Γατονόματα!

• Thread starter Thread starter mela
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αρχική Δημοσίευση από maxi2:
Ζιζού: Μου θύμησε την κεφαλιά του Ζιντάν γιατί και αυτός ορμάει με το κεφάλι οπουδήποτε.....:D

Καλέ δε μου λες εσύ... Λείπω τόσο καιρό που δεν ενημερώθηκα ότι απόκτησες νέο γάτο;:confused:
Για πες λεπτομέρειες θα τρελλαθώ....
Να πάρει η γ...νη δουλειά που δεν μπορώ να μπαίνω συχνότερα και χάνω τα καλύτερα:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από mela:
Καλέ δε μου λες εσύ... Λείπω τόσο καιρό που δεν ενημερώθηκα ότι απόκτησες νέο γάτο;:confused:
Για πες λεπτομέρειες θα τρελλαθώ....

Μπές εδώ https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9D%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%B8%CF%8E.219308/ και διάβασε λεπτομέρειες..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τον πρώτο μου γάτο τον έλεγαν Μήτσο, γιατί ήταν ημιάγριος και γενικά στη φάση 'του άντρα του πολλά βαρύ μην του μιλάτε το πρωί'. Ο Μήτσος έφαγε φόλα και μας άφησε:( . Μετά από καποιο χρονικό διάστημα πήραμε την Μίτσυ (μία θηλυκή σιαμ) η οποία αν και τοσο εμφανισιακά όσο και στον χαρακτήρα δεν είχε καμμία σχέση με τον Μήτσο (ήταν κάτι σαν την Λαίδη και τον Αλήτη) την ονομάσαμε έτσι για να τον θυμόμαστε. Όταν τελείωσα το σχολείο και ανέβηκα στην Αθήνα για σπουδές στην αυλή μου βρήκα μία γάτα με τα νεογέννητα γατάκια της. Ένα εξ αυτών ήταν ο Μπουχέσας (χαϊδευτικά Σάκης, ο γάτος της φωτο αριστερα) ονομάστηκε έτσι γιατί είναι μία ήρεμη ιδιοσυγκρασία που από γατάκι ήθελε συνέχεια να τρώει και γενικά ήταν ανεκαθεν λίγο αγαρμπούλης!:up:

Την δικιά μου την λένε Κίρα. Επειδή είναι περσικό είπα να της δώσω ένα περσικό όνομα για να της ταιριάζει!!! Το Κίρα σημαίνει ηλιαχτίδα στα περσικα. Το βρήκα μετά από λίγο ψάξιμο:) Έχω ακούσει επίσης(δεν ξέρω όμως αν ισχύει) πως οι γάτες ακούνε το Ρ οπότε πήρα σαν βάση αυτό. Τον πρώτο μου γατούλη τον έλεγαν Μιμίκο. Όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο απλά πιστεύω πως του πήγαινε. Τα άλλα δύο Φρουφρουλίνο και Νιαραράρ:) :) :)

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο ένα ωραίο κειμενάκι για ονόματα γάτας από τον Νίκο Δήμου:
https://www.ndimou.gr/articledisplay.asp?cat_parent=13&time_id=127&cat_id=13

Από το "Βιβλίο των Γάτων": https://www.ndimou.gr/articles_gr.asp?cat_parent=13&cat_id=13

Και από το "Εγχειρίδιο Πρακτικής Γατικής του Γερο-πόσουμ", του Τ.Σ. Έλιοτ το παρακάτω: https://www.translatum.gr/forum/index.php/topic,2319.0.html

"Πώς απο-καλούμε τις γάτες"

Αφού διαβάσατε λοιπόν για Γάτων τόσα είδη
Ίδια με μένα άποψη θα σχηματίσατε ήδη:
Δεν ωφελεί, δεν γίνεται κανείς να προσπαθήσει
Τη φύση αυτού του πλάσματος να την κατανοήσει.
Ξέρετε τώρα αρκετά, να το παραδεχτείτε
Και πόσο μοιάζουνε με μας μπορείτε να το δείτε
Με σας, με μένα και μ' αυτούς που δίπλα μας περνάνε
Που είναι όλοι αλλιώτικοι κι άλλα μυαλά φοράνε:
Υπάρχουν Γάτοι γνωστικοί, υπάρχουν και τρελάρες
Γάτοι αξιοσέβαστοι και Γάτοι σαχλαμάρες
Άλλοι καλοί, άλλοι κακοί, μα όλοι με αξία
Και όλοι επιδέχονται ομοιοκαταληξία.
Κι αν τώρα μάθατε πολλά, ονόματα, συνήθειες,
Πώς παίζουν, πώς εργάζονται κι άλλες μικρές αλήθειες,
Έχουμε κάτι βασικό ακόμα να σκεφτούμε:

Πώς είναι πρέπον τα Γατιά να τα απο-καλούμε;

Εγώ σας λέω καταρχήν και σας μιλώ σαν φίλος -
Ποτέ μην το ξεχάσετε: ΔΕΝ ΕΙΝ' Η ΓΑΤΑ ΣΚΥΛΟΣ!

Οι σκύλοι υποκρίνονται συχνά πως ξεσαλώνουν
Μα μοναχά γαβγίζουνε και σπάνια δαγκώνουν
Και γενικώς μπορεί κανείς εύκολα να τους κρίνει:
Είναι ψυχή απλοϊκή ο Σκύλος - τι να γίνει;
(Τέτοιον κανόνα βέβαια οι Πικς δεν τον φοβούνται
Τ'απίθανα σκυλοφρικιά μπορούν να εξαιρούνται)
Ο Σκύλος πάντως ο κοινός, ο τρέχων, ο συνήθης,
Είναι χαζοχαρούμενος και ελαφρώς ευήθης.
Τον κάνεις από ηδονή κι από χαρά να λιώνει
Αν τον χαϊδέψεις μοναχά κάτω απ'το σαγόνι
Κι αν τον χτυπήσεις φιλικά στην πλάτη θα τον ρίξεις
Το ίδιο και την μπροστινή πατούσα αν του σφίξεις
Θα κυλιστεί στα πόδια σου, χαλί να τον πατήσεις
Α, είν' ο Σκύλος αφελής, κάνει ό,τι θελήσεις.

Σας το θυμίζω πάλι, εδώ και σας το λέω σταράτα:
Ναι, το Σκυλί είναι Σκυλί - ΚΙ Η ΓΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ

Στις Γάτες ένα τυπικό πρέπει ν'ακολουθούμε:
Εάν δεν μας μιλήσουνε να μην τις ενοχλούμε.
Σαφώς, όχι υπερβολές, γιατί, ό,τι κι αν πείτε,
Κάποια μικρή προσφώνηση πάντοτε απαιτείται.
Μα η Γάτα οικειότητες πολλές δεν αγαπάει
Κι αυτό δεν επιτρέπεται κανείς να το ξεχνάει.
Εγώ, π.χ., αν Γάτα δω, ευθύς - θέλω δεν θέλω -
Ευγενικά θα υποκλιθώ βγάζοντας το καπέλο.
Θα την αποκαλέσω δε, κομψά και κυριλάτα
Προσεχτικά, λακωνικά - πολύ απλά, "Ω, ΓΑΤΑ!"
Αν τύχει όμως κι είν' καμιά Γάτα γειτόνισσά μου
Που συναντιόμαστε συχνά μπρος στο διαμέρισμά μου,
Θάρρος θα έχω σχετικό και ίσως να τολμήσω
"ΚΑΛΩΣ ΤΗ ΓΑΤΑ" να της πω και να την προσφωνήσω.
Βέβαια έχω ακουστά ότι τη λεν Εσπρέσσο
Μα είν' νωρίς με τ' όνομα να την απο-καλέσω.
Μια Γάτα πριν καταδεχτεί φίλους της να σας κάνει
Θέλει ένα δείγμα ιπποτισμού, κάτι να την γλυκάνει:
Μια προσφορά εκτίμησης, όπως λίγη κρεμούλα
Πίτα Στρασβούργου εκλεκτή, ψητό ή Γαλοπούλα.
Κάτι του γούστου της κανείς πρέπει να την τρατάρει,
Λίγο πατέ ή σολομό, ή μια μπουκιά χαβιάρι.
(Γνωρίζω κάποια Γάτα εγώ που άλλο μεζέ δεν θέλει
Και τίποτα δεν δέχεται εκτός από κουνέλι.
Δώσ'της κουνέλι και θα δεις, θα γλείφει τα μουστάκια
Κι όλη τη σάλτσα θα τη φάει κι όλα τα κρεμμυδάκια)
Λοιπόν όταν σ' απόσταση μια Γάτα σας κρατάει
Τον εαυτό της σέβεται και σέβας σας ζητάει.
Κι αν έμπρακτα το δείξετε πάτε με τα νερά της,
Θα την απο-καλέσετε τέλος με τ' όνομά της!

Έτσι είναι τα πράγματα, να το παραδεχτείτε,
Τις Γάτες με ευπρέπεια πρέπει ν' αποκαλείτε.

Και "ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΑΤΩΝ"

Το να βαφτίζεις τα γατιά, έχει μια δυσκολία...
Δεν είναι επιπόλαιη κι ανάλαφρη ασχολία
Καθόλου δεν τρελάθηκα και δεν το λέω αστεία:
Κάθε μια Γάτα, ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ!
Ένα, να τη φωνάζουμε στην οικογένειά της
Ας πούμε Βίκτωρ, Αύγουστος, Τζωρτζίνα, Ιπποκράτης
Ας πούμε, Μέρλιν, Τζόναθαν, Αλόνζο, Μανταλένα
Καθημερνά ονόματα, καλά, συνηθισμένα.
Να βρείτε ωραιότερα υπάρχουν ευκαιρίες
Ονόματα για τζέντλεμεν και άλλα για κυρίες
Ας πούμε, Πλάτων, Άδμητος, Ηλέκτρα, Ευρυάλη
Μα όλ' αυτά είναι κοινά και θα τα έχουν κι άλλοι.
Μια Γάτα, όμως, να ξέρετε, θέλει και το δικό της
Το δεύτερό της όνομα νά 'ν' αποκλειστικό της!
Για να μπορεί αφ' υψηλού τον κόσμο να κοιτάει
Και την ουρά της πάντοτε ψηλά να την κρατάει.
Πρέπει να είναι όνομα μονάχα για μια Γάτα.
Χουρχούρης, για παράδειγμα, Γλείψος, Χνουδοπατάτα
Κι άλλα πολλά τέτοιας λογής μπορώ να αναφέρω:
Μπομπαλουρίνα, Πιρπιρής, Φρουφρού, Τρελοκαμπέρω.
Πέρα όμως απ' αυτά τα δυο, υπάρχει κι ένα άλλο
Τ'όνομα το μοναδικό, το τρίτο, το μεγάλο:
Το όνομα το μυστικό, ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ
Και Γάτα σ' άνθρωπο μπροστά ποτέ δεν αναφέρει.
Όταν σε διαλογισμό λοιπόν μια Γάτα δείτε
Πάντα ο λόγος είν' αυτός και να το θυμηθείτε:
Σ'απύθμενους συλλογισμούς βρίσκεται βυθισμένη
Για τ'όνομα το άρρητο
Το αρρητορητονιάρρητο
Το όνομά της το Κρυφό σκέφτεται μαγεμένη.

Εγω την εβγαλα σαρδελα, γιατι για να την πιασουμε της ριξαμε σαρδελες:lol: .
Οι γατες του κηπου δεν εχουν ονοματα γιατι ειναι πολλες και τα ξεχναω...

Τι όνομα να δώσω;

Κάθε φορά που αποκτώ ένα γάτακι εχω το ίδιο πρόβλημα τι όνομα να του δώσω! Έψαξα εδώ στο site Κ δεν βρήκα κάτι παρόμοιο έτσι εχω την ιδέα εδώ να γράψουμε πως ονομάζουμε τα γατία μας κ γιατί ! Ιδέες για όσους φέρνουν νέα γάτα στο σπίτι! Υ.Γ: αν υπάρχει κ αλλού αυτό το θέμα ζητώ συγνώμη

τα δικα μου εχουν τα ονοματα:γλυκουλης(γιατι οταν το βρηκα μαζι μετα αδελφακια του ηταν το ποιο γλυκο)τσιλιβιθρου(γιατι ηταν πολυ λεπτεπιλεπτη και οταν νιαουριζε ισα ισα που ακουγοταν)πειρατης(γιατι βλεπει μονο απο το ενα ματακι του)βροχουλα(γιατι την βρηκα ετοιμοθανατη μεσα στη βροχη,χτυπημενη)ρικος(γιατι εχει πορτοκαλι χρωμα και οπως λεει το τραγουδι..ρικο,ρικο,ρικοκο ρικοκο βερικοκο)και τελος και κορυφαιο σπασοκλαμπανιας(γιατι ολο νιαουριζε )

Αλαντίν το έδωσα στο γατί περσίας! Θέλαμε να του δώσουμε ένα όνομα από εκεί κ σκεφτήκαμε αυτό! Μαγικό χαλί!!!

Το τελευταίο αγγελική είναι πολύ καλό!!! Εγώ είχα έναν που τον φώναζα κύριε δούκα! Είχε ένα αριστοκρατικό στιλ που μου έκανε την αίσθηση να τον λέω '' κύριε ''

η Τσικι ονομαζεται ετσι απο το αγγλικο cheeky που σημαινει αναιδης,αυθαδης:lol:

Ο Χιόνης αρχικά ονομαζόταν Χιόνα γιατί νομιζα ότι ήταν θηλυκό. Το όνομα Χιόνα το χρησιμοποιούμε στην Κεφαλλονιά για τις ανοιχτόχρωμες, τις λευκές γυναίκες. Βέβαια στην πορεία το Χιόνης το χρησιμοποιούμε σαν υποκοριστικό του Χιονόμπαλας μιας κι έχει χοντρύνει πολύ!!!:lol: :lol: :lol:
Επίσης τον φωνάζω Ψίκο από το Ψιψίκο, Βρωμύλο γιατί λερώνεται συνέχεια και Αγατούλη το οποίο προέρχεται από τις λέξεις Αγαπούλης & Γατούλης...;)

Περσης εκ της Περσιας

Το θέμα συγχωνεύτηκε με το ήδη υπάρχον. :)

Ποκίτο γιατί νομίζαμε ότι ήταν θηλυκό και θα έμενε μικρούλι και το βγάλαμε Ποκίτα. Ε, μετά που να σκέφτομαι άλλο...:redface:
Πέπε: Από ένα κομιξ του Αστερίξ (ο Αστεριξ στην Κορσική ή στο μεξικό - δεν είμαι σίγουρη) όπου ένα παιδάκι ο Πέπε απειλεί ότι αν δεν του κανουν τα χατήρια θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει. Κάπως έτσι συμπεριφέρεται και ο δικός μας ο Πέπε!!!

Μενα ντινο νομιζα οτι ειναι αρσενικο τον ειπα ετσι μεν απ το δικο μου ονομα αλλα οταν το σκεφτομαι λογο του παπου μου που κανεις απ το σοι εκτος απο τη δικια μας οικογενεια εβγαλε το ονομα του πατερα του μπαμπα μου και ετσι γηναμε δυο με το ιδιο ονομα εγω και ο γατος.:) Που ειναι γατα :P αλλα της αρεσει αυτο δεν ακοθει σε κανενα αλλο.Τι φωναζω και αλιτισα και γυριστρουλα γιατι θελει σινεχεια βολτα χιχι σα και μενα!:D

:lol: Τον Ηρακλη τον ονομασαμε ετσι γιατι πραγματικα ειναι μια πολυ δυνατη και υπερβολικα δραστηρια γατα .Δεν καθεται λεπτο σε μια γωνια ...

Εγώ το όνομα Ισίδωρος το είχα βρει πριν να πάρω τον γάτο μου. Ήταν το όνομα των ονείρων μου! Πάντα ήθελα έναν τεράστιο πορτοκαλί γάτο που να λέγεται Ισίδωρος. Επηρρεάστηκα όταν ήμουν μικρή από το αγαπημένο μου και ομώνυμο παιδικό, όπου ένας γατούλης πορτοκαλί, ο Ισίδωρος, ήταν φαγάνας(τρελαινόταν για ψάρια) και πολύ μάγκας! Όλα τα ζώα τον φοβόντουσαν και κανένας δεν τολμούσε να τα βάλει μαζί του, ούτε καν οι σκύλοι!:D
Βέβαια, ο Ισίδωρός μου του μοιάζει μονάχα στη λαιμαργία για τα ψάρια, αφού είναι στειρωμένος και δεν βγαίνει έξω.:)
Παρ'ολ'αυτά, το όνομά του, του ταιριάζει πάρα πολύ και είναι πολύ χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο! Κανείς δεν το ξεχνάει, ξεχωρίζει από τα άλλα και όλοι όταν το ακούνε ξέρουν πως πρόκειται για τον γάτο μου! Είναι επιτυχία!:)

λοιπον απο που να αρχισω?
φριντα:αρεσε πολυ στην μαμα μου αυτο το ονομα το ...
πιγκι:δεν 3ερω΄
ροζυ:η γατα αυτη ηταν κατασπρη,και το μονο διαφορετικο πανω της ηταν το ροζ που ειχαν οι πατουσες τηε.ετσι :ροζ>Ροζυ
Σοφινα:ηταν μια πανε3υπνη γατα π ειχαμε
Ζουκυ:στην Κρητη (απο οπου καταγομαι (Ηρακλειο)}ηταν ενας παππουλης κ το βραδυ φωναζε Ζουκυυυυυ!(η γατα του)ε,και μου εμεινε το ονομα.
2 γατακια:ανωνυμα εφυγαν απο τον κοσμο(βσκ το ενα παλι Ζουκυ το λεγαμε)
Snoopy:ο γνωστος σε ολους snoopy.....
ayta!

Οπρα απο τη γνωστη oprah την παρουσιαστρια, γιατι ειναι δυναμικη και απαιτητικη, ξερει να βγαζει νυχια και μοιαζει με τη σιαμεζα μου

Τον μικρο δεν του βρηκα κατι ακομη...σκεφτομαι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back