Γάτος στο μπαλκόνι μόνιμα

Πριν εναμιση χρονο ακοθσα στον ακαλυπτο κηπο της πολυκατοικιας νιαουρισμα ...αμεσως βγηκα και ειδα μια πανεμορφη γατουλα ασπρη με καταγαλανα ματακια να με κοιταει εννοειτε οτι της κατεβασα φαι και μετα απο δυο βδομαδες το πολυ με εμπιστεφτηκε και με αφησε να την χαιδεψω..εφτασα σε σημειο να καθομαι με τις ωρες στον ακαλυπτο με την Σουζανιτσα μου και σκεφτηκα αφου αγαπιομαστε τρελα κι οτι δεν μποροθσα να ζησω χωρις αυτην γιατι οταν εφευγε εγω τρελαινομουν..ειπα λοιπον να την παρω στο σπιτι και να της προσφερω την καλητερη ζωη που μπορω..πηγα με τον αντρα μου και αγορασα τα παντα οτι μπορει να χρειαζεται μια γατα οταν ομως επιχειρισα να την βαλω στο κλουβακι κ να την παω στο γιατρο αυτη δεν ηθελε..το προσπερασα και ειπα θα την παρω ετσι και θα την παω αργοτερα στο γιατρο..μολισ την εβαλα αγκαλια στο σπιτι αυτη βγηκε απο το μπαλκονι και πηδηξε ευτυχως εχω πολυ χαμηλο μπαλκονι εκει απογοητευτικα το ξαναπροσπαθησα αλλα τπτ...ενω στον κηπο δεν ξεκολαει απο την αγκαλια μου....παρολα αυτα θελω να σ πω οτι εγω κατεβαινω πανω απο δεκα φορες την μερα και την βουρτσιζω και την ταιζω και της προσφερω οτι μπορω απλα επειδη καταλαβα οτι δεν θελει να μεινει στο σπιτι αλλα εγω αν ερχοταν σπιτι μου η Σουζανα μου θα ειχε την πρωτη θεση στο κρεβατι μου...το ζωακι καλη μου στο λεω με ολη μου την καρδια δεν ειναι γλαστρα για μπαλκονι οθτε κουβερτα για τηλεοραση...εχει καρδια και αισθηματα....Σιγουρα οπως λεσ ζει καλητερα απο αυτες τις γατουλες του δρομου αλλα χειροτερα απο οτι θα μπορουσε...και παλι αυτη ειναι η γνωμη μου με ολη μου την αγαπη..εσυ ξερεις καλητερα τι θες να κανεις....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου!
Θες να κρατήσεις τη γατούλα από ότι κατάλαβα έτσι??
Θα σου πω μια συμβουλή..Η γατούλα, εάν την πάρεις έτσι ξαφνικά από το χώρο που θεωρεί δικό της, εννοείται πως θα θελήσει να γυρίσει σε αυτόν εάν της δοθεί η ευκαιρία..Και το κλουβάκι δεν αρέσει ούτε καν στις οικόσιτες γάτες πόσο μάλλον σε μια αδεσποτούλα..
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να την πάρεις, να μην της αφήσεις το περιθώριο να βγει έξω για τουλάχιστον 1 μήνα, να τη στειρώσεις για να μη έχει τα άσχημα ένστικτα του οίστρου που την οδηγούν έξω και να είσαι προσεκτική τον πρώτο καιρό με τις πόρτες..
Εάν ακολουθήσεις αυτή τη σίγουρη συνταγή, η γατούλα θα είναι δική σου πολύ σύντομα!! Αφού τη θες και μπορείς να της προσφέρεις κάτι καύτερο από αυτό που έχει τώρα, είναι κρίμα να μην το κάνεις..Η ζωή της έξω, κακά τα ψέματα, είναι προδιαγεγραμμένη..Μπορεί να είναι φόλα, αυτοκίνητο, μια από τις πολλέεεες ασθένεις που σκοτώνουν τα αδέσποτά μας κτλ...
Είναι στο χέρι σου;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ με την Έφη, σου έδωσε πολύ καλές συμβουλές. Με λίγα λόγια μην περιμένεις από μια γατούλα που έμαθε έξω να αλλάξει στο πι και φι. Χρειάζεται περίοδο προσαρμογής και πολλή αγάπη και υπομονή για να μάθει μέσα στο σπίτι όπου θα είναι πραγματικά ασφαλής. Και αν θες να χαίρεται και το έξω πάντα με ασφάλεια μπορείς να
α) περιφράξεις μπαλκόνι ή αυλή (υπάρχουν τρόποι ειδικοί για γάτες)
2) εύκολα να την εκπαιδεύσεις να βγαίνετε παρεούλα με σαμαράκι και λουράκι

Όλα γίνονται και τα έχω δει να γίνονται. Ένα ζωντανό παράδειγμα στη ζωή μου: ο γατούλης μου :)

Στα μέσα Ιουλίου βρήκαμε σε άθλια κατάσταση δύο αδέσποτα γατούλια σε σκοτεινό σημείο που περνούσαν όμως αυτοκίνητα, χωρίς να έχουν ορατότητα ή χρόνο να σταματήσουν. Στην αρχή ήταν 4, τα είδαμε ενώ γυρνούσαμε σπίτι μας που απείχε 5 λεπτά, φύγαμε να τους φέρουμε λίγο γάλα και μέχρι να γυρίσουμε το 1 το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο και τα άλλα το έγλυφαν. Άλλο ένα σχεδόν τυφλό από τις τσίμπλες ήταν μαζί τους, πέρασε μία κοπέλα με αυτοκίνητο και το πήρε μαζί της, γιατί ήταν φανερό ότι αν έμεναν εκεί δεν θα επιβίωναν ούτε για μία ώρα. Παρότι έχουμε σκύλο στην αυλή μας και δεν γνωρίζαμε τίποτα από φροντίδα γάτας, τα πήραμε σπίτι. Στην αρχή τα βάλαμε στο μπαλκόνι (πολύ μεγάλο περιμετρικά στο σπίτι, 1ος όροφος, μονοκατοικία) και αρχίσαμε σιγά σιγά να διαβάζουμε και να εξοπλιζόμαστε. Συγκριτικά με όσα διαβάσαμε, έχουν αποδειχθεί πολύ καλόβολα και δεν μας ταλαιπώρησαν καθόλου, έμαθαν τα πάντα πολύ γρήγορα. Τα έχουμε λατρέψει, γιατί έχουν απίστευτες προσωπικότητες, αν και με ανησυχεί ότι όλη μέρα παλεύουν μεταξύ τους. Εννοείται ότι μπαινοβγαίνουν στο σπίτι, απλώς έχουμε το κουτί με τις κουβερτούλες τους και την άμμο έξω. Το σπίτι μας είναι μικρό στο εσωτερικό και δεν είχαμε οργάνωση για κατι τέτοιο, αλλά το οργανώνουμε σιγά σιγά. Τους αρέσει τρελά το μπαλκόνι, έχει γλάστρες, έπιπλα, πετρούλες και παίζουν συνέχεια, προτιμούν να είναι εκεί, παρά μαζί μας στο σαλόνι. Όμως πιστεύουμε ότι το χειμώνα θα πρέπει να έρθουν μέσα γιατί έχει κρύο. Ωστόσο, έχουν αγαπημένα σημεία που πάνε και κοιμούνται (πάνω στις καρέκλες του μπαλκονιού) και όποτε τα πάω αλλού για ύπνο, είτε μέσα στο σπίτι είτε σε άλλο σημείο του μπαλκονιού, φεύγουν και γυρνάνε εκεί. Λέτε να μην θέλουν να μείνουν μέσα το χειμώνα ; Επίσης, μπορώ να αφήσω την άμμο έξω (μέσα θα λερώνουν και έχουμε πάτωμα παντού) και να τα βγάζω για την ανάγκη τους ή δεν θεωρείται καλό για αυτά ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Sonia και καλωσήρθες στην παρέα μας:)
Κατ'αρχήν μπράβο σας που σώσατε τα γατάκια, γιατί σίγουρα δεν θα επιβίωναν για πολύ στους δρόμους.
Υποθέτω τώρα πλέον θα τα θεωρείτε μέλη της οικογένειας και επίσης ευχάριστο είναι οτι η συμβίωση με το σκυλάκι είναι ομαλή:)
Όλα καλά λοιπόν, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω στα επιμέρους που σε προβληματίζουν:
Το οτι παλεύουν μεταξύ τους, είναι απόλυτα φυσιολογικό, είναι παιχνίδι που κάνουν και μάλιστα διδακτικό, μια προετοιμασία για τη μετάβαση στην ενηλικίωση και εξάσκηση για την άμυνα.
Για το αν θα εξακολουθούν να αγαπούν το μπαλκόνι, πιστεύω πως ναι, αλλά όταν για τα καλά πιάσουν τα κρύα του χειμώνα,
κατά πάσα πιθανότητα θα επιθυμήσουν τη θαλπωρή του εσωτερικού του σπιτιού, άλλωστε με βροχές δεν θα βρίσκουν καν μαξιλαράκια στεγνά για να απολαύσουν τον ύπνο τους, ακόμη κι αν είναι σκεπαστό το μπαλκόνι σας, οπότε θα σου συνιστούσα να αρχίσετε την προετοιμασία για μέσα, από τώρα;)
Το θέμα της αμμολεκάνης, ίσως θα μπορούσες αν υπάρχει δυνατότητα να την τοποθετούσες στο μπάνιο:hmm:
Βέβαια θα παραμείνει και αυτή στο μπαλκόνι, διότι για περισσότερα από ένα γατί, ασφαλώς απαιτούνται παραπάνω από μια αμμολεκάνες. Θεωρείται οτι το ιδανικό είναι για κάθε γατί μια αμμοδόχος συν μια επιπλέον. Επειδή όμως όπως είπες υπάρχει
πρόβλημα χώρου, νομίζω με μια έξω και μια μέσα θα βολευτείτε μια χαρά:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, μάλλον έτσι θα το κάνουμε και μεις. Για το μπάνιο, δεν παίζει, είναι πολύ μικρό, αλλά υπάρχει χώρος σε μία μικρή αποθηκούλα, δίπλα στην κουζίνα. Όντως το μπαλκόνι είναι σκεπαστό με στέγη από κεραμίδι και τα σημεία του προς τον τοίχο δεν βρέχονται ούτε το χειμώνα. Το κρύο όμως δεν αντέχεται, οπότε θεωρώ ότι θα μαζευτούν μέσα, ακόμη και η τιγρούλα που της αρέσει η απομόνωση. Για την αμμολεκάνη δεν είχα σκεφτεί ότι θα χρειαστώ δύο (αφού μέχρι τώρα χωρούσαν σε μία), αλλά αφού μεγαλώνουν... :D Απειρία βλέπεις .....:)

Δεν ξέρω αν τους έχεις ήδη, αλλά για να μην πετάγονται τα χαλικάκια τους έξω κάθε φορά που κάνουν την ανάγκη τους και πάνε να τα σκεπάσουν, καλό θα ήταν να δοκιμάζατε για τον εσωτερικό χώρο μια κλειστή αμμολεκάνη, έχει μεγάλη διαφορά, δες εδώ

Για δε την αμμολεκάνη που θα μείνει στο μπαλκόνι και θα την επισκέπτονται όποτε θέλουν, δες κι εδώ

Το μαθαίνουν γρήγορα ; Καταλαβαίνουν τι είναι ή προτιμούν την ανοιχτή ;

Φυσικά και καταλαβαίνουν τι είναι. Απλά μπορεί να τους κακοφανεί στην αρχή ή να δυσκολεύονται να μπουν. Οπότε ίσως χρειαστεί στην αρχή να τους την έχεις λίγο χωρίς το πορτάκι κλπ, μέχρι να μάθουν. Πάντως μέχρι και μπεμπάκια που είχα στο σπίτι μια χαρά έμπαιναν στην κλειστή αμμολεκάνη (για παιχνίδι, για τουαλέτα τους είχα ανοιχτή). Καλή επιτυχία! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back