Γάτες και οικιακή βοηθός

aretha

Περιβόητο μέλος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
Επειδή δεν με παίρνει πλέον να κάνω τη γενναία με τις δουλειές του σπιτιού, αποφασίσαμε να ψάξουμε για μια κοπέλα που θα βοηθάει λίγο με τα οικοκυρικά... Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με τη συνύπαρξή της με τα γατιά.:hmm:
Και η Αρήθα και ο Πορδολέων τρελαίνονται να κυνηγάνε σκούπες, σφουγγαρίστρες κ.λπ., να μπλέκονται στα πόδια μου όταν κάνω δουλειές, να κυνηγιούνται πάνω στο κρεββάτι όταν αλλάζω σεντόνια. Προσθέστε και το... χμμ... ζητηματάκι της Αρήθας με τις ταρζανιές και τις περιπλανήσεις, καθώς και την αντικοινωνικότητά της και νομίζω θα καταλάβετε ότι χρειάζομαι έναν άνθρωπο φιλόζωο, με πάααρα πολλή υπομονή και κατανόηση, που θα προσέχει όταν ανοίγει τις μπαλκονόπορτες να μη φύγει η Αρήθα, θα έχει το νου της να μην τα ποδοπατάει κάνοντας δουλειές κ.λπ.
Δε θέλω να τα αφήσω μόνα τους με κάποιον που θα τα κακομεταχειριστεί ή δεν θα τα προσέξει...
Υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί τέτοιος άνθρωπος; Εσείς τι κάνετε με αυτό το θέμα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ έχω βρει μια κυρία από την Βουλγαρία, ερχεται και μου κάνει κάποιες χοντροδουλειές στο σπίτι, έχει μεγάλη αγάπη στις γάτες, είναι πολύ προσεχτική για να μην της ποδοπατήσει η τους χτυπήσει με την σκούπα κ.τ.λ., τις 15 ημέρες που λείπαμε ερχόταν κάθε 2η μέρα στο σπίτι, για να τις ταϊσει να τους αλλάξει την άμμο και ότι άλλο χρειάζονται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν δεν βρείς κάποια πολύ ευχαρίστως να σου δώσω το τηλέφωνο της!

εγώ όόόσες φορές πήρα κοπέλα για τις δουλειές, παρακάλεσα το εξής: να κάνει τον κάθε χώρο ξεχωριστά έχοντας απομονωμένα τα γατιά σε κάποιον άλλο μέχρι να καθαριστεί και να στεγνώσει. έτσι και αυτή ήσυχη ήταν και εγώ: 1) ότι δεν θα γλύψουνε τίποτα χλωρίνες και απολυμαντικά από το πάτωμα ή θα πιούνε το αζαξ :blink: (μη γελάτε το είχε κάνει η σιαμέζα μας και έκανε πράσινο εμετό 4 μέρες), 2) ότι δεν κινδυνεύουν από ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και 3)και εκείνη δεν θα ενοχλείται.
Φυσικά δεν θα πρέπει να τρέφει αντιπάθεια προς τα ζώα και να είναι και λίγο προσεκτική γιατί εκεί υπάρχει θέμα..
Και αν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά υπάρχει μια παροιμία που λέει η γιαγιά μου: "του φοβιτσιάρη η μάνα, ποτέ δέν εκλάψε", βέβαια δεν ξέρουμε τι έκανε ο ίδιος ο φοβιτσιάρης αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα...:redface:

Έχουμε την Bogda (Θεοδώρα στα ελληνικά και πραγματικά θεού δώρο), η οποία λατρεύει όλα τα ζώα, έχει γάτα και η ίδια. Τα παιδιά της την ψιλοσπάνε, εάν και παιδιά έχει και εγγόνι (και ας είναι 47 χρονών μόνο).
Τώρα εσύ φαντάζομαι ότι απλά την ενημερώνεις ότι έχεις γατιά και εάν σου πει ότι τα δέχεται θα πρέπει να την τσεκάρεις για λίγο διάστημα. :)

Τώρα εσύ φαντάζομαι ότι απλά την ενημερώνεις ότι έχεις γατιά και εάν σου πει ότι τα δέχεται θα πρέπει να την τσεκάρεις για λίγο διάστημα. :)
Κι εγω το ίδιο θα έλεγα. Εξάλου τις πρώτες φορές δεν θα είσαι κι εσύ για να της δείξεις ορισμένα πράγματα? Θα δεις άρα από κοντά αν ενδιαφέρεται!:)
Πάντως όσο και να συμπαθεί κάποιος τα ζώα μερικές φορές, σε εκείνα που δεν είναι δικά του και δεν γνωρίζει τις συνήθειες τους, καλό είναι να δίνουμε εμείς που τα ξέρουμε, μερικές οδηγίες.

