Γατίσια μοναξιά...

decadence

Νεοφερμένο μέλος

Ο decadence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 88 μηνύματα.
ειμαι λιγακι στεναχωρημενος......χθες εμαθα οτι το ωραριο μου ημερησιως θα διαμορφωθει με τετοιο τροπο, που θα φευγω 7 το πρωι απο το σπιτι, και θα ειμαι σπιτι 11 το βραδυ.
(3-4 φορες την εβδομαδα θα γινεται αυτο).. σκεφτομαι πως εαν παρω γατακι θα υποφερει μενοντας μονο του τοσες ωρες.εχω διαβασει εδω, πως καποιο γατακι επαθε καταθλιψη και δαγκωνε την ουρα του...να παρω δευτερο γατακι ειναι απιθανο.

τι να κανω τελικα? ειμαι πολυ στεναχωρημενος μπροστα στο ενδεχομενο να μην παρω γατακι.αλλα προκειμενου να υποφερει εκεινο καλυτερα να υποφερω εγω.

πολυ πεσμενος σημερα..φτιαιει ο καιρος..φταινε οι βλακειες που ακουσα..φταις και εσυ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα δεν είναι εύκολη απόφαση.Θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό το ωράριο?
Ισως να είναι καλύτερα να καθυστερήσεις λίγο την υιοθεσία γιατί το γατάκι χρειάζεται παρεούλα και εκπαίδευση-για να μην βρεις ένα σπίτι με σκισμένες κουρτίνες και καναπέδες!!

Κι εγώ δουλεύω πολλές ώρες και μέχρι τα Χριστούγεννα ΟΛΑ τα Σαββατοκύριακα,για το λόγο αυτό προσπαθώ να βρω σπίτι για το γατάκι μου τη Μικα,την οποία είχα βρει στα σκουπίδια πριν 2 μήνες,μέσα σε σακκούλα με τα 3 αδελφάκια της-τα οποία έχουν ήδη υιοθετηθεί.
Φαντάσου ότι έφευγα από τη δουλειά 2 φορές τη μέρα-ευτυχώς είναι δική μας γιατι θα είχα...απολυθεί!!!-για να τα ταίζω με μπιμπερό!
Η Μικα δεν είωαι ευχαριστημένη που μας βλέπει τόσο λίγο και...λυσσάει όταν πάμε σπίτι!!

Κάνε λίγο υπομονή,μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα στην εργασία σου και να πάρεις γατάκι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειμαι λιγακι στεναχωρημενος......χθες εμαθα οτι το ωραριο μου ημερησιως θα διαμορφωθει με τετοιο τροπο, που θα φευγω 7 το πρωι απο το σπιτι, και θα ειμαι σπιτι 11 το βραδυ.
(3-4 φορες την εβδομαδα θα γινεται αυτο).. σκεφτομαι πως εαν παρω γατακι θα υποφερει μενοντας μονο του τοσες ωρες.εχω διαβασει εδω, πως καποιο γατακι επαθε καταθλιψη και δαγκωνε την ουρα του...να παρω δευτερο γατακι ειναι απιθανο.

τι να κανω τελικα? ειμαι πολυ στεναχωρημενος μπροστα στο ενδεχομενο να μην παρω γατακι.αλλα προκειμενου να υποφερει εκεινο καλυτερα να υποφερω εγω.

πολυ πεσμενος σημερα..φτιαιει ο καιρος..φταινε οι βλακειες που ακουσα..φταις και εσυ...

Εγω παλι θα σου ελεγα να παρεις κατευθειαν δυο γατακια μαζι και να ασχολεισαι το σαββατοκυριακο περισσοτερο γιατι ετσι κα θα σωσεις ψυχουλες και αν εχεις τα απαραιτητα ( ονυχοδρομιο παιχνιδια, κλειστη τουαλεττα τροφουλες και νερακι και μια φωλιτσα) δεν θα χρειαστουν ιδιαιτερη φροντιδα θα εχουν το ενα το αλλο να παιζουν θα εχουν που και που και σενα και σιγουρα θα ειναι καλυτερα παρα στο δρομο . οσο για τα επιπλα τα μικρακια μαθαινουν αμεσως αν τα βαλεις μια δυο φορες στον ονυχοτριφτη και μετα τα χαιδεψεις και πεις κανενα μη η τα ψεκασεις ενω πανε στον καναπε πχ τσακ το μαθαινουν.

