Γατίσιος κουμπαράς

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Σύμφωνοι, απλά υπάρχουν αυτοί που θα έχουν στα όπα -οπα την γατούλα ράτσας.(πολλά παιχνίδια, κρεβατάκια, μαξιλάρια, αξεσουαρ.. κλπ κλπ).. ενώ για την μη ράτσας θα της παρέχουν τα βασικά.;)
(Δεν μιλάω για ιδιοκτήτες που έχουν και απο τα 2.. που είναι και πιο δύσκολο να τα διαχωρίσεις..)

Δεν λέω,ότι το κάνουν όλοι τον διαχωρισμό.. απλά έχω νοιώσει μία "τάση" την οποία μπορώ και να την καταλάβω μέχρι ενός σημείου.:)

Καλώς ή κακώς τα ράτσας,είναι σε καλύτερη μοίρα απο τα ανώνυμα γατάκια, όπως και να το δούμε. (Ξεφεύγουμε όμως παλι απο το θέμα..:redface:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω νομιζω οτι χαιρουν ιδιας μεταχειρισης απο τη στιγμη που ειναι οικοσιτα(ασε που κανεις στο σπιτι δεν θαυμαζει τη Μοιρα όταν βλεπει τον Σειριο).Αμα ειναι καποιος τρελαμενος(κι εμενα βαζω μεσα) παιρνει ενα σωρο βλακειες για τη γατουλα που του εχει κλεψει την καρδια,ειτε ειναι ρατσας ειτε φατσας.
Δικιο εχεις ξεφυγαμε απο το θεμα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ή κακώς τα ράτσας,είναι σε καλύτερη μοίρα απο τα ανώνυμα γατάκια, όπως και να το δούμε. (Ξεφεύγουμε όμως παλι απο το θέμα..:redface:)

Δεν συμφωνώ καλή μου. Δεν θα αντάλλαζα τον κεραμιδόγατό μου με τίποτα και με καμιά γάτα ράτσας. Κι επίσης έχει την προίκα του κανονικά. Δεν τον έχω για μόστρα τον γάτο, αλλά για παρέα και τον πήρα για να του σώσω τη ζωή.

Μα, ουτε και εγώ δεν θα άλλαζα τα Κεραμιδόγατά μου με καμία ράτσα, και ΤΣΑΜΠΑ να την έπαιρνα... και δεν μιλάω ούτε για την Δώρα ούτε για το 99,9% των μελών του φόρουμ. ;):)

Γενικά, μιλάω ΕΞΩ απο την εικονική πραγματικότητα, ο διαχωρισμός υπάρχει, είτε μας αρέσει ή όχι, είτε τον ασπαζόμαστε ή όχι.. ( και παλι ΔΕΝ το λέω προσωπικά για κανέναν εδω..)

Ο διαχωρισμός της Ράτσα σαν ράτσα, σαν καθαρότητα φυλής, είτε γάτα, είτε σκύλος, είτε ψάρι.... σε σχέση με το ανόνυμο, "μπασταρδο" υπάρχει.

Ο διαχωρισμός της Ράτσα σαν ράτσα, σαν καθαρότητα φυλής, είτε γάτα, είτε σκύλος, είτε ψάρι.... σε σχέση με το ανόνυμο, "μπασταρδο" υπάρχει.

ΟΚ. Σε αυτό έχεις δίκιο, δυστυχώς.

Δεν συμφωνώ καλή μου. Δεν θα αντάλλαζα τον κεραμιδόγατό μου με τίποτα και με καμιά γάτα ράτσας. Κι επίσης έχει την προίκα του κανονικά. Δεν τον έχω για μόστρα τον γάτο, αλλά για παρέα και τον πήρα για να του σώσω τη ζωή.

zoo, συμφωνώ μαζί σου απολύτως. :D:D

Ίσως αυτός ο διαχωρισμός υπάρχει για τον περίγυρο ενός παιδιού που έχει τη γάτα, ράτσας ή μή... Ο γατογονιός όμως δεν την αγαπάει λιγότερο τη γάτα του επείδή είναι κεραμιδιού.. Από τη στιγμή που επέλεξε να συζήσει με μια γάτα, ό,τι γάτα και αν είναι αυτή, θα τις παρέχει όλα όσα του επιτρέπει η τσέπη του... Γάτες που ζούνε σε αυλές έχουν σαφώς λιγότερα παιχνίδια ή και καθόλου αλλά οι οικόσιτες; Γιατί;

Πάντως να σας πώ την αλήθεια οι δικές μου ράτσας γάτες παίζουν με μπαλάκια αλουμινόχαρτου, καλαμάκια, στυλό, κορδέλες, λαστιχάκια, καπάκια και το ποντίκι του τζάμπο... τα άλλα στο φτύσιμο... Μια κεραμιδόγατα; με τί παίζει;

Από κει και πέρα αν έχεις τη γάτα στο σπίτι σου σαφώς και θα τις κάνεις εμβόλια, θα την πάς κτηνίατρο, θα την ταϊσεις το καλύτερο σχετικά με τις οικονομικές σου δυνατότητες, θα την περιποιηθείς όσο μπορείς καλύτερα.

Ποίος είπε ότι μια κεραμιδόγατα δεν χρειάζεται εμβόλια; ή δεν χρειάζεται καλή τροφή για να μην πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας μετα σε θεραπίες; Ότι δεν χρειάζεται άμμο καλή για να μην βρωμάει το σπίτι; Ποιός είπε ότι δεν χρειάζεται το δικό της χώρο να λουφάζει;

Γάτα η μία, γάτα κι η άλλη...

Πάντως εγώ έχω προσωπικά βάλει κουμπαρά από όπου πληρώνω τις τροφές και εμβόλια αμπούλες... Αλλιώς δνε βγαίνω.... Μαζεύω τα ψιλά από το πορτοφόλι μου κά΄θε μέρα (πέρυσι μου περίσσεψαν και πήγα και διακοπές από κει...)

:hmm:Να ρωτησω κατι?αυτο με τις στειρωσεις που κανει ο δημος...Ξερει κανεις αν υπαρχουν αναλογα ενεργα προγραμματα και στον Βολο?Και ισχυει μονο για τα αδεσποτα?δηλαδη αν παω εγω για στειρωση της γατας μου δεν θα την κανουνε?και κατι τελευταιο....γινονται καλα αυτες οι στειρωσεις ή ειναι σαν τις εγχειρησεις του Ι.Κ.Α...?

Ααααα... και κατι ακομα ... οσων αφορα στις στειρωσεις που γινονται σε φιλοζωικους οργανισμους...:hmm: υπαρχει κανενας εδω στον Βολο?

Δυστυχως στο Βόλο υπαρχει προγραμμα στειρωσεων μονο για τα σκυλακια...Αλλα δεν ειναι δα και τοσο ακριβη επεμβαση,κι εγω θα προτιμουσα να πανε τα χρηματα της φιλοζωικης για στειρωσεις αδεσποτων,παρα να στειρωσω εγω πιο φτηνα το δικο μου...

οκ τοτε!Ευχαριστω παντως!!:)

χρησιμοτατο!!!:) :rolleyes:
προσωπικα εχω μια φιλη που δεν περνει γατα και για το λογο του οτι δεν ξερει ποσο ''κοστιζουν'' αφου να φανταστειτε νομιζε πως μια επισκεψη εξεταση στον κτηνιατρο κανει 100 ευρω:blink:
Όλοι έτσι λένε!:down:
Το αστείο είναι ότι δεν έχουν πάει σε κτηνίατρο ποτέ!:lol:
Είναι προκατηλημένοι!:/:

πω πω! Οι κτηνιατροι στην Ελλαδα ειναι κατα πολυ φθηνοτεροι απο εδω (καναδα). Μας πιανουν τον beep κυριολεκτικα! Για 5απλο εμβολιο στο SPCA πληρωνω 20 ευρω (κανω στο περιπου την μετατροπη σε ευρω), της λυσσας 15, στειρωση αρσενικου 100, θηλυκου 200, εξεταση 40, καθαρισμα δοντιων 100, χαπακια αποπαρασιτωσης interceptor 10 ευρω το ενα, advantage για ψυλλους 40 ευρω, κτλ. Αν πας σε ιδιωτη κτηνιατρο πληρωνεις τα τριπλασια (ειναι παρανοικοι)! Ευτυχως που οι τροφες και τα αλλα ειδη ειναι πιο φθηνα εδω αλλιως θα ειχα χρεωκοπησει. Οσοι κανουν παραπονα στην ελλαδα για τις τιμες πρεπει να το ξανασκεφτουν γιατι οπως βλεπετε υπαρχουν πολυ χειροτερα! :P
Σε γενικες γραμμες μου κοστιζει 20 ευρω τον μηνα (μονο τροφες)
Αληθεια, οδοντοκρεμα βαλατε στον προϋπολογισμο; Εδω κοστιζει 3 ευρω, εκει δεν ξερω :P

Ασχετο, αλλα με τετοιες χρεωσεις που κανουν οι κτηνιατροι εδω και στην αμερικη, λογικο το βρισκω τωρα με την οικονομικη κριση πολλοι να δινουν τα κατοικιδια τους σε animal shelters επειδη δεν αντεχουν οικονομικα να τα φροντιζουν :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεις λοιπον να αρχισεις με μερικους απο κει να διεκδικειτε φτηνότερες τιμες αντι να τα παρατανε, γιατι ποσα θα παρουν πια κι αυτα τα shelters?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ασχετο, αλλα με τετοιες χρεωσεις που κανουν οι κτηνιατροι εδω και στην αμερικη, λογικο το βρισκω τωρα με την οικονομικη κριση πολλοι να δινουν τα κατοικιδια τους σε animal shelters επειδη δεν αντεχουν οικονομικα να τα φροντιζουν :(
Λυπητερό!...

εμενα ο Λουκουμας μου στοιχιζει περιπου 50 ευρω το μηνα!:):) ειναι πολλα?:confused::confused: Με την Nutram που τρωει τις τελευταιες 20 μερες περιπου θελει 1,5 κιλο των 13 ευρω το 15μερο..:redface: συνολικα δηλαδη 26 ευρω συν 7,50 ευρω ενα 10κιλο biocats αμμο το μηνα συν τα κονσερβακια του:redface: που τρωει περιπου 1 καθε 2 μερες..ενα φακελακι rc πχ ή nutram κανει 1 ευρω..αρα συν 15 ευρω..φτανουμε στα 48,5 το μηνα..:rolleyes:

με βοήθησε πολύ αυτός ο συνοπτικός πίνακας ! πρόκειται να γίνω νέα μαμά μιας πανέμορφης και κατάμαυρης γατούλας!! :) ανησυχούσα πολύ για το κόστος καθώς δεν θέλω να επιβαρύνω τη μητέρα μου με τέτοια έξοδα που τα θεωρεί και περιττά.
Αχ έχω τρελαθεί!! Ακουώ όλη μέρα την σερενάτα από αρλέττα! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να περάσεις ωραία με τη γατούλα σου :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γατισιος κουμπαρας ε?λοιπον κατι εμβολια,χαπια για σκουλικια,5 στειρωσεις(εξαιρουνται τα γατακια που στειρωσαν οι ολλανδεζες δωρεαν)κατι αρρωστιες,κατι αναποδιες,κατι 20 ευρω τη βδομαδα οι τροφες,εχω χασει το λογαριασμο.
παντως δεν τα πηγα κι ασχημα μεσα σ ενα χρονο,κι ολα αυτα περισευαν ταχα μου-ταχα μου,απ το σουπερ-μαρκετ που το μακρυ μου χερι(ντρεπομαι αλλα αυτο κανω)δεν αφηνε τιποτα να περισεψει.
ευχομαι απ τη δευτερα και περα,(μετα τις εκλογες)να περισευει παντα γιατι δυσκολευουν τα πραγματα και στα νησια και τουρισμο δε βλεπω φετος κι ερχεται βαρυς χειμωνας.
κοψαμε τις ιδιωτικες ασφαλειες ζωης,τα ταξιδια στον πειραια καθε τρεις και λιγο,και βγαινουμε,δε ξερω τι αλλο θα κοψουμε,τελευταιο στη λιστα ειναι οι σπουδες των παιδιων(πιανο,αγγλικα,χορος,λογοθεραπεια ο μικρος),μετα ενοηται η διατροφη δικη μας και των γατων,μετα τα ρουχα,τα ρευματα,οι φοροι,το πετρελαιο,δε ξερω τι απ ολα θα κοπει ο θεος να βαλει το χερι του!!!!!!!!
καλη δυναμη σε ολους μας!!!!!!!!!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back