Γάτες και μετακόμιση

Απάντηση: Συμβουλές για μετακόμιση με γάτες

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Τώρα μίλησα με τον κτηνίατρο και μου είπε τα ίδια. Δυστυχώς σήμερα γυρίζω αργά στο σπίτι αλλά απο αύριο θα αφήνω τα πατζούρια ανοιχτά τουλάχιστον στα δωμάτια που βρίσκονται.

Να είσαι καλά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα και απο εμενα! αυτο που σου προτεινε η πουπουλινα-εφη να κανεις ειναι το καλυτερο νομιζω για τις ωρες που δεν θα εισαι μαζι τους στο σπιτι.. εγω οταν λειπω κλεινω τα παραθυρα αλλα τα παντζουρια ειναι παντα ανοιχτα να μπαινει φως..μενω στον τεταρτο και το μπαλκονι μου βλεπει σε μια μικρη αυλη μονο αλλα επειδη τα καγκελα δεν ειναι τα κλασικα σιδερενια που εχουν οι περισσοτεροι αλλα ειναι τα παλια γυαλινα που δεν βλεπεις και δεν σε βλεπουν στην ουσια μονο τον ουρανο μπορει να κοιταει(περνανε συνεχεια περιστερια βεβαια που τρελενεται να κοιταει) αλλα και παλι δεν του περιοριζω το φως! αν ομως υπαρχει περιπτωση να επιστρεψω αφου εχει νυχτωσει αφηνω ενα φωτακι αναμενο στο δωματιο μου και ενα στο σαλονι και σχεδον παντα και την τηλεοραση χαμηλοφωνα για να ακουει κατι.. μπορει να ειναι και χαζο αυτο με την τηελοραση αλλα δεν ξερω γιατι μου εχει κολλησει και το κανω..:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Πραγματικά είναι μεγάλη βοήθεια!

Περιμενουμε νεα απο τα αγορια σου!! ;)

Εφακι μου προχθες χρειαστηκε να λειψουμε 3 μερες και δεν τον ειχαμε ξαναφησει μονο του.Ο αντρας μου ουτε λογος να αφησουμε τα πατζουρια ανοιχτα και τα τζαμια κλειστα να λιαζεται και να χαζευει εξω.Τον παρακαλεσα αλλα τπτ. Ετσι του αναψα και γω ενα φως και την τηλεοραση χαμηλα για παρεα. Οταν γυρισαμε μας κραταγε μουτρα αλλα τωρα μια χαρα ειναι. Επισης εγω οταν μετακομισα περισυ(εκανε ο μικρος ταξιδι στο αμαξι 3 ωρων) τον εβαλα με την αμμο το κρεβατι και τα παιχνιδια του σε ενα δωματιο και μεχρι να τακτοποιηθουμε και να καταλαβει ο μικρος τι συνεβει,ειχε ηδη αρχισει να συνηθιζει και απο μονος του θελησε να βγει απο το δωματιο και να εξερευνησει και το υπολοιπο σπιτι. Βεβαια τοτε ηταν πολυ μικρος(παιζει ρολο η ηλικια οπως ειπε και η Εφη)

Μαργαρίτα, αν υπάρχει η δυνατότητα εφόσον είναι δικό σας το διαμέρισμα μπορείτε να περιφράξετε και κάποιο μπαλκόνι. Έτσι θα χαίρονται λιγάκι τον ήλιο, τη θέα, τη φύση αν το γεμίσετε με φυτά, θα κυνηγούν κανένα ζουζούνι...
Ρίξε μια ματιά εδώ: Περίφραξη μπαλκονιού

Να είσαι καλά για το Link! Ευχαριστώ πολύ!

Χμ, το σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο αυτό. Με την ιδέα της περίφραξης όμως δεν τρελαίνομαι γιατί μου λέει ο άντρας μου οτι θα αλλοιωθεί η πρόσωψη της πολυκατοικίας και θα μας κάνουν παρατήρηση :confused:

Έπιασα τον άντρα μου να γυρνάει σπίτι που λές και να κλείνει τα παντζούρια γιατί φοβάται μην μπουν μέσα και μας κλέψουν. Στην αρχή τσαντίστηκα αλλά έχει κι εκείνος τα δίκια του. Την πολυκατοικία πρέπει να την έχουν βάλει στο μάτι. Αποφασίσαμε μόλις έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε κάγκελα στα παράθυρα. Μέχρι τότε εγώ θα αφήνω τα παράθυρα ανοιχτά και εκείνος θα γυρνάει να τα κλείνει. ;)

Το θετικό είναι πως ο μικρός ο Μαντολίνος αρχίζει και συνηθίζει και δεν παραπονιέται τόσο. Ο μεγάλος χθές ο Λουνιέρος μας έφυγε και βγήκε για δευτερόλεπτα στο μπαλκόνι. Έπαθα απανοτά εμφράγματα, τον έβαλα μέσα και ευτυχώς το γλυτώσαμε. Μόλις μύρισε όμως το άρωμα της ελευθερίας ξανά, μας έκανε κάτι γκρίνιες.......

μαργαριτα τα παραθυρα σας υπαρχει περιπτωση να εχουν σιτες? αν ναι μπορεις να τα αφηνεις οσο θα βρισκεσαι σπιτι ανοιχτα αλλα με τις σιτες κατεβασμενες ετσι ωστε και καθαρος αερας και ηλιος να μπαινει αλλα να μην εχεις και τον φοβο οτι θα βγουνε οι γατουλιδες στο μπαλκονι.. εχεις σκεφτει να τους αγορασεις καποιο λουρακι-σαμαρακι για να βγαινουν στο μπαλκονι οσο θα εισαι εσυ στο σπιτι χωρις να υπαρχει κινδυνος να πεσουν? συγνωμη που ρωταω κιολας αλλα μενετε στον πρωτο οροφο και υπαρχει τοση ανησυχια για κλοπη απο το μπαλκονι? εγω μενω στον 4ο βεβαια γι'αυτο και τα αφηνω ανοιχτα..:hmm:

Μια άλλη λύση φίλη μου, είναι να επαιδεύσετε τα γατάκια σας να βολτάρουν το απογευματάκι με σαμαράκι/λουράκι. Κυρίως αν στην πολυκατοικία έχετε κήπο. Έτσι θα χαίρονται τη φύση χωρίς να κινδυνεύουν. Είναι κάτι που εφαρμόζουν ακρετοί χρήστες του My Cat, μαζί κι εγώ. Το γατάκι μου διατηρεί ένα καλό βάρος και η κτηνίατρός μου, μου είπε ότι οφείλεται και στο γεγονός ότι κινείται.
Κοίτα εδώ:
Βόλτα με λουρί;

τι είναι το λουράκι σαμαράκι;

Τι να πω; οχι δεν μένουμε στον πρώτο και δυστυχώς λεπτομέριες δεν γνωρίζω όσον αφορά τη πολυκατοικία. Πάντως απο μια ματιά που ρίχνω στους διπλανούς, έχουν όλοι κάμερες και συστήματα συναγερμού απο τον πρώτο μεχρι τον πέμπτο.

Η σίτα είναι καταπληκτική ιδέα. Μόνο που ο μικρός το έπαιζε στο προηγούμενο σπίτι spidercat και τον έβρισκα κάπου ψηλάάάάά΄. Σε μια κατάφερε και μερικά βαθιά σκισίματα. Δεν νομίζω όμως εσύ να φεύγεις απο το σπίτι και να τους έχεις μόνο τη σιτα:hmm:

Ένας γνωστός που έχει γάτα, την είχε καιρό έξω στο δρόμο και έκοβε ευτυχιμένη βόλτες μέχρις ότου και αυτός μετακόμισε σε ρετιρε. Του πήρε ένα λουράκι που υποτίθεται πως ηρεμούν με αυτό οι γάτες που μένουν μέσα στο σπίτι. Την γατούλα του την ηρέμισε αισθητά. Σε μένα ο Μαντολίνος αφηνίασε! :D

Είχες ποτέ κάποιο θέμα εσύ με τη γατούλα σου;