Το θεμα για μενα ειναι αν εχεις ορεξη να προσφερεις εστω το μινιμουμ δηλαδη ιατρικη φροντιδα γιατι αλλιως αν εχεις μονιμα νερακι και φαγακι κ αμμο τα βγαζουν περα μονα τους αν ειναι πανω απο 2 μηνων:)

Εγώ φοβάμαι ότι, ο,τι και να κάνεις, οι ώρες που θα λείπεις είναι πολλές. Αν μπορούσαν να βγαίνουν κι έξω θα ήταν αλλιώς αλλά κλεισμένα μέσα…

Δύσκολη απόφαση...:/:

μολις μιλουσα στο τηλ με την κοπελλα μου και με ρωτησε πως ζουν τα ζωακια μεσα στα κλουβια? αυτο θΑ ΕΧΕι και ενα μεγαλυτερο χωρο.. ταδε εφη εκεινη!

εαν παρω μονο ενα και φροντισω ωστε να εχει επαρκη τροφη παιχνιδια και νερακι για τις ωρες που θα λειπω? την παρεα μου θα την εχει μολις επιστρεφω. ξερω δεν ειναι αρκετα.αλλα θελω οσο τιποτα ενα γατακι.παντα το ηθελα.σας παρακαλω αλλος με παρομοια εμπειρια ασ μου γραψει.

νομιζω δεν ειναι καλο ενα γατακι μονο του αλλα αν εισαι προθυμος για ενα γιατι οχι για δυο το ενα θελει οντως πολλη φροντιδα και απασχοληση ασε που σε εχει μεγαλη αναγκη αλλα αν εχεις δυο θα εχεις θεαματικη αλλαγη να παρε παραδειγμα το μικρο γατακι που χαριζω ενω οταν ειναι μονο του με μενα ολο με φωναζει και εχει αναγκη ν ασχολουμαι ηρεμει αμεσως οταν βαζω το μελινακι μεσα εστω κι αν δε τα πανε καλα και σιγα σιγα το μαλωμα γινεται παιχνιδι και μενουν ωρες μαζι ησυχα και χαρουμενα. Ακομα και με δυο γατες το ιδιο θα ειναι .

μαλλον αδικα ευελπιστω οτι θα διαβασω '' ναι καντο.! παρε ενα γατακι''

ολα ασχημα μου πανε σημερα .ολα:( δυστυχως δεν υπαρχει περιθωριο για δευτερο

τι εχετε διαβασει η ακουσει για γατακια που εμεναν πολυ μονα τουσ? 2 απογευματα την εβδομαδα θα ειμαι σπιτι να παιζουμε..οπωσ και σαβατοκυριακα

Κοιτα ναι για ενα γατακι του δρομου που δεν εχει στον ηλιο μοιρα ειναι καλυτερο αυτο αλλα για να σου πω την ειλικρινη μου γνωμη εξαρταται απο την ηλικια του. Και σιγουρα δεν ειναι καλο γι αυτο να λειπεις τοσες ωρες και να ναι μονο του αν αρωστησει μια μερα τι θα το κανεις δηλαδη?? ενω αν εχεις δυο θα διατηρηθουν σε καλυτερη υγεια και δε θα τα πιασει μοναξια. Σκεψου να χει διαρροια πχ και να κινδυνευει απο αφυδατωση σε 12 ωρες??? ενας γνωστος κομμωτης πηρε ενα γατακι περσιας το χρυσοπληρωσε και επειδη δεν καταλαβαινε τι αναγκη φροντιδας ειχε θεωρουσε οτι θα επρεπε να μπορει να μενει μονο του και το αφηνε . Ε, μια μερα γυρισε και το βρηκε ψοφιο απο αφυδατωση. Γι αυτο σου λεω μη σκεφτεσαι μονο τον εαυτο σου δες ρεαλιστικα αν μπορεις να παρεις και να το φροντισεις διαλεξε κι ενα γατακι λιγο πιο μεγαλο η παρε δυο γιατι εχεις προβλημα στο δευτερο???

yasmin σ ευχαριστω για τις απαντησεισ σου. με την δουλεια που εχω ποτε δεν θα καλμαρω.δυστυχως. και κατα συνεπεια ποτε δεν θα παρω γατα:( :(

δεν θα βελτιωθει λιγο η κατασταση εαν περνα καπιος γνωστος με ημερησια βαση να το βλεπει? οσες ωρεσ λειπω. θα φροντισω ωστε το μονο που θα του λειπει να ειναι η παρεα μου απο τις 7-11( 3 -4 φορες την εβομαδα)
παω να ξαπλωσω γιατι συνεβει κατι προσωπικο και ειμαι.καληνυχτα σε ολουσ/ες

εγω λειπω καθε μερα 10 ωρες απο το σπιτι οταν ειχαμε την πατουνα μονη μεσα στο υπνοδωματιο της αφηνα ανοικτη την τηλεοραση τωρα που την παρατηρω τα σ/κ βλεπει τον μπομπ το σφουγγαρακι κ καθετε παναγια μολις αλλαξω το καναλι την πιανει μια υστεριακ τρεχει μεσα στο δωματιο

αχαχαχα νομιζω εισαι φορτισμενος σημερα ασε το σκεφτεσαι κι αυριο παντως αφου το θες τοσο παρτο και θα τη βρεις τη λυση βρε στη πορεια απλα μην περνεις πολυ μικρο και παλι εδω ειμαστε

Σίγουρα τα 2 γατάκια είναι καλύτερα από ένα μόνο του. όμως πολλά παιδιά και από το φορουμ έχουν μόνο ένα γατάκι. Δεν νομίζω ότι έπαθε κανενός κατάθλιψη. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα ή τη διάθεση να πάρουν 2 γατες. Και ναι, η οικονομική επιβάρυνση είναι μηδαμινή αλλά ο καθένας μπορεί να έχει τους ενδοιασμούς του.
Decadence πάρε γατάκι αφού το θες τόσο πολύ, μια ζωούλα θα σώσεις σε τελική. Και στην πορεία το ξανασκέφτεσαι και για δεύτερο.

Καλημέρα,
ελπίζω να ξημέρωσε μια πιο όμορφη μέρα για σένα, αφού απ'οτι διαβάζω δεν είσαι και στα καλύτερά σου. Αυτό που έχω να σου δώσω σαν συμβουλή είναι, λόγω της ψυχολογικής σου κατάστασης, να μην δεις το γατάκι σαν υποκατάστατο ή σαν ψυχολογικό στήριγμα. Να θυμάσαι ότι αυτό πρέπει να στηρίζεται σε σένα, και όχι εσύ σ'αυτό. Σου επισημαίνω άλλωστε, και φαντάζομαι ότι όλοι στο site θα μπορούν να το επιβεβαιώσουν, ότι οι γάτες επιβαρύνονται πολύ από την άσχημη ψυχολογία του αφεντικού τους.
Θα προτεινα λοιπον να αφήσεις λίγο το χρόνο να περάσει μέχρι να είσαι καλύτερα ψυχολογικά και κατόπιν να πάρεις γατί. Οσον αφορά τις ώρες που απασχολείσαι δεν θα είναι τόσο πρόβλημα, αν του έχεις την άμμο του, μερικά παιχνιδάκια, τροφή, νερό και φυσικά κάποιες συγκεκριμένες ώρες για χάδια και χαρές.
Να φανταστείς ότι εγω τον δικό μου τον μάζεψα 2 μηνών από τον δρόμο και οι ώρες εργασίας μου είναι πολύ περισσότερες από τις δικές σου και σαββατοκύριακα, αλλά τελικά καθώς όλα είναι θέμα συνήθειας, θα μάθει να αρκείται σε αυτό.
Συγνώμη αν αυτό θα το διαβάσεις κάπως αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν θέλεις αυτή τη στιγμή κάποιο γατί αλλά κάτι να σε στηρίζει. Αν όντως ήθελες δεν θα υπήρχαν δεύτερες σκέψεις. Αν κάνω λάθος σου ζητώ και πάλι συγνώμη.
Αν τελικά υιοθετήσεις κάποιο, ευχαρίστως να σε βοηθούσα με πολλές-πολλές συμβουλές.
Σου εύχομαι μια καλή εβδομάδα
Νότα:D

σ ευχαριστω πολυ νοτα για οσα εγραψες..

γατακι ηθελα να υιοθετησω απο περυσι τον ιουνιο , που τολμω να σου ομολογησω ημουν πολυ καλα ψυχολογικα.:D .αλλα μια η δουλεια :blink: μια η διακοπες:cool: δεν πηρα. :mad: :( :mad: :(

τις τελευταιες 2 ημερες ειμαι ασχημα :down: (οικογενειακοι λογοι-αυμβατοτητας) αλλα που θα παει θα περασει και αυτο..ολα περνανε σ αυτη την ζωη:)

οι ενδοιασμοι που εχω ειναι καθαρα για το πωσ θα νοιωθει το γατακι.:hmm: θελω πραγματικα να ειναι χαρουμενο μεσα του. και το βλεπω σαν ανθρωπο που εχει αναγκη απο παρεα οπωσ εμεισ.;)

σε ποιον θα αρεσε εξαλου:hmm: να τον κλεισουν σε ενα διαμερισμα ολη την ημερα, χωρισ παρεα.:mad: :down: .

το γατακι για εμενα θα ειναι συγκατοικοσ...και το γραφω αυτο χωρις κανενα δισταγμο :| και με οση ειλικρινεια με διακατεχει...:|

καταρχάς σ'ευχαριστώ που δεν παρεξήγησες όσα έγραψα. Με όσα μου λες είμαι σίγουρη ότι θα είσαι πολύ καλή παρέα για το γατάκι, απλά αν μπορείς προτίμησέ σε ηλικία 3 μηνών περίπου. Μη φοβάσαι και εγώ μόνη μένω και συνήθησε μια χαρά. Είμαστε πολύ αγαπημένοι, παίζουμε πολλές ώρες μαζί (καμιά φορά το απαιτεί κιόλας με φωνές και παρόλο που γυρνάω κουρασμένη δεν μου κάνει καρδιά να μην παίξω μαζί του). Επίσης θα είναι πολύ καλύτερα μέσα σ'ενα διαμέρισμα παρά να κινδυνεύει καθημερινά από αυτοκίνητα, να αναζητά τροφή και να κρυώνει.

Κι εγ΄ψ ελειπα πολλες ωρες από το σπιτι και αρχικά ειχα μόνο 1 γατακι. Αφηνα παντα πολύ νερό (2 μπολ σε διαφορετικά μερη). Αν εφευγα Σ/Κ εστελνα τη μαμα να πιει καφέ μαζί της :) . Και παντα η τηλεοραση και το φως αναμμενα! Μετά πηρα κι άλλο και μετριασα τις τυψεις μου!

Προτείνω να πάρεις 2 γατάκια χωρίς κανένα ενδοιασμό :) Aκόμα και σε χάλια οικονομική περίοδο κατάφερα μια χαρά να φροντίσω τις γατούλες μου. Πιστεψέ με. Δεν θα έχεις κανένα άγχος για το πόσες ώρες λείπεις απο το σπίτι. Aκόμα και μέρες... Θα είναι μια χαρά τα δυό τους. Στο λέω με όλο το θάρρος γιατί έχω την εμπειρία και του να είναι μόνο του και να έχουν παρέα. Kαι αυτές οι 2 περιπτώσεις έχουν επαναλληφθεί στη ζωή μου πολλές φορές. Πάντα είναι το ίδιο. Tώρα πάλι μόνο του, γίνεται. Aπλά όταν γυρνάς, θα πρέπει να ασχοληθείς μαζί του αρκετά. Στην τελική καλύτερα θα είναι στο δρόμο; Aλλά και πάλι προτείνω να σκεφτείς και για 2ο :)

Εγώ νομίζω πως ο,τιδήποτε είναι καλύτερο από το δρόμο... Έστω κι αν μένει αρκετές ώρες μόνο του!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back