Γατάκι στο pet shop της πλατείας Κοτζιά

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Παιδια αν βρεθειτε παρτε με τηλ. Να ερθω δεν γινεται ειδικα καθημερινη, αλλα ειμαι στη διαθεση σας οποια ωρα τηλεφωνικα
Θα συμφωνησω με τη Μαρινα πως ειναι αδυνατο να κλεισουν τα μαγαζια αυτα οτι και να κανουμε. Αλλα ελπιζει κανεις σε μια κινητοποιηση των Αρχων λογω δημοσιοτητας και σε μια βελτιωση των συνθηκων. Ειναι γεγονος πως εκτος κι αν κανεις καταθεσει μηνυση δεν χρειαζεται να υπαρχει αποδειξη για το γατακι. Πονταρει κανεις στην ερευνα του δημοσιογραφου και οντως δεν χρειαζεται να αναφερθει καπου συγκεκριμενα αλλα σε πετ σοπ που δεν τηρουν τον νομο. Παρολα αυτα υπαρχουν μαρτυριες και για το οτι ηταν εκει το γατακι και για την αθλια κατασταση του. Τραβηξτε εικονες απο οτι πιο αθλιο βρειτε σε πετ σοπ ντροπης. Δεν ειναι ολα ετσι, αν κρινω απο το δικο μας στη Κορινθο (καθε αλλο) αλλα αυτα που ειναι αθλια να μπουν στην διαδικασια βελτιωσης συνθηκων
Αν το καταφερουμε αυτο ειναι κατι καλυτερο για τα ζωακια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαρίνα εύχομαι περαστικά στο γατούλη σου!
Όταν ηρεμήσεις λίγο με τα τρεχάματα, είμαστε στη διάθεσή σου να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τί ΣΚΑΤΑ μπορούμε να κάνουμε!!!!

Δυστυχώς δεν γίνεται να είναι περαστικά αυτά που έχει... αν και ποτέ δε χάνουμε την ελπίδα. Ευχαριστώ πάντως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ουπς! Συγγνώμη, μου ξέφυγε αυτό :redface: Κι εγώ μέσα είμαι, για οποιοδήποτε απόγευμα καθημερινής μετά τις 5.

Το όνομά σου το έλαβα και το έχω προσθέσει. Μήπως όμως, αφού προφανώς συμφωνούν, να υπέγραφαν ξεχωριστά και τα παιδιά σου (όσα είναι ενήλικα και εφόσον έχουν διαφορετικό email) για να γίνει μπούγιο; ;)

aretha μόλις γυρίσουν θα τους βάλω να το κάνουν γιατί δεν τα ξέρω ούτε εγώ,ενήλικα είναι τα 2 μεγάλα.

Να σας πω κάτι τώρα γιατι μου φαίνονται αυτά που λέτε πολύ ρομαντικά.

Αν θυμάστε πριν λίγο καιρό ειχε καει ενα pet shop στη Βάρη που είχε μέσα 1500 είδη ζώων. Το συγκεκριμένο μαγαζί, ήταν παράνομο, είχε παράνομο κτίσμα, τα πάντα ήταν παράνομα, πάρα πολύ βρώμικα και πιθανολογείται ότι αφέθηκε να καεί, δε καηκε τυχαία.

Γιαυτό το pet shop είχε βγει απόφαση Νομαρχίας να κλείσει, η οποία απόφαση έπρεπε μέσω Δήμου να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη. Αυτό ή ποτέ δεν έγινε ή απλά αυτός λόγω βίσματος σε κόμμα, δεν εκλεισε ποτέ. Το μαγαζί τώρα, μετά από τόσους θανατους είναι και πάλι ανοιχτό, ο τύπος δε πλήρωσε ούτε ένα ευρουλάκι γιαυτά που προκάλεσε στα ζώα και παρόλαυτα λειτουργεί με ολοκαίνουριο μαγαζί!!!

Τότε είχαμε κινητοποιήσει τους πάντες αλλά αυτοί που αναφέρετε αδιαφόρησαν παρόλο που τους συναντήσαμε. Αυτοί που ενδιαφέρθηκαν δεν είχαν δυστυχώς τόση δύναμη ώστε να γίνει κάτι.

Το σίγουρο είναι ότι το θάνατο ενός γατουλακίου θα τον δουν μονο με χαμογελο, για να μη πω ότι θα ξεκαρδιστούν...

Δεν υπαρχει ενδιαφερον στο θανατο ενος γατιου ή και δυο / τριων / δέκα, αφου δεν υπαρχει ενδιαφερον για το οτι καηκαν 1500 ΕΙΔΗ ζωων ζωντανά.

Μαρίνα

Τα λεγόμενα μου δε μπορούν να καταχωρηθούν στην καταγγελία γιατί γίνονται πολύ οργανωμένες προσπάθειες ενάντια σε αυτό το μαγαζί και γνώμη μου είναι πως πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή αντί να κάνετε σπασμωδικές κινήσεις που απλά θα τους κάνουν να γελάσουν.

Μαρίνα

Ιδανικά για το συγκεκριμένο τώρα, θα πρέπει να βγουν φωτογραφίες, βίντεο από την αθλιότητα των ζώων, να μου στείλετε τα στοιχεία του pet shop μαζί με τις φωτογραφίες και να αποφασίσετε ποιοι θα έρθετε για μάρτυρες σε δίκη.

Μαρίνα
Τελικα Μαρινα τι λες να κανουμε? Εχω μπερδευτει.

Παιδιά, είχαμε μια συζήτηση μέσω pm με την Αρήθα, σχετικά με την καταγγελία στην εκπομπή του Ευαγγελάτου.
Σκεφτόμασταν να της δώσουμε πιο γενική θεματολογία, γιατί αν επικεντρωθούμε μόνο στην κακοποίηση των ζώων, φέξε μου και γλίστρησα.
Συγκεκριμένα μπορούμε να πούμε για:
α)απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής
β)αγοραπωλησία ζώων που στην πραγματικότητα δεν είναι ράτσας ή είναι αμφιβόλου καταγωγής, αλλά για τα οποία τα πετ σοπ χρεώνουν τους πελάτες τους κανονικά (άρα τους κλέβουν)
γ)τα ζώα που πουλάνε είναι άρρωστα εφ' όρου ζωής, κι αυτό γιατί δεν είναι ελεγμένη η καταγωγή τους και δεν προήλθαν από σωστούς εκτροφείς. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος για τους ιδιοκτήτες.

Πιστεύω πως μόνο αν το θέσουμε υπό αυτό το πρίσμα, θα σκεφτούν να κάνουν την εκπομπή. Η κακοποίηση στα πετ σοπ από μόνη της δεν προσφέρει αρκετό "ψωμί" για να γεμίσει μια εκπομπή. Ωστόσο, αν το πάμε στο επίπεδο ότι τα πετ σοπ κλέβουν τους ανυποψίαστους πολίτες (αυτό είναι το μοτίβο της εκπομπής), κάτι μπορεί να γίνει.
Αν μη τι άλλο, αν προβληθεί, ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει με καχυποψία τα πετ σοπ που πουλούν ζώα (θυμάστε τι έγινε με τα στρώματα και τις μαύρες βάτες;) και ίσως σιγά-σιγά αυτή η πρακτική να εκλείψει ή να περιοριστεί.

Συγγνώμη για το χειμαρρώδες του ποστ. Τι γνώμη έχετε;
Σε αυτο ειχες συμφωνησει.

Σε όλα συμφωνώ και με ολα διαφωνω τι σημαινει αυτο...? Μηπως ξερω τι ειναι το ιδανικο να γινει ή μήπως υπάρχει ιδανικό να γίνει?

Δε ξέρω τι είναι καλύτερο να γίνει πρώτο... Επισης το οτι συμφωνω δε παει να πει οτι θα εχει αποτελεσμα. Τα ξανασκεφτομαι και φερνω και αλλα στο μυαλο μου και πιστευω οτι δε θα ασχοληθει κανεις με το θανατο ενος γατιου.

Αν βέβαια υπαρξουν φωτογραφίες από όλα τα υπόλοιπα ίσως γίνει κάτι, αλλά τότε ίσως είναι αργά για τα υπόλοιπα ζώα που ζουν εκεί γιατί από τη στιγμή που θα τα χτυπήσει ο ιος θα πεθάνουν εντός λίγων ωρών.

Επίσης μετά διευκρίνησα πως μιλάμε για άλλο μαγαζί.

Μαρίνα

Σε όλα συμφωνώ και με ολα διαφωνω τι σημαινει αυτο...? Μηπως ξερω τι ειναι το ιδανικο να γινει ή μήπως υπάρχει ιδανικό να γίνει?
Σημαίνει οτι εχεις περισσοτερη πειρα σε τετοιες ενέργειες. Δεν ρωταω για να λαβω "διαταγες".
Εαν διαβασες απο την αρχη τα δικα μου θα διαπιστωσεις οτι δεν τρεφω φρουδες ελπιδες. Ο τιτλος ηταν "γατακι (ενα γατακι)....".
Γνωριζω πολυ καλα τι συμβαινει με αυτο το μαγαζι και γνωριζω επισης οτι ΤΙΠΟΤΑ δεν γινεται.
Ωστοσο επειδη πηραμε φορα, εμεις θα προσπαθησουμε και ας πεσει στο κενό.

παιδια εγω τι να κανω τωρα?να παω να τους πω οτι το γατακι πεθανε απο τυφο και ρινοτραχειτιδα και πρεπει να κανουν απολυμανση ή οχι??

Εσύ είσαι αυτή που ψωνίζεις από εκεί?? θα σε φάω ρε!! Από τέτοιο pet shop ψωνίζεις???

Περιμένω μια επιστολή να εγκριθεί και θα τους τη στείλω οπωσδήποτε. Δε ξέρω αν θα πρέπει να σταλεί σήμερα η επιστολή πριν πάρετε φωτογραφίες ή άλλη μέρα (από Τετάρτη θα μπορέσω μετά), ακόμα περιμένω απάντηση γιαυτό.

Μαρινα

ρε,εχω ψωνισει 3-4 φορες και αυτο οταν ειχα βρει εκεινα τα κουταβακια στο βουνο,δεν ψωνιζω απο εκει επι τουτου!

ρε,εχω ψωνισει 3-4 φορες και αυτο οταν ειχα βρει εκεινα τα κουταβακια στο βουνο,δεν ψωνιζω απο εκει επι τουτου!

Σουτ, σε έχω στη μπούκα τώρα, χαχα :up:

καλα βρε,δεν σου ξαναμιλαω!:P

Είχα να μπω από χτες το απόγευμα
Τώρα το είδα και στεναχωρήθηκα πολύ.
Να συμφωνήσω και εγώ ότι το γατάκι ήταν ζωηρό. Είχε λίγη διάροια αλλά όχι αίμα. Έπαιζε, ήταν χαδιάρικο και γουργούριζε.
Ισμήνη, εγώ προλαβα να την γνωρίσω και ήταν πολύ γλυκειά.
Φαίνεται ότι η πάθησή του ήταν προχωρημένη και από μια στιγμή και μετά η επιδείνωση ήταν ραγδαία.
Κρίμα το καημένο, πήγε αδικοχαμένο. Η ανθρώπινη κτηνωδία δεν έχει όρια.

Ξέρει κάποιος να μου πεί πως μεταδίδεται ο τύφος ;
Και αν κινδυνεύουν οι γάτες μου, γιατί εγώ ήρθα σε επαφή με το γατάκι.

τα χερια σου τα επλυνες μετα?νομιζω αυτο ειναι το πιο βασικο,δεν ξερω για τα ρουχα.

Ξέρει κάποιος να μου πεί πως μεταδίδεται ο τύφος ; Και αν κινδυνεύουν οι γάτες μου, γιατί εγώ ήρθα σε επαφή με το γατάκι.
Αν δεν κάνω λάθος, "τύφος της γάτας" ονομάζεται η παλλευκοπενία (FPV). Ο ιός μεταδίδεται μέσω του αίματος, των ούρων, των κοπράνων, των βλεννωδών εκκρίσεων της μύτης και μέσω των ψύλλων που βρίσκονταν πριν σε μολυσμένη γάτα. Δες εδώ για περισσότερα (ή βάλε feline panleukopenia στο google).
Πάντως, αν κατάλαβα καλά, δεν έχει γίνει επίσημη διάγνωση. Ήταν σίγουρα τύφος αυτό που είχε το γατάκι;

Αλλού αναφέρουν την πανλευκοπενία σαν τύφο γάτας ενώ αλλού τη γράφουν σαν μόρβα γάτας. Τα εμβολιασμένα δε κινδυνεύουν. Πάντως αν δε μεταδίδεται με τον αέρα, μοιάζει περισσότερο με τη μόρβα παρά με τον τύφο που μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα με τον αέρα και τότε... πίκρα.

Μαρίνα

Feline Parvo (Panleukopenia Virus)

This virus is similar in nature to the dog's parvo virus, however is only infectious to cats. Most cats affected are young and unvaccinated. In vaccinated cats, the disease is virtually non-existent.

The virus is spread in saliva, urine, and feces. Areas infected with feline panleukopenia need to be disinfected with a bleach solution.

Treatment of affected cats is supportive, supplying fluids and antibiotics to the patient. Recovery depends upon the severity of infection. Prevention through routine vaccination is extremely effective.

:/: :/: :/: :/: :/: :/: :/: :/:

Feline Panleukopenia (Distemper)

What is distemper?

Distemper is an old term that has been used for a feline disease, based on a somewhat similar disease in dogs. It is more properly known as Feline Panleukopenia. The word "panleukopenia" means a decrease in the number of all of the white blood cells. The feline disease, "Panleukopenia," is a disease that causes the white blood cell count to fall far below normal. Since white blood cells are important in defending a cat against infections and disease, this makes the cat very vulnerable to other infections. In addition to causing a low white blood cell count, this disease also causes severe damage to the lining of the stomach and intestines.

What is the cause?

Panleukopenia is caused by a virus of the Parvovirus family. It is related to the virus that causes Parvo in dogs, which also has similar clinical signs.

How is the infection transmitted?

The virus is shed in all body secretions, particularly feces, of infected cats. It can be ingested directly or transferred to a susceptible cat via contaminated water, feed bowls, or even on shoes. The incubation period from infection until clinical signs develop is typically 3 to 5 days, seldom longer than a week.

What are the clinical signs?

There is some variation, but typically cats experience a very deep depression or listlessness which may progress to collapse. Vomiting and diarrhea are frequent, and the diarrhea may be watery and contain blood. The hair coat quickly becomes dull and rough, and the skin loses it elasticity due to dehydration. Often cats with panleukopenia have other infections because their immune system is compromised.

Can the cat be treated?

As for most viral diseases, there is no specific treatment that kills the virus. The secondary infections that usually occur are treated with antibiotics. Dehydration and shock are life-threatening components of panleukopenia; intravenous fluid therapy and intense nursing is critical to control them. Drugs are also given to control vomiting and diarrhea. Some cats do not recover from this disease, but many will if aggressive supportive therapy is given.

How can I protect my cat against panleukopenia?

Fortunately excellent vaccines are available and are routinely recommended by veterinarians as part of a vaccination program. The immunity conferred by panleukopenia vaccine is generally strong and long-lasting, but it decreases with time. Annual boosters are highly recommended.

Is there any long-term consequences for the cat?

No. Once the virus runs its course, the lining of the stomach and intestines recovers quickly without scarring. In addition, the bone marrow produces new white blood cells to replace those that were lost. The cat recovers completely.

How do I disinfect my house?

Since the panleukopenia virus is difficult to kill, most disinfectants are not effective. Veterinarians, shelters, and rescue organizations recommend that disinfecting is best accomplished by cleaning food bowls, water bowls, and other contaminated items with a solution of one cup of chlorine bleach in a gallon of water (33 ml in 1 liter of water). It is important that chlorine bleach be used because most virucidal disinfectants will not kill the panleukopenia virus. Be careful not to bleach your furniture, carpet, or other flooring material with it.

Το γατάκι είχε παλλευκοπενία.
Τηλεφώνησα τώρα στον Αίλουρο και μου το επιβεβαίωσαν.
Ήταν καταδικασμένο απ' ότι μου είπαν.
Μεταδίδεται σχεδόν από τα πάντα. Ακόμα και από τον αέρα ή και τα παπούτσια, με ποσοστό θνησιμότητας 90% για ανεμβολίαστες γάτες ή για γάτες που το εμβόλιό τους δεν είναι σε ισχύ.
Πρέπει να πλύνω με διάλυμα χλωρίνης 1:30 όλο το γραφείο τώρα και τα ρούχα μου επίσης.

Νατο. Ειχε γραψει ο Isavvas αρθρο εδω.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back