Γάτες στην εξοχή

tdora

Νεοφερμένο μέλος

Η tdora αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Γειά σας,
είμαι νέο μέλος και θα ήθελα την συμβουλή σας.
Δεν έχω γατάκι σπίτι έχω όμως παπαγαλάκια. Το καλοκαίρι ήρθανε στο εξοχικό μας 3 γατάκια. Επειδή έχω αδυναμία στις γάτες και γενικώς στα ζώα
τα τάιζα και τα φρόντιζα μέχρι που κολλήσαμε πολύ. Λόγω όμως των πουλιών γιατί ζω σε διαμέρισμα δεν μπορώ να τα πάρω μαζί μου. Αυτά έχουν μάθει στην φύση και δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να προσαρμοστούν και αν θα ήταν καλό να κλειστούν στο διαμέρισμα. Το βασικό μου πρόβλημα όμως είναι τα πουλάκια μου. Σκέφτομαι συνέχεια πια είναι η ιδανική λύση για όλους.
Εσείς τι πιστεύετε οτι θα ήταν το καλύτερο;

Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν τα γατάκια έμαθαν από μικρά να είναι με ανθρώπους ίσως να συνηθίσουν και μέσα στο σπίτι. Τα παπαγαλάκια είναι μέσα σε κλουβί υποθέτω. Επειδή αυτά είχαν μάθει να είναι έξω και να κυνηγούν δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή η συμβίωση. Εμείς είχαμε στο παρελθόν πουλάκια και γάτα ταυτόχρονα και η γάτα μάλλον τα αγνοούσε. Δεν μπορείς να δοκιμάσεις να τα βάλεις μέσα στο σπίτι όσο είστε στο εξοχικό για να δεις πώς θα αντιδράσουν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορεις να εχεις τα πουλακια σε ενα χωρο που δεν θα πατανε ποτε οι γατουλες. σε ενα μπαλκονι με κλειστη μπαλκονοπορτα π.χ.;) τωρα για το αν θα συνηθησουν στο διαμερισμα νομιζω πως αν ειναι μικρα ειναι οκ! σκεψου και το αλλο ποσα γατακια ειναι αδεσποτα..:( ας προσπαθησουμε να σωσουμε οσα μπορουμε απο το δρομο, απο την πεινα, απο τις δηλητηριασεις...

Τι να πω, ποτέ δεν ξέρεις... Όντως, έχουν έρθει σε επαφή με τα παπαγαλάκια να δεις πώς θα συμπεριφέρονται; Πόσο μικρά είναι τα γατάκια; Είναι αρκετά μεγάλο το διαμέρισμα, έχει μεγάλη βεράντα ας πούμε;
Όλα παίζουν, εξαρτάται και απο το ζώο, αλλά αν έχουν μαθει στην εξοχή και είναι μεγάλα δύσκολα τα πράγματα...
Απο την άλλη, αν υποθέσουμε οτι μένουν στο εξοχικό σου, ποιος θα τα ταίζει;;

Κι εγω θα ελεγα πως ολα εξαρτωνται καταρχην απο την ηλικια των γατιων
:hmm::hmm:
Αλλιως να κλεισω σπιτι μια γατα 3 ετων αλλιως ενα γατακι 3 μηνων (παρολο που ολα ειναι εφικτα) Κι εγω θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες, πριν εκφρασω αποψη... Και βασικη ερωτηση ειναι αν θα βρισκουν φαγακι αν φυγεις :hmm::hmm:
Καλως ορισες κι ολας :):)

Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
Δεν ξέρω ακριβώς την ηλικία τους αλλά ήρθαν στην αυλή μας μικρά. Υπολογίζω οτι είναι 5-6 μηνών. Το διαμέρισμα που μένω είναι τριάρι και τα πουλάκια τα έχω μέσα σε ένα δωμάτιο γιατί δεν μπορούν να μένουν στο μπαλκόνι. Εκεί που είναι τα γατάκια μου δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος που να μπορώ να εμπιστευτώ για να τα ταΪζει και να τα προσέχει και γι' αυτό έχω και τόσο άγχος τι να κάνω. Το μπαλκόνι του σπιτιού είναι ένα κανονικό γωνιακό μπαλκόνι. Σκέφτομαι συνέχεια εναλλακτικές λύσεις. Από την μία βλέπω πόσο ευτυχισμένα είναι που τρέχουν και παίζουν ελεύθερα και από την άλλη σκέφτομαι τι θα τρώνε και οτι μου λείπουν πολύ.
Και αν τα φέρω σπίτι και δω οτι τα πράγματα δεν πάνε καλά τι θα κάνω μετά;

Δύσκολα τα πράγματα πολύ... Είναι και 3 και μεγαλούτσικα...
Ποσο μακριά είναι το εξοχικό σου απο την αθήνα; Αν έκανες μια δοκιμή;
Τα παπαγαλάκια δεν νομίζω οτι ειναι θέμα, θα βρεις τρόπο να είναι ασφαλή. Το θέμα ειναι πως θα προσαρμοστούν τα γατάκια στο διαμε΄ρισμα...

Γειά σας και πάλι.
Τελικά αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή με τον πιο μικρούλη που είναι περίπου 3 μηνών. Χτές το έφερα στο σπίτι. Είναι λίγο χαμένος. Δεν ξέρω πως θα τα πάει αλλά είμαι πολύ προβληματισμένη.
Θα ήθελα να μου πείτε υπάρχει ελπίδα να προσαρμοστεί και αν ναι σε πόσο διάστημα θα φανεί;
Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να είναι δυστυχισμένος. Και κάτι τελευταίο υπάρχει πρόβλημα με την μεταφορά τους με το αυτοκίνητο; Το εξοχικό μου είναι στην Εύβοια και είναι το πολύ 3 ώρες ανάλογα την κίνηση. Ευτυχώς χτες όταν τον έφερα δεν δημιούργησε πρόβλημα. Τον είχα βάλει σε ειδικό κλουβάκι μεταφοράς. Στην αρχή ήταν ταραγμένος αλλά μετά σε όλη την διάρκεια κοιμόταν.
Συγγνώμη αν σας έχω κουράσει όμως πρώτη φορά αντιμετωπίζω μια τέτοια κατάσταση και θα ήθελα μια συμβουλή από κάποιον που ξέρει.

Ευχαριστώ πολύ

Αν είναι 3 μηνών, τότε νομίζω ότι είναι αρκετά μικρός και θα τα καταφέρει να προσαρμοστεί γρήγορα. Παίζει βέβαια ρόλο και ο χαρακτήρας του, αλλά σε τέτοια ηλικία δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.;)
Όσο για τη μεταφορά, έκανες πολύ καλά που τον έβαλες στη γατοφόρο, γιατί όσο ήρεμο κι αν είναι, ένα γατάκι ελεύθερο μέσα στο αυτοκίνητο αποτελεί μεγάλο κίνδυνο. Αν αρχίσετε τα πήγαινε-έλα από τώρα που είναι μικρός, θα συνηθίσει μια χαρά στα ταξίδια.
Καλώς τον δέχτηκες τον μικρούλη!! Του βρήκες όνομα; Στον γιατρό τον πήγες;

βεβαια και θα προσαρμοστει,3 μηνων ειναι μωρακι ακομα.με την μεταφορα,μην ανησυχεις σε καμια γατα δεν αρεσουν,αλλα αμα συνηθισει απο μικρο την γατοφορο δεν θα εχεις προβλημα.μπορεις να τον βαζεις 2-3 φορες την εβδομαδα και να κανεις μια μικρη βολτα με το αμαξι και θα συνηθισει γιατι ειναι μικρο ακομα.

Πιστέυω πως υπάρχει ελπίδα να προσαρμοστεί γιατί είναι μικράκι ακόμα,αλλά θα του λείψουν τα αδερφάκια του,σίγουρα θα χρειαστεί παρείτσα

Ναι, όντως, κιεγώ συμφωνώ να του είχες παρεούλα, θα είναι πιο χαρούμενος.

Γειά σας,
τελικά ήρθε στο σπίτι ο μικρούλης μου και είχατε δίκιο. Δεν μπορώ να πω οτι έχει προσαρμοστεί απόλυτα αλλά τα πάει πολύ καλά. Κατευθείαν πήγε στην άμμο του, δεν κάνει καθόλου ζημιές εκτός απ' το ότι ξύνει τα νυχάκια του στον καναπέ. Του έχω ονυχοδρόμιο αλλά δεν το έχει μάθει ακόμα. Πήγαμε και στον κτηνίατρο. Όλα καλά εκτός απ' το οτι είναι αντικοινωνικός. Μόλις βλέπει κάποιον που δεν ξέρει τρέχει και κρύβεται μέχρι να φύγει και μετά θέλει χαδάκια. Μέχρι και με τα πουλάκια μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πιστεύω οτι θα είναι καλά γιατί τον αγαπάμε πολύ και μάλλον το καταλαβαίνει και μας κάνει χαρές και νάζια. Το όνομα του είναι Ασπρούλης.
Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας.

Δείτε τον!!!

Συνημμένα

• RIMG0255.jpg
    RIMG0255.jpg
    590,7 KB · Εμφανίσεις: 54
ΚΟΥΚΛΟΣ!! :up:
Ολα καλα λοιπον!
Μην ανησυχεις για την αντικοινωνικότητα, πολλά γατάκια ειναι έτσι, δενονται με τους δικους τους και δεν θέλουν ξένους στο σπιτι. Μπορει να αλλάξει ομως με τον καιρο!

Γειά σου!!!:) Πολύ καλά έκανες και το πήρες! Δεν υπαρχει περίπτωση να μην προσαρμοστει. Ειναι μικρουλι.:baby: Και κουκλάκι! Εδώ, μεγαλύτερα παίρνεις και τους αρεσει αν ειναι ήμερα. Πάντως καλό θα ήταν να εχει και παρεα, να πάρεις άλλο ένα. Θα βοηθησει στην προσαρμογή και θα ειναι σίγουρα ευτυχισμενα;) Οσο για τα πουλάκι πρόσεχε. Ειναι διαβολάκια τα γατόνια. Να μην υπάρχει απο κάτω κάτι να πατήσουν και να τα φτάσουν.:/:

κουκλί!καλώς το δέχτηκες στη ζωη σου λοιπόν.εμένα η ψιψινέλ όταν έρθει κάποιος ξένος σπίτι πάει και κρύβεται κάτω απο τη βιβλιοθήκη.θέλουν το χρόνο τους.μην ανησυχείς καθόλου:)

Πολύ όμορφος είναι, να σου ζήσει το γατάκι ;):inlove::inlove:
και η δικιά μου είναι αντικοινωνική, όταν έρχεται ξένος ανεβαίνει στο ψυγείο, μετά σιγά σιγά κατεβαίνει,αν την φωνάξω μόνο, εκτός και αν συμπαθήσει τον επισκέπτη (σπάνιο φαινόμενο) και σταθεί απέναντι του χωρίς να τον ακουμπήσει ή πλησιάσει

Καλώς τον δέχτηκες τον Ασπρούλη! Είναι πολύ φάτσας. Μην ανησυχείς για την "αντιοκοινωνικότητά" του. Είναι φυσικό να φοβάται τους αγνώστους. Αν έχετε συχνά επισκέπτες, μπορεί να συνηθίσει, αν και υπάρχουν γάτες που παραμένουν επιφυλακτικές με τους ξένους σε όλη τους τη ζωή.

Υπάρχουν διάφορα κόλπα για να τον μάθεις να χρησιμοποιεί το ονυχοδρόμιο. Βασικό είναι να του δείξεις τι πρέπει να κάνει. Όταν τον βλέπεις να ξύνεται, πήγαινέ τον στο ονυχοδρόμιο, πάρε τα πατουσάκια του και κάνε την κίνηση του ξυσίματος. Βάλε τον να παίξει με τα πον πον που έχει πάνω το ονυχοδρόμιο και επιβραβευέ τον όποτε το χρησιμοποιεί. Έτσι θα το μάθει (αν και δεν σου εγγυώμαι ότι θα σταματήσει να ξύνει τον καναπέ!):P

Ειναι πανεμορφο το γατάκι σου
Ομως εμενα μου έχει σκοτώσει γατα καναρίνι όταν ήμουν μικρή ,γιαυτό κρατα τα παπαγαλακια μακρια ,ειδικά όταν μαγαλώσει ,μην του έχεις εμπιστοσύνη οι γάτες είναι κυνηγοί.
Τον προηγούμενο χρόνο που βρηκε ο γιος μου τον γατούλι μου μωρο και άρρωστο στο σπίτι και για ένα διάστημα είχα παπαγαλάκια (μετά ψοφησαν τα καημένα) τα είχα κρυμμένα στο WC το βράδυ ,και μόλις τα έβλεπε προσπαθούσε να τα φτασει παρόλο που ήταν τοσο μικρό

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρήκα αυτό το site γιατί από απορίες άλλο τίποτα. Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαβάσω. Τελικά εκτός από τον Ασπρούλη πρέπει να προσαρμοστώ και εγώ. Δεν μπορώ να κάνω καμιά δουλειά είναι συνέχεια από πίσω μου και μόλις με κοιτάει τα παρατάω όλα και κάθομαι μαζί του. Νομίζω έχει καταλάβει τι επίδραση έχει πάνω μου και είναι όλο νάζια. Τώρα θα πάμε πάλι στον γιατρό για το δεύτερο εμβόλιο και γιατί είχε κάτι θεματάκια που ελπίζω να περάσουν. Διαβάζω και εδώ διάφορα και έχω αγχωθεί. Για τα πουλάκια σκέφτομαι να πάρω βάσεις που είναι ψιλές. Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει άγριες διαθέσεις πιο πολύ περιέργεια. Πάντως είναι φοβερός!!! Το μόνο πρόβλημα είναι το βράδυ που πέφτουμε για ύπνο και κυνηγάει τα πόδια μας και οτι το ονυχοδρόμιο δεν τον ενθουσιάζει καθόλου.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είναι πολύ καλό που υπάρχει αυτό το site και έχει τόση ανταπόκριση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back