Θυμάμαι μια Φιλιπινέζα που ερχόταν στους γονείς μου, η οποία αγαπούσε πολύ τον Καίσαρα και τη Ρόζα (Τη φώναζε Ρόσα).
Μια φορά όμως που πήδηξε ο Καίσαρας με τα 8 του κιλά στην πλάτη της ενώ καθάριζε το ψυγείο, (αυτό το έκανε όταν ήταν κάποιος δίπλα στο ψυγείο ΠΑΝΤΑ. Με αυτόν τον τρόπο ανέβαινε...;) εκεί!), εγίνε το "έλα να δεις"!:/: (Ομαδική υστερία....:cool:)

Κι εγώ την δικιά μου την έχω εκπαιδεύσει και δεν ανοίγει μπαλκονόπορτες κλπ. Είναι ΠΟΛΥ προσεκτική! Γι' αυτό και δεν θα την αλλάξω (ακόμα κι αν κάποια πράγματα π.χ. σίδερο, δεν τα κάνει τέλεια). Αυτή είναι που επί πληρωμή έρχεται και ταϊζει τα γατούνια όταν φεύγω.

Κι εγω μεχρι να τσεκαρω τις αντιδρασεις με τα γατακια ημουν μονιμα εδω. Δεν ερχεται καθημερινα (μονο 1, 2 φορες το μηνα για το ξεσκονισμα που μισω θανασιμα) αλλα κι εγω ειχα αγχος. Βασικα ημουν καθετη στο θεμα μπαλκονιου και πορτας. Και μετα προσπαθουσα να σταθμισω τη φιλοσοφια της με τα ζωα βλεποντας τις αντιδρασεις της. Σταθμισα πως ειναι καλες... Περσσοτερα δεν μπορουσαμε να πουμε γιατι δεν μιλαει ελληνικα :lol::hmm:

Εγώ γενικώς δεν μπορώ να βάλω ξένο άνθρωπο να μου καθαρίσει...Δεν ξέρω γιατί 2 φορές που το έκανα κατάληξα να μην την αφήνω να κάνει τίποτα και να τα κάνω όλα εγώ από φοβία ότι δεν θα τα κάνει σωστά:P:P:/:

Το καλό με τον Φρού είναι πώς καταλαβαίνει την ώρα της καθαριότητας και κρύβεται στο μπαλκόνι ανάμεσα στο παράθυρο και στο κάγκελο μέχρι να τελείώσω και να μπέι σαν κύριος να τα ξαναλερώσει!!:lol::lol::lol::lol:

Φαντάζομαι μια δοκιμή θα σε βοηθήσει...

Μιμίκα, σε καταλαβαίνω, κι εγώ τα ίδια... Δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα κάποιου άλλου μες στο σπίτι να καθαρίζει και πολύ φοβάμαι ότι μετά θα τα βρίσκω κι εγώ όλα στραβά.:P Γι' αυτό άλλωστε μέχρι τώρα τα έκανα πάντα όλα μόνη μου. Αλλά δεν με παίρνει πλέον, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να βάλω νερό στο κρασί μου.

Εγω επαιρνα μια κοπελα παλιοτερα 2 φορες τον μηνα για τα χοντρα ( παντζουρια, κουφωματα , φωτιστικα κτλ) αλλα απο οταν ηρθαν τα γατια δεν εμπιστευομαι κανεναν.
Τρελαινομαι και μονο στην σκεψη οτι μιας λαθος κινησης η απροσεξιας μια που μενω και σε ισογειο....

Εγώ από την άλλη είμαι πάντα στο σπίτι όταν έρχεται η κοπέλα που μας βοηθάει. Ετσι δεν έχω πρόβλημα. Επίσης δεν έχει κι εκείνη πρόβλημα με τα ζώα και προσέχει πολύ μην τα "ενοχλήσει" κατα λάθος. Επίσης γελάει πολύ όταν τα βλέπει να κυνηγάνε τη σφουγγαρίστρα! :)

Εμενα δεν ειναι πως μου φαινονται στραβα αν τα κανει αλλος. Αλλα με πιανουν οι ντροπες κι ολο προσφερομαι να κανω εγω πραγματα αν ειμαι σπιτι... :redface::redface: Αφου μεχρι και η κυρια γελαει και λεει "οχι, οχι εγω κανει" Νιωθω ασχημα....

Και σε εμας ερχεται μια κοπελα και καθαριζει, καθε 15 μερες.
Δεν εχει προβλημα με την σαρδελα, ουτε τον μπεμπη, αλλα παντα οταν καθαριζει ειναι και η γιαγια μου στο σπιτι μας για να τα προσεχει.;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back