιλοξενει αν μπορει. Τρεχετε και εσεις απο οτι καταλαβα. Και μενα μου ειπαν στα Πετραλωνα σε μια οικοδομη αφησαν 30-40 γατακια και τρεχουμε και εκει. Ελεος !!! παντως ειπες ενα πολυ συντομο ανεκδοτο, το ανεκδοτο "κρατος". Γελασα πολυ. Ενα χάλι, αστα να πανε. Ο,τι κανουμε μεταξυ μας.

περασα σημερα για μια βολτα, να δω τα γατουνια, να αφησω κ λιγη τροφη/νερο ως αυριο. στην μερια της πιτσιλως ειδα μονο 3 τιγρε κ το τιγρε/ασπρο γατακι, που ειναι 1-2μηνων. παλι αφαντος ο πορτοκαλης μουσουδακος.. ιδεα μου ειναι, ή οντως εχω καιρο να τον δω?:hmm: την πεμπτη ηταν εκει? τεςπα, αφησα σε ολες τις αποικιες λιγο φαγακι, αν κ το φρεσκο νερο ειχε περισοοτερους οπαδους, ραγισε η καρδια μου. δν ξερω, μου φανηκε καπως, ειχε κ ζεστη σημερα, ειχαν ψοφησει τηε διψας τα δολια:(. υπολογιστε κ μενα για την αυριανη εξορμηση.

Ελβα σου στέλνω πμ να μην βγαίνουμε εκτός θέματος.

κοριτσια δεν προλαβαίνω να διαβάσω φεύγω εσπευσμένα για πικέρμι ο μικρός μου έχει πολύ πυρετό, είναι πιθανόν μόλυνση...

Ηθελα να σας πω μόνο τα ευχάριστα, μετά την δημοσίευση στο press.gr έχω στο μαιλ μου 5-6 μαιλ για φιλοξενία ίσως κ υιοθεσία. αυτό είναι ευχάριστο, θα σας τα στείλω (ποια μπορεί να τις τα προωθήσω?) γιατί έχω φάει φρίκη με τον μικρό 3μέρες τώρα και δεν μπορώ δυστυχώς να απαντήσω κ να το χειριστώ

Πείτε μου κ θα μπω το notebook αργότερα να σας τα προωθήσω σε όποιο μαιλ μου πείτε

Καλημέρα
Καλημέρα και περαστικά σας μωρέ!
Στείλτα είτε σε εμένα είτε στην Βούλα;)

Καλημέρα και περαστικά σας μωρέ!
Στείλτα είτε σε εμένα είτε στην Βούλα;)

:)μόλις σας έστειλα πμ για να μου πείτε, στείλτε μου καλέ ενα μαιλ σας γιατί εδώ που είμαι δεν έχω τις επαφές μου μαζί (δεν έχω πια pc αδειάζουμε το δωμάτιο ...)

Χριστίνα τα έλαβα τα ε-μαιλ, thanks.
Κορίτσια μήπως μπορεί κάποια να αναλάβει την επαφή με τους ενδιαφερόμενους;:hmm:
Εγώ δεν θέλω, έχω τύψεις από το τιγράκι που είχα δώσει και νομίζω ότι δεν τα καταφέρνω:/:

Πήγα χθες και έκανα μια βόλτα από τον Φλοίσβο. Στην βόλτα που έκανα ήθελα να κλοτσίσω τουλάχιστον 4 πιτσιρίκια που πειράζαν τα γατάκια ή τα κυνηγούσαν :mad:

Λοιπόν στην κυρίως γειτονιά δεν έβαλα τίποτα να φάνε. Κοίταξα να δω αν είναι τα μικρά πουθενά αλλά τίποτα δεν τα είδα καθόλου. Παρ όλα αυτά είδα την μαμά του να βγαίνει από ένα συγκεκριμένο σημείο 2 με 3 φορές οπότε υπέθετω οτι είναι κάτω από εκείνο τον βράχο. Ολα τα γκριζάκια στην θέση τους.

Λίγο παρακάτω τα σκακιεράκια είναι καλά. Εκεί συνάντησα και το παιδάκι που ήθελα να βαρέσω περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο που πέτυχα. Κυνήγαγε με πέτρες το μαύρο με την άσπρη κοιλίτσα και όταν το ρώτησα γιατί το κυνηγάς, η απάντηση ήταν "Γιατί θέλω να το σκοτώσω" :mad::mad::mad: Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως ήταν τα νεύρα μου. Άρχισα ένα διάλογο του παραλόγου με το πιστιρίκι μέχρι που η μάνα του με ανακάλυψε και τον μάζεψε! Εκεί βρήκα την καναδη κυρία που πάει και τα ταιζει και μου είπε οτι ο πιτσιρικάς έκανε αυτό το πράγμα τουλάχιστον για κανένα μισάωρο. Πάλι καλά που τον μάζεψε η μανα του και βγήκαν τα ταισαμε, τα χαιδεψαμε μαζί με την καναδη κυρία.

Μετά ήθελε να με πάει σε κάτι γατάκια που τις προάλες με τις βροχές τα βρήκε τελείως μούσκεμα και δεν είχαν που να κρυφτούν. Με πήγε λοιπόν στα γατάκια που είναι εκεί που έχει μια τετράγωνη πλάκα με τσιμέντο, λίγο πιο κάτω από τα σκακιεράκια (εκεί που συνήθως είσαστε όταν φτάνω εγώ στον Φλοισβο) . Βρήκα τα μπολάκια του, που είχαν μέσα κροκέτες σε πολύ άθλια κατάσταση. Το ένα μπολάκι το καθάρισα και τους έβαλα λίγες κροκέτες, το άλλο λογικά θα το βρείτε στα μαυρα του τα χαλια.

Μετά επιτέλους έφτασα στην συνοικία της Πιτσίλως. Είχατε προσεξει οτι εκείνο το φραγμένο μπροστά από τα δέντρα είναι έργο τέχνης; Διαβάστε τι γράφει η ταμπέλα, κοιτάχτε το για να σκάσετε στα γέλια! Βρήκα το ένα μπολάκι τους έβαλα κονσερβουλα και κροκέτες. Εκεί βρήκα ένα μεγάλο μαύρο γάτο που μου μιαούριζε και μου χαϊδευονταν στα πόδια. Έσκιψα τον χάϊδεψα κανονικότατα, μονο που τρόμαζε με τις απότομες κινήσεις. Αυτόν δεν τον έχουμε πιάσει ε; Μήπως είναι η ώρα του.

Τέλος γυρνόντας βρήκα τα μικρά της γατούλας με την γυριστή ουρά. Είναι 5 πολύ γλυκά γατάκια. Τους έβαλα και εκεί λίγο κονσέρβα (αφού έφαγα πρώτα τούμπα) και έφυγα.

Σήμερα δεν ξέρω αν θα καταφέρω να έρθω.

Χριστίνα τα έλαβα τα ε-μαιλ, thanks.
Κορίτσια μήπως μπορεί κάποια να αναλάβει την επαφή με τους ενδιαφερόμενους;:hmm:
Εγώ δεν θέλω, έχω τύψεις από το τιγράκι που είχα δώσει και νομίζω ότι δεν τα καταφέρνω:/:

Θα μπορούσα να το κάνω εγώ, αλλά δεν υπόσχομαι και πολλά μιας και δεν το έχω ξανακάνει :hmm:

Χθεσινές φώτο

100b1770.jpg

Το χέλι που όλο ξεγλιστράει!

100b1740.jpg

100b1730.jpg

100b1720.jpg

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back