Γατονομοθεσία

neliy

Νεοφερμένο μέλος

Ο neliy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Γειά σας είμαι ένα ολοκαίνουριο μέλος και χρειάζομαι όση γατοβοήθεια μπορείτε να μου δώσετε! Θέλω να υιοθετήσω ένα γατάκι αλλά δεν ξέρω αν η νομοθεσία της Ελλάδας θα μου το επιτρέψει η όχι. Είναι savannah και είναι υβριδιακή γάτα. Δηλαδή είναι μία μίξη οικόσιτης γάτας και αφρικανικού serval και ανήκει στο TICA. Θα την πάρω από ένα γερμανικό εκτροφείο και μου ζήτησαν να μάθω για την νομοθεσία της Ελλαδας σε σχέση με αυτο το είδος. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, που μπορώ να μάθω για τη νομοθεσία, θα το εκτιμούσα πάρα πολύ.
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από τη στιγμή που είναι οικόσιτο γιατί να μην επιτρέπεται. Δεν ξέρω βέβαια με σιγουριά αλλά νομίζω ότι η απαγόρευση αφορά παράνομες εισαγωγές άγριων ζώων. Αλήθεια ρώτησες για τον χαρακτήρα τους πως ειναι αυτές οι γάτες; Μου φαίνονται κάπως άγριες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πολύ χαδιάρες και τις προτείνουν για οικογένεια με παιδιά. Είναι ααν όλες τις οικόσιτες γάτες με τη διαφορά ότι είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος. Μήπως γνωρίζεις όμως αν μου πεις από που θα μπορούσα να μάθω σίγουρα κάτι για την νομοθεσία?

Aν έπαιρνες στο υπουργείο Γεωργίας και ζητούσες το τμήμα των κτηνιάτρων ή σε κάποιο άλλο που ασχολούνται με τα οικόσιτα ζώα; Ή αν έπαιρνες στον κτηνιατρικό σύλλογο;
Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουν και στις υγειονομικές υπηρεσίες και στο υπουργείο εσωτερικών όπου βγαίνουν οι νόμοι.
Ένα τελευταίο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι να κάνεις ερώτημα στο υπουργείο εσωτερικών μέσω ΚΕΠ, για να σου στείλουν το νόμο ή την εγκύκλιο που αναφέρονται όλα αυτά.

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό τώρα.:hmm:

ΥΓ. Από τη στιγμή που σου ζήτησε το εκτροφείο την νομοθεσία, μήπως αν έβρισκες το νόμο, να τον μετέφραζες στο υπουργείο εξωτερικών στα Γερμανικά, για να τους τον δώσεις; Μήπως δεν μπορείς να το "εκτελωνήσεις" αλλιώς το ζωάκι και δεν μπορούν να το βγάλουν εκτός της χώρας τους χωρίς το χαρτί αυτό.

Σε ευχαριστώ πάρα πολυ!

Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.:)

Και να μπεις εδώ να μας βάλεις φωτογραφίες και να μας γράφεις για αυτή την σπανια για την Ελλάδα ράτσα. :happy:

Μακάρι να πάνε όλα καλά και θα ενημέρωσω για τη διαδικασία απόκτησης μιας τέτοιας γάτας αλλά και για τη νομοθεσία!

Και εγώ εύχομαι όλα να πάνε καλά κ να μπορέσεις να πάρεις τη γάτα των ονείρων σου:up:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ειλικρινά πιστεύω πως υπάρχει η κατάλληλη ράτσα για τον κάθε χαρακτήρα. Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία με την συγκεκριμένη ράτσα ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά!!!:inlove:

Καλωσηρθες!
Ελπιζω να καταφερεις να βρεις τις πληροφοριες που ψαχνεις και να αποκτησεις συντομα τη γατουλα σου.Κι εγω στο Υπουργειο Γεωργιας θα σου προτεινα να ρωτησεις,ή στον κτηνιατρικο συλλογο.Αν δε γνωριζουν,τουλαχιστον θα σε παραπεμψουν στην καταλληλη πηγη πληροφοριων.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ειλικρινά πιστεύω πως υπάρχει η κατάλληλη ράτσα για τον κάθε χαρακτήρα. Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία με την συγκεκριμένη ράτσα ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά!!!:inlove:
Ναι σίγουρα αυτό που λες ισχύει για τον κάθε χαρακτήρα υπάρχει κ μία ράτσα. Βέβαια η εμπειρία έρχεται από τη στιγμή που θα πάρεις το γατάκι σπίτι κ θα αρχίσεις την συμβίωση μαζί του, από πριν όμως μπορείς να διαβάσεις διάφορα πράγματα για να είσαι προετοιμασμένη για το τι θα χρειαστεί το νέο σου γατάκι. Καταλαβαίνω για τον έρωτα που λες κ εγω τα δικά μου έτσι τα πήρα. Ελπίζω να μη σου δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα κ να το έχεις σύντομα στην αγκαλιά σου:up:

Εχεις υποψη τις δυσκολιες?Εχεις υποψη οτι παρολα οσα λενε για να πουλησουν υβριδιακα μισο αιλουροειδη μισο γατες τα ζωα αυτα εχουν καθενα αλλο χαρακτηρα και αντιδρουν απροβλεπτα? Εχεις εμπειρια απο γατες? απο εκπαιδευση γατας? εχεις κτηνιατρο για αιλουροειδη? ξερεις εκπαιδευτη αιλουροειδων με ηπιες μεθοδους??? Εαν δαγκωσει η γρατσουνισει αυτη η γατα δεν ειναι παιξε γελασε εχε υποψην. Μελετησε ολα τα συσαρεστα καταρχας και οχιστη θεωρια οπως τα φανταζεσαι αλλα ρωτωντας αλλους που εχουν κι αν εχεις θετικη απαντηση σε αυτα τοτε προχωρησε. Προσωπικα ειμαι κατα της βιομηχανιας υβριδιακων ζωων ημιαγριων που στελνονται στο εξωτερικο χωρις να εχει προειδοποιηθει η εκπαιδευτει ο ανθρωπος πριν που θα τα παρει .. η νομοθεσια ειναι το λιγοτερο, η πραγματικοτητα ειναι η επικυνδυνη

Exotic pets? Νομίζεις στα αλήθεια ότι είναι καλή ιδέα; Γιατί να μην πάρεις μια απλή γάτα, από τις τόσες που χαρίζονται; Την ίδια αγάπη θα σου δώσει, απλά δεν θα έχει στίγματα τύπου Serval, και θα είναι λίγο πιο μικρόσωμη.

Αν το έχεις αποφασίσει πάντως και δεν θέλεις να υιοθετήσεις κάποια απλή γατούλα, εδώ
https://www.savannahcatclub.co/bringing_your_baby_savannah_home.htm
θα βρεις πληροφορίες για το τί χρειάζεται να παρέχεις στη γάτα αυτή για να έχετε μια αρμονική συμβίωση. Έχεις στα αλήθεια ένα άδειο δωμάτιο να την κλείσεις; Τουλάχιστον στην αρχή, απ' ό,τι φαίνεται, είναι απαραίτητο...

Από νομικής άποψης πάντως, σε αυτό το site λέει πως η ράτσα αυτή θεωρείται οικόσιτη, πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κτηνιατρική φροντίδα κ πως τα εμβόλιά τους είναι τα ίδια με αυτά της απλής γάτας. Ωστόσο αυτό το site ΠΟΥΛΑΕΙ γατιά, και είναι λογικό να ωραιοποιεί καταστάσεις, οπότε επιφυλάσσομαι...
https://www.savannahcatbreed.com/faq.shtml

Επίσης σπουδαίο ρόλο παίζει ο γενετικός παράγοντας, δλδ πόσο τοις εκατό έχει serval, και πόσο οικόσιτης γάτας η συγκεκριμένη γενιά από όπου θα προέρχεται το γατάκι σου. Πρέπει να τα ψάξεις αυτά...

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να υιοθετήσεις μία... Αν θες τη γνώμη μου πάντως, ξανασκέψου το.

Exotic pets? Νομίζεις στα αλήθεια ότι είναι καλή ιδέα; Γιατί να μην πάρεις μια απλή γάτα, από τις τόσες που χαρίζονται; Την ίδια αγάπη θα σου δώσει, απλά δεν θα έχει στίγματα τύπου Serval, και θα είναι λίγο πιο μικρόσωμη.

Αν το έχεις αποφασίσει πάντως και δεν θέλεις να υιοθετήσεις κάποια απλή γατούλα, εδώ
https://www.savannahcatclub.co/bringing_your_baby_savannah_home.htm
θα βρεις πληροφορίες για το τί χρειάζεται να παρέχεις στη γάτα αυτή για να έχετε μια αρμονική συμβίωση. Έχεις στα αλήθεια ένα άδειο δωμάτιο να την κλείσεις; Τουλάχιστον στην αρχή, απ' ό,τι φαίνεται, είναι απαραίτητο...

Από νομικής άποψης πάντως, σε αυτό το site λέει πως η ράτσα αυτή θεωρείται οικόσιτη, πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κτηνιατρική φροντίδα κ πως τα εμβόλιά τους είναι τα ίδια με αυτά της απλής γάτας. Ωστόσο αυτό το site ΠΟΥΛΑΕΙ γατιά, και είναι λογικό να ωραιοποιεί καταστάσεις, οπότε επιφυλάσσομαι...
https://www.savannahcatbreed.com/faq.shtml

Επίσης σπουδαίο ρόλο παίζει ο γενετικός παράγοντας, δλδ πόσο τοις εκατό έχει serval, και πόσο οικόσιτης γάτας η συγκεκριμένη γενιά από όπου θα προέρχεται το γατάκι σου. Πρέπει να τα ψάξεις αυτά...

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να υιοθετήσεις μία... Αν θες τη γνώμη μου πάντως, ξανασκέψου το.
Όπως ξεκαθάρισε κ πιο πάνω η κοπέλα για κάθε άνθρωπο υπάρχει κ η ράτσα γάτας που προτιμάει νομίζω ότι αν ήθελε την κοινή Ευρωπαϊκή μπορούσε να βρει πολύ εύκολα από πάρα πολλές πηγές. Αφου επέλεξε αυτή σημαίνει ότι κατέληξε για κάποιους λόγους, ας χαρούμε λοιπόν με τον ενθουσιάσμό της κ ας μη της χαλάμε τη διάθεση

Όπως ξεκαθάρισε κ πιο πάνω η κοπέλα για κάθε άνθρωπο υπάρχει κ η ράτσα γάτας που προτιμάει νομίζω ότι αν ήθελε την κοινή Ευρωπαϊκή μπορούσε να βρει πολύ εύκολα από πάρα πολλές πηγές. Αφου επέλεξε αυτή σημαίνει ότι κατέληξε για κάποιους λόγους, ας χαρούμε λοιπόν με τον ενθουσιάσμό της κ ας μη της χαλάμε τη διάθεση
Συμφωνω...τα ιδια θα ελεγα και εγω...;):cool:

Ευχαριστώ για την υποστήριξη αν και καταννοώ και τους υπολοιπους γατοφίλους για τις απόψεις τους. Είναι όντως μία ράτσα που όλοι όσοι την γνωρίζουν για πρώτη φορά είναι πολύ επιφυλακτικοί. Ακόμα και εγώ ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτική στην αρχή, αλλά η ερευνά μου γύρω από αυτή τη ράτσα ξεκίνησε πρίν από ενάμισυ περίπου χρόνο μέχρι να αποφασίσω να πάρω μία (δεν είναι μόνο το κόστος της συγκεκριμένης ράτσας). Μίλησα με πολλούς εκτροφείς (Αμερική και Ευρώπη) και ιδιοκτήτες και έχω διαβάσει πιθανόν όλα όσα σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ράτσα. Αν ενημερωθήτε σωστά θα δείτε πως ακόμα και ένα serval αν μεγαλώσει με ανθρώπους και όχι στην άγρια φύση, η συμπεριφορά του είναι γατίσια.

Επίσης κανένας σωστός εκτροφέας δεν πρόκειται να δεχτεί να δώσει ένα από τα πολύτιμα νινάκια του αν δεν είναι σίγουρος για το ποιόν της καινούριας οικογένειας σε όλα τα επίπεδα. Οι πιο σωστοί δε από αυτούς δεν δέχονται καν την αποστολή του ζώου αλλά μόνο την παραλαβή του από τον καινουριο ιδιοκτήτη.

Έπρεπε να έχω τις κατάλληλες προύποθέσεις στο σπίτι μου ώστε να μπορεί να ζήσει μία τέτοια γάτα με άνεση και φροντίδα. Ελεύθερο χώρο (εντάξει είναι μεγαλόσωμες αλλά όσο ενός μεσαίου πρός μικρό μεγέθους σκύλου), χώρο για παιχνίδι και αρκετό ελεύθερο χρόνο από μέρους μου για να το φροντίζω.

Αγαπητή φίλη, να το κλείσω σε άδειο δωμάτιο...? Ούτε στην αρχή, ούτε ποτέ!!! Δεν είναι άγριο ζώο, γάτα είναι. Έχεις δοκιμάσει να κλείσεις, όχι γάτα μόνο, οποιοδήποτε ζώο μέσα σε ένα δωμάτιο? Μετά αγριεύει!!! όλα τα ζώα ανεξαιρέτως θέλουν απλά αγάπη και παρέα. Ακόμα και τα πιο άγρια ζώα αν μεγαλώσουν σε "αιχμαλωσία" σπάνια έχουν επιθετικές τάσεις.

Τέλος πάντων, δεν θέλω να προσπαθήσω να πείσω κανένα. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει παραπάνω για τη συγκεκριμένη ράτσα το μόνο που έχει να κάνει είναι να το ψάξει.

Και κάτι τελευταίο για να κλείσω. Ψάχνοντας τα πάντα για τη Savannah παντού έβλεπα την οργάνωση της TICA. Μόλις πριν από λίγο καιρό έμαθα από εκτροφέα φίλη μου πως η TICA σαν οργανισμός εγγραφής ράτσας (ποιότητας) γατιών είναι η πιο αυστήρη από όλες. Για όσους γνωρίζουν για τους οργανισμούς αυτούς δεν είναι λίγο πιο ξεκάθαρο τώρα το γεγονός οτί η συγκεκριμένη ράτσα ανήκει στον πιο αυστηρό οργανισμό (όσον αφορά την ποιότητα, ασφάλεια, κτλ)?

Συγνώμη αν σας κούρασα ειλικρινά.

ΥΓ. και οι bengal γάτες είναι υβρίδια και είναι διαδεδομένες εδώ και χρόνια παγκοσμίως.

Ναι κι εγω απο οτι γνωριζω η TICA ειναι απο τους πιο αυστηρους οργανισμους οσον αφορα την ποιοτητα.Αφου το εχεις ψαξει και δεν θελεις μια γατα ρατσας απλα για να λες οτι εχεις μια ακριβη γατα (εχω δει αρκετους ιδιοκτητες που το κανουν για αυτο το λογο χωρις να γνωριζουν καν τα χαρακτηριστικα της φυλης) για μενα ειναι απολυτα θεμιτο.Οπως καποιος εχει προτιμηση στα πορτοκαλι,ή τα φουντωτα γατακια,εσυ εχεις προτιμηση σε μια συγκεκριμενη ρατσα!Με το καλο να την αποκτησεις,να τη χαρεις,κι αν θες λεγε μας νεα για τη συμβιωση σας,δεν εχω ξανακουσει καποια παρομοια περιπτωση και θα χαρω πολυ να μαθω περισσοτερα!
Ασχετο,εχεις σκεφτει ονομα για μια τετοια βασιλισσα;Εχεις κρατησει καποιο γατακι απο γεννα;Εχει γεννηθει η το περιμενεις;Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις,απλα μου φαινεται πολυ συναρπαστικο!

Lol όχι, δεν είπα ότι πρέπει να το κλείσεις σε άδειο δωμάτιο, προς θεού! Αλλά (στο site που παρέθεσα) του club των savannah owners λέει πως οι γάτες αυτές, ειδικά σε μικρές ηλικίες, έχουν την τάση να μασουλούν τα πάντα, από έπιπλα μέχρι φυτά, και πως όταν λείπεις από το σπίτι πρέπει να έχεις ένα ασφαλή χώρο (και για τις ίδιες αλλά και για τα υπάρχοντά σου) όπου θα μπορείς να τις αφήνεις να κινούνται χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν/δηλητηριαστούν ή να κάνουν ζημιές.

Επίσης πρέπει να λάβεις υπ'όψιν σου ότι έχουν μεγαλύτερη αλτικότητα από ό,τι οι άλλες γάτες, και γενικότερα είναι πιο δραστήριες και δυναμικές.

εδώ το link: https://www.savannahcatclub.com/bringing_your_baby_savannah_home.htm

Δεν θέλω να σε ξενερώσω ή να στο βγάλω ξινό, sorry αν το πήρες έτσι (αν και απ' ό,τι κατάλαβα δεν παρεξηγήθηκες, κατάλαβες πώς το εννοούσα).

Btw, αν κατάλαβα καλά, (και συγνώμη που αλλάζω θέμα) οι γάτες υβρίδια προκύπτουν από σύζευξη δυο διαφορετικών ειδών; Όπως π.χ. είναι το μουλάρι, από άλογο και γάιδαρο; Αν είναι έτσι, τότε δεν είναι στείρες; Νομίζω τα μουλάρια είναι κατά κανόνα στείρα (με μία απειροελάχιστη πιθανότητα να μην είναι). Άρα το ίδιο θα ισχύει και με τις γατούλες, σωστά; Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, πώς μπορεί να δημιουργηθεί τέτοια ράτσα; Τα ζευγαρώνουν συστηματικά ελπίζοντας να τους βγει κάποιο ζώο ικανό για αναπαραγωγή;

Sorry αλλά δεν έχω ιδέα :Ρ

:up: Μ' αρέσει!!! Λοιπόν, ήξερα πολύ καλά από την αρχή πως έχουν αυξημένη αλτικότητα και ότι λόγο όγκου κάνουν ζημιές (+πως σαν γάτες είναι ΚΑΙ περίεγες για τα πάντα)! Είναι λογικό! Το έχω πάρει ήδη απόφαση όμως πως για να έχω μία τέτοια γάτα πότε δεν θα έχω ένα υπέροχα διακοσμημένο σπίτι με άπειρα μπιχλιμπίδια, φυτά και φωτιστικά πατώματος.:happy:

Οι γάτες αυτές είναι μύξη ράτσας όχι κατήγορίας ζώου όπως είναι το άλογο και το γαιδούρι. Είναι και τα 2 αιλουροειδή αλλά είναι και συμβατά στο μέγεθος. Δεν θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει μίξη λιονταριού με οικόσιτη γάτα. Προφανώς η ένωση έγινε τυχαία (όπως και το άλογο με το γαιδούρι) αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πέτυχε! Δεν μπορώ να είμαι απόλυτη βέβαια, δεν είμαι ειδική στη γενετική!!!!

όσον αφορά τώρα για moukelis:

:happy:Μάλλον θα είναι πρίγκιπας!!! Και όνομα όχι δεν έχω σκεφτεί ακόμα αλλά νομίζω πως θα μου έρθει τι στιγμή που θα τον πάρω αγκαλίτσα! Έχει γεννηθεί τον Ιούνιο οπότε είναι ήδη 5 μήνων και απ' ότι βλέπω να γίνει ένα ΜΕΓΑΛΟ αγόρι:D

Ω,ποτε θα πας να τον παραλαβεις;Δεν εχεις καμια φωτο του να δουμε;Πρεπει να ειναι τελειος...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back