Γατούλα αδέσποτη ή ράτσας;

Είναι απαράδεκτο να δίνεις για ένα καθαρόαιμο 1000 ή και 2 ή 3 χιλιάδες ευρώ, όταν με αυτά τα χρήματα θα μπορούσες να είχες βοηθήσει δεκάδες αδέσποτα!
Επισης συνεχιζω να μην καταλαβαινω πως αυτα τα δυο ειναι αλληλενδετα.Αν δεν τα εδινε αυτα τα χρηματα για ενα ζωο ρατσας,θα τα ειχε δωσει για τα αδεσποτα;Με το ιδιο σκεπτικο,ειναι απαραδεκτο να ταϊζεις τα αδεσποτα ενω με τα ιδια χρηματα θα μπορουσες να βοηθησεις αστεγους,ειναι απαραδεκτο να ξοδευεις ενα σωρο χρηματα σε ρουχα μαρκας ενω με τα χρηματα αυτα θα μπορουσες να βοηθησεις ορφανοτροφεια,ειναι απαραδεκτο να παραγγελνεις delivery ενω θα μπορουσες με αυτα τα χρηματα να ταϊσεις καποιον πεινασμενα κ.ο.κ.Το οτι επελεξαν να δωσουν καποια χρηματα για ενα ζωο ρατσας δε σημαινει οτι τα στερουν απο τα αδεσποτα ζωα,μαλιστα αρκετες φορες ιδιοκτητες γατων ρατσας συντηρουν ολοκληρες αποικιες και φροντιζουν για την περιθαλψη των γατων και τη στειρωση τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με το ιδιο σκεπτικο,ειναι απαραδεκτο να ταϊζεις τα αδεσποτα ενω με τα ιδια χρηματα θα μπορουσες να βοηθησεις αστεγους,ειναι απαραδεκτο να ξοδευεις ενα σωρο χρηματα σε ρουχα μαρκας ενω με τα χρηματα αυτα θα μπορουσες να βοηθησεις ορφανοτροφεια,ειναι απαραδεκτο να παραγγελνεις delivery ενω θα μπορουσες με αυτα τα χρηματα να ταϊσεις καποιον πεινασμενα κ.ο.κ.

Ετσι ακριβώς.

Το πού και πώς ξοδεύει ο καθένας τα λεφτά του, είναι επιλογή του. Αλλωστε, αν κάποιος έχει 3.000 ευρώ να δώσει για γατάκι ράτσας και αν βέβαια είναι φιλόζωος, έχει και αρκετά χρήματα για να βοηθήσει πολλά περισσότερα αδέσποτα απο μένα π.χ. Αν πάλι κάποιος δεν είναι συνειδητοποιημένος φιλόζωος, και ένα γατάκι αδέσποτο να μαζέψει, το καλοκαίρι που θα φύγει για διακοπες, θα το παρατήσει οπου βρει.

Και ας μην κάνουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται ένοχοι επειδή έχουν ένα γατάκι ράτσας. Δεν εξυπηρετεί τίποτα απολύτως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μα πραγματικα στο τελος θα αρχισω να αισθανομαι ενοχη που εχω ζωακια ρατσας στο σπιτι μου! που απλα ετυχε! που απλα στην τελικη μου αρεσουν! και δοξα τον Θεο μπορω και ταιζω οποιο αδεσποτο μπορω και περναει απο το χερι μου...μακαρι να ειχα εναν τεραστιο χωρο και να τα μαζευα ολα μεσα! αυτο κι αν ειναι ευτυχια τουλαχιστον για μενα...αδεσποτα και μη,ρατσας και μη ολα μαζεμενασε ενα μεγαλο χωρο! ευτυχισμενη εγω που θα μπορουσα να φροντιζω οοοοοοτι ζωο και να περναει απο το "δρομο" μου , ευτυχισμενα και αυτα για τους δικους τους λογους!:)

ας ηρεμησουμε λιγο και ας μην συγχεουμε την αμελεια πολλων ανθρωπων με την ταση αλλων να θελουν καπιο ζωακι ρατσας! δυστυχως υπαρχουν πολλοι αμελεις και ακαρδοι τη σημερον ημερα , δεν μπορουμε να τους διορθωσουμε, μπορουμε με τον δικο μας τροπο να σωσουμε την κατασταση οσο αυτη περναει απο εμας..ο καθενας με τον τροπο του.

Δυστυχώς πάλι δεν έχω χρόνο!!!!!
Θα πω μόνο αυτό και θα επανέλθω δριμύτερη: Αν ζητούσα χρήματα για τα ζώα που δίνω για υιοθεσία σύμφωνα με αυτά που μου έχουν κοστίσει για τροφές , ιατρικά έξοδα, στειρώσεις κλπ, για να μη βάλω μέσα ξενύχτια, υπερκόπωση, τραυματισμούς κλπ.., θα βγαίνανε πολύ πιο ακριβά από τις τιμές των εκτροφείων!!!

Εχεις δίκιο σε αυτό αλλα δεν σε έπιασε κανείς απο το λαιμό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλες οι απόψεις,ας πω και γω την άποψη μου και την στάση που διατηρώ σε ότι έχει να κάνει με τα αδέσποτα.
(Μου άρεσει πολύ η απάντηση τις Moukelis)
Θεωρώ εντελώς λάθος τακτική να φροντίσω να διορθώσω η να υιοθετήσω το/τα λάθος/η του άλλου,και να καλούμαι να απολογηθώ για
τις όποιες επιλογές μου.
Το να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τα φροντίζουν είναι καθαρά υποκειμενικό και ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του,και καλό είναι να διαφέρουμε
όλοι σε όλα, αυτό είναι υγεία οταν υπάρχει κυρίως πολιτιστική πολυμορφία
Καλό είναι να μην κρίνουμε τις επιλογές η την διαφορετικότητα των άλλων, η ζωή είναι πολύχρωμη και όχι μαύρη και άσπρη.

Εμένα με ρώτησες αν θέλω να επομιστώ τα όποια ψυχολογικά η μη τραύματα που μπορεί να έχει ενα αδέσποτο γατί?
Με ρώτησες αν έχω χρόνο να φροντίσω τις αυξημένες ανάγκες του σε σχέση με το γατάκι ράτσας που μεγαλώνει χωρίς φοβίες σε ενα περιβάλλον
σίγουρα καλύτερα απο εκείνο του δρόμου? Δεν είναι ρατσιστική η προσεγγισή μου,όλα τα ζωντανά τα συμπαθώ και πολλά αδέσποτα στην περιοχή μου
τα φρόντιζα χωρίς όμως να απαιτώ η να κρίνω αρνητικά τον υπόλοιπο κόσμο που δεν κάνει το ίδιο με μένα η γιατί δεν είμαστε ίδιοι. Δεν έψαχνα
αναγνώριση μέσα απο την προσφορά μου και για κανένα λόγο δεν κάνω συγκρίσεις.

Το σημαντικότερο είναι να αλλάξουν οι νόμοι περί ιδιοκτησίας και υιοθεσίας ζώων. Να υπάρχουν σοβαρά συμβόλαια με νομικές κυρώσεις και πρόστιμα
βαρβάτα,γιατί όπου δεν υπάρχει τιμωρία το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.

Η Λουκία με τα γραφώμενα της μου βγάζει κόμπλεξ και ζήλεια τύπου εγώ δεν έχω χρήματα για να αποκτήσω μια γάτα αμερικάνικη σαν να νιώθεις
μειονεκτικά και κάνεις επίθεση σε όσους επιλέγουν ράτσας. Δηλαδή δεν βλέπω λογική σε όσα γράφεις πραγματικά..
Με ολη μου την ειλικρίνεια και χωρίς καμμία ενοχή, αν αποφάσιζα να αγοράσω και δεύτερο γατί στο σπίτι μου,θα έπαιρνα πάλι ράτσας.

Αυτο που λες Λουκία έιναι φασιστική αντίληψη,επεκτείνεται και σε άλλα θέματα...οπως το να μην κάνουνε επιπλεον παιδια οι ανθρωποι....
να φοράμε ομοιόμορφα ρούχα όλοι και να μετακινούμαστε με ποδήλατο για να μην καταναλώνουμε και μολύνουμε φυσικούς πόρους μιας
και δεν υπάρχουν σε αφθονία. Με την ίδια λογική οι αγρότες να μην εκτρέφουν χοίρους κλπ για να καταναλώνουμε, να γίνουμε όλοι χορτοφάγοι.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αγαπητή μου , Piwaki, το να φροντίζω τα αδέσποτα, εγώ τουλάχιστον, δεν είναι θέμα επιλογής!!!! Είναι επιτακτική ανάγκη!!! Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα: Ας βγω να ταϊσω μερικά αδέσποτα! Θα κάνει καλό στην ψυχολογία μου και τη φυσική μου κατάσταση!!
Αντιθέτως έχω προσπαθήσει σκληρά να κλείσω τα μάτια στο πρόβλημα σε περιπτώσεις που δεν μπορούσα να βοηθήσω για διάφορους λόγους και στη συνέχεια το βρήκα μπροστά μου!!! Δεν είναι κάτι που κάνω από χόμπυ, είναι αν θες μια υπεύθυνη πράξη, την οποία προσπαθώ να κάνω όσο πιο σωστά μπορώ! Πολλές φορές ίσως θα μπορούσα και καλύτερα, αλλά οι άνθρωποι δυστυχώς έχουμε πεπερασμένες δυνατότητες, ειδικά όταν δρούμε μόνοι μας και δεν οργανωνόμαστε και με άλλους.
Άρχισα να ταίζω όταν σταματούσαν οι άλλοι και τα ζώα λιμοκτονούσανε! Άρχισα να στειρώνω όταν βαρέθηκα να μαζεύω άλλα πτωματάκια από το δρόμο!!!!
Θα μπορούσα να σου εξηγήσω επακριβώς πώς και γιατί κάνω ό,τι κάνω, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι υπόλοιποι "ρομαντικοί" φιλόζωοι που επιμένουν να θέλουν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στην Ελλάδα.
Δε σε βλέπω όμως διατεθειμένη ούτε να σκεφτείς πάνω σ' αυτά που θα ήθελα να πω, πόσο μάλλον να πειστείς!!
Αλήθεια, τι εννοείς αν σε ρώτησα αν θέλεις να επωμιστείς τα ψυχολογικά προβλήματα ενός αδέσποτου; Σου πέταξα με το ζόρι κάποιο γατί στο σπίτι σου; Σου έβαλα το πιστόλι στον κρόταφο για να το πάρεις;
Ξέρεις λοιπόν τόσο καλά τα αδέσποτα που νομίζεις ότι όλα έχουν ψυχολογικά προβλήματα; Η μήπως ξέρεις τόσο καλά τα ράτσας που είσαι σίγουρη πως δεν έχουν; Νομίζεις ότι εγώ ή όσοι χαρίζουμε αδέσποτα τα επιβάλλουμε στους άλλους; Μην ανησυχείς κοπέλα μου, αλλά με αυτά που λες και με τον τρόπο σου να ξέρεις ότι είσαι από τους πρώτους που θα απέρριπτα ως υποψήφιο γατογονιό!!!!
Από τον τρόπο σου καταλαβαίνω ότι ο μόνος φασισμός είναι ο δικός σου!!!Είναι ο φασισμός του εγωιστή που πάνω απ' όλα βάζει τον εαυτό του, δε θα διευκολύνει ποτέ τους άλλους, δε θα κοιτάξει να υιοθετήσει μια όχι και τόσο συμφέρουσα λύση για τον ίδιο, αλλά λυτρωτική για το σύνολο της κοινωνίας , αλλά και τον εαυτό του τελικά! Οι μικρόψυχοι είναι και μικρόνοες!!Δε βλέπουν ότι το συμφέρον των πολλών είναι ταυτόχρονα και το δικό τους!
Η εισαγωγή και η εκτροφή όλο και περισσότερων κατοικιδίων μόνο προβλήματα δημιουργεί! Ας δούμε πώς θα διαχειριστούμε όλο αυτό το έμψυχο δυναμικό των ζώων στην Ελλάδα, να μειώσουμε τα αδέσποτα, να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους και όταν με το καλό μπούμε σε ένα δρόμο, ε, τότε και μόνο τότε ας γίνουν και άλλα εκτροφεία με πολύ αυστηρούς βέβαια όρους, με νομοθετικά πλαίσια και ελέγχους!
Όσο για τη ζήλεια που λες ότι έχω προς αυτούς που έχουν ζώα ράτσας, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σε λυπάμαι που προφανώς δε γνώρισες την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που μπορεί να δείξει ένα αδέσποτο γατί που, χωρίς να το ξέρεις και να σε ξέρει, το βοήθησες τις τελευταίες του ώρες να νιώσει καλύτερα καθώς πέθαινε στην αγκαλιά σου! Μπορώ να σου πω ιστορίες απίστευτες, από αυτές που λένε οι περισσότεροι: δεν μπορεί, μα είναι μόνο ένα ζώο και μάλιστα γάτα!!!
Τα γατιά που έχω στο σπίτι μου είναι όλα από το δρόμο και όλα με λατρεύουν!! Αν δε με ένοιαζε να βελτιώσω τη ζωή των αδέσποτων , τα χρήματα θα μου έφταναν για 3,4,5 γάτες ράτσας και βάλε!!!
Τα αγαπώ όλα πάρα πολύ, το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι αναγκάζομαι να τα δίνω, γιατί πολύ απλά αν τα κρατούσα όλα, κάποια στιγμή δε θα είχα τη δυνατότητα να περιθάλψω κάποιο από τα άρρωστα ή τραυματισμένα που βρίσκω συνέχεια και να φανταστείς μόνο στη γειτονιά μου!!! Σε πληροφορώ ότι την ομορφιά των γατιών μου τη ζηλεύουν πολλοί!!! Δύο μάλιστα είναι δυστυχώς πολύ μεγάλοι σε μέγεθος, οπότε και καταβροχθίζουν ποσότητες φαγητού και γι' αυτό υποπτεύομαι ότι έχουν γονίδια από αμερικάνικες ράτσες!!
Και θα ρωτήσω το εξής: Με ποιά λογική απαγορεύονται οι αγοραπωλησίες γατών, αλλά επιτρέπονται οι διαφημίσεις εκτροφείων;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
ειλικρινα μπραβο σου που περιθαλπτεις και αφιερωνεις μερος της ζωης σου σε αδεσποτα, τετοιοι ανθρωποι εκλειπουν ...βεβαια και εγω που στο σπιτι μου εχω 3 ζωα και τα 3 ρατσας , αφιερωνω μερος της ζωης μου σε αδεσποτα για την ομαλη υπαρξη και προστασια τους.. εγω δεν καταλαβαινω το εξης απο τα λεγομενα σου..συμφωνω και επαυξανω πως τα πετ σοπ που πουλανε ζωα θα πρεπε να κατακρινονται και καλα κανουμε και εχουμε , ολοι πιστευω εδω, αρνητικη σταση απεναντι σε αυτα..οι εκτροφεις ομως ειναι μια πολυ διαφορετικη κατηγορια! για μενα εκτροφεας δεν ειναι ο ανθρωπος που πουλαει ζωα επειδη ετσι του καπνισε..ειναι ο ανθρωπος που παρεχει στα ζωα του ΟΟΟΟΟΟΛΑ τα απαραιτητα, που ξοδευει πολλα για αυτα, που ξερει πως μπορει να εχει και χασουρα απο την ολη υποθεση, που ειναι ευσυνειδητος,τιμιος και που ΞΕΡΕΙ γιατι ζευγαρωνει 2 ζωακια, ξερει τις αναγκες τους, τις ιδιαιτεροτητες τους, τις αδυναμιες τους, τα χαρακτηριστικα τους και εχοντας κανει μεγαλη διατροβη πανω στο θεμα αποφασιζει να ασχοληθει με κατι αναλογο. αλλωστε υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που αναζητανε ζωο ρατσας. δεν ειναι προτιμοτερο να υπαρχει καποιος αρμοδιος, ενας σωστος εκτροφεας να τους κατατοπισει? για μενα, υπαρχει αναγκη απο εκτροφεις και μαλιστα με ευσυνειδησια. δεν συντελει η εκτροφη στην αυξηση των αδεσποτων στην καθε χωρα. η αμυαλοσυνη καποιων μεγενθυνει το προβλημα. αν γινουμε ολοι μαζι λιγοτερο ευθυνοφοβοι ισως το προβλημα με τα αδεσποτα να περιοριστει στο ελαχιστο.

