Γατάκι με σπασμένη σπονδυλική στήλη...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Μαρία82

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαρία82 είναι αόρατη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ιωνία (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 383 μηνύματα.
Γατάκι πατημένο από αμάξι με σπασμένη σπονδυλική στήλη..

Σήμερα το πρωί στις 8:30 με πήρε τηλέφωνο η Aristocat, πανικόβλητη. Είχαν βρει με το φίλο της ένα γατάκι πατημένο από αυτοκίνητο, "λιώμα" απ'τη μέση και κάτω. Πήρε τηλέφωνο στον Αίλουρο, αλλά της είπε πως ανοίγει στις 10:00 :down::down::down: Οπότε πήρε εμένα τηλέφωνο, γιατί θυμόταν πως έχω φιλοαδέσποτη κτηνίατρο. Της έδωσα το τηλέφωνο της και η γιατρός της είπε να το πάει κατευθείαν σπίτι της και θα το μετέφερε αυτή μετά στο ιατρείο, γιατί κι αυτή ανοίγει στις 10. Το γατάκι έχει σπασμένα τα πάντα απ'τη μέση και κάτω και οι ακτινογραφίες έδειξαν πως η σπονδυλική του στήλη είναι σμπαράλια. Έχει υποθερμία και χαμηλή πίεση, οπότε θα το αφήσει 48 ώρες να σταθεροποιηθεί και μετά θα δει τί επεμβάσεις μπορεί να του κάνει. Πάντως, από ότι λέει η γιατρός, μάλλον παράλυτο θα μείνει... Αύριο θα πάω να το δω, να βγάλω και φωτογραφία. Η γιατρός λέει πως είναι κουκλί... :cry::cry::cry::cry:

Αργότερα μπορεί να πάρουμε και 2η άποψη, αν βέβαια ζήσει, οπότε αν ξέρετε γιατρούς που ειδικεύονται σε τέτοιες επεμβάσεις πείτε μου... Αν είναι να μαζέψουμε και λεφτά αργότερα, γιατί δεν μπορώ εγώ να ανταπεξέλθω σε πιθανά χειρουργεία που θα χρειαστεί, αν και αυτή η γιατρός δεν παίρνει λεφτά για τα αδέσποτα.
Και αν βρεθεί και ένα σπίτι φιλοξενίας για αργότερα θα ήταν ευχής έργον...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

με πηρε η λωζη παιδια παρτε δευτερη γνωμη μη κολλατε και παρτε καλες φωτο και μη σας νοιαζει εαν μπορει μονο του να αποπατει θα δωθει κι αυτο σε καλο σπιτακι μια χαρα. καποιον θα βροθμε να το φιλοξενησει. Μπορω να σας κανω τον 1ο ελεγχο αν θελετε οπως της ειπα και να ακολουθησουμε τη συνηθισμένη διαδικασία. θα δουμε σε δυο μερες πως θα παει.

Υπαρχει κανεις αθηνα να το φιλοξενησει παιδια μηπως?? ειναι κουκλακι σωστο το γατακι πολύ ομορφουτσικο!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι κρίμα βρε παιδιά...:/: Μακάρι να τα καταφέρει το καημένο.
Αργότερα μπορεί να πάρουμε και 2η άποψη, αν βέβαια ζήσει, οπότε αν ξέρετε γιατρούς που ειδικεύονται σε τέτοιες επεμβάσεις πείτε μου...
Απ' ό,τι βλέπω εδώ, για χειρουργική μαλακών μορίων είναι ο Κλαμαριάς στην Αγία Παρασκευή (210 6000911) και για ορθοπαιδικά ο Καραμήτσος στο Κάτω Χαλάνδρι (210 6753850).
Αν υπάρχει πρόβλημα με τη σπονδυλική στήλη μάλλον θα χρειαστεί και νευρολόγος, αν κάποιος ξέρει κανέναν ας το πει.
Αν είναι να μαζέψουμε και λεφτά αργότερα, γιατί δεν μπορώ εγώ να ανταπεξέλθω σε πιθανά χειρουργεία που θα χρειαστεί
Μακάρι να καταφέρει να σταθεροποιηθεί το γατάκι και δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα, τόσοι άνθρωποι είμαστε εδώ και έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε και στο παρελθόν αρκετές φορές. Όσο για τη φιλοξενία, μάλλον είναι νωρίς ακόμα, έτσι όπως το περιγράφεις, μάλλον νοσηλεία θα χρειαστεί αρχικά.:/:

Πες μας νέα όταν θα ξέρεις...

περαστικα στο μικρο.νομιζω και εγω οτι αμα συνεισφερουμε ολοι κατι θα μπορουμε να κανουμε. περιπου τι ηλικια εχει? Αν βγει καποια ακρη πειτε και τι φροντιδα χρειζεται για να δει καποιος αν μπορει να ανταπεξελθει στη φιλοξενια ή ο τελικος γονιος

αχ βρε Μαράκι μου...εύχομαι το καλύτερο για το γατιδάκι. Μόλις σταθεροποιηθεί κάπως αν θελεις παμε να το δούμε και μαζί να συζητήσουμε και με τη γιατρό τι θα χρειαστεί να βγαλουμε και καμμια φωτό..θα μιλήσουμε κιόλας

Καραμήτσος και Δανουρδης κάνει σπονδυλική στήλη, αλλά ειναι πανακριβες οι επεμβάσεις σας προετοιμάζω...:(δύσκολα τα πράγματα για το γατάκι νομίζω, αν εχει και υποθερμία..:(

αληθεια βασια ; μπορει και να μη ζησει ; να μην υποφερει μονο το καιμενουλι...:( γιατι να υπαρχουν αδεσποτα ρε γμτ ; αν δεν υπηρχαν αδεσποτα δε θα ειχε χτυπηθει απο αμαξι..:(:(:(

Καλημέρα και από εμένα.
Χτες το πρωί, καθώς πήγαινα να πάρω το λεωφορείο για δουλειά, βρήκαμε με το αγόρι μου ένα από τα πανέμορφα γατονάκια που ταίζουμε στη γειτονιά, μέσα σε ένα παρτέρι, βουτηγμένο μέσα στο χώμα. Νόμιζα πως μας εγκατέλειψε, αλλά μετά είδα ότι ζούσε και προσπαθούσε να γουργουρήσει. Το τυλίξαμε σε πετσέτα και μέσα στο πανικό μου έπαιρνα Αίλουρους, Μαρία, Ασημίνα ...γιατί ήταν πρωί και δεν είχε ανοίξει κανένας ιατρός.
Είναι κούκλος ο γάτος, δεν το πιστεύω ότι τον βρήκε κάτι τέτοιο. Είχε αίμα στα μπουτάκια του αλλά φαίνεται ότι από τη σύγκρουση είναι κάτι εσωτερικό (μας είπε η ιατρός είναι φυσικό) και όχι εξωτερικό τραύμα.
Πήγαμε χτες το απόγευμα στην ιατρό, τον είδαμε, τον χαϊδέψαμε, παιδιά έχω γίνει κομμάτια.
Πρέπει να περάσουν 48 ώρες τώρα. Να ρωτήσω εάν έχει υποθερμία δεν πρέπει να βρίσκεται σε θερμοφόρο? Δεν ξέρω γιαυτό ρωτάω. Σήμερα το απόγευμα θα πάμε ξανά να τον δούμε, επισκεπτήριο. Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω. Θέλω οπωσδήποτε να μιλήσω με τον κ. Πάνο, διότι τον εμπιστεύομαι και θέλω να ακούσω την γνώμη του όταν μάθουμε πλέον τι επιλογές έχουμε.
Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας, πραγματικά την χρειάζομαι.

Λόζυ

Αχ το μαναράκι μου, μακάρι να πάει καλά... Μαρία, μην ανησυχείς, τόσοι άνθρωποι είμαστε εδώ, θα τα καταφέρουμε με τα χρήματα...

Να σημειώσω ότι το γατάκι μας είναι 7 μηνών έχει την ίδια ηλικία με τον μικρό μας.

Λόζυ, μια θερμοφόρα θα ήταν ιδανική για το γατάκι. Αν δεν έχει μπορείς να παρεις μια απο το φαρμακείο ειναι φθηνές το θεμα ειναι να γεμιζεται με ζεστό νεράκι τακτικά. Φυσικα υπάρχουν και ηλεκτρικές αλλά δεν γνωρίζω κόστος..Μίλα και με τη γιατρό σχετικά βεβαια ..παντως οντως το 48ωρο ειναι κρίσιμο, θα χρειαζεται συνεχή παρακολούθηση και νοσηλεία είναι και το σοκ του χτυπήματος μεσα σ'ολα..:(

Το κακό είναι ότι η ιατρός δεν το έχει σε θερμοφόρα, και χτες το έπιασα και ήταν ακόμη κρύο. Πρέπει να τον πάμε κάπου αλλού? Όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο τώρα που είναι κρίσιμο το 48ωρο???
Δεν ξέρω έχω τρελαθεί, και ο Αίλουρος δεν φιλοξενεί γμτ.

εγω θα σου ελεγα να εισαι ψυχραιμη και να το συζητησεις απευθειας με τη γιατρο που το φιλοξενεί για το θεμα...μην ντρεπεσαι να πεις δηλαδη τι σκεφτεσαι. Πάρε και μια δεύτερη γνώμη αν το χρειαζεσαι. Γενικα η αποψη μου ειναι οτι το γατι δεν θα πρεπει να μετακινηθεί παρα πολυ ειδικά τώρα...αλλα και παλι γιατρος δεν ειμαι. Παντως εστω και τηλεφωνικα μπορεις να εχεις μια επικοινωνια με την γιατρο σχετικα γιατι καταλαβαινω την αγωνία σου..

με 27 ε περνεις μια χαρα ηλεκτρικη απο φαρμακειο.Πες μας νεα και αν μπορουμε να βοηθησουμε

Πραγματικά πολύ κρίμα γαι το γατάκι. Εύχομαι ότι καλύτερο.

Παιδιά, όταν μιλήσετε με τη γιατρό, πείτε μας τα νέα... Πώς τα πάει το μικρό; Αντέχει ακόμα; Κάθε ώρα που περνάει και τα καταφέρνει, είναι υπέρ του...

Μίλησα με την γιατρό, είναι πολύ καλύτερα, εχει όρεξη και τρώει η καρδούλα μου, και από τα πλάγια που ήταν χτες έχει "σηκωθεί" μπρούμυτα, έχει σταυρώσει και τα μπροστινά του χεράκια αλλά τα πίσω μου είπε τα έχει σαν πάπια, αριστερά -δεξιά. Μου είπε ότι πρόκειτα για παράλυση αν και τα αισθάνεται. Δεν ξέρω τώρα πώς πρέπει να κινηθώ. Οπωσδήποτε δεύτερη γνώμη να δούμε τι μπορούμε άλλο να κάνουμε.

Αχ ψυχή μου, μπράβο μωρέ, είναι πολύ καλά νέα αυτά.:) Το ότι αισθάνεται τα πίσω ποδαράκια είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό.
Συμφωνώ με τη Νότα ότι ίσως σ' αυτή τη φάση θα ήταν καλύτερα να μην μετακινηθεί και πολύ... Όταν όμως του κάνει εξετάσεις η κτηνίατρος (ακτινογραφίες, αιματολογικές κ.λπ.) μπορείς να τις πάρεις και να τις δείξεις και σε άλλους κτηνιάτρους για τη γνώμη τους.
Μίλα οπωσδήποτε και μ' αυτούς που είπε η Βάσια, που μπορούν να εγχειρίσουν τη σπονδυλική στήλη.
Ρώτα και για το πιθανό κόστος, να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε, ε;

Ακτινογραφίες έχει ήδη κάνει, και φαίνεται σε ένα σημείο μόνο ότι ένα κοκκαλάκι πάει να καβαλήσει ένα άλλο. Έστω όμως και αυτό το κοκκαλάκι έχει δημιουργήσει όλο αυτό το πρόβλημα. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα, είναι να αφήσουμε εκεί τον γατούλη ώστε να μην ταλαιπωρηθεί επιπλέον και να πάμε τις εξετάσεις στους εν λόγω ιατρούς. Μπήκα και στο πετς gr και βρήκα ότι και οι δύο ιατροί είναι Χαλάνδρι. Ο γατούλης παιδιά ήταν τροφαντός, καλοταϊσμένος μαναράκος και πεντακάθαρος. Ελπίζω το γεγονός ότι δεν είχε ταλαιπωρηθεί πριν να συμβάλλει θετικά στην ανάρρωσή του. Ακόμα δεν έχει περάσει 48 ωρο, να δούμε μήπως και έχουμε κανά θαύμα. Αλλά το καλό μου ακόμη και χτες τον χάιδευα και γουργούριζε ελαφριά:cry:

Ακόμα δεν έχει περάσει 48 ωρο, να δούμε μήπως και έχουμε κανά θαύμα.
Εγώ είμαι αισιόδοξη!!:) Εδώ μωρέ, τον Αλλαντίν η Νότα τον είχε πάει για ευθανασία να φανταστείς...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back