ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
O Σείριος, το γατάκι που παρέλαβα ασυνόδευτο από το ΚΤΕΛ το Σάββατο ταξείδεψε μια χαρά σε ειδικό χώρο που αεριζονταν δίπλα στις αποσκευές... η Δώρα (Moukelis) είναι η μάμά του που της τον ετοίμασαν από το Βόλο για να της τον στέλουν.Γεια σε ολους!!Φετος ξεκινα για μενα η φοιτητικη ζωη και θα θελα να παρω μια γατουλα για παρεα.Δυστυχως ομως η πολη που μενω απεχει τουλαχιστον 8 ωρες με το λεωφορειο απο την πολη που θα σπουδαζω και ετσι δεν θα ειναι ευκολη η μεταφορα του ζωου.Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να πληρωνω εισητιριο και για την γατα(δεν ξερω αν ακουγεται τρελο)ετσι ωστε να την εχω διπλα μου στην διαδρομη γιατι στις αποσκευες σιγουρα θα ψοφησει το ζωακι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
την Ιολη ομως .... 
μας ακουγε ολο το τρενο ... να τσιριζει να γυρνανε να την βλεπουν και να λενε αχου τι ωραιο γατακι .. με ειχανε μαθει ολοι στα τρενα ...και 2 περιστατικα για τρελλα γελια ... Εχω αφησει την Ιολη αθηνα στους δικους μου για διακοπες και γυρναω πατρα και μου λεει η κυρια που καθαριζει ... το γατακι σου που το εχεις? κανει διακοπες λεω ...

Και το κορυφαιο ταξιδευω πατρα αθηνα και δεν εχει σταματησει ουτε λεπτο ... επι 2 ωρες παμε λοιπον αλλαζουμε για προαστιακο και ερχεται ο εισπρακτορας και μου λεει την εβαλες μεσα ... ναι λεω και ευτυχως ηρεμησε ... ε βγαλτην μου λεει λιγο εξω να την δω ...

Α ναι ταξιδευε παντα αγκαλια η κυρια μου ειχε πει ο εισπρακτορας οτι αν ενοχλει καποιοσ συνεπιβατης επρεπε να την βαλω μεσα αλλα ποτε δεν ενοχληθηκε κανεις

Αυτα ... και συγνωμη για το δοκιμιο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nfl...
Νεοφερμένο μέλος
Αχ τι θα κανω??Λατρευω τις γατες και θελω οπωσδηποτε να παρω αφου θα χω και δικο μου σπιτι..nfl, μετέφερα την ερώτησή σου σε προϋπάρχον thread με το ίδιο θέμα. Όπως θα διαπιστώσεις διαβάζοντας και τις προηγούμενες σελίδες του θέματος, η μεταφορά κατοικιδίων με τα ΚΤΕΛ είναι μια πονεμένη ιστορία και το συμπέρασμα που βγαίνει τελικά είναι ότι μάλλον δεν έχει τόση σημασία το τι τυπικά ισχύει, αλλά το σε ποιον άνθρωπο θα πέσεις...![]()
Αντεχει το γατι στις αποσκευες τοσες ωρες??Η διαδρομη ειναι Πατρα-Θεσσαλονικη..Τι επιλογες εχω?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Τι ηλικία έχει? Αν είναι ενήλικο από τσίσα μπορεί να κρατηθεί...θα είναι όμως σκοτεινά + τη φασαρία + το κούνημα... γενικά ταξειδεύει εύκολα? Ή κλαίει?Αχ τι θα κανω??Λατρευω τις γατες και θελω οπωσδηποτε να παρω αφου θα χω και δικο μου σπιτι..Αντεχει το γατι στις αποσκευες τοσες ωρες??Η διαδρομη ειναι Πατρα-Θεσσαλονικη..Τι επιλογες εχω?

moukelis
Επιφανές μέλος
nfl...
Νεοφερμένο μέλος
Δεν εχω παρει ακομη για τον λογο οτι δεν ξερω πως θα το μεταφερω.Παντως αν παρω θα παρω σιγουρα μικρο.Και οταν θα χρειαστει να το μεταφερω(τα Χριστουγεννα)θα ειναι λογικα 5 μηνων.Τι ηλικία έχει? Αν είναι ενήλικο από τσίσα μπορεί να κρατηθεί...θα είναι όμως σκοτεινά + τη φασαρία + το κούνημα... γενικά ταξειδεύει εύκολα? Ή κλαίει?![]()
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Ναι κι εγω ετσι ταξιδευα απο Θεσσαλονικη-Βολο,αλλα την τελευταια φορα που τηλεφωνησα μου ειπαν αυτα,και μαλιστα μου ειπαν οτι αν παραπονεθει εστω κι ενας επιβατης,ο ελεγκτης εχει δικαιωμα ακομα και να σε κατεβασει.Πηρα σε τρεις σταθμους και στους τρεις μου ειπαν τα ιδια.Δεν ξερω τι επιτρεπεται τι οχι αυτο που ξερω ειναι τι εχω κανει ... και τουλαχιστον για πατρα αθηνα μια χαρα επιτρεπεται η μεταφορα ... και δεν το εχω κανει μονο εγω το ταξιδι και αλλα γατακια εχουν ταξιδεψει ... τωρα για αθηνα θεσσαλονικη δεν ξερω
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
nfl...
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

nfl...
Νεοφερμένο μέλος
Μακαρι να ειναι ετσι.Θα παω να ρωτησω δεν γινεται αλλιως.Παντως οι Πατρινοι μεχρι στιγμης μου φαινονται αρκετα εξυπηρετικοι.Ελπιζω να μην αποδειχθει το αντιθετο στη συνεχεια.τοτε το προβλημα το εχετε στην διαδρομη αθηνα θεσσαλονικη εδω πατρα που ειχα ρωτησει μια χαρα ηταν οι ανθρωποι στο σταθμο
nfl...
Νεοφερμένο μέλος
Θα το ψαξω δεν με νοιαζει!!Θελω επειγοντως γατα!!!Αφου το σκεφτεσαι μονο για Χριστουγεννα και Πασχα,μηπος να σκεφτοσουν για δικο σου μεσο;Θα σε βολεψει κι εσενα για τοσο μεγαλη διαδρομη.Ή κανενας φιλος,συμφοιτητης ή συγγενης που να κανει το ιδιο ταξιδι και να μπορει να τον μεταφερει;![]()
bunny
Περιβόητο μέλος
Καταρχάς, καλωσόρισες!
Θα αρχίσω να πιστεύω οτι οι οδηγοί των ΚΤΕΛ ή κομπλεξικοί είναι ή βάζουν βραστά αυγά κάτω απο τις μασχάλες σε όποιον αφήσει ζώο μέσα στο λεωφορείοΠιθανότερο μου φαίνεται το πρώτο
Πάντως είσαι τυχερός που η γάτα σου είναι τόσο ήρεμη. Θυμάμαι οτι η Ζαν, όποτε την είχαμε σε κλουβί, μόλις το ανοίγαμε τιναζόταν έξω και πήγαινε να κρυφτεί στο πιο απίθανο μέρος. Οπότε ούτε λόγος για να το ανοίξουμε μέσα σε μεταφορικό μέσον, αν και δεν θυμάμαι να το απαγόρευσε ποτέ κανείς. Ο Vector μου είναι πολύ πιο ήρεμος και στο τρένο είχα ανοίξει το κλουβί και τον χαίδευα αλλά φοβόμουν να τον βγάλω έξω μην φρικάρει ξαφνικά και τον ψάχνω... btw θα ήθελα να την δω τη γατούλα σου! Είναι φοβερές οι Μαίην Κουν! Απ'οτι έχω διαβάσει είναι τεράστιες γάτες και αυτό που λες τα επιβεβαιώνει!
Πάντως κι εγώ έχω διαπληκτιστεί με οδηγό αλλά τίποτα. Ειδικά με έναν μικρό που έβαζε τις αποσκευές μέσα τα είχα πάρει άγρια. Μου λέει κιόλας "Ε κι εγώ έχω σκύλο αλλά δεν τον βάζω και μες το λεωοφορείο". Του λέω εγώ "Εσένα θα σου άρεσε να είσαι 8 ώρες σε ένα κλουβί μέσα στις αποσκευές;". Και φυσικά η κλασσική απάντηση ελληνάρα-ουγκ-ουγκ-που-είναι-η-σπηλιά-μου: "Εε, άλλο οι γάτες" (δεν το είπε ακριβώς έτσι αλλά δεν θυμάμαι πως ακριβώς το είχε πει και μου σπασε τόσο τα νεύρα). Πως συγκρατήθηκα να μην τον βρίσω ένας θεός το ξέρει. Λυπάμαι και τα σκυλιά του με τα μυαλά που έχει.
Και φυσικά όσα χρόνια έχω γάτες, ούτε σε αεροπλάνο έχω παρατηρήσει πρόβλημα, ούτε σε τρένο, ούτε σε αστικό λεωφορείο/μετρό/τρένο. Μόνό στα ΚΤΕΛ τραβάνε τέτοιο ζόρι.![]()
Θυμάμαι κι εγώ ένα περιστατικό στο ΚΤΕΛ.Μια κοπελίτσα είχε ένα κουνελάκι(γλύκα).Πάει να μπει μέσα, της λέει ο οδηγός:
-Που πας με το κουνέλί;Απαγορεύεται.
Εκείνη:
-Είναι πολύ ήσυχο.
Αυτός τα δικά του.
Τελικά καταλήξανε το κουνελάκι στις αποσκευές και η κοπέλα να κλαίει.
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος

Athanassia
Νεοφερμένο μέλος
Στην αρχή είπα να ψάξω απλά το forum να δω αν υπάρχει κάποιο ανάλογο θέμα, αλλά μετά σκέφτηκα πως θέλω να τα πω να ησυχάσω.
Η αδελφή μου έχει ένα γατούλη, τον κύριο που βλέπετε στο avatar μου. 'Εχει κάνει αρκετά ταξίδια σαν φοιτήτρια που είναι και μου έλεγε πως κάθε φορά όλο και κάποιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί όταν έχει και το Σωτήρη μαζί. Αποκορύφωμα ήταν όταν κάποια φορά της ζήτησαν εισιτήριο και επειδή δεν είχε παραπάνω χρήματα δεν ανέβηκε στο λεωφορείο και έμεινε στην Εθνική οδό να με παίρνει κλαίγοντας τηλέφωνο. Φυσικά και καταγγείλαμε το γεγονός για τον απαράδεκτο οδηγό που απλά δεν ήθελε το γατούλη στο άδειο από αποσκευές λεωφορείο.Σημείωση η μόνη αποσκευή της ήταν ο γάτος και μια τσάντα στο χέρι.
Το ξέρουμε πως ο Σωτήρης μας είναι όμορφος και πάντα όπου πάμε κάνει μια φασαρία γύρω από το όνομά του, αλλά αυτό που έζησα χθες δεν θέλω να το περάσω με το δικό μου γατί όταν θα αναγκαστώ να ταξιδέψω κάποια στιγμή.
Μεγάλο της λάθος που δεν έχει ψάξει να βρει τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος για τα κατοικίδια και να τον έχει μαζί της για να τον τρίβει στη μούρη του κάθε κομπλεξικού.Μέχρι τώρα πάντως στο ΚΤΕΛ Κέρκυρας δεν της έχουν ζητήσει εισιτήριο, αλλά χθες μάθαμε οτι κατα κάποιον τρόπο τόσα χρόνια έχει πέσει σε καλούς ανθρώπους (και καλά) και χάρη της έκαναν.Ετσι λοιπόν εμείς ξέραμε πως ο γατούλης δεν πληρώνει και μπαίνει δυστυχώς στις αποσκευές. Μια φίλη της της είπε πως η γάτα δεν πληρώνει και μπορεί να μείνει επάνω μαζί της, εφόσον είναι σε κλουβί (καλά αυτό δεν εννοείται; ), έχει μαζί του το βιβλιάριο υγείας και δεν υπάρχει κάποιος αλλεργικός στις γάτες επιβάτης.
Ξεκινάμε σαν τα καλά του Θεού χθες.Διαδρομή Κέρκυρα-Αθήνα με μια στάση Αίγιο. Περιμέναμε υπομονετικά, κάναμε φίλους (ο Σωτήρης ήταν η ψυχή του "party") και έρχεται η ώρα για να τον βάλουμε τελευταίο στο λεωφορείο.
Οδηγός- Εισιτήριο έκοψες για το γατί;
Έφη- Ποτέ μα ποτέ δεν μου έχουν ζητήσει εισιτήριο για το γάτο.
Οδηγός-Θα έπεσες σε καλούς συνάδελφους τότε.
Εγώ- Αν πρέπει να κόψουμε να κόψουμε, αλλά μας έχουν πει πως μπορεί να πάει πάνω και όχι στις αποσκευές.
Οδηγός- Όοοοχι, μισό εισιτήριο και κάτω.
Έφη-Μην με τσαντίζετε, δεν πληρώνει εισιτήριο, θα σας φέρω και τον νόμο την άλλη φορά.
Οδηγός- Ναι αμέ, ελληνικό όμως, όχι της ευρωπαϊκής ένωσης! (ασχολίαστο)
Μας είπε να τον πάρουμε στο πλοίο τουλάχιστον.Ηγουμενίτσα ξαναμπήκε ο Σωτήρης κάτω και στην στάση που κάνει Αγρίνιο περίμενα τον οδηγό να ανοίξει τις αποσκευές.Τον βλέπω να φεύγει, τον φωνάζω να μου ανοίξει και τι μου λέει;;;
"Μην τον βγάλεις τώρα, που κατεβαίνεις;"
"Αίγιο"
"Α καλά βγάλε τον".
Πριν το Αίγιο του υπενθύμησα πως κατεβαίνουμε όπου να'ναι, ξεχάστηκε και μας άφησε 2 χιλιόμετρα πιο κάτω, Τουλάχιστον άλλαξε η κακή εντύπωση που είχα για εκείνον γιατί φάνηκε καλός άνθρωπος κατά τα άλλα.
Καλούμε ταξί και ο κυριούλης που ήρθε ήταν ό μόνος από όσους συναναστραφήκαμε που δεν την είπε την "μ...κια" του έτσι για να την πει.Ίσα ίσα που φάνηκε να τα αγαπάει, του μίλησε και τον πρόσεξε.
Πάμε σπίτι, παίρνουμε κάποια πραγματα, βγάζουμε το γατούλι να ξεμουδιάσει λιγο και στο καπάκι βουρ για το ΚΤΕΛ Αιγίου με ταξί.
Ταξιτζής- 'Εχετε πολλά πράγματα;
Εγώ-Τρεις σάκους και ένα γάτο.
Ταξιτζής-Γάτο;;;Γιατί δεν το είπατε στο κέντρο;;;Εγώ δεν παίρνω ζώα.Στο κλουβί είναι;;
Εγώ-Φυσικά!!!
κι ενώ ερχόταν η Εφη φορτωμένη από πίσω του λέει
Εφη-Μου έχουν πει πως εφόσον είναι σε κλουβί το κατοικίδιο δεν χρειάζεται να το λέω.
Σε 2 λεπτά φτάνουμε στο ΚΤΕΛ Αιγίου, τρέχει ο ταξιτζής, ανοίγει πίσω και μου λέει με μια αγωνία να βγάλω το γατάκι, λες και είχαμε βάλει σκατά στο πορτμπαγκαζ του!!
Εγώ-Χαλαρώστε λίγο, ούτε θα ξεράσει ούτε θα σας κατουρήσει!!
Και έμεινε μερικά δεύτερα να τσεκάρει το μέρος που ήταν ο Σωτήρης μήπως και έκανε δεν ξέρω κι εγώ τι για 2 λεπτά που έμεινε στο κλουβί του εκεί μέσα.Τουλάχιστον ο οδηγός του λεωφορείου δεν είπε τίποτα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη πως δεν κοίταξε καν τις αποσκευές μας και γι'αυτό δεν έγινε θέμα πάλι.
Φτάνουμε Αθήνα. Δεν είμαι λάτρης της ταχύτητας, αλλά στα ταξί κάνω υπομονή. Ο χθεσινός όμως όχι μόνο οδηγούσε πολύ γρήγορα, αλλά και επικίνδυνα.Σε κάποια δόση δεν αντέχω και του λέω: "'Εχουμε ένα γάτο πίσω ξέρεις, είσαι σίγουρος πως δεν θα ξεράσει ή θα πηγαίνει πέρα δώθε;;;"
Απάντηση: "Ο γάτος δεν θα ξεράσει δεσποινις αν δεν έχει φάει και δεν έχει πιει πριν το ταξίδι.Τι ήθελες δηλαδή;Να πατήσω τον άνθρωπο ή να σκεφτώ το γάτο;"
Επιτέλους φτάσαμε, ο Σωτήρης βγήκε, εξερεύνησε, έφαγε, ήπιε, πήγε στην άμμο του, έξυσε τα νύχια του στο χαλί και φάνηκε μια χαρά. Τώρα λιάζεται στο μπαλκόνι

Εγώ νιώθω καλύτερα που τα έγραψα και η καταλήγω στο εξής:
Ποιές είναι οι υποχρεώσεις μου και τα δικαιώματα μου έτσι ώστε να μην είμαι στην "τσίτα" πως θα πρέπει να απολογούμαι και να κάνω ό,τι μου λέει ο καθένας;
Lita
Πολύ δραστήριο μέλος
vikoulini
Νεοφερμένο μέλος
την περασμενη πεμπτη πηγα στους γονεις μου στην Πτολεμαιδα!η διαδρομη τωρα με την εγνατια ειναι 1 ωρα και ενα τεταρτο!εγω βεβαια πηγαινω με το τρενο(το οποιο κανει 3 ωρες να φτασει) γιατι τα κτελ θελουν να μου βαλουν τη Μιου στις αποσκευες και μαλιστα μου ειχε ζητησει ο οδηγος χαρτι απο το υγειονομικο(ποσο αμαθεις μπορει να ειναι καποιος?)στο τρενο λοιπον που δεν υπαρχει απογορευση για τα ζωακια περασε ενας υπαλληλος και μου εκανε παρατηρηση με τα εξης λογια: τι ειναι αυτο ? γατουλα του λεω , εχουμε air condition κοπελια αν ειναι καποιος αλλεργικος? και τι θελετε να κανω να κατεβω απο το τρενο, αν απαγορευονται τα ζωα να βαλλεται ανακοινωση για να ξερουμε!δεν ειχε κατι να πει και αποχωρησε νευριασμενος! ενα εχω να πω αισχος !ειναι ψυχουλες δεν ειναι πραγματα και το θεωρω απαραδεκτο να τα αντιμετωπιζουν σαν αποσκευες και να μην μπορεις να κανεις και τιποτα!
Και γω κάνω τη διαδρομή Λάρισα-Αθήνα με τρένο και τελευταία φορά την έκανα τον Σεπτέμβριο. Ρωτήσαμε στον ΟΣΕ τι γίνεται με τα κατοικίδια και μας είπαν ότι εφόσον είναι μικρόσωμο το ζωάκι κ μέσα στο κλουβάκι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ταξίδεψα με το απλό τρένο των 2κ30 από Λάρισα και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα ούτε με τους επιβάτες ούτε με τους ελεγκτές..
prince
Διάσημο μέλος
Στον προαστιακό επιτρέπετε μέχρι δύο ζώα σε ισάριθμα κλουβάκια πλαστικά με βιβλιάριο υγείας κάτω των δέκα κιλών...
chryssa
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool

Πιθανότερο μου φαίνεται το πρώτο