Λουκια,νομιζω πως η ουσια του ολου θεματος ειναι μια:δε μπορει κανενας να κατηγοριοποιει ανθρωπους και να τους καλει να απολογηθουν για κατι που οι ιδιοι δεν ειναι υπαιτιοι.Θα σου αρεσε απο τη στιγμη που κανεις τοσο μεγαλη προσπαθεια,να αρχισω να σου "τη λεω" επειδη υπαρχουν φιλοζωϊκα σωματεια που εγιναν σωματεια μονο και μονο για να παιρνουν επιδοτησεις;Για φιλοζωϊκες που πιστευουν πως η λυση για το συνωστισμο στα καταφυγια ειναι η ευθανασια;Για "φιλοζωους" που μαζευουν και περιθαλπτουν ζωα για να ικανοποιησουν το κομπλεξ του σωτηρα που εχουν;Για συλλεκτες;Φανταζομαι οχι,γιατι δεν ευθυνεσαι εσυ για ολους τους παραπανω,τις ιδεες τους,και τις πραξεις τους.Το ιδιο συμβαινει και στην αντιπερα οχθη.Αφησα αδεσποτο καποιο ζωο μου;Κακομεταχειριστηκα ζωο;Αφησα τις γατες μου να γεννοβολανε αβερτα και αμολησα τα μωρα τους στο δρομο;Το να εχεις γατα ρατσας δε σε κανει μη φιλοζωο,και δε σημαινει οτι κανεις κατι απο τα παραπανω,αντιθετα,οπως πολλοι ανεφεραν,συμμετεχουν ενεργα με τον τροπο τους ο καθενας στη λυση ή ανακουφιση του προβληματος των αδεσποτων.Μπορει να μην υιοθετησαν καποιο απο αυτα,ο καθενας για τους δικους τους λογους,οπως και πολλοι μη κατοχοι γατων ρατσας αλλωστε,αλλα η βοηθεια που μπορει να προσφερει κανεις δεν ειναι μονο αυτη,ετσι δεν ειναι;
Τελος παντων,βλεπω οτι οι τονοι συνεχως ανεβαινουν και δεν πιστευω οτι βοηθα κανεναν να συνεχιστει με τετοιο τροπο η συζητηση.Χαρηκα που ειδα διαφορετικες αποψεις να διατυπωνονται,και διαφορετικες λυσεις να προτεινονται.Μακαρι μια μερα να μπορεσουμε να ξεμπερδεψουμε απο αυτη τη φαγωμαρα που επικρατει στη φιλοζωϊκη κοινοτητα και να δουλεψουμε ολοι μαζι,σιγουρα μπορεουμε καλυτερα και περισσοτερα απο οτι ο καθενας μονος του.
Καλο απογευμα.

Με ποιά λογική απαγορεύονται οι αγοραπωλησίες γατών, αλλά επιτρέπονται οι διαφημίσεις εκτροφείων;
Χωρις να θελω να παρω καποια θεση για οσα υποθεικαν,ουτε γνωριοζω τι προηγηθηκε...αλλα αυτο που γραφει η Spiderwoman το εχω αναρωτηθει κι εγω πολλες φορες...Δεν ειναι λιγο οξυμωρο?:worry: :hmm:

ειμαστε σε ενα σιτε που αναφερεται στις γατες. ειναι αναποφευκτο λοιπον να μην αναφερθει ο εογ..απο μονο του αυτο αποτελει καποια διαφημιση για τα εκτροφεια αν το παρουμε ετσι.

Για ποιες διαφημισεις λετε βρε παιδια;:confused:

και εγω αυτο αναρωτιεμαι..απο την πρωτη στιγμη που ειμαι εδω δεν εχω αισθανθει πως γινεται καποια διαφημιση σε εκτροφεια ! :worry:

Αν και είμαστε off topic θα σας απαντήσω με σκοπό να λυθούν οι απορίες σας και το θέμα να λήξει εδώ.

Η παραπομπή στον ΕΟΓ γίνεται στους ενδιαφερόμενους, γιατί εκεί θα βρουν αυτό που ψάχνουν, όπως γίνεται και παραπομπή στον κτηνιατρικό σύλλογο ή σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους. Διαφήμιση εκτροφείου καθ' εαυτή δεν υπάρχει πουθενά σε θέματα του site παρά μόνο σε υπογραφές, όπου και επιτρέπονται.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη λειτουργία του site σας παρακαλώ να χρησιμοποιείτε το section επικοινωνία με την ΟΔ. Τέτοιου είδους συζητήσεις απαγορεύονται εντός άλλων θεμάτων από τον όρο 14.

Δική σου επιτακτική ανάγκη,εσύ το επέλεξες και το σέβομαι.Το πως νιώθεις και το γιατί ασχολείσαι με τα λάθη των άλλων πάλι δικό σου θέμα. Δεν μπορείς όμως να ενοχοποιείς, να προσβάλεις και να συμπεριφέρεσαι παραβατικά
στις επιλογές του άλλου κατ΄αυτο τον τρόπο και πόσο μάλλον όταν δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις ανθρώπους και καταστάσεις. Εσυ κοπέλα μου ξεκίνησες να προσυλιτίζεις υπέρ των αδέσποτων, (λες και δεν γνωρίζει ο άλλος απο μόνος του να βρει αδέσποτο αν θελήσει...)
και το συνέχισες αρνητικά κατά... δίνοντας διαστάσεις για όλους που αναζητούν η έχουν γατάκια ράτσας.. η γιατί υπάρχουν εκτροφεία.
Το να πετάς μπαλάκια προς άγνωστη κατεύθυνση ενοχικού συνδρόμου και όποιον πάρει ο χάρος δεν ζορίζεις τον άλλον αλλά σίγουρα τραβάς ζόρι με τις επιλογές του που δεν θα έπρεπε.
Αν δεν είμουν διατεθειμένη, γενικότερα δεν θα έμπαινα στον κόπο να συμμετάσχω και να γράφω,προτρέχεις και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.
Εδω όμως δεν συζητάμε τα έργα σου τι κάνεις γιατί το κάνεις και πως το κάνεις..... Συγχαρητήρια για όσα κάνεις αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό στα γραφώμενα μας.
Δεν θεωρώ πως το μήνυμα μου ήταν προσβλητικό,απάντησα απλώς στα δικά σου προσβλητικά μηνύματα που κατηγορείς ιδιοκτήτες υποψήφιους και μη, & εκτροφεία.

Θα επαναλαβω μια ακομα φορα,οτι my cat,δεν ειναι διαγωνισμος φιλοζωιας..ουτε το ποιος στειρωνει τα περισσοτερα αδεσποτα ή οχι.Site για γατες ειναι..καποιος μπαινει για να ενημερωθει,αλλος για να βαλει αγγελια,αλλος να μαθει για τις ρατσες,αλλος μπορει να θελει να μπει..απλα για να χαζεψει πανερμορφα γατια.

[Off topic]Ψαχνω Γατακι American Shorthair

οσοι θελουν γατα ρατσας ας παρουν.γιατι πρεπει ναχουμε ενοχες;τι ρατσισμος ειναι αυτος;κι οσοι αγαπουν τα αδεσποτα μπραβο τους,αλλα ας μην κρινουν αυστηρα τους αλλους.αρκει να υπαρχει αγαπη.κουρασε αυτο,τα ιδια και τα ιδια.ας μεινουμε οτι αγαπαμε ολοι εδω τις γατες.απλα εχουμε αδυναμιες,κι αυτη η ενταση στην κριτικη που οδηγει.;

εγω ολες μου της γατες της εχω μαζεψει απο το δρομο.γιατι να παρω μια καλοθρεμενη γατα ρατσας που την φροντιζουν αντι να παρω ενα γατι που οι πιθανοτητες να ζησει χωρις ιδιοκτητη ειναι 2\10;

Αποψη σου,οπως αποψη σου ειναι να αφησεις μια γατουλα χωρις τις απαραιτητες εξετασεις κι εμβολια να γεννησει,οπως αναφερεις σε αλλο θεμα.Οπως κι εσενα δε θα σου αρεσε να κατακριθεις για την αποφαση σου,