Γατάκια-Κομοτηνή

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς για το αν τα αγαπάς. Αυτό που προσπαθούμε όλοι να σου πούμε είναι ότι τους δείχνεις την αγάπη σου με λάθος τρόπο. Ταΐζοντας απλώς μια γατούλα δεν βελτιώνεις τη ζωή της, το μόνο που κάνεις είναι να την παρατείνεις για λίγο. Αν είναι άρρωστη και πονάει, θα συνεχίσει να πονάει και μετά το φαγητό. Αν δεν έχει ένα μέρος να κοιμηθεί, θα κρυώνει και θα βρέχεται. Αν την επόμενη μέρα δεν βρεθεί πάλι στο δρόμο σου για να την ταΐσεις, θα ξαναπεινάσει. Αν ζευγαρώνει, θα κολλήσει ανίατες ασθένειες και θα πεθάνει με άσχημο τρόπο. Αν γεννάει συνεχώς, ο οργανισμός της θα εξαντληθεί και θα αρρωστήσει. Και μέσα στη σύντομη ζωή της θα έχει γεννήσει ποιος ξέρει πόσα γατάκια, κι εκείνα με τη σειρά τους πολύ περισσότερα, διαιωνίζοντας ένα φαύλο κύκλο απίστευτης σκληρότητας.:/:
Αν θέλεις πραγματικά να προσφέρεις κάτι ουσιαστικό στις γάτες τις δικές σου και της περιοχής σου, είναι πολύ καλύτερο να διαθέσεις τα χρήματα που δίνεις για τάισμα σε ιατρική περίθαλψη και στειρώσεις. Μια υγιής και δυνατή γάτα, ακόμα κι αν ζει στο δρόμο, μπορεί πολύ πιο εύκολα να επιβιώσει κυνηγώντας.
Ξανασκέψου το λίγο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ ο,τι ξερω απο προσωπικη εμπειρια στην Κομοτηνη δεν υπαρχει φιλοζωικη...τουλαχιστον πριν μερικα χρονια που την χρειαστηκα εγω...
Οποτε αν ισχυει αυτο που ειπωθηκε παραπανω για την Γατοομαδα Θεσσαλονικης θα ηταν καλη λυση για την κοπελα.
Ελπιζω να το ψαξει λιγο...κριμα ειναι τα γατακια...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε νομιζω να μπορει να τα αναλαβει η Γατοομαδα,απλα ισως εχουν επαφη με καποιον καλο και οικονομικο κτηνιατρο κοντα στην Κομοτηνη,ή μπορει να τη βοηθησουν με την αγγελια.

Εστω αυτο με τον κτηνιατρο ειναι σημαντικο, γιατι με αυτους ποτε δεν ξερεις.
Εγω πηγα ενα παρατημενο σκυλακι με σπασμενο ποδι που ειχα βρει στην μεση του δρομου (το αδερφακι του ηταν διπλα αποκεφαλισμενο) σε εναν κτηνιατρο στην Κομοτηνη κ η εμπειρια ηταν οδυνηρη. Ελπιζω να κινητοποιηθει η κοπελα.

Για την Ιστορία,
ούτε και εγώ έχω φιλοζωική εδώ, ούτε μπορώ να συνεργαστώ με καμία και να βοηθηθώ. Δεν έχω ούτε Κτηνίατρο της προκοπής εντός 80χιλ.

Παρόλα αυτά στειρώνω και φροντίζω τα γατάκια μου (και όσα έρχονται) με τον καλύτερο τρόπο.

Αν περίμενα βοήθεια για να κάνω κάτι ... δεν θα είχε γίνει τίποτα.:/:
Θέληση και αποφασιστικότητα να υπάρχει και όλα γίνονται.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΙΟΥΛΙΑ:clapup:

Δεν θέλω μπράβο.. ούτε το είπα για να δείξω ότι είμαι κάποια...:/:
Απλά όλοι στην επαρχεία έχουμε προβλήματα, είναι πιο δύσκολα, και η υποστήριξη είναι ακόμα μικρότερη και ελάχιστη.

Εαν θέλουμε να κάνουμε κάτι, αυτό είναι το θέμα...:/:
Το μόνο εύκολο είναι να αφήσω να γεννοβολάνε οι γάτες μου.. και να βάζω αγγελίες...
και να παρακαλάω να βρω σπίτια...

Δεν έχω βάλει μισή αγγελία γατιού μου εδώ ή και πουθενά, γιατί το θεωρώ ντροπή...
Ντροπή να κλέψω σπίτι απο άλλο γατάκι που έχει περισσότερη ανάγκη απο τα δικά μου...
Ντροπή να πάει γατάκι μου στην Αθήνα, ή σε άλλη πόλη...που υπάρχουν χιλιάδες άλλα, και προηγούνται αυτά...:/:

Δεν το έκανα ποτέ και ούτε θα το κάνω τώρα.:/:
Εάν μου ζητήσει κάποιος απο δώ στο χωριό γατί, και είναι σωστός με τις δικές μου απαιτήσεις, μπορεί να του δώσω...
Στειρώνω ότι μπορώ και ότι κινείτε, και προσπαθώ να ελέγξω τον πληθυσμό.

Αλλά έτσι σκέφτομαι εγώ.

Φυσικα κ σκεφτεσαι ετσι εσυ κ αλλιως εγω κ αλλιως ο καθενας μας...ολοι εχουμε την γνωμη μας και δεν προσπαθουμε σε κανεναν να την επιβαλουμε.εγω περιμενω γεννητουρια αν ενδιαφερεται κανεις εδω ειμαι,αν οχι τα γατακια παλι θα βρουνε σπιτι...κ δεν θεωρω ντροπη να βαζω αγγελια.φανταζεσαι να ζητουσα κ λεφτα??????τοτε τι θα ελεγες?πολλοι το κανουν κ δεν μπορω να καταλαβω γιατι.ας το αφησουμε εδω ομως.η αγγελια ειναι χαριζονται....οποιος θελει....

Οκ δικαίωμά σου και αυτή η άποψη.
Προετοιμάσου όμως και άρχισε να σκέφτεσαι τί θα κάνεις τόσα γατιά. Γιατί να βρείς σπίτια (καλά, όχι απλά να τα έχουν για να κυνηγάνε ποντίκια ή να παίζουν τα παιδιά και να τα βαρεθούν...) είναι ΠΟΛΥ δύσκολο.

Θα σου ξεμείνουν.. όλα ή τα περισσότερα, και θα γίνουν και περισσότερα..
Εσείς που τα ταίζετε έχετε και την ευθύνη τους τί θα απογίνουν....
Οι λύσεις είναι πολλές, απο τις πιο βάρβαρες μέχρι και τις πιο πολιτισμένες και σωστές. Δικό σας το μαχαίρι, δικό σας και το καρπούζι.

Καλή τύχη εγω να ευχηθώ στα γατάκια και με ένα καλό και σωστό/συνειδητοποιημένο σπίτι.

Εγώ θα σου γράψω μόνο αυτό. Χτες βγήκα μια βόλτα με αυτοκίνητο στην Κω και τα γατάκια που μέτρησα πατημένα από αυτοκίνητα (ένα από αυτά ψυχοραγούσε αβοήθητο) καθώς και αυτά που ήταν έτοιμα να πεταχτούν στο δρόμο όπου θα είχαν και αυτά την ίδια τύχη είναι νούμερο σοκαριστικό. Όλη την διαδρομή ούρλιαζα στο παιδί που οδηγούσε να μην τρέχει και να προσέχει τα γατάκια που ήταν έτοιμα να πεταχτούν και να πεθάνουν με βασανιστικό τρόπο. Περιτό να σου πω ότι ΄δεν μπορώ ακόμα να συνέλθω και δεν θέλω να ξαναβγώ εδώ έξω το βράδυ.
Αν λοιπόν βλέποντας αυτές τις εικόνες η στείρωση δεν είναι πράξη αγάπης προς τα γατάκια που δεν ζουν σε ασφαλή περιβάλλον ή τα έχουμε μέσα στο σπίτι μας τότε τι είναι πράξη αγάπης. Να τα αφήνουμε να αναπαράγονται για να αισθανθούν την μητρότητα? Ποια μητρότητα αυτή που και μερικοί άνθρωποι επιλέγουν για τον ίδιο τους τον εαυτό να μην ζήσουν γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες? Εσύ στην ενήλικη ζωή σου θα αναπαράγεσαι ανεξέλεκτα κάθε φορά που βρίσκεσαι με έναν άντρα? Η "φύση" μας επιβάλλει να αναπαραγόμαστε ανεξέλεκτα και οι άνθρωποι αλλά δεν το κάνουμε. Στα λέω με αγάπη γιατί είσαι μικρή ακόμα από ότι κατάλαβα. Δυστυχώς και τα ζωάκια μας δεν ζουν πια σε φυσικό περιβάλλον:)

Θελω με μεγαλη χαρα να σας πω οτι η μια γατα γεννησε εχθες και εκανε 6 γατακια!!!!!!!!κ τα 6 ειναι παχουλουτσικα!!!!!!!ενα κατασπρο ενα μαυρο 3 παρδαλα κ ενα ασπρομαυρο.σπιτι εχει βρεθει κ ελπιζω ολα να πανε καλα κ να μεγαλωσουνε για να τα δωσω.2 μηνων ειναι μικρα για να δωθουν?η μαμα ποτε μπορει να στειρωθει?:D:D:Dσε κανα μηνα περιμενω κ την αλλη να γεννησει.;)

Αν μπορεις κρατησε τα και λιγο περισσοτερο.Η μανουλα μπορει να στειρωθει μολις αρχισουν να τρωνε τροφη,δηλαδη περιπου στον ενα μηνα με 40 μερες,για να μη σου ξαναζευγαρωσει.Εχε το νου σου,γιατι μερικες εβδομαδες μετα τη γεννα συνηθως εμφανιζουν ξανα οιστρο.
Να τα χαιρεσαι!

Nα σου ζήσουν,Κατερίνα:) Βρήκες ήδη σπιτάκι κ για τα 6?!!
Το αποφάσισες τελικά να πας τη γατούλα για στείρωση;;Μπράβο,για να μην ταλαιπωρείται κ η ίδια:clapup:

Απάντηση: γατακια-κομοτηνη

γεια σου. με λενε δημητρη, μενω αλεξ/πολη και θα ηθελα ενα γατακι, αρσενικο please. εχει γεννησει η γατα σου?

ok.τωρα διαβασα οτι γεννησε η γατα σου. ξερεις καποιος - καποια φιλη που θα βρω και εγω ενα γατακι- αρσενικο? ειμαι αλεξ/πολη

ναι,εχω αρσενικα.κιτρινο με ασπρο.αλλα θα πρεπει να περιμενεις μεχρι τον ιουλιο για να μεγαλωσουν λιγο.:D

εσυ μενεις μονιμα αλεξ/πολη?

καλησπερα αν γεννηθει καποιο ολολευκο θηλυκο πολυ θα ερχομουν να παρω ενα..... :)

εχει γεννηθει ενα λευκο αλλα δεν ξερω ακομη τι ειναι!!!!!!!!!!θα σε απογοητευσω ομως....θα το παρω στο διαμερισμα αυτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):clapup:

καλα.... δεν πειραζει

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back