aretha
Περιβόητο μέλος

Αν θέλεις πραγματικά να προσφέρεις κάτι ουσιαστικό στις γάτες τις δικές σου και της περιοχής σου, είναι πολύ καλύτερο να διαθέσεις τα χρήματα που δίνεις για τάισμα σε ιατρική περίθαλψη και στειρώσεις. Μια υγιής και δυνατή γάτα, ακόμα κι αν ζει στο δρόμο, μπορεί πολύ πιο εύκολα να επιβιώσει κυνηγώντας.
Ξανασκέψου το λίγο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
truzoni
Νεοφερμένο μέλος
Οποτε αν ισχυει αυτο που ειπωθηκε παραπανω για την Γατοομαδα Θεσσαλονικης θα ηταν καλη λυση για την κοπελα.
Ελπιζω να το ψαξει λιγο...κριμα ειναι τα γατακια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
truzoni
Νεοφερμένο μέλος
Εγω πηγα ενα παρατημενο σκυλακι με σπασμενο ποδι που ειχα βρει στην μεση του δρομου (το αδερφακι του ηταν διπλα αποκεφαλισμενο) σε εναν κτηνιατρο στην Κομοτηνη κ η εμπειρια ηταν οδυνηρη. Ελπιζω να κινητοποιηθει η κοπελα.
julia
Διακεκριμένο μέλος
ούτε και εγώ έχω φιλοζωική εδώ, ούτε μπορώ να συνεργαστώ με καμία και να βοηθηθώ. Δεν έχω ούτε Κτηνίατρο της προκοπής εντός 80χιλ.
Παρόλα αυτά στειρώνω και φροντίζω τα γατάκια μου (και όσα έρχονται) με τον καλύτερο τρόπο.
Αν περίμενα βοήθεια για να κάνω κάτι ... δεν θα είχε γίνει τίποτα.

Θέληση και αποφασιστικότητα να υπάρχει και όλα γίνονται.

julia
Διακεκριμένο μέλος

Απλά όλοι στην επαρχεία έχουμε προβλήματα, είναι πιο δύσκολα, και η υποστήριξη είναι ακόμα μικρότερη και ελάχιστη.
Εαν θέλουμε να κάνουμε κάτι, αυτό είναι το θέμα...

Το μόνο εύκολο είναι να αφήσω να γεννοβολάνε οι γάτες μου.. και να βάζω αγγελίες...
και να παρακαλάω να βρω σπίτια...
Δεν έχω βάλει μισή αγγελία γατιού μου εδώ ή και πουθενά, γιατί το θεωρώ ντροπή...
Ντροπή να κλέψω σπίτι απο άλλο γατάκι που έχει περισσότερη ανάγκη απο τα δικά μου...
Ντροπή να πάει γατάκι μου στην Αθήνα, ή σε άλλη πόλη...που υπάρχουν χιλιάδες άλλα, και προηγούνται αυτά...

Δεν το έκανα ποτέ και ούτε θα το κάνω τώρα.

Εάν μου ζητήσει κάποιος απο δώ στο χωριό γατί, και είναι σωστός με τις δικές μου απαιτήσεις, μπορεί να του δώσω...
Στειρώνω ότι μπορώ και ότι κινείτε, και προσπαθώ να ελέγξω τον πληθυσμό.
Αλλά έτσι σκέφτομαι εγώ.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Προετοιμάσου όμως και άρχισε να σκέφτεσαι τί θα κάνεις τόσα γατιά. Γιατί να βρείς σπίτια (καλά, όχι απλά να τα έχουν για να κυνηγάνε ποντίκια ή να παίζουν τα παιδιά και να τα βαρεθούν...) είναι ΠΟΛΥ δύσκολο.
Θα σου ξεμείνουν.. όλα ή τα περισσότερα, και θα γίνουν και περισσότερα..
Εσείς που τα ταίζετε έχετε και την ευθύνη τους τί θα απογίνουν....
Οι λύσεις είναι πολλές, απο τις πιο βάρβαρες μέχρι και τις πιο πολιτισμένες και σωστές. Δικό σας το μαχαίρι, δικό σας και το καρπούζι.
Καλή τύχη εγω να ευχηθώ στα γατάκια και με ένα καλό και σωστό/συνειδητοποιημένο σπίτι.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Αν λοιπόν βλέποντας αυτές τις εικόνες η στείρωση δεν είναι πράξη αγάπης προς τα γατάκια που δεν ζουν σε ασφαλή περιβάλλον ή τα έχουμε μέσα στο σπίτι μας τότε τι είναι πράξη αγάπης. Να τα αφήνουμε να αναπαράγονται για να αισθανθούν την μητρότητα? Ποια μητρότητα αυτή που και μερικοί άνθρωποι επιλέγουν για τον ίδιο τους τον εαυτό να μην ζήσουν γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες? Εσύ στην ενήλικη ζωή σου θα αναπαράγεσαι ανεξέλεκτα κάθε φορά που βρίσκεσαι με έναν άντρα? Η "φύση" μας επιβάλλει να αναπαραγόμαστε ανεξέλεκτα και οι άνθρωποι αλλά δεν το κάνουμε. Στα λέω με αγάπη γιατί είσαι μικρή ακόμα από ότι κατάλαβα. Δυστυχώς και τα ζωάκια μας δεν ζουν πια σε φυσικό περιβάλλον

σε κανα μηνα περιμενω κ την αλλη να γεννησει.
moukelis
Επιφανές μέλος
Να τα χαιρεσαι!
mairi1
Νεοφερμένο μέλος
Βρήκες ήδη σπιτάκι κ για τα 6?!!Το αποφάσισες τελικά να πας τη γατούλα για στείρωση;;Μπράβο,για να μην ταλαιπωρείται κ η ίδια

tsibourina
Νεοφερμένο μέλος
γεια σου. με λενε δημητρη, μενω αλεξ/πολη και θα ηθελα ενα γατακι, αρσενικο please. εχει γεννησει η γατα σου?
tsibourina
Νεοφερμένο μέλος

xionati3
Νεοφερμένο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool