Γατίσιος κουμπαράς

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
βρε LIFE εσυ γονάτισες οικονομικά.καλά βέβαια τα πρώτα έξοδα (εμβόλιακ.λ.π)είναι πολλά αλλά έχασα το λογαριασμό.εγώ παίρνω hills για τη στειρωμένη μου τη μεγάλη 16.00ευρω περίπου και royalcanin kitten περίπου 15,00 για τη μικρή μου.κρατάνε 1 με ενάμισυ μήνα για την κάθε μια.άμμο δεν παιρνω πολυ ακριβη παίρνω catsan 7,90 περίπου κάθε 10 μέρες.κονσέρβες μόνο για λιχουδίτσα μια φορά τη βδομάδα και την πιο ακριβή να πάρω 0,90 το φακελάκι πες κ 2 ευρώ τη βδομάδα 8,00 το μήνα το πολύ 60 το μήνα.δε μιλάω βέβαια αμα τύχει κάτι έκτακτο .:hmm:μήπως είμαι τσιφούτα:redface:?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρε LIFE εσυ γονάτισες οικονομικά.καλά βέβαια τα πρώτα έξοδα (εμβόλιακ.λ.π)είναι πολλά αλλά έχασα το λογαριασμό.εγώ παίρνω hills για τη στειρωμένη μου τη μεγάλη 16.00ευρω περίπου και royalcanin kitten περίπου 15,00 για τη μικρή μου.κρατάνε 1 με ενάμισυ μήνα για την κάθε μια.άμμο δεν παιρνω πολυ ακριβη παίρνω catsan 7,90 περίπου κάθε 10 μέρες.κονσέρβες μόνο για λιχουδίτσα μια φορά τη βδομάδα και την πιο ακριβή να πάρω 0,90 το φακελάκι πες κ 2 ευρώ τη βδομάδα 8,00 το μήνα το πολύ 60 το μήνα.δε μιλάω βέβαια αμα τύχει κάτι έκτακτο .:hmm:μήπως είμαι τσιφούτα:redface:?
Τρων οι 2 τους 8-9 φακελακια των 400γρ το μηνα που εχουν περιπου 3,6 η καθεμια και η Μαιρη καθε μερα ενα φακελακι hills φαγητο που εχει 1 και κατι ευρω το ενα στα 3 το ενα δωρο ακομη και ο γατουλης καθε μερα κ ενα κονσερβακι pro plan περιπου 0,7 το ενα και 2 πακετα λιχουδιτσες το μηνα και 2-3 10 κιλα αμμο..Οσο για τα πρωτα εξοδα δεν ειχα μονο εμβολια,αλλα πολλες επισκεψεις στο γιατρο-βιταμινες σκονη γαλα -μπιμπερο για τη Μαιρη αφου τη βρηκα περιπο 10 ημερων και επισης πολλες επισκεψεις-φαρμακα κτλ για το γατο που τον βρηκα πολυ αρρωστο..Οποτε δεν ηταν μια νορμαλ κατασταση..Καταλαβες???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

έχεις απόλυτο δίκιο.ελπίζω να μην με παρεξήγησες δεν ήθελα να κάνω την έξυπνη.απλά μου φάνηκαν πολλά τα έξοδα και δε θυμήθηκα οτι τη μαιρούλα τη βρήκες μωρουλάκι.δεν υπήρχε πρόθεση συγγνώμη προκαταβολικά

έχεις απόλυτο δίκιο.ελπίζω να μην με παρεξήγησες δεν ήθελα να κάνω την έξυπνη.απλά μου φάνηκαν πολλά τα έξοδα και δε θυμήθηκα οτι τη μαιρούλα τη βρήκες μωρουλάκι.δεν υπήρχε πρόθεση συγγνώμη προκαταβολικά
Καλε τι μου ζητας συγνωμη???:blink::blink::blink:Για να καταλαβεις στα εγραψα,,διαφορετικα οντως ειναι υπερβολικα τα νουμερα που γραφω,,,Δεν το πηρα οτι πηγες να μου κανεις την εξυπνη,απλα σου εξηγησα;)Ηταν λογικο να εχεις αποριες με αυτα τα ποσα που διαβασες:P

:Dαχ ωραια!(και αγχωθηκα)

Θα μπορούσες να τους πάρεις πιο οικονομική άμμο.. Εγώ έχω βρεί μια super.... 10kila 3.90ε πανω-κάτω...αν θυμάμαι καλά.. Σϊγουρα συμφαίρει..... Είναι καλή και εί΄μαι πολύ ευχαριστημένη.... και οι γάτες μου...! Αν θέλεις στείλε pm να στην πω.... Για να μην θεωρηθεί διαφήμηση.... (Δεν ξέρω...)

Θα μπορούσες να τους πάρεις πιο οικονομική άμμο.. Εγώ έχω βρεί μια super.... 10kila 3.90ε πανω-κάτω...αν θυμάμαι καλά.. Σϊγουρα συμφαίρει..... Είναι καλή και εί΄μαι πολύ ευχαριστημένη.... και οι γάτες μου...! Αν θέλεις στείλε pm να στην πω.... Για να μην θεωρηθεί διαφήμηση.... (Δεν ξέρω...)

Καλέ πέστηνα να πάμε να την πάρουμε και εμείς...

Παιρνω αντιβακτηριδιακη..φοβαμαι μωρε να παρω κατωτερη ποιοτητα..εχω κ τα πιτσιρικια στο σπιτι-δεν ξερω ...θα δω:hmm::hmm:

:Dαχ ωραια!(και αγχωθηκα)
Α,ξεχασα να το αναφερω...ο γατουλης που βρηκα που ηταν πολυ χαλια για 1 μηνα ετρωγε μονο κονσερβακια προ πλαν η γκουρμε γκολντ..και ετρωγε 4-5 την ημερα,δηλ ηθελε περιπου 3 ευρω τη μερα...ο φουκαρας ηταν υποαναπτυκτος 2 μηνων και γατι 400γρ και τα δοντακια του τα εβγαλε πολυ αργα..ακομη και τωρα που αρχισε να τρωει κροκετα ,μερικα δοντακια δεν ειναι εντελως φυσιολογικα:/:

Βέβαια, με ολη αυτήν την διατροφή έχει γίνει ένας κούκλος και θηριάκι ο "μικρός"! :)
Οι κροκέτες πάντως νομίζω οτι συμφέρουν απο πολλές απόψεις σε σχέση με την κονσέρβα. Και κρατάνε τόσο πολύ που δεν σου "φαίνεται " το έξοδο τοσο.

Βέβαια, με ολη αυτήν την διατροφή έχει γίνει ένας κούκλος και θηριάκι ο "μικρός"! :)
Οι κροκέτες πάντως νομίζω οτι συμφέρουν απο πολλές απόψεις σε σχέση με την κονσέρβα. Και κρατάνε τόσο πολύ που δεν σου "φαίνεται " το έξοδο τοσο.
Σιγουρα...τωρα πλεον τρωει κροκετες και μονο 1 κονσερβακι την ημερα..Στην αρχη ομως χωρις δοντακια τι να κανει ο φουκαρας:happy:

LIFE είσαι η γατομαμά!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ρε παιδιά συγνώμη που παρεμβαίνω...αλλά...εγώ που ΘΑ γίνω γατομαμά σε 2 κάπως λίγο μεγαλύτεερες γάτες τι πρέπει από όλα αυτά να έχω υπ όψιν??????Μπερδευτηκα....:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρε παιδιά συγνώμη που παρεμβαίνω...αλλά...εγώ που ΘΑ γίνω γατομαμά σε 2 κάπως λίγο μεγαλύτεερες γάτες τι πρέπει από όλα αυτά να έχω υπ όψιν??????Μπερδευτηκα....:redface:

Μην στεναχωριέσαι.... ειναι ενας απλός μπούσουλας, ειδικά το πινακάκι...

Δεν είναι ΟΛΑ απαραίτητα... :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα βασικά που πρέπει να υπολογίσεις είναι η ετήσια επανάληψη του εμβολιασμού τους, αποπαρασιτώσεις (χάπι & αμπούλα) περίπου κάθε τρίμηνο και βέβαια τα τρέχοντα έξοδα για τροφές και άμμο. Επίσης, τη στείρωσή τους (αν δεν είναι ήδη στειρωμένες).

Πόσο περίπου κοστίζει η στείρωση ενός αρσενικού; Δεν έχω και ΤΑ λεφτά, δατς γουάη

50-60 ευρώ, αναλόγως τον κτηνίατρο. Κάνε και μια έρευνα αγοράς.;)

Πόσο περίπου κοστίζει η στείρωση ενός αρσενικού; Δεν έχω και ΤΑ λεφτά, δατς γουάη

Παιδιά ορμώμενη από την παραπάνω απάντηση θα ήθελα να πω κάτι, πάντα καλοπροαίρετα.. Φαντάζομαι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γατόφιλων εδώ μέσα δεν είναι πλούσιοι και είμαι σίγουρη ότι κάποιοι μπορεί να τα φέρνουν βόλτα ίσως και λίγο δύσκολα. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να αφήνεις ένα ζωάκι να τυραννιέται.Στο κάτω κάτω δεν σου μπαστακώθηκε με το ζόρι.

Αυτό που λέω είναι ότι θα πρέπει όσοι υιοθετούμε ζώα, να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι το ζωντανό θα έχει κάποια έξοδα. Άλλα μικρά και άλλα μεγάλα. Είναι μάλλον ανεύθυνο την ώρα που καταλαβαίνεις ότι το ζώο σου αντιμετωπίζει πρόβλημα να συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις λεφτά:|

Χονδρικά μια γάτα θέλει τον πρώτο χρόνο 40+40 οι δυο δόσεις εμβόλια...
άλλα 20 αμπούλες σπρέυ κλπ κλπ
στείρωση 60-80 ανάλογα γιατρό και το φύλο...
ΣΥΝΟΛΟ 160-180ε
(χωρίς τα πιατακια, τα παιχνιδάκια (αν αγοραστούν, ονυχοδρόμιο, κρεβατακι κλπ κλπ)

και φυσικά οι τροφές, η άμμος.. και ΔΕΝ υπολογίζω, χτύπα ξύλο τα έκτακτα.:)

Το δεύτερο χρόνο μετά πέφτει κατακόρυφα το κονδύλι, μιας και θα έχεις, μονο μια δόση εμβόλιο, και αποπαρασιτώσεις και τροφές και άμμο.

Αυτά για γάτα ΜΗ ράτσας, αν είναι Ράτσας, θέλει ενδεχομένως πιο πολύ φροντίδα, στο χτένισμα, πλύσιμο, την ανάλογη προίκα δηλαδή... σταγόνες για τα μάτια αν είναι περσική πχ... γενικά είναι πιο ντελικάτες. (και δεν υπολογίζω το κόστος απόκτησής της φυσικά.):)

Εγω νομιζω οτι τη μονη διαφορα στα εξοδα τα ρατσας απο τα κεραμιδακια την εχουν στις ιδιαιτεροτητες π.χ. σταγονες ματιων οπως προανεφερες Τζουλια για τα περσικα.Κατα τα αλλα,μια χαρα ιδια "προικα" εχουν,ολα γατες ειναι,το ιδιο κι αν γεννηθηκαν σε μια κουτα ή σε ενα εκτροφειο.Και τα φουντωτα ημιαιμα θελουν βουρτσισμα και μπανακι...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back