Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
1) Η αγαπημένη μου γάτα ,λόγια διάσημων γατόφιλων (εκδόσεις Ανατολικός)
2) Η ΓΑΤΑ στην παγκόσμια λογοτεχνία (εκδόσεις Καστανιώτη), με ποιήματα και διηγήματα μεγάλων λογοτεχνών για γάτες.
βάζω ένα απόσπασμα:
"............Όταν έχω καλεσμένους στο σπίτι, η Επονίνη το ξέρει πολύ πριν φτάσουν οι ξένοι. Κοιτάζει προς την καρέκλα της και, αν δει στο δικό της μέρος μαχαιροπίρουνα, χωρίς δεύτερη κουβέντα, πάει μονάχη και κάθεται πάνω στο σκαμνί του πιάνου, που της χρησιμεύει για κάθισμα σ'αυτές τις περιπτώσεις.
Όσοι αρνιούνται κρίση στα ζώα, ας μου εξηγήσουν αυτό το μικρό γεγονός, φαινομενικά τόσο απλό, αλλά που περικλείει ένα σωρό συμπεράσματα...." (Θεόφιλος Γκοτιέ, Οι λευκές και οι μαύρες δυναστείες)
3)Μαριέλλη Σφακιανάκη- Μανωλίδου "Μη πατάτε τις ουρές"
4)Μαριέλλη Σφακιανάκη -Μανωλίδου "....και άλλες ουρές" (εκδόσεις Οδυσσέας)
βάζω ένα απόσπασμα:
" Μα πώς δέθηκαν τελικά οι γάτες μέσα στη ζωή μας; Από πού ήρθαν; Πώς διάλεξαν εμάς από όλα τ'άλλα ζώα για να ζήσουν δίπλα μας;
Είμαι ο σιτιστής τους και ο θυρωρός τους. Αυτή η πόρτα της κουζίνας ανοιγοκλείνει αμέτρητες φορές κάθε μέρα. Να βγουν, να μπουν, να ξαναβγούν βιαστικά σαν κάτι να ξέχασαν και σε λίγο πάλι να επιστρέψουν. Πότε πότε σκέφτομαι πως μπορεί πράγματι να υπάρχει ανάμεσά μας ένα προαιώνιο συμφωνητικό να τις υπηρετούμε. Δεν εξηγείται αλλιώς η άνεση με την οποία μας ζητούν να τους ανοίξουμε ή να τους σερβίρουμε....... Οι δικές μας οι γάτες πάντως, ξέρουν, φαίνεται πολύ καλά μέσα τους τη μυστική υποχρέωση που έχουμε απέναντί τους ,όλοι όσοι τις αγαπάμε, να τις υπηρετούμε και με αφάνταστη άνεση ασκούν συνεχώς τα δικαιώματά τους. Όπου κι αν βρίσκομαι στο σπίτι, αν είναι ώρα φαγητού, θα με βρουν. Ακόμη κι αν είμαι κλεισμένη στο δωμάτιό μου, κάποιον θα βάλουν να νιαουρίζει απ'έξω κι ένα γούνινο χέρι θα προσπαθεί συνεχώς να μου ανοίξει την πόρτα...."
Τα δύο πρώτα βιβλία τα βρήκα κατόπιν παραγγελίας, γιατί είναι παλαιές εκδόσεις .Για τα δύο τελευταία, που είναι καταπληκτικά, θα ρωτήσω, γιατί εγώ τα έχω από το 2001. Αξίζει τον κόπο να τα ψάξει κάποιος. Θα σας ενημερώσω και για δύο άλλα που ψάχνω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
όρους είμαι άσχετη. Το " Η τελευταία μαύρη γάτα", το έχω διαβάσει, είναι συμβολικό, αντιρατσιστικό στην ουσία βιβλίο.Από τις εκδόσεις "Μαλλιάρης -Παιδεία" έχει εκδοθεί το "365 γατοϊστορίες", μάλλον είναι παιδικό, θα ρωτήσω και θα σας γράψω. Και από τις εκδόσεις "Άπόπειρα" κυκλοφορεί το "Η γάτα μέσα μας" του Μπάροουζ, από τα πιο γνωστά έργα του συγγραφέα. Ωραίες κριτικές έχω διαβάσει για το "Οι εφτάψυχες των Αθηνών" του Τάκη Θεοδωρόπουλου (εκδόσεις Ωκεανίδα) με θέμα τις αδέσποτες γάτες και το "Άνθρωποι και γάτες" (εκδόσεις Ποντίκι) σε μετάφραση Γιούλης Τσίρα. Δεν κυκλοφορούν ευρέως, το δεύτερο δε, το προμηθεύεσαι μόνο από τα γραφεία των εκδόσεων στο Χαλάνδρι(Ύδρας 5).
moukelis
Επιφανές μέλος
Ποια συνθηματικά καλέ;Α, ωραία, εδώ ήταν το σχετικό θέμα, δεν θυμόμουνα πού το είχα βρει τις προάλλες. Moukelis, δεν κατάλαβα τίποτα από τα συνθηματικά που γράφεις, καθότι από τεχνικούς(όρους είμαι άσχετη. Το " Η τελευταία μαύρη γάτα", το έχω διαβάσει, είναι συμβολικό, αντιρατσιστικό στην ουσία βιβλίο.
Από τις εκδόσεις "Μαλλιάρης -Παιδεία" έχει εκδοθεί το "365 γατοϊστορίες", μάλλον είναι παιδικό, θα ρωτήσω και θα σας γράψω. Και από τις εκδόσεις "Άπόπειρα" κυκλοφορεί το "Η γάτα μέσα μας" του Μπάροουζ, από τα πιο γνωστά έργα του συγγραφέα. Ωραίες κριτικές έχω διαβάσει για το "Οι εφτάψυχες των Αθηνών" του Τάκη Θεοδωρόπουλου (εκδόσεις Ωκεανίδα) με θέμα τις αδέσποτες γάτες και το "Άνθρωποι και γάτες" (εκδόσεις Ποντίκι) σε μετάφραση Γιούλης Τσίρα. Δεν κυκλοφορούν ευρέως, το δεύτερο δε, το προμηθεύεσαι μόνο από τα γραφεία των εκδόσεων στο Χαλάνδρι(Ύδρας 5).

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
ΑΑααα,τώρα κατάλαβα.Bookbox είναι ένα κουτί με βιβλία ίδιου είδους συνήθως,π.χ.κόμιξ.Κυκλοφορεί σε όσους Bookcrossers ενδιαφέρονται,οι οποίοι παιρνουν από το κουτί όποια βιβλία θέλουν,και βάζουν στη θέση τους κάποια άλλα.Στο τέλος,το κουτί αποστελλεται σε αυτόν που το άρχισε.Εγώ πέρισυ για τα γενέθλιά μου έκανα ένα τέτοιο κουτί,με θέμα τα γατόνια,όλοι λοιπόν όσοι συμμετείχαν έπρεπε να πάρουν και να βάλουν βιβλία σχετικα με τις γάτες,και να γράψουν από μια ευχή πάνω στο κουτί,που είχε διακοσμηθεί καταλλήλως.ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,είδες που σου λέω; Αυτά τα "bookbox" και "κάνω ring" νομίζεις ότι τα καταλαβαίνουν κάτι κουμπούρες (κάπως) μεγάλης ηλικίας σαν και μένα πχ;

Bookring είναι ένα βιβλίο,που σου αρέσει πολύ,αλλά δεν θες να το απελευθερώσεις,Αν παρόλα αυτά νομίζεις ότι αξίζει να το διαβάσουν κι άλλοι,δηλώνεις ότι είναι διαθέσιμο,και κάνεις μια λίστα με τους ενδιαφερομένους.Στη συνέχεια,το στέλνει ο ενας στον άλλο σαν αλυσίδα,και ο τελευταίος σου το επιστρέφει.

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
ΑΑααα,τώρα κατάλαβα.Bookbox είναι ένα κουτί με βιβλία ίδιου είδους συνήθως,π.χ.κόμιξ.Κυκλοφορεί σε όσους Bookcrossers ενδιαφέρονται,οι οποίοι παιρνουν από το κουτί όποια βιβλία θέλουν,και βάζουν στη θέση τους κάποια άλλα.Στο τέλος,το κουτί αποστελλεται σε αυτόν που το άρχισε.Εγώ πέρισυ για τα γενέθλιά μου έκανα ένα τέτοιο κουτί,με θέμα τα γατόνια,όλοι λοιπόν όσοι συμμετείχαν έπρεπε να πάρουν και να βάλουν βιβλία σχετικα με τις γάτες,και να γράψουν από μια ευχή πάνω στο κουτί,που είχε διακοσμηθεί καταλλήλως.
Bookring είναι ένα βιβλίο,που σου αρέσει πολύ,αλλά δεν θες να το απελευθερώσεις,Αν παρόλα αυτά νομίζεις ότι αξίζει να το διαβάσουν κι άλλοι,δηλώνεις ότι είναι διαθέσιμο,και κάνεις μια λίστα με τους ενδιαφερομένους.Στη συνέχεια,το στέλνει ο ενας στον άλλο σαν αλυσίδα,και ο τελευταίος σου το επιστρέφει.![]()
Αγαπητη μου Moukelis επειδη και εγω ειμαι πια καποιας ηλικιας, αλλα μου αρεσει πολυ το διαβασμα,ολα αυτο που περιεγραψες παραπανω θα με ενδιεφερε πολυ.Να κανω ομως καποιες διευκρινιστικες(αφελης ισως) ερωτησεις.Ολα αυτα που αναφερεις συμβαινουν μεταξυ φιλων-γνωστων
η το κουτι αυτο στηνεται σε καποιο κεντρικο βιβλιοπολειο η δανειστικη βιβλιοθηκη? Και πιο συγκεκριμενα γνωριζει κανεις αν κατι αντιστοιχο γινεται στην Θεσσαλονικη και που?

moukelis
Επιφανές μέλος
Όχι,καμία από τις παραπάνω ενέργειες δεν αποτελεί δράση βιβλιοθήκης,του Δήμου,ή κάποιου βιβλιοπωλείου.Είναι όλα μέρος της έννοιας του Bookcrossing.Θα λύσεις όλες τις απορίες σου σχετικά εδώ.Μπορείς να δεις το φόρουμ των Ελλήνων Bookcrossers εδώ.Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πάρα πάρα πολλά μέλη,γνωρίζω τα περισσότερα από τα παιδιά,καθώς και εγώ ανεβαίνω που και που στις μηνιαίες συναντήσεις τους.Οι καλύτεροι φίλοι (Luz και Τρυποκάρυδος) μου είναι αυτοί που εδραίωσαν το bookcrossing μάλιστα στη Θεσσαλονίκη.Αγαπητη μου Moukelis επειδη και εγω ειμαι πια καποιας ηλικιας, αλλα μου αρεσει πολυ το διαβασμα,ολα αυτο που περιεγραψες παραπανω θα με ενδιεφερε πολυ.Να κανω ομως καποιες διευκρινιστικες(αφελης ισως) ερωτησεις.Ολα αυτα που αναφερεις συμβαινουν μεταξυ φιλων-γνωστων
η το κουτι αυτο στηνεται σε καποιο κεντρικο βιβλιοπολειο η δανειστικη βιβλιοθηκη? Και πιο συγκεκριμενα γνωριζει κανεις αν κατι αντιστοιχο γινεται στην Θεσσαλονικη και που?![]()
Α,και να τονίσω φυσικά ότι όλα είναι εντελώς δωρεάν,η εγγραφή,η συμμετοχή,και κανείς φυσικά δε σε υποχρεώνει να απελευθερωσεις ή όχι βιβλία και ούτε ελέγχει πόσα και ποια.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Όχι,καμία από τις παραπάνω ενέργειες δεν αποτελεί δράση βιβλιοθήκης,του Δήμου,ή κάποιου βιβλιοπωλείου.Είναι όλα μέρος της έννοιας του Bookcrossing.Θα λύσεις όλες τις απορίες σου σχετικά εδώ.Μπορείς να δεις το φόρουμ των Ελλήνων Bookcrossers εδώ.Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πάρα πάρα πολλά μέλη,γνωρίζω τα περισσότερα από τα παιδιά,καθώς και εγώ ανεβαίνω που και που στις μηνιαίες συναντήσεις τους.Οι καλύτεροι φίλοι (Luz και Τρυποκάρυδος) μου είναι αυτοί που εδραίωσαν το bookcrossing μάλιστα στη Θεσσαλονίκη.Α,και να τονίσω φυσικά ότι όλα είναι εντελώς δωρεάν,η εγγραφή,η συμμετοχή,και κανείς φυσικά δε σε υποχρεώνει να απελευθερωσεις ή όχι βιβλία και ούτε ελέγχει πόσα και ποια.
![]()
Σε ευχαριστω πολυ Moukelis με μια ματια που'του ριξα φαινεται πολυ ενδιαφερον.Ηδη το προσθεσα στα αγαπημενα και θα το κοιταξω αργοτερα λεπτομεριακα.Πιθανον να συναντηθουμε και σε κεινο το φορουμ.

Σε ευχαριστω και παλι.

ΖΗΝΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

αα η τελευταία μαύρη γάτα κυκλοφορεί και στη Θεσ/νίκη,αυτή τη στιγμή το έχει ένας bookcrossers όταν το τελειώσει θα το μάθουμε

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Οδήγα με στα σωστά τα μονοπάτια
Φύλα με από ψύλλους, μέλισσες και μπάνια.
Στην καταιγίδα κάνε νάμαι μέσα,
κράτα με ασφαλή, ταϊσμένη και ζεστή.
Άσε τον ήλιο να ζεσταίνει εκεί, όπου ξαπλώνω,
άσε με νέα κι όμορφη
να παίζω, να ζυμώνω.
Και πάνω απ'όλα.........
Ευλόγα τους ανθρώπους μου,
εκείνους που λατρεύω
και από το σκύλο το κακό του γείτονα,
να με φυλάς Θεέ μου.
Lisa Malone (Αμερικανίδα ποιήτρια)
Πηγή: Ίντερνετ
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Μεσα σε λιγους στιχους περιεχει ολο τον κοσμο της γατας
Σιγουρα η ποιητρια ειχε γατες στην ζωη της μια που ειναι τοσο γνωστης της γατησιας φυσης
Εμενα μου αρεσε αυτο με τις μελισσες, τους ψυλους και ..το μπανιο

XOYRXOYDEROS
Νεοφερμένο μέλος
Εχω λοιπον να προτεινω σε ολους τους γατοφιλους ενα βιβλιο το οποιο μεσα απο τον κοσμο των γατιων περιγραφει καθε φυλετικη διακριση , προκαταληψεις και δυσιδαιμονιες.
Ευγενιος Τριβιζας - Ο Τελευταιος Μαυρος Γατος
καλη διασκεδαση

fru_fru
Δραστήριο μέλος
Μαζι σου και εγω!!!
Λενε οι Ρωμιοι 'αμα δεις μαυρη γατα ειναι γρουσουζια'
Ε! Λενε και οι Ιταλοι "οι μαυρες γατες φερνουν γουρι"!!!
Κοινως! Καποιος Ρωμιος ξυπνησε το πρωι στραβα, εριξε μια ματια απ το μπαλκονι και ειδε ενα μαυρο γατονι να κλεβει φαγητο απ τα σκουπιδια, κυτταξε τη γυναικα του που ροχαλιζε και σιχτιρησε την ωρα και τη στιγμη που αυτος θα παει στη δουλεια ενω αυτη η αχρηστη θα κοιμηθει μιαν ωρα παραπανω, πηγε να παρει το τουτουνι του ( γμ το φελεκι μου μεσα, παλι τα "κοπανησα" χθες) και δε θυμοταν που στην ευχη το παρκαρησε (το παρκαρησα?? φτου! και παλι δε θυμαμαι, μπας και το αφησα στο ... φτου.. γμτ πιο μπαρακι ηταν το τελευταιο? ) , πηρε ταξι για τη δουλεια και δεν εβρισκε ψιλα για να πληρωσει το ταξιτζη, οπου εφτασε αργα και τον ξεχεσε ο μποςς , δε πηρε τελικα την αυξηση που ζητησε και τελικα γυρισε σπιτι και η γυναικα του του ειχε αφησει ενα ωραιο γραμματακι "σ αγαπω αλλα δε μπορω να ζησω μαζι σου, εχει φαγητο στο ψυγειο"
Τελικα να δεις για ολα φταινε οι ΜΑΥΡΕΣ γατες

Εχω φαει το ιντερνετ να βρω απο που προερχεται αυτη η δυσιδαιμονια αλλα εις ματην.
Αν βρεις κατι ριξε μου σημα γιατι ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΓΑΤΟΝΙΑ!!!! Αν το συγκεκριμενο βιβλιο με διαφωτισει να το παρω, αλλοιως ε... προτιμω να δωσω το κατιτις μου για να στειρωσουμε μια αδεσποτη γατουλα αντι να διαβασω κατι ασχετο...
(νομιζω με καταλαβαινεις, ειδαν πολλα τα ματακια μου τοσα χρονια τωρα!)
Ελπιζω το συγκεκριμενο βιβλιο να εχει αυτα που θελω να μαθω για τη βλακεια των ανθρωπων φιλε μου !!!
Το "Τελευταιος Μαυρος Γατος" ως τιτλος δε μπορω να πω οτι με ξετρελλαινει κιολας

αλλα θα θελα να μου απαντησεις σχετικα ωστε να μη το παρουμε ολοι οι συμφορουμιστες αδικα. Διαβαζω και λεω αποψη και οποιος θελει το παιρνει.
Σωστα???
Φιλικα
Κατερινο-φρουφρου-μπιζουδενιοκατσικωμενη

elvenstar
Επιφανές μέλος

,για αρχή βρήκα το παρακάτω τμήμα ενός γενικότερου άρθρου που αναφαίρεται στις μαύρες γάτες.
ΠΗΓΗ:ESOTERICA.gr
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Κακοτυχία [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ένας από τους πρώτους δεσμούς της μαύρης γάτας με την κακοτυχία έρχεται από την αρχαία Βαβυλώνα και την Εβραϊκή μυθολογία. Αυτός ο θρύλος παρομοιάζει τον κύκλο που κάνει η μαύρη γάτα καθώς κάθεται με το διάβολο.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Επίσης σε πολλούς Ευρωπαϊκούς λαούς οι μαύρες γάτες θεωρείται ότι είναι κακοτυχία. Θρύλοι των Αγγλοσαξόνων και των Σκανδιναβών αναφέρουν ότι αν μαύρη γάτα διασχίσει το δρόμο τότε ο πιο ασφαλής δρόμος για τον περαστικό είναι γυρίσει πίσω στο σπίτι του. Στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία λέγεται ότι αν μαύρη γάτα διασχίσει ένα φεγγαρόλουστο μονοπάτι, αυτό σημαίνει θάνατο από επιδημία. Επίσης λέγεται ότι οι μαύρες γάτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν τη μορφή τους και μπορούν να επικοινωνούν με το διάβολο.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Μαύρες γάτες, Υγεία και Θάνατος [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Εκτός των άλλων, στην Κίνα, η παρουσία των μαύρων γατών σημαίνει αρρώστια και φτώχεια.
Το 16ο αιώνα στην Ιταλία και τη Γερμανία οι άνθρωποι πίστευαν ότι αν μια μαύρη γάτα καθίσει στο κρεβάτι ενός αρρώστου τότε αυτός θα πεθάνει. Και όταν αυτό συνέβηκε κάποιες φορές, έλεγαν πως ο θάνατος οφείλονταν στις υπερφυσικές δυνάμεις της γάτας και όχι στην αρρώστια. Επίσης αν στην κηδεία αυτού του ατόμου εμφανίζονταν μαύρη γάτα τότε αυτό σήμαινε ότι θα πεθάνει και άλλο μέλος της οικογένειας.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Αντίθετα οι πρώτοι Αμερικανοί, πίστευαν ότι με το ζωμό που προερχόνταν από μια βρασμένη μαύρη γάτα μπορούσε να γιατρευτεί η φυματίωση. Το περίεργο ήταν ότι κανείς δεν τόλμαγε να σκοτώσει μια μαύρη γάτα, γιατί αυτό σήμαινε κακοτυχία. Εκτός αυτού πίστευαν ότι αν κάποιος είχε πρόβλημα με τα μάτια του, μπορούσε να γιατρευτεί αν κάποιος τον χτυπούσε με δύναμη με την ουρά μιας μαύρης γάτας.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Μαύρες γάτες και μάγισσες [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Οι "γάτες και οι γυναίκες" έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με πολλούς τρόπους. Η Freya, θεά της έρωτα και της γονιμότητας των Νορβηγών, εμφανίζεται σε αναπαραστάσεις πάνω σε άρμα που το τραβάνε 2 μαύρες γάτες. Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρεται ότι οι γάτες κάλπαζαν, σαν δαιμονισμένα άλογα. Μετά από 7 χρόνια υπηρεσίας στη Freya, οι γάτες μεταμορφώνονταν σε μάγισσες, οι οποίες βέβαια πολύ πιθανόν πριν απλά να ήταν μεταμφιεσμένες σε μαύρες γάτες.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Μια παράδοση της Βεγκάλης λέει ότι μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει την ψυχή της με μια μαύρη γάτα, και από εκεί και πέρα ότι κακό συμβεί στη γάτα θα το υποφέρει η γυναίκα. Πάνω σ' αυτό υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες που λένε ότι χτυπήματα που έκαναν σε μαύρη γάτα βρέθηκαν παρόμοια σε μια γυναίκα.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Κατά το Μεσαίωνα οι μαύρες γάτες καίγονταν στην πυρά όπως και οι μάγισσες επειδή πίστευαν ότι είχαν υπεφυσικές δυνάμεις. Πολλές φορές μάλιστα καίγονταν στη φωτιά αφού πρώτα τις είχαν δέσει σε ένα ξύλο.
Αν κάποιο άτομο δεν πάθαινε τίποτα, αν περνούσε από δρόμο που τον είχε διασχίσει μαύρη γάτα, τότε πίστευαν ότι αυτός ήταν υπό την προστασία του διαβόλου. Παρόλα αυτά αν εκείνος χτυπούσε απαλά τη γάτα τρεις φορές, τότε η κακοτυχία έφευγε.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Και επειδή όλα είναι πιθανά, ένα καλό ξόρκι δεν βλάπτει!
[/FONT]
Φέρε τύχη στο σπιτικό μου,
Και όταν λείπω απ' το σπίτι μου
Δώστη μου όπου κι αν γυρνώ."
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Στη Φιλανδία πιστεύονταν ότι οι μαύρες γάτες μετέφεραν τις ψυχές των πεθαμένων στον άλλο κόσμο, ενώ οι Κέλτες πίστευαν ότι οι μαύρες γάτες ήταν ενσαρκώσεις όντων που είχαν τη δυνατότητα της πρόβλεψης. Στην Ινδία οι μαύρες γάτες συνδέονταν με τη μετεμψύχωση. Πίστευαν ότι όταν έχει γίνει μια μετεμψύχωση, η ψυχή αυτή μπορεί να ελευθερωθεί αν ρίξει μια μαύρη γάτα σε ένα φούρνο. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
XOYRXOYDEROS
Νεοφερμένο μέλος
λοιπον fru_fru το βιβλιο ξεκιναει μεν με την δυσιδαιμονια των ανθρωπων και την προκαταληψη απεναντι στις μαυρες γατες για να καταληξει στο οτι ολα αυτα τα χρησιμοποιουν καποιοι για να υποθαλψουν κακοβουλες ενεργειες.πιστευω οτι το βιβλιο θα σου αρεσει αν και σε καποια σημεια μπωρει να νιωσεις ασχημα... Υ.Σ.και εγω γουσταρω τις μαυρες γατες κι ας εχω τον iggy.(βλ.foto)!βλεπεις ηταν αδεσποτος και τον πηρα για συγκατοικοΛοιπον, Χουρχουδερος!!!
Μαζι σου και εγω!!!
Λενε οι Ρωμιοι 'αμα δεις μαυρη γατα ειναι γρουσουζια'
Ε! Λενε και οι Ιταλοι "οι μαυρες γατες φερνουν γουρι"!!!
Κοινως! Καποιος Ρωμιος ξυπνησε το πρωι στραβα, εριξε μια ματια απ το μπαλκονι και ειδε ενα μαυρο γατονι να κλεβει φαγητο απ τα σκουπιδια, κυτταξε τη γυναικα του που ροχαλιζε και σιχτιρησε την ωρα και τη στιγμη που αυτος θα παει στη δουλεια ενω αυτη η αχρηστη θα κοιμηθει μιαν ωρα παραπανω, πηγε να παρει το τουτουνι του ( γμ το φελεκι μου μεσα, παλι τα "κοπανησα" χθες) και δε θυμοταν που στην ευχη το παρκαρησε (το παρκαρησα?? φτου! και παλι δε θυμαμαι, μπας και το αφησα στο ... φτου.. γμτ πιο μπαρακι ηταν το τελευταιο? ) , πηρε ταξι για τη δουλεια και δεν εβρισκε ψιλα για να πληρωσει το ταξιτζη, οπου εφτασε αργα και τον ξεχεσε ο μποςς , δε πηρε τελικα την αυξηση που ζητησε και τελικα γυρισε σπιτι και η γυναικα του του ειχε αφησει ενα ωραιο γραμματακι "σ αγαπω αλλα δε μπορω να ζησω μαζι σου, εχει φαγητο στο ψυγειο"
Τελικα να δεις για ολα φταινε οι ΜΑΥΡΕΣ γατες
Εχω φαει το ιντερνετ να βρω απο που προερχεται αυτη η δυσιδαιμονια αλλα εις ματην.
Αν βρεις κατι ριξε μου σημα γιατι ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΓΑΤΟΝΙΑ!!!! Αν το συγκεκριμενο βιβλιο με διαφωτισει να το παρω, αλλοιως ε... προτιμω να δωσω το κατιτις μου για να στειρωσουμε μια αδεσποτη γατουλα αντι να διαβασω κατι ασχετο...
(νομιζω με καταλαβαινεις, ειδαν πολλα τα ματακια μου τοσα χρονια τωρα!)
Ελπιζω το συγκεκριμενο βιβλιο να εχει αυτα που θελω να μαθω για τη βλακεια των ανθρωπων φιλε μου !!!
Το "Τελευταιος Μαυρος Γατος" ως τιτλος δε μπορω να πω οτι με ξετρελλαινει κιολας
αλλα θα θελα να μου απαντησεις σχετικα ωστε να μη το παρουμε ολοι οι συμφορουμιστες αδικα. Διαβαζω και λεω αποψη και οποιος θελει το παιρνει.
Σωστα???
Φιλικα
Κατερινο-φρουφρου-μπιζουδενιοκατσικωμενη![]()

fru_fru
Δραστήριο μέλος

ολα αυτα τα προξενουν τα μαυρα γατονια υποτιθεται??? 

(ρε τι εχουν σουρει στα δυσμοιρα 
) Σ ευχαριστω πολυ, οντως διαφωτιστικα αυτα που βρηκες

Αυτο ομως που με φρικαρησε (ντιπ για ντιπ!) ειναι το
Στην Ινδία οι μαύρες γάτες συνδέονταν με τη μετεμψύχωση. Πίστευαν ότι όταν έχει γίνει μια μετεμψύχωση, η ψυχή αυτή μπορεί να ελευθερωθεί αν ρίξει μια μαύρη γάτα σε ένα φούρνο.
:greycat:
Χουρχουδερε, εγω θα το παρω, ενημερωσε με αν εχει τιποτα περιγραφες βασανιστηριων
γιατι ουσα παντα αντιδραστικη μπορει να μαζεψω καμμια δεκαρια μαυρα γατονια στο σπιτι !!! (θα κανουν κοντραστ και με τα σκυλουδια μου τα ασπρουδερα!!) 

Φιλουθκια !!!!

XOYRXOYDEROS
Νεοφερμένο μέλος
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Σας θυμίζω μόνο τον σκύλο που έκοβαν στη μέση στο κατώφλι του σπιτιού για να μη μπαίνουν οι εχθροί και τον κόκκορα που σφάζουν στα θεμέλια των σπιτιών ακόμη και σήμερα.
Το όλο πράγμα ανήκει στην ιστορία της βίας και της φρίκης!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool