Γάτος μαχητής

Τι ταλαιπωρημένη ψυχούλα:(! Μπράβο που τον βοήθησες, τον έσωσες από βέβαιο τέλος..
Καλύτερα να μην τον φέρεις σε επαφή με την Μαιρούλα αν δεν χρειαστεί, μπορεί να έχει ιούς της γάτας που η Μαίρη δεν έχει και τα εμβόλια δεν καλύπτουν τα πάντα. Το ιδανικό θα ήταν να του βρεις σπίτι σε μια οικογένεια που δεν έχει άλλες γάτες, να βρει τη θέση που του αξίζει το παλικαράκι. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μαναράκι μου, πώς ήταν έτσι??????:( ο ορισμός της εξαθλίωσης και της ταλαιπωρίας!!!!
ευτυχώς που όλα πάνε καλά! Δεν ειναι φοβερό πόσο γρήγορα μπορούν και παίρνουν τα πάνω τους??????? Περαστικούλια σας!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:up::up::up:
Χαιρομαι που ειναι καλα τα νεα του γατουλη!!! Μπραβο σου για οσα κανεις!!! :):)

το θεμα ειναι οτι δεν γινεται για πολυ καιρο ακομα να μην ερθουν σε επαφη΄,ηδη εδω χαλκιδικη που ειμαι τον εχω στην κουζινα με κλειστη την πορτα..φυσικα εχει δει ο ενας τον αλλο απο το τζαμι-σε 10 μερες γυρναμε και θεσσαλονικη και θα γινει το τετ ατετ στο αμαξι-

πριν απο 2ωρες περιπου εγινε η πρωτη συναντηση του γατουλη με την μαιρη-στην αρχη τους αφησαμε να ειδωθουν απο το τζαμι-μετα ανοιξαμε μια χαραμαδα να μυρισει και να αγγιξει πρωτα ο ενας τον αλλο-οταν ομως βαλαμε την μαιρη μεσα τα πραγματα δεν πηγαν και τοσο καλα-οι μικρος καθοτι μαγκακι ετρεξε πανω της και με τα χερακια του πηγε να παιξει λιγο ακομψα:/:εφαγε 2-3 χεριες η μαιρη και ηρθε κατευθειαν στην αγκαλια μου,,ενω ειναι τεραστια μπροστα του δεν εκανε καμμια απολυτως κινηση να του την πεσει...δεν εχει ερθει η κακομοιρα ποτε σε επαφη με αλλα γατακια να παιξει και το θεωρησε επιθεση,,τι κανω μετα απο αυτο-

Το σημαντικό είναι οτι δεν τον "έδειρε" πιστεύω... Μάλλον καλά θα έλεγα ότι πήγε η συνάντηση. :up:
Δεν φαντάζομαι να περέμενες να είναι μελι-γάλα εξαρχής;

Έχω δει στο φόρουμ συμβουλές από πιο έμπειρες απο εμένα, αλλά μάλλον η καλύτερη μέθοδος θα ήταν να συνεχίσεις με τέτοιες μικρές και ελεγχόμενες συνατήσεις.
Νομίζω αντίστοιχο ήταν και το θέμα της aretha με το μικρούλη Λέων. Αλλά τα πάνε καλά τώρα απο ότι έλεγε.

πριν απο 2ωρες περιπου εγινε η πρωτη συναντηση του γατουλη με την μαιρη-στην αρχη τους αφησαμε να ειδωθουν απο το τζαμι-μετα ανοιξαμε μια χαραμαδα να μυρισει και να αγγιξει πρωτα ο ενας τον αλλο-οταν ομως βαλαμε την μαιρη μεσα τα πραγματα δεν πηγαν και τοσο καλα-οι μικρος καθοτι μαγκακι ετρεξε πανω της και με τα χερακια του πηγε να παιξει λιγο ακομψα:/:εφαγε 2-3 χεριες η μαιρη και ηρθε κατευθειαν στην αγκαλια μου,,ενω ειναι τεραστια μπροστα του δεν εκανε καμμια απολυτως κινηση να του την πεσει...δεν εχει ερθει η κακομοιρα ποτε σε επαφη με αλλα γατακια να παιξει και το θεωρησε επιθεση,,τι κανω μετα απο αυτο-
Καταρχήν καλωσόρισες!
Η γνώμη μου είναι να τους αφήσεις να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο τους. Συνήθως στις πρώτες συναντήσεις μεταξύ γάτων τα "χου" και οι σφαλιάρες, είναι φυσιολογικά. Παίζει μεγάλο ρόλο να είμαστε εμείς ψύχραιμοι και να παρεμβαίνουμε με μια δυνατή φωνή, σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει άγρια.
Επίσης να δίνεις πιο πολλά χάδια και προσοχή στη Μαίρη. Ολα θα πάνε καλά!:)

Βρε το σκασμένο που πήγε να χειροδικήσει!:lol::inlove:
Συμφωνώ με την Ισμήνη. Δώσε τους χρόνο και άφησέ τα να γνωριστούν με τον τρόπο τους. Είμαι σίγουρη ότι θα συνηθίσουν γρήγορα το ένα το άλλο.

Στην πρώτη ευκαιρία βάλε μας καμιά καινούργια φωτό του μικρού. Είμαι περίεργη να δω πώς είναι τώρα.:happy:

θα σας στειλω απο βδομαδα γιατι μολις τωρα εκανα συνδεση στο σπιτι και ακομα ψαχνομαι με τις εγκαταστασεις προγραματων και επειδη δεν ειναι και το δυνατο μου σημειο ολο αυτο εχω χασει τη μπαλα εδω καΙ
ποσες ωρες,,,αχ θελω το κομπιουτερ του γρα;φειου πισω που τα ειχε ολα εγκατεστημενα,,,:Pπεραν απο αυτα ο μικρος χθες εκανε το πρωτο του εμβολιο --ειναι μια χαρα --διχνει ομως ακομα κανα μηνα λιγοτερο απο την ηλικια του-ειναι πολυ διαολακι αλλα με την μαιρη δεν βλεπω να γινεται χωριο--τωρα που γυρισα θεσ-νικη πρεπει να κοιταξω να του βρω ενα σπιτι γιατι ακομα δεν εχω καταφερει να τους κανω να δεχτουν ο ενας τον αλλο:confused:

Μπράβο ο μικρούλης! με τις υγείες του!!!:up:
Κρίμα όμως που δεν τα πάει καλά με το Μαιράκι:(

Μπράβο ο μικρούλης! με τις υγείες του!!!:up:
Κρίμα όμως που δεν τα πάει καλά με το Μαιράκι:(
ο ενας περασε πολυ ασχημα με τις αλλες γατες που ηταν στην αυλη που τον μαζεψαμε-καλα εκει επικρατουσε πανικος για το ποιος θα επιβιωσει--η μαιρη απο την αλλη ποτε της δεν ηρθε σε επαφη με αλλη γατα να παιξει κτλ καθοτι την βρηκα με κλειστα ματια οποτε ειναι μια αρκετα δσυσκολη περιπτωση να αποιδεχτει ο ενας τον αλλον --και οι δυο εχουν τα δικια τους:|αλλα το αποτελεσμα δεν ειναι οτι καλυτερο και φυσικα δεν γινεται γιατι εχω αποκλεισει τον μικρο στη σοφιτα για να μην γινει πανικος--

:(πριν απο λιγο παλι προσπαθησαμε να τα φερουμε στον ιδιο χωρο--αυτη τη φορα ακομα χειροτερα ρε γμτ..κατευθειαν ετρεξε φουντωμενος κατα πανω της και αυτη αρχισε τα γνωστα κχχχ και ενα πολυ εντονο νιαουρισμα--φυσικα και αυτος δεν παει πισω και αρχισε να κλαιει οπως οι γατοι πριν τον καβγα και της ορμηξε,,αυτη εγινε σαν βουρτσα και πηγε να του την πεσει αλλα την πηρα και κατεβηκαμε κατω..στο τελος θα αγριεψει και η μαιρουλα μου--η πλακα ειναι οτι με εμας ειναι παρα πολυ καλος και απιστευτα παιχνιδιαρης:confused:αυριο πρωι κατεβαινω και πειραια για 2 μερες και αφηνω πισω παιδια μαμα και γατια--τωρα μολις γυρισουμε τι θα βρω ορθιο στο σπιτι δεν ξερω..δεν μπορω ομως να τον αφησω εξω,,,απο δευτερα θα βαλω και φωτο μηπως και βρεθει κατι...γιατι δεν βλεπω να αλλαζει η κατασταση:/:

Τι κρίμα:(:(:( Μήπως θέλουν περισσότερο χρόνο και συχνότερες επαφές??Δεν ξέρω λέω...... Είναι πολύ κρίμα και απ ότι καταλαβαίνω ο μικρός είναι ο πιό επιθετικός...

Τι κρίμα:(:(:( Μήπως θέλουν περισσότερο χρόνο και συχνότερες επαφές??Δεν ξέρω λέω...... Είναι πολύ κρίμα και απ ότι καταλαβαίνω ο μικρός είναι ο πιό επιθετικός...
δεν ξερω..εχουμε 15 μερες που τους βαζουμε καθε μερα και απο λιγη ωρα μαζι--στην αρχη μονο αυτος εκανε τσαμπουκαδες αλλα τωρα αρχισε να αγριευει και η αλλη και φοβαμαι μηπως τελικα δεν γινεται και την σαλταρω και αυτη--αυτος με εμας ειναι χαλι--γιαυτο πιστευω πως χρειαζεται να βρεθει καποιο σπιτι ειτε με αυλη η να τον εχουν μονο χωρις αλλη γατα---ειναι πολυ γλυκος αλλα μαγκακι τι να κανουμε

Μηπως να βαλεις καμια κουβερτα του ενος στο χωρο του αλλου να συνηθισουν και τη μυρωδια σε πρωτη φαση; :hmm::hmm:

Μηπως να βαλεις καμια κουβερτα του ενος στο χωρο του αλλου να συνηθισουν και τη μυρωδια σε πρωτη φαση; :hmm::hmm:
δεν ξερω μολις γυρισω απο πειραια θα δω

Θέλεις μηπως να φερω το suker για να μεινουν ηρεμα μεχρι να γυρισεις;:P

15 μέρες όντως είναι πολύς καιρός, προσπάθισε όμως λίγο ακόμα!! ελπίζω να πάνε όλα καλά:up:

Πιστεύω ότι μάλλον είναι καιρός να τους αφήσεις λίγο μόνους τους να τα βρουν. Είναι μικρούλια και τα δύο και τα χχχ πολύ πολύ εύκολα γίνονται παιχνίδια σε αυτή την ηλικία αλλά πρέπει να τους αφήσεις ελεύθερους να αντιδράσουν, να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον όποτε και όπως θέλουν και να συνειδητοποιήσουν ότι μοιράζονται τον ίδιο ζωτικό χώρο. Εγώ θα άρχιζα αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα στη σοφίτα. Οι γάτες καταλαβαίνουν πολύ από όρια και η σοφίτα ακόμη και με ανοιχτή πόρτα θα είναι πάντα ο χώρος του μικρού και θα μπορεί να κρύβεται και να προστατεύεται εκεί μέσα.
Θα διάβασες μάλλον ότι και την Ντάλια την έδωσα για υιοθεσία σε ένα σπίτι που είχαν ένα γατάκι που μεγάλωσαν και αυτοί από νεογέννητο. Η δικιά μου ήταν συνηθισμένη στην παρουσία άλλης γάτας από τη Λουκρητία αλλά ο μικρός αδερφός αρχικά μας έπαιζε τον μάγκα τον πολύ βαρύ. Έτσι η Ντάλια εγκαταστάθηκε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και ο μικρός δεν τολμούσε να περάσει το κατώφλι. Μετά από 2-3 μέρες καβγάδες και φτυσίματα έχουν γίνει αχώριστοι. Είναι μέχρι να συνηθίσει ο ένας την μυρωδιά και την παρουσία του άλλου και θα τα βρουν μόνοι τους θα δεις.

Κι εγώ πιστεύω ότι είνια καιρός να τους αφήσεις λίγο μαζί στον ίδιο χώρο και θα τα βρούνε. Η πρώτη επαφή έχει γίνει και έχει περάσει πολύ καιρός που τα έχεις χώρια. Μπορεί να φοβάσαι, κι εγώ φοβόμουν στην αρχή με τα δικά μου, αλλά είναι πολύ μικρά και τα δύο για να χτυπήσουν το ένα το άλλο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back