Τον γατούλη μου, τον άφηνα για 3 χρόνια να μπαινοβγαίνει. Η γειτονιά μας είναι ήσυχη, ένας παράδεισος.. αλλά έμαθα πως χρειάζεται ένα άτομο για να τα καταστρέψει όλα.. Κάποιος "κύριος" μετακόμισε λοιπόν στη γειτονιά μας, μ' ένα λυκόσκυλο, το οποίο εκπαίδευσε να επιτείθεται. Ένα απόγευμα λοιπόν, επιτέθηκε στο ανυποψίαστο γατάκι μου.. ένα 24ωρο πέρασε ο Disney έξω, γιατί είχε τρομάξει και κρύφτηκε, με το κόκαλο του πισινού ποδιού του να εξέχει, μέχρι που τον βρήκα κι έτρεξα στον κτηνίατρο. Η κτηνίατρος του έσωσε τη ζωή αλλά για ένα μήνα κινδύνευε να του κόψουν το ποδαράκι. Ευτυχώς, με την φροντίδα και την επιμονή μας, εμένα και της μητέρας μου, ο Disney ξεπέρασε τον κίνδυνο.
Κι όταν στείλαμε αστυνομία στον "κύριο" που τον προειδοποίησε πως αν άφηνε ξανά τον σκύλο του ελεύθερο να αλωνίζει στη γειτονιά τότε θα επέστρεφαν και θα του τον έπαιρναν, γέμισε η γειτονιά φόλες! Ναι, ένας εκδικητικός άνθρωπος. Πέθαναν πολλά γατάκια κι ένα μικρό σκυλάκι εκείνες τις μέρες. Η γειτονιά "ηρέμησε" σταδιακά, ο σκύλος του κυρίου δεν κυκλοφόρησε ποτε ξανά ελεύθερος, τον βγάζουν με λουράκι, αλλά εγώ είπα "ΠΟτέ ξανά" :/:
Έτσι περίφραξα την πίσω μου αυλή, σκαλάκια πάνω στον τοίχο του σπιτιού οδηγούν τον Disney σε ένα δεύτερο περιφραγμένο χώρο, ένα μικρό μπαλκόνι, και απ' εκεί μέσα στο σπίτι. Τον εκπαίδευσα όμως να βγαίνουμε τα βράδια που είναί ήσυχα και με τον τρόπο που σου έγραψα. Διάβασε το link που σου έδωσα, έχει πολλές πληροφορίες και φωτογραφίες και ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε.

Τελευταία επεξεργασία:
τι είναι το λουράκι σαμαράκι;

Τι να πω; οχι δεν μένουμε στον πρώτο και δυστυχώς λεπτομέριες δεν γνωρίζω όσον αφορά τη πολυκατοικία. Πάντως απο μια ματιά που ρίχνω στους διπλανούς, έχουν όλοι κάμερες και συστήματα συναγερμού απο τον πρώτο μεχρι τον πέμπτο.

Η σίτα είναι καταπληκτική ιδέα. Μόνο που ο μικρός το έπαιζε στο προηγούμενο σπίτι spidercat και τον έβρισκα κάπου ψηλάάάάά΄. Σε μια κατάφερε και μερικά βαθιά σκισίματα. Δεν νομίζω όμως εσύ να φεύγεις απο το σπίτι και να τους έχεις μόνο τη σιτα:hmm:

Ένας γνωστός που έχει γάτα, την είχε καιρό έξω στο δρόμο και έκοβε ευτυχιμένη βόλτες μέχρις ότου και αυτός μετακόμισε σε ρετιρε. Του πήρε ένα λουράκι που υποτίθεται πως ηρεμούν με αυτό οι γάτες που μένουν μέσα στο σπίτι. Την γατούλα του την ηρέμισε αισθητά. Σε μένα ο Μαντολίνος αφηνίασε! :D

Είχες ποτέ κάποιο θέμα εσύ με τη γατούλα σου;
καλημερα Μαργαριτα!!

εγω στο σπιτι μου δεν εχω σιτες στα παραθυρα δυστυχως και ουτε μπορω να τοποθετησω γιατι δεν ειναι δικο μου(μενω σε ενοικιο)..βεβαια και να ειχα δεν θα αφηνα ποτε μονο τις σιτες και θα εφευγα..δεν νομιζω να το κανει και κανεις αυτο στις μερες μας ετσι και αλλιως..:confused:

το καλο με το μπαλκονι μου ειναι οτι δεν επικοινωνει με αλλα και δεν εχει τα κλασικα καγκελα(σιδερενια)αλλα αυτα με το τζαμι που δεν μπορει να βγει..βεβαια τωρα εχει γινει σχεδον 4 μηνων και σε λιγες μερες που θα παμε παλι στο σπιτι μας δεν ξερω πως θα συμπεριφερθει στο μπαλκονι.. μεχρι πριν 1.5 μηνα δεν ειχε κανει ποτε κατι που να θεσει τον εαυτο του σε κινδυνο..το μονο που εκανε ηταν να βγαινει και να χαλαρωνει-κοιμαται το απογευμα που δεν ειχε ηλιο..αλλα τωρα εχει μεγαλωσει αρκετα και δεν ξερω τι θα γινει απο την Πεμπτη που θα ειμαστε παλι Αθηνα..:clapup:

αυτο που σου προτεινε η Jejebel παντως για το σαμαρακι ειναι πολυ καλη ιδεα.. του εχω αγορασει και εγω και ο φιλος μου το χρησιμοποιει καθε μερα(ειναι μαζι του μεχρι να επιστρεψω εγω)γιατι μενει σε δωματιακι σε ταρατσα..του φοραει το σαμαρακι(το λουρακι που του εχουμε παρει ειναι 3 μετρα) το 'δενει' σε μια καρεκλα και ο γατουλης κανει βολτουλες χωρις να υπαρχει φοβος να πεσει ή να φυγει.. 1-2 φορες που δεν του το φορεσαμε ετρεχε και κυνηγουσε τα σπουργιτακια..:whistle:

αν η πολυκατοικια σας εχει κηπο θα ειναι το καλυτερο τους.. θα κατεβαινεις το απογευμα θα παιρνεις το καφεδακι σου θα τους φορας τα σαμαρακια θα τα κρατας ή θα τα 'δενεις' καπου και θα βολταρουν χωρις φοβο.. :D

οταν τωρα δεν θα εισαι σπιτι θα σου ελεγα να πεισεις με καποιον τροπο τον αντρα σου να αφηνετε τουλαχιστον οσο θα ειναι μερα τα παντζουρια ανοιχτα..και οταν θα λειπετε βραδυ 1-2 φωτακια αναμενα..

αυτα απο εμενα...!

Πω πω, τι απαίσιο που ήταν αυτό που έκανε ο ιδιοκτήτης του σκύλου. Πραγματικά, πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να θεωρούν τους εαυτούς τους ζωόφιλους;;
Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
Αν μπορώ και εγώ να βοηθήσω σε κατι (αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία με γάτες γιατί μεγάλωσα με σκύλους :D) παρακαλώ πείτε μου. Η αλήθεια είναι πως είτε με γατούλες είτε με σκυλάκια ή άλλα ζωάκια, η ζωή μου έχει γίνει πολύ πιο όμορφη. Έχω πάντα κάτι να προσέχω. Δεν ξενύχτησα, μέθυσα ή γύρισα ποτέ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στο σπίτι, (όσο έμενα μόνη) γιατί ήξερα πώς κάποιος με περίμενε και ήθελε την φροντίδα και την αγάπη μου. Συν τοις άλλοις πρόσεχα ποιόν θα έβαζα στο σπίτι όταν ήμουν μόνη και νομίζω πως αποζημιώθηκα γιατί έμαθα να ξεχωρίζω τους ανθρώπους που ταιριάζουν σε μένα και απέφυγα αυτούς με τους οποίους δεν είχαμε κανένα κοινό. Ελπίζω να μην δίνω την εντύπωση πως μου αρέσει να περιαυτολογώ. Είναι όμως ωραίο κάποια στιγμή στη ζωή να μην βλέπουμε μόνο τι κάναμε λάθος αλλά τι κάναμε σωστά. :)
Καλό Σαββατοκύριακο!

καλησπέρα και από εμένα.

Αυτή τη στιγμή ζω στη επαρχία. Δυστυχώς θα αναγκαστώ να μετακομίσω σε 9 μήνες μέσα στη πόλη της θεσσαλονίκης σε κάποιο διαμέρισμα πολύ πιο μικρό σε σύγκριση με αυτό που μένω τώρα.
Το κοριτσάκι μου είναι 1,5 χρονών και μπαινοβγαίνει μέσα-έξω στο σπίτι, αλλά και έξω που βγαίνει δεν απομακρύνετε πολύ πέρα από τα δύο γειτονικά σπίτια.
1. τώρα που έχει συνηθίσει το μέσα-έξω, άμα μετακομίσω πως θα καταφέρω να το κρατήσω μέσα στο σπίτι? Θα κάτσει ή θα το κυνηγάω μέσα στη πολυκατοικία? (προσπαθώ είδη να του μειώνω τις ώρες που είναι έξω, ειδικά τώρα που έρχεται χειμώνας θα είναι και πιο εύκολο).
2. Σκέφτηκα να πάρω ένα δεύτερο γατάκι όταν θα πάω στο άλλο σπίτι. Από τη μία θα έχει όλη μέρα μία παρέα αλλά από την άλλη μπορεί να μην το δεχτεί είτε από χαρακτήρα( αν και θα την δέρνει σίγουρα το καινούργιο γατάκι μιας και όλες οι γάτες τις γειτονιάς την δέρνουν :P) είτε από θέματα ζήλιας άμα ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το καινούργιο ή το αντίθετο.
3. Σίγουρα το καινούργιο σπίτι να είναι περισσότερο γατόσπιτο, παρά σπίτι ώστε να μπορεί να ασχοληθεί με πολλά πράγματα όσες ώρες θα λείπω, όπως και το μπαλκόνι θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να μπορεί να βγαίνει και εκεί.

Εσείς, τι μου προτείνετε να κάνω μέσα σε αυτούς τους 9 μήνες? (έχω και θέμα με τη μάνα μου που είναι της γνώμης να μην το πάρω μαζί μου και μόλις πηγαίνει στη πόρτα, την ανοίγει, αλλά να το παρατήσω δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο 1.000.000)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που θα πάρω.

Καλησπέρα Σταύρο! Νομίζω πως ήδη τα έχεις σκεφτεί όλα πολύ καλά και δεν πολυχρειάζεσαι συμβουλές! ;) Εγώ θα ήμουν πολύ θετική στην ιδέα ενός νέου γατιού, θα το πάρεις από μικρό έτσι ώστε να μη.... δέρνονται! Και άλλωστε όπως διάβασα μες στο φόρουμ όσο πιο μικρό το γατάκι (αν θυμάμαι κάπου πήρε το μάτι μου μέχρι την ηλικία των 2 περίπου) τόσο πιο πρόθυμο και φιλικό με τα άλλα γατάκια. Άλλωστε το καινούριο σπίτι θα είναι από μόνο του νέος τόπος εξερεύνησης, συν την παρέα, όλα αισιόδοξα μου ακούγονται! Και όπως πολύ σωστά λες, ήδη σιγά-σιγά θα μένει περισσότερο μέσα και θα είναι ευκολότερη η μετάβαση! Καλή επιτυχία εύχομαι και οπωσδήποτε θα σου δώσουν και τα φώτα τους πιο έμπειροι γατογονείς!

Kαινούριο σπίτι για όλους μας

Καλησπέρα σας.
Πρόσφατα μετακομίσαμε σε νέο σπίτι με τις 3 γατούλες μου.
Μέναμε σε ένα 3αρι και λόγω της οικονομικής κατάστασης πήγαμε σε ένα 2αρι, αρκετά πιο
Μικρό..
Λέτε νΑ περιορίζονται οι γατούλες λόγω του πιο μικρού χώρου??? Μπορεί να είναι χαζή ερώτηση αλλά το σκέφτομαι επειδή είναι και 3!!!
Επόμενη ερώτηση είναι η εξής στο προηγούμενο σπίτι δεν είχα μπαλκόνι ήταν μονοκατοικία ισόγεια και φυσικά φοβόμουν να τις βγάλω έξω....εδώ τώρα έχω μπαλκόνι πρώτου ορόφου... τι κάνω?? Δεν μπορώ να τις έχω συνέχεια μέσα καΙ εδώ εφόσον έχουν την ευκαιρία να βγουν επιτέλους έξΩ!
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφού είστε μαζί ακόμα είναι ευτυχισμένες. Για δες εδώ για τη βεράντα σου..https://www.mypetz.gr/posts/5740963/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Kαινούριο σπίτι για όλους μας

Ετσι ειναι οπως τα λεει ο Ηλιας, το πρωτο πραγμα που θελουν τα γατια μας ειναι να ειναι μαζι μας, ολα τα αλλα βρισκονται.
Δες το θεμα που σε παρεπεμψε ο Ηλιας για περιφραξη του μπαλκονιου σου και να τις βγαζεις εξω μονο μαζι σου με επιβλεψη μεχρι να σιγουρευτεις οτι δεν θα κανουν παλαβομαρες. Μπορει να παρει αρκετο καιρο μια και δεν εβγαιναν καθολου στο αλλο σας σπιτι και ειναι αμαθες, μπορει ομως να γινει σιγουρα με υπομονη και επιμονη.

Ευχαριστώ πολύ Ηλια, μου δίνει δύναμη αυτό που λες! Αυτό το δίχτυ είναι απίστευτα τέλειο αλλά δυστυχώς εδώ που είμαι δν μπορώ να το βάλω...:( μάλλον θα βάλω το απλό πλαστικό πλέγμα και ο θεός βοηθός!! Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την απάντηση σου :)

Βάσω ευχαριστώ για την απάντηση σου, αυτό θα κάνω αρχικα. Θα τις βγάζω μια μια έξω και ελπίζω όλa να πάνε καλά!! Έχω ανγχωθει μπορώ να πω αλλά θέλω παρά πολύ να βγουν έξω και να δουν τον ουρανό και όχι μόνο πίσω από ένα παράθυρο και μια σιτΑ όπως ήταν στο προηγούμενο σπίτι!! Και πάλι ευχαριστώ πολύ :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back