maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ πιο μικρή το πατρικό μου το είχα γαμάτο γάτες (έξω από το σπίτι όμως και ελεύθερες γιατί η μαμά δεν σήκωνε κουβέντα σε αυτό).
Τώρα μένω μόνη σε διαμέρισμα και σκεφτηκα ότι είναι καιρός να πάρω μια.
Το ερώτημα είναι: γάτο ή γάτα;
Συνήθως οι γάτοι που είχα όταν μεγάλωναν λίγο έφευγαν από το σπίτι και έρχονταν μέσα μέσα κάθε τόσο.
Οι γάτες όμως ήταν συνεχώς στην αυλή ή τριγύρο.
Οπότε δεν ξέρω και πολύ τις σημαντικές διαφορές στο να μεγαλώνεις μια γατά με το να μεγαλώνεις ένα γάτο.
Το μόνο αρνητικό που έχω διαβάσει για τους γάτους είναι ότι "σημαδεύουν" την περιοχή τους. Αλλά όταν στηρωθούν δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα. Τί διαφορές όμως υπάρχουν στην συμπεριφορά τους;
Μπορείτε να βοηθήσετε;
Επίσης υπάρχει κάπου που μπορώ να διαβάσω για τα πολύ βασικά που χρειάζομαι να έχω στο σπίτι για να αρχίσω την φροντίδα μιας γάτας; Όπως έιπα είναι η πρώτη φορά που θα έχω γάτο στο σπίτι και γνωρίζω ελάχιστα για το τί χρειάζονται.
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μεγαλο ρολο παιζει το απο που θα παρεις την γατα σου. Τα αδεσποτα τεινουν να ειναι πολυ πιο χαδιαρικα απο τα μη αδεσποτα. Ασε που τα αδεσποτα δενονται καλυτερα μαζι σου. Επισης τα ενηλικα γατακια ειναι πιο χαδιαρικα απο τα μικρα και δενονται καλυτερα μαζι σου. Το καλο με τα ενηλικα ειναι οτι ξερεις τον χαρακτηρα τους. Αν ψαχνεις πχ γατα που θελεις να καθεται στα ποδια σου και να την χαιδευεις με τις ωρες, καλυτερα να παρεις μια ενηλικη που θα ξερεις οτι της αρεσουν τα χαδια γιατι με τα μικρα γατακια ειναι δυσκολο να προβλεψεις τι χαρακτηρα θα αποκτησουν οταν μεγαλωσουν.
Παντως οτι και αν παρεις θα χρειαστει να το στειρωσεις γιατι τα μεν αρσενικα μαρκαρουν και καποιες φορες φωναζουν, και τα δε θηλυκα οταν περνανε τον οιστρο τους ακουγονται μεχρι τα γυρω τα τετραγωνα απο τις φωνες τους, αγριευουν και επισης κινδυνευουν απο πυομυτρα.
Υπαρχουν στο site πολλα αρθρα για την φροντιδα γατας, πλοηγησου λιγο και θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα θεματα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ριξε μια ματια στα αρθρα,υπαρχουν καποια που θα σου λυσουν ολες σου τις αποριες.
elvenstar
Επιφανές μέλος

maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος

Elpis1317922
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Νεκταρια
Διάσημο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool