Γάτο ή γάτα

maria.andreou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η maria.andreou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 212 μηνύματα.
Σκέφτομαι εδώ και καιρό να πάρω μια γατούλα.
Πολύ πιο μικρή το πατρικό μου το είχα γαμάτο γάτες (έξω από το σπίτι όμως και ελεύθερες γιατί η μαμά δεν σήκωνε κουβέντα σε αυτό).
Τώρα μένω μόνη σε διαμέρισμα και σκεφτηκα ότι είναι καιρός να πάρω μια.

Το ερώτημα είναι: γάτο ή γάτα;
Συνήθως οι γάτοι που είχα όταν μεγάλωναν λίγο έφευγαν από το σπίτι και έρχονταν μέσα μέσα κάθε τόσο.
Οι γάτες όμως ήταν συνεχώς στην αυλή ή τριγύρο.
Οπότε δεν ξέρω και πολύ τις σημαντικές διαφορές στο να μεγαλώνεις μια γατά με το να μεγαλώνεις ένα γάτο.

Το μόνο αρνητικό που έχω διαβάσει για τους γάτους είναι ότι "σημαδεύουν" την περιοχή τους. Αλλά όταν στηρωθούν δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα. Τί διαφορές όμως υπάρχουν στην συμπεριφορά τους;

Μπορείτε να βοηθήσετε;

Επίσης υπάρχει κάπου που μπορώ να διαβάσω για τα πολύ βασικά που χρειάζομαι να έχω στο σπίτι για να αρχίσω την φροντίδα μιας γάτας; Όπως έιπα είναι η πρώτη φορά που θα έχω γάτο στο σπίτι και γνωρίζω ελάχιστα για το τί χρειάζονται.

Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειχα παλια γατες και γατους και τωρα εχω εναν γατο. Πιστευω πως δεν παιζει μεγαλο ρολο το φυλο στην συμπεριφορα τους. Η μονη διαφορα που εχω παρατηρησει ειναι οτι τα αρσενικα κανουν πιο πολλες χαζομαρες και σκανταλιες. Τα θηλυκα ειναι καπως πιο σοβαρα. Καποιοι λενε οτι τα αρσενικα ειναι πιο χαδιαρικα και δενονται καλυτερα με τον ανθρωπο, αλλα δεν το πιστευω. Εξαρταται απο το ζωο, αλλα ειναι πιο χαδιαρικα, αλλα οχι. Για παραδειγμα ο γατος που εχω τωρα δεν θελει καθολου χαδια, ενω η γατα που ειχα παλια ηταν υπερβολικα χαδιαρα... ουτε να περπατησω δεν μπορουσα απο το να τριβει το κεφαλι της στα ποδια μου!

Μεγαλο ρολο παιζει το απο που θα παρεις την γατα σου. Τα αδεσποτα τεινουν να ειναι πολυ πιο χαδιαρικα απο τα μη αδεσποτα. Ασε που τα αδεσποτα δενονται καλυτερα μαζι σου. Επισης τα ενηλικα γατακια ειναι πιο χαδιαρικα απο τα μικρα και δενονται καλυτερα μαζι σου. Το καλο με τα ενηλικα ειναι οτι ξερεις τον χαρακτηρα τους. Αν ψαχνεις πχ γατα που θελεις να καθεται στα ποδια σου και να την χαιδευεις με τις ωρες, καλυτερα να παρεις μια ενηλικη που θα ξερεις οτι της αρεσουν τα χαδια γιατι με τα μικρα γατακια ειναι δυσκολο να προβλεψεις τι χαρακτηρα θα αποκτησουν οταν μεγαλωσουν.

Παντως οτι και αν παρεις θα χρειαστει να το στειρωσεις γιατι τα μεν αρσενικα μαρκαρουν και καποιες φορες φωναζουν, και τα δε θηλυκα οταν περνανε τον οιστρο τους ακουγονται μεχρι τα γυρω τα τετραγωνα απο τις φωνες τους, αγριευουν και επισης κινδυνευουν απο πυομυτρα.

Υπαρχουν στο site πολλα αρθρα για την φροντιδα γατας, πλοηγησου λιγο και θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα θεματα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσηρθες!
Ριξε μια ματια στα αρθρα,υπαρχουν καποια που θα σου λυσουν ολες σου τις αποριες.

Και τα δύο φύλα έχουν τη γλύκα τους, οι θηλυκές είναι πιο ανεξάρτητες αλλά πιο ναζιάρες ενώ οι αρσενικοί είναι πιο τρυφερούληδες τώρα για το μαρκάρισμα είναι απαραίτητη η στείρωση όπως για τους λόγους που ανέφερε κ η sakura αλλά κ για άλλους λόγους υγείας κυρίως για τις θηλυκές οι οποίες μπορούν να πάθουν πυομήτρα ή καρκίνο, αλλά κ για τον πολύ απλό λόγο ότι αν δεν τα στειρώσεις κάποια στιγμή θα το σκάσουν ή θα γίνουν πάρα πολύ επιθετικά. Εύχομαι να βρεις ένα γατάκι που θα σε κερδίσει αμέσως κ τότε θα δεις ότι το τελευταίο που θα κοιτάξεις θα είναι το φύλο του:up:

Το έχω ήδη βρεί και θα πάω από την κυρία που το μάζεψε να το πάρω τη Δευτέρα. Είναι άγριο όμως και βρίσκεται σε ένα χωράφι φραγμένο δίπλα από το σπίτι της κύριας. Οπόταν θα χρειάζεται να του κάνω μπάνιο κλπ αλλά δεν ξέρω πως θα αντιδράσει... Πρέπει να είναι 3-4 μηνών...

Ορίστε;;; :blink: :blink: :blink:

Εγώ, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα γατάκι που θα έχει ανάγκη τη φροντίδα σου...Μη σε νοιάζει το φύλο...Εγώ έχω και θηλυκά και αρσενικά...το καθένα έχει τη χάρη του...

Για μένα δεν έχει σημασία το φύλο, αλλά ο χαρακτήρας και η χημεία. Όταν θα ερωτευθείς μια γλυκιά φατσούλα το φύλο δεν μετράει....:)

Καλα εχεις ξεφυγει,τι εκφρασεις ειναι αυτες?

Καλο θα ηταν να μην του απανταμε,εχω το ονοματεπωνυμο του κυριου απο το λογαριασμο του,εχω αποθηκευσει ολα του τα μηνυματα και τον λογο σε μερικες μερες οπως με ενημερωσαν απο τη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος θα εχει η αστυνομια.

Δεν μπορεί κάποιος να τον κάνει banned κι από το site?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back