Γάτες και διαμέρισμα

• Thread starter Thread starter Fotini
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Παιδιά έχω μεγάλο πρόβλημα, πιο πολύ ηθικής φύσεως.
Εδώ και 2,5 σχεδόν χρόνια που έχω υιοθετήσει τον λευτέρη και την κούκη τα πράγματα βαίναν καλώς. Ώσπου να μπει η άνοιξη και να ευωδιάσουν τα λουλούδια.!

Το θέμα είναι πως νιώθω φοβερές τύψεις που έχω "κλειδώσει" ουσιαστικά 2 ζωντανά σε ένα διαμέρισμα 50τμ στο περιστέρι, με αφορμή βεβαίως την μεγάλη μου αγάπη για εκείνα και θέλοντας να τα σώσω από τους δρόμους, από την άλλη όμως τέτοια εποχή είναι πολύ ανήσυχα, βαριούνται, τρώνε και παχαίνουν, δεν έχουν την σβελτάδα τους και ό,τι το να κρατάς 2 γατιά σε ένα διαμέρισμα συνεπάγεται.

Έχω ψάξει άπειρες φορές να βρω σπίτι έστω με κήπο ή κάποιου τύπου αυλή, η οποία να έχει κάποιες προδιαγραφές για να μην τρέμω ότι θα φύγουν στον δρόμο ή οτιδήποτε αλλά τζίφος. Στην αθήνα ζούμε..

Και στο μεταξύ τυραννιέμαι γιατί το βλέπω πως κι εκείνα όσο καλά κι αν δείχνουν τις περισσότερες ώρες της μέρας, υπάρχουν εκείνες οι φορές που θα θέλανε να τρέξουν, να κυνηγήσουν και ό,τι υπαγορεύει η φύση τους και αντ'αυτού νιαουρίζουν με παράπονο σαν να λένε, τώρα καλό μας έκανες?

Ξέρω πως πολλοί από σας θα πείτε ότι δεν γίνεται αλλιώς για τους γνωστούς λόγους, αλλά και πάλι νιώθω να πελαγώνω και στεναχωριέμαι τόσο που καμιά φορά σκέφτομαι, σκέφτομαι όμως μόνο, να βρω κάποιο κτήμα που μαζεύουν ζώα να τα δώσω να είναι κοντά στην φύση αν μη τι άλλο. Αλλά και πάλι δεν πρόκειται να το κάνω..

Εσείς γενικώς που βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση πώς την παλεύετε?

Σημειωτέον ότι το σπίτι έχει 2 μικρά μπαλκόνια και βγαίνουν κυριως στο πίσω αλλά τι να σου κάνει και το μπαλκονάκι όταν δεν πας να μυρίσεις το λουλουδάκι ή όταν δεν ξύσεις τα νυχάκια σου σε ένα δεντράκι?? (σαν γάτα μιλάω τώρα)!

Ελπίζω να μην σας κούρασα....

Αν το πρόβλημα είναι το λουλουδάκι και το δεντράκι, γιατί δεν βάζεις καμιά γλάστρα; Όσο για την ανία που νιώθουν, όλες οι γάτες το έχουν αυτό είτε ζουν έξω είτε μέσα. Βλέπω και τις γάτες τις γειτονιάς μου, όλο ξάπλα και ύπνο είναι... Μην ανησυχείς και μην έχεις τύψεις. Από τη στιγμή που είναι δυο γάτες, έχουν τρόπο να διασκεδάζουν όταν θέλουν. Μπορείς, πάντως, να τους ξυπνάς το ενδιαφέρον με διαφορετικά παιχνίδια ώστε να μένουν σε εγρήγορση;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ιδανικές συνθήκες δεν υπάρχουν πια. Ούτε για τα ζωάκια αλλά ούτε και για μας. Το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό που λες, αλλά αμέσω μετά σκέφτομαι πως ο δικός μου βρέθηκε λίγων ημερών στα σκουπίδια. Δεν είχε καμία τύχη αν δεν φώναζε δυνατά, πράγμα που ευτυχώς έκανε.

Σκέψου μόνο πως σε λίγα χρόνια, αν δεν συμβαίνει ήδη, θα υπάρχουν παιδιά που θα πιστεύουν ότι το αυγό βγαίνει από μηχανή και δεν θα έχουν δει ποτέ στη ζωή τους κότα ζωντανή και "αλανιάρα". Σκέψου πως πια δεν ξέρουμε την πραγματική γεύση των λαχανικών, παρά μασουλάμε κάτι χάρτινα σκευάσματα που μοιάζουν για μαρούλια ή για λάχανα. Και πότε ήταν η τελευταία φορά που μυρίσαμε ΟΛΟΙ μας άγριολούλουδο? Όλοι παρηγοριόμαστε με κάποιο γιασεμί στο μπαλκόνι, υποκατάστατο της φύσης που καταστρέψαμε.

Μην έχεις αμφιβολίες, κάνεις ότι καλύτερο μπορείς και τα γατάκια σου και είμαι σίγουρη πως το ξέρουν και το νιώθουν :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε καταλαβαίνω 1000000%!!!! γιαυτό και13 χρόνια τώρα που ζω στην Αθήνα πέρσι τον Σεπτέμβρη πήρα γάτα... Ενώ έχω μεγαλώσει ΜΕΣΑ στις γάτες αλλά φυσικά σε χωριό!!!:hmm:

Εγώ απλά λέω στον εαυτό μου....
....... Αν ΔΕΝ το είχα ¨κλείσει" σε διαμέρισμα θα ήταν απλά ΝΕΚΡΟ τώρα.... Τον έχω απο 1 μηνός και γι αυτόν ο ΚΟΣΜΟΣ είναι το διαμέρισμά μου και το μπαλκόνι...(65τμ).

.. Το πάσχα τον πήρα στο χωριό μας... σε πληροφορώ τον είχα 5 μέρες στο δωμάτιό μου... την 2η μέρα εξερεύνησε απλά ολο το υπόλοιπο σπίτι και αυτό γιατί επαιζε με τις άλλες γάτες μου. ΕΞΩ δεν έκανε ΟΥΤΕ νύξη να βγει.. καθόταν στο παράθυρο και κοίταγε....

Πηγα να τον βγάλω έξω αλλά ΔΕΝ ήθελε... κοκάλωσε. Σίγουρα αν καθόμουν κανένα μήνα, θα συνήθισε και θα ήθελε να βγει και έξω... Αλλά οταν ΔΕν το ξέρουν το έξω δεν τους λείπει...

Μην σκέφτεσαι σαν άνθρωπος ή σαν γάτα εξοχής.....
Δυστυχώς ΕΔΩ στις μεγαλουπόλεις.... ΕΤΣΙ σώζουμε τα γατάκια... και είμαι σίγουρη οτι καλοπερνάνε μαζί μας!!!:)

Κακά τα ψέματα, δεν γίνεται διαφορετικά. Αν θέλεις να τα σώσεις και να τους προσφέρεις μια καλή ζωή (με τα δικά μας μέτρα βέβαια, αλλά και αντικειμενικά αν το δεις, ζουν και περισσότερο και υπό καλύτερες συνθήκες) πρέπει να τα περιορίσεις. Πόσες φορές δεν διαβάσαμε εδώ μέσα για γατούλες που ζούσαν σε αυλές, όπως λες κι εσύ, και τις δηλητηρίασαν οι "λατρεμένοι" γείτονες, οι υπεράνω πάσης υποψίας. Για να μην πω για τα πτώματα που έχουμε μαζέψει κατά καιρούς από μπροστά από τα σπίτια μας. Η μαμά μου έχει αυλή, μένει ψηλά στην Πετρούπολη και ο Σεβάχ μας δεν βγήκε ποτέ έξω, ούτε καν με συνοδεία, κι όταν αυτός μας άφησε για να πάει στο Ουράνιο Τόξο, τα τρια γατιά που βρήκε πεταμένα, δεν διανοήθηκε να τα κρατήσει στην αυλή, αλλά στο διαμέρισμα. Ακόμη κι αν οι γείτονες δεν τα πειράζουν τα γατιά μας, τα αυτοκίνητα πολλές φορές επιταχύνουν όταν "συναντήσουν" γάτα, κι αυτό μου το είχε πει κάποτε ΚΑΙ ταξιτζής (ας μην το θυμάμαι, ήμουν και μικρή και δεν ήξερα τι μπορούσα να του κάνω, μόνο να τον πνίξω σκέφτηκα...)

Οπότε, άσε τα διλήμματα, καλά κάνεις και τα έχεις μέσα, πάρε ένα ονυχοδρόμιο να το έχουν σαν δεντράκι, αν έχει και όροφο θα παίζουν πολύ μαζί του, και μην σε νοιάζει τίποτε. Και ο ήλιος τα βλέπει για να κάνουν τις ηλιοθεραπείες τους και τις τεμπελιές τους, και όλα τα καλά τους έχουν, συν μπαλκονάκι για να τα λένε και με τις "απ'έξω" γάτες. Φύτεψε και χορταράκι ειδικό για γάτες και αγάπα τα τρελλά. Θα το εκτιμήσουν:happy: Μόνο, αν δεν τα έχεις στειρώσει, λέω αν, κάνε τους τη χάρη και απάλλαξέ τα κι από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, για να μην τα "ψαρέψεις" από κάτω καμιά μέρα.
:)

ευχαριστώ βρε παιδιά! με κάνατε και νιώθω καλύτερα.. λουλούδια αρχίζω και τα γεμίζω σιγά σιγά τα μπαλκόνια γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. μόνο ο λευτέρης με παιδεύει λίγο γιατί την έχει δει ακροβάτης και πηδάει το διαχωριστικό 1,5 μέτρο ύψος να περάσει στο απέναντι μπαλκόνι και διαμέρισμα όπου αν γίνει αυτό την έβαψε γιατί οι διπλανοί μόνο σφαλιάρες δεν παίζουν, περιπτωσάρα... σημειωτέον ότι είμαστε και στον 3ο όροφο. έβαλα καινούργια καλαμωτή 2 μέτρα, μια αηδία το μπαλκόνι :) αλλά τι να του κάνω?! ουφ! επίσης είναι και τα 2 στειρωμένα, με την μικρή δεν έχω πρόβλημα, δώστης καναπέ και κρεβάτι και δεν θέλει τίποτα άλλο στη ζωή της, με τον μεγάλο τα έχω φτύσει... ααααααχ! παρόλα αυτά τα λυπάμαι.. ονυχοδρόμιο θα πάρω, έχετε καμιά καλή ιδέα, τί τύπου, πού, τιμές κλπ??! Ευχαριστώ κια πάλι! :up:

ονυχοδρόμιο θα πάρω, έχετε καμιά καλή ιδέα, τί τύπου, πού, τιμές κλπ??! Ευχαριστώ κια πάλι! :up:
Τα περισσότερα πετ σοπ έχουν, ή μπορούν να σου φέρουν. Υπάρχουν από μικρά (που τα κρεμάς στον τοίχο) και μπορεί να κάνουν από 10 ευρώ, μέχρι ΤΕΡΑΣΤΙΑ που φτάνουν ως το ταβάνι και κοστίζουν βέβαια ανάλογα. Αν έχεις όρεξη για χάζεμα, δες αυτό το θέμα, παρουσιάζονται πολλά νυχοδρόμια.

Το θέμα συγχωνεύτηκε, επειδή ξαναυπήρχε...
Αν θές διάβασε τις προηγούμενες σελίδες για το μπαλκόνι.. κλπ κλπ.. Αν κάνεις και μια αναζήτηση στο φόρουμ θα βρείς και λύσεις για μπαλκόνι.

Τώρα για ονυχοδρόμια πανε απο 15? μεχρι ΄200 και βάλε... Εξαρτάται το μέγεθος...

Ένα μέτριο προς μικρό κοστίζει περίπου γύρω στα 30? και ανεβαίνουμε....
(Σκέψου το καλά.. γιατί μπορεί να το πάρεις και άδικα.... :lol::lol:)

Τα πουλάνε σε pet shop. (Αν θές προτίμησε αυτά που ΔΕΝ εμπορεύονται ζώα):mad:

Γάτα στο σπίτι-σωστό ή λάθος?

Πολλοι γατακηδες ζουμε σε διαμερισμα (συμπεριλαμβανομαι κ εγω σε αυτους) κ εχουμε τα γατια μας εσωκλειστα γιατι δεν εχουμε ακαλυπτο η μενουμε σε οροφο.Κανουμε οτι μπορουμε για να ειναι ευτυχισμενα τα γατια μας,ομως τελικα τους στερουμε ενα δικαιωμα τους-την ελεθερια τους ,ετσι το σκεφτομαι τα τελευταια χρονια ,βεβαια δε μπορω ουτε καν να φανταστω να αφησω τη γατα μου στο δρομο.Ποια η αποψη σας γυρω απο το ζητημα?:hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθατε και οι τρείς σας!!
γνώμη μου είναι οτι τα γατάκια είναι μια χαρά στο σπίτι και έχουν και ελευθερία..δεν νομίζω οτι είναι ελευθερία αυτά που βιώνουν καθημερινά τα αδεσποτάκια να κινδυνεύουν απο χίλια δύο(αμάξια,κρ΄υο,πείνα,φόλες....)τα δικά σου είναι άρχοντες:PΝα τα χαίρεσαι και συγχαρητήρια που τα έσωσες:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για το σαμαρακι παντως αν κανουν αποτομα πισω,αν τρομαξουν απο κατι,ανετα αποδεσμευονται επειδη δεν εχουν κλειδα ! την ειχα δεμενη στο μπαλκονι ενω ειχα την ηλεκτρικη σκουπα,κατι εγινε και τρομαξε και να τη με αποτομη κινηση πισω,βγηκε απ το σαμαρακι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλλαγή περιβάλλοντος από εξοχή σε διαμέρισμα.

Γεια σας, συγχαρητηρια για το forum σας.Εχουμε διαβασει πολλες χρησιμες πληροφοριες και θα θελαμε την γνωμη σας για την γατουλα μας.Μενουμε στην Αθηνα και τα καλοκαιρια ερχομαστε διακοπες στο εξοχικο μας σπιτι σε νησι.Τα τελευται 4 χρονια ερχεται μια τριχρωμη γατουλα και οσο ειμαστε εκει μενει στον κηπο μας.Τον υπόλοιπο χρονο ζει ελευθερη και τρωει σε ενα γειτονικο σπιτι συνηθως και κοιμαται στην αυλη τους.H γατούλα αυτη ειναι η Κλαιρη μας την οποια αγαπαμε πολυ και την φροντιζουμε οσο μπορουμε το λιγο διαστημα που την βλεπουμε.Εχει γεννησει πολλες φορες αλλα οπως συμβαινει με τις αδεσποτες γατες λιγα γατακια της ζουνε.Αλλα τα επνιξαν γατοι οταν ηταν μωρα και αλλα τα πατησε αυτοκινητο η πεθαναν.
Θελαμε να την παρουμε στην Αθηνα αλλα σκεφτομαστε οτι δεν θα μπορει να συνηθισει τη ζωη σε διαμερισμα και θα ειναι δυστυχισμενη.
Φετος που ηρθαμε τον Ιουλιο η Κλαιρη ηταν αγνωριστη.Ηταν παλι εγκυος πολυ αδυνατισμενη, εβηχε και ειχε δερματικα προβληματα και αφυδατωση.
Αφου της δωσαμε ειδικη τροφη συνηλθε καπως και γεννησε 5 πανεμορφα γατακια στην αυλη μας μεσα στο κρεβατακι της.Στην γεννα μας ηθελε συνεχεια διπλα της...ηταν μια συγκλονιστικη εμπειρια.Αφου περασε ενα διαστημα μετα την γεννα πηρε πολλες μερες αντιβιωση καναμε εξετασεις και τωρα ολα ειναι καλα.
Τωρα σκεφτομαστε παλι μηπως την παρουμε μαζι μας στην Αθηνα μαζι με ενα παιδακι της και θελουμε την γνωμη σας για τα εξης:
Εχουμε διαβασει οτι οι τριχρωμες γατες δυσκολα συνηθιζουν σε διαμερισμα
Στο μπαλκονι μας στην Αθηνα εχουμε πολλα φυτα και θα μπορει να βγαινει υπο την επιβλεψη μας.
Φοβομαστε μηπως της λειπουν τα παιδια της αν την παρουμε στην Αθηνα κ παθει καταθλιψη.Τα γατακια τωρα ειναι 3 μηνων και ακομη τα θηλαζει αν και τρωνε τα παντα.
Θα μπορεσουν να επιβιωσουν μονα τους?
Ευχαριστουμε εκ των προτερων για την βοηθεια σας και ελπιζουμε να μην σας κουρασαμε πολυ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλαγη περιβαλλοντος απο εξοχη σε διαμερισμα.

Καλησπέρα και καλώς ήρθατε!! Αυτό με την δυσκολία των τρίχρωμων γατιών -που είναι πάντα θηλυκά - να συνηθίσουν τη ζωή στο διαμέρισμα ομολογώ πως δεν το γνώριζα .
Στη θέση σας δεν θα την έπαιρνα από το νησί , τουλάχιστον τώρα . Καταλαβαίνω ότι είναι φιλικό το περιβάλλον για αυτην , οπότε αρχικώς θα σκεφτόμουνα τη στείρωση της και θα την άφηνα μαζί με όλα της τα μωρά εκτός και αν τα υπόλοιπα μπορούσαν να αποκτήσουν σπίτια και αυτά .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλαγη περιβαλλοντος απο εξοχη σε διαμερισμα.

Καλησπέρα κι από μένα.:)
Μπορώ να σε βεβαιώσω από την μέχρι τώρα πείρα μου πως αυτό που σου είπαν δεν ισχύει. Είχα συνολικά 3 τρίχρωμες γατούλες και το μόνο που έμαθα από κτηνίατρο (που σημαίνει πως είναι βάσιμο), είναι ότι οι τρίχρωμες γατούλες είναι πιο δυνατές βιολογικά και κατά συνέπεια ζουν και περισσότερο. Κάτι που διαπίστωσα και μόνη μου με την μεγάλη μου γατούλα που είναι τρίχρωμη και έχει κλείσει τα 20.
΄Ολες οι γάτες, όσο ελεύθερες και να ζούσαν, μπορούν με υπομονή και βέβαια βοηθώντας και ο χρόνος, να συνηθίσουν να ζουν αποκλειστικά μέσα σε σπίτι.
Βέβαια θα ήταν ιδανικό γι' αυτήν να την στειρώνατε για να σταματήσει να γεννάει γιατί αυτό την καταπονεί. Ακόμα και αν μείνει στο νησί θα την βρίσκατε σε σημαντικά καλύτερη κατάσταση κάθε καλοκαίρι που θα πηγαίνατε.
Τα γατάκια της είναι αρκετά μεγάλα για να μείνουν μόνα τους, άλλες γάτες τα αφήνουν αρκετά νωρίτερα. Οπότε η δική μου συμβουλή είναι να την πάρετε μαζί με το μωράκι της.:)

Καλησπέρα και καλωσήρθατε στην παρέα μας :flowers:

Ομολογώ δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα οτι οι τρίχρωμες γάτες έχουν τέτοιο θέμα. 'Οπως και να'χει, η δική μου γνώμη είναι να την πάρετε τη γατούλα με ένα της παιδάκι στην Αθήνα στο διαμέρισμα. Μπορεί να της "κακοφανεί" λίγο στην αρχή, αλλά οι γάτες προσαρμόζονται σχετικά εύκολα σε καινούργιο περιβάλλον, πόσο μάλλον που θα έχει κι ένα από τα παιδάκια της μαζί, πράγμα που θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη μετάβαση από το "έξω" στο "μέσα".
Έτσι, κι εκείνη θα είναι προστατευμένη και εσείς - που την αγαπάτε και το θέλετε πολύ - χαρούμενοι που θα την έχετε κοντά σας.
Όσο για τα υπόλοιπα αδερφάκια, είναι σε ηλικία που μπορούν να ανεξαρτητοποιηθούν (δεν μοιάζουν καθόλου με τις ανθρώπινες οικογενειακές σχέσεις) και να αρχίσουν τη δική τους ξεχωριστή ζωή στο νησί.
Προχωρήστε το λοιπόν κι εύχομαι όλα καλά να πάνε :)

cats-220382_orig.gif

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπερα Βασω και ευχαριστουμε πολυ για την απαντηση σου.Προσπαθούμε δυο χρονια να την εμβολιασουμε και να την στειρωσουμε αλλα την πετυχαινουμε σε προχωρημενη εγκυμοσυνη.Φετος ετυχε και μειναμε αρκετο καιρο στο νησι και την βοηθησαμε με την υγεια της.Τωρα θελουμε να την παρουμε στην Αθηνα και να γινει η στειρωση εκει μια και πρεπει να επιστρεψουμε.

Καλησπερα Βασω και ευχαριστουμε πολυ για την απαντηση σου.Προσπαθούμε δυο χρονια να την εμβολιασουμε και να την στειρωσουμε αλλα την πετυχαινουμε σε προχωρημενη εγκυμοσυνη.Φετος ετυχε και μειναμε αρκετο καιρο στο νησι και την βοηθησαμε με την υγεια της.Τωρα θελουμε να την παρουμε στην Αθηνα και να γινει η στειρωση εκει μια και πρεπει να επιστρεψουμε.
Θα έλεγα να το κάνετε χθες. ΄Οσο μένει εκεί κινδυνεύει να ξαναμείνει έγκυος πάλι.:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back