Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ή αφήνεις τις γατούλες στους γονείς και πηγαίνεις να ζήσεις είτε μόνη σου, είτε μαζί με το φίλο σου αναβάλλοντας γι αργότερα να τις πάρεις μαζί σου (άλλωστε όπως είπες είχες λείψει και πάλι 2 χρόνια και τις άφησες στους δικούς σου με τους οποίους είναι πλέον εξοικειωμένες),
ή
τις παίρνεις μαζί σου, αλλά αφού πρώτα έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου αν θα συμβιώσεις με το φίλο σου ή θα μείνεις για αρκετούς μήνες μόνη σου. Στην πρώτη περίπτωση όμως δεν θεωρώ καλή ιδέα κατευθείαν να πας στο σπίτι του και να πάρεις και τα γατιά μαζί, κι αυτό γιατί, εκτός από του οτι τα γατιά θα πρέπει ταυτόχρονα να συνηθίσουν σε καινούργιο περιβάλλον και στην παρουσία νέου συγκάτοικου θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου οτι θα χρειαστεί κάποιο χρόνο και ο καλός σου να μάθει να ζει με τις γάτες προτού εκείνες μάθουν να ζουν μαζί του.
Όσο για το να τις πηγαινο-φέρνεις στους γονείς σου "για μερικές μέρες το μήνα" δεν νομίζω οτι θα ήταν καλή ιδέα, εφ'όσον τα ωφέλη του να συναντιώνται θα είναι πολύ λιγότερα από το στρεσσάρισμα της μετακίνησης που θα αναγκάζονται τα γατιά να υφίσταται τόσο συχνά. ΟΙ γάτες δεν είναι σκύλοι και δεν τους αρέσουν οι συχνές μετακινήσεις μη ξεχνάς.
Το καλύτερο θα ήταν να τις αφήνεις στη φροντίδα του φίλου σου, έτσι ώστε να αρχίσουν να συνηθίζονται μεταξύ τους και να είστε αργότερα έτοιμοι για το επόμενο βήμα.
Ό,τι κι αν αποφασίσεις, όλα να πάνε καλά και καλή αρχή εύχομαι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ θέλω να τις πάρω μαζί μου. Όταν τις είχα αφήσει για 2 χρόνια με τους γονείς μου επειδή σπούδαζα στο εξωτερικό κατέβαινα κάθε μήνα μια βδομάδα περίπου για να τις βλέπω! Για τέτοια λατρεία μιλάμε! Θα μου πείτε, δεν είναι κάτι να τις αποχωριστείς 1-2 χρόνια μέχρι να δεις οριστικά τι θα κάνεις, αλλά βρε παιδιά 2 χρόνια από δω 2 χρόνια από κει, με πιάνει η καρδιά μου γιατί δεν θα είναι και επ´άπειρον κοντά μου

Αν μείνω μόνη θα το κάνω για να συνηθίσουν κ τα δύο μέρη στη μελλοντική συγκατοίκηση (και βασικά για να μην έρθει και νταμπλάς στους γονείς μου που δεν συμπαθούν το καλό μου αλλά άσχετο). Και θα μείνω για 6-12 μήνες (αρχικό σχέδιο γιατί με τις σχέσεις δεν ξέρεις ποτέ οπότε μπορεί να είναι κ για περισσότερο...) Βασικά όπως το βλέπω κάθε επιλογή έχει και τα προβλήματά της. Είτε τρώνε δυο μετακομίσεις σε μικρό σχετικά διάστημα είτε βρίσκονται ξαφνικά σε ξένο σπίτι με καινούριο και πρωτάρη μπαμπά.
Ουφ, δύσκολο πράγμα να είσαι γατομαμά και γυναίκα χαχα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σας λόγια, ηρέμησα κάπως!
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Ποιο ταξίδι καλέ; Από μια γειτονιά της Αθήνας σε μια άλλη θα πάμε χαχα!
Σας ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σας λόγια, ηρέμησα κάπως!
Αδικα ανησυχεις, δεν χρειαζεται καν να το σκεφτεσαι. Απλα αν το διαμερισμα ειναι αδειο, καλο ειναι να τα κλεισετε σε ενα δωματιο την ωρα που θα φερετε τα επιπλα και τα πραγματα σας για να μη τρομαξουν και αγχωθουν. Αν εχουν δικα τους πραγματα στον χωρο τους (δεντρο, ονυχοδρομιο, μαξιλαρακια), ουτε που θα καταλαβουν οτι αλλαξαν περιβαλλον

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Και οι δυο ειναι φοβητσιαρηδες.Δεν με απασχολει καθολου ομως η προσαρμογη στο νεο χωρο.Καποια στιγμη(αμεσως),εχοντας μαζι και μυρωδιες απο το παλιο σπιτι,εξοικειονονται και αρχιζουν τις εξερευνησεις.Μπορω να σου πω οτι εγω δεν ειχα προβλημα σε αυτο το κομματι.
Ο φοβος μου ειναι η μετακινηση ειδικα αν το ταξιδι ειναι μεγαλο και δεν μιλαμε για μια απλη αλλαγη σπιτιου μεσα στην πολη.Πολυ γερη γατοφορο,υποσεντονα στρωμενα και το κλουβι δεν ανοιγει για κανενα λογο(μην πεταχτει εξω),παρα μονο οταν φτασουμε στον προορισμο μας.
Επισης καλος ελεγχος σε πορτες και παραθυρα στη νεα κατοικια,να ασφαλιζουν καλα.Τους γατους μου τους εχω μεγαλωσει στο σπιτι και δεν τους αφηνω εκτος.Οταν μετακομισαμε Αμοργο,στο πρωτο σπιτι,μετα απο τοσες ωρες ταξιδι και εξαντλημενοι,διαπιστωσαμε οτι τα κουφωματα(ξυλινα) ειχαν σαπισει,δεν εκλειναν και τα στηριζαν οι ιδιοκτητες με μια πετρα απο την εξω πλευρα.Μεγαλη ταλαιπωρια οι μετακομισεις ρε παιδια.Ειδικα αν εχεις και κατοικιδια.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Δηλαδή δεν ξέρω Αλεξιάνα, υπάρχει περίπτωση να μείνεις π.χ.2 μήνες σε δικό σου σπίτι και αμέσως μετά να μετακομίσεις στο σπίτι του καλού σου?
Καλησπέρα στο φόρουμ,
Πρόσφατα μετακομίσαμε και η μια από τις 2 γάτες μας εχει πάθει κατάθλιψη.
Κρύβεται κάτω από κρεββάτια πίσω από γωνίες και δεν τρώει ούτε πίνει νερό
Μια ημέρα ειναι έτσι.
Τι μπορούμε να κάνουμε,
ps:σόρρυ τα λάθη στο post,διορθώθηκαν
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Καλησπέρα, είναι πολύ σύνηθες οι γάτες να αντιδρούν έτσι όταν αλλάζουν περιβάλλον, αφού η αλλαγή αυτή τους προκαλεί ιδιαίτερο στρες. Μην ανησυχείς όμως είναι θέμα χρόνου να εξοικειωθεί σιγά σιγά, χρειάζεται το χρόνο της, σ΄άλλες γατούλες παίρνει λίγο περισσότερο ανάλογα με το χαρακτήρα τους. Αυτό που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει σε πρώτη φάση είναι να την περιορίσεις σ΄έναν συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού με την "προίκα" της, όχι μόνο άμμο και τροφή, αλλά και κάποια πράγματα με γνώριμες γι΄αυτή μυρωδιές, έτσι θα αισθανθεί πιο ασφαλής μέχρι να γνωρίσει και το υπόλοιπο σπίτι σιγά σιγά...μέχρι τότε απλά υπομονή![]()
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,
κάναμε λάθος και την αφήσαμε ελεύθερη να δει όλο το σπίτι.
Διάλεξε να πάει κάτω από μια καρέκλα και επειδή θελαμε να την βγάλουμ την πιέσαμε λίγο.
Μάλλον αντέδρασε αντίθετα από ότι περιμέναμε.
και πάλι ευχαριστω!

Nelliel
Περιβόητο μέλος
Δεν κανατε λαθος. Η αλλαγη χωρου την εχει στρεσσαρει και κρυβεται. Ακομα και αν την περιοριζατε σε ενα δωματιο, οπως εχω κανει στο παρελθον, παλι κρυμμενη θα ηταν. Αφηνε της κοντα στο σημειο που ειναι κρυμμενη νερο και τροφη. Θα βγαινει το βραδυ και θα τρωει. Σε 5-7 ημερες θα εχει επανελθει και θα κυκλοφορει κανονικα σε ολο το σπιτι. Απλα μη την πιεζετε να βγαινει απο την κρυψωνα της. Χρειαζεται χρονο για να νιωσει ασφαλεια.
Καλησπέρα,η γατούλα είναι καλά έχει αρχίσει να βγαίνει και να τρώει.
Το θέμα είναι ότι προέκυψε ένα άλλο προβλημα υγείας
(λιπωμα στο κεφάλι μη καλοήθες) το οποίο προλάβαμε και αφαιρέσαμε ευτυχώς!Ελπίζω να πάει καλά και να μην έχει άλλα προβλήματα υγείας...

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Γιατί τα γατιά σε νέο χώρο σχεδόν πάντα έχουν την τάση να κρύβονται, αλλά το ίδιο κάνουν κι όταν έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας που έτυχε να συμπέσει με τη μετακόμισή σας.
Εύχομαι όλα καλά να πάνε από δω και πέρα, να έχει διαφύγει τον κίνδυνο οριστικά και να σας συντροφεύει γερή και δυνατή
για πολλά χρόνια ακόμα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool