Γατοτροφή: Ποια είναι η καλύτερη;

Kαλησπέρα σας:)
Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: το γατάκι μου είναι 14 εβδομάδων, της δίνω την Royal Canin Babycat 34, και επειδή μου τελείωσε εχτές είπα να της πάρω την επόμενη, την Kitten 34, που είναι για γατάκια από τεσσάρων μηνών και άνω, επειδή είμαι νέα μαμά, θέλω να ρωτήσω αν το πηγαίνω καλά το θέμα της διατροφής, ή αν έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο.
Τέλος, 2 με 3 φορές την εβδομάδα της δίνω για γατάκια κονσερβούλα της Purina Pro Plan καθώς και μέρα παρά μέρα βιταμινούλα.:P
Το θέμα είναι οτι δεν πολυτρώει, δηλαδή της βάζω το πρωί γύρω στα 25-30γρ. και όταν γυρίζω το απόγευμα, έχει ακόμα στο πιατάκι της...Είναι λιγόφαγη ή δεν της αρέσει το φαγητάκι που της δίνω? :)
Και εγώ την babycat τους έδινα και μόλις γίνανε 4 μηνών τους ξεκίνησα την kitten!!:):)
Απλά την αλλαγή από babycat σε kitten να την κάνεις σταδιακά.:):)
Όσο για την ποσότητα, νομίζω ότι διαφέρει από γάτα σε γάτα.;);) Εμένα πότε δεν τρώγανε την ποσότητα που ανέγραφε η συσκευασία.;);)Πάντα τρώγανε και τρώνε λιγότερο!!!:happy::happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πως εννοείς να την κάνω σταδιακά? :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πως εννοείς να την κάνω σταδιακά? :)
Για λίγες ημέρες να αναμείξεις τις δύο τροφές και σταδιακά να ελατώνεις την παλιά και να αυξάνεις την καινούρια μέχρι να μείνει μόνο η καινούρια!!!:):)

Οκ!:up:
Ευχαριστώ πολύ!:)

Εφόσον δίνεις στη γάτα σου κροκέτα της Royal Canin (και στους 14 μήνες δεν υπάρχει πρόβλημα που της δίνεις kitten και όχι baby, για να αρχίσει να "δουλεύει" λίγο και τα δοντάκια), δεν υπάρχει λόγος να της "χαλάς" τη διατροφή με κονσερβούλες... είτε είναι pro plan είτε και royal. Κακό της κάνεις και όχι καλό. Επίσης, είναι περιττό να της δίνεις βιταμίνεις μέρα παρά μέρα. Η Royal Canin, επειδή είναι η top εταιρεία στο θέμα διατροφής, έχει τα πάντα από στοιχεία και βιταμίνες. Εγώ έκανα το ίδιο σε ένα αδέσποτο μικροκαμωμένο γατάκι με ταμπλέτες ασβεστίου και ο κτηνίατρος μου είχε πει πως μπορεί να του κάνω μέχρι και κακό από συσσώρευση περιττού ασβεστίου. Σκέψου το ενδεχόμενο υπερβιταμίνωσης, και αρκέσου στις κροκέτες.
Μπορείς να του δίνεις βιταμίνες (αν του αρέσουν γευστικά) για επιβράβευση ή μια φορά στο τόσο.

Χθες πήγα σε ένα pet shop, που ονομάζεται BARG AVENUE, στην Λ. Κηφισίας στο Ψυχικό. Μου έδωσαν δείγματα τροφών της Arden Grange να δοκιμάσει ο γάτος μου. Το πρωτο φακελακι δεν του άρεσε, μάλλον γιατί δεν έχουν πολύ αλάτι μέσα όπως οι κατηγορίας "whiskas", αλλά θα τον μάθω και θα του αρέσουν.
Στο μαγαζί αυτό, έχει πολλά ωραία πράγματα και είναι σα να μπαίνεις σε χειρουργείο. Το προσωπικο φιλικότατο και ευδιάθετο.
Πήρα αρκετά πραγματάκια, έχει από όλα!!!

Κι εγώ απο το Bark Avenue ψωνίζω πλέον διότι στο Pet City που πήγαινα έχουν ζωάκια σε κλουβιά και δεν θέλω να τους ενισχύω. Είναι πράγματι πολύ καλό μαγαζί και σου κάνουν και έκπτωση με μια καρτούλα μέλους που σου δίνουν. Εκεί μου έδωσαν και δοκίμασα την Cat's Pride που είναι λίγο (10 cents:confused:) φθηνότερη απο την Everclean, αλλά είναι κι αυτή πολύ καλή άμμος.Εκεί βρίσκεις επίσης και furminator και feliway. Αυτά:D, αρκετά τους διαφημίσαμε:redface:

Εφόσον δίνεις στη γάτα σου κροκέτα της Royal Canin (και στους 14 μήνες δεν υπάρχει πρόβλημα που της δίνεις kitten και όχι baby, για να αρχίσει να "δουλεύει" λίγο και τα δοντάκια), δεν υπάρχει λόγος να της "χαλάς" τη διατροφή με κονσερβούλες... είτε είναι pro plan είτε και royal. Κακό της κάνεις και όχι καλό. Επίσης, είναι περιττό να της δίνεις βιταμίνεις μέρα παρά μέρα. Η Royal Canin, επειδή είναι η top εταιρεία στο θέμα διατροφής, έχει τα πάντα από στοιχεία και βιταμίνες. Εγώ έκανα το ίδιο σε ένα αδέσποτο μικροκαμωμένο γατάκι με ταμπλέτες ασβεστίου και ο κτηνίατρος μου είχε πει πως μπορεί να του κάνω μέχρι και κακό από συσσώρευση περιττού ασβεστίου. Σκέψου το ενδεχόμενο υπερβιταμίνωσης, και αρκέσου στις κροκέτες.
Μπορείς να του δίνεις βιταμίνες (αν του αρέσουν γευστικά) για επιβράβευση ή μια φορά στο τόσο.

:hmm:Δεν το είχα σκεφτεί αυτο...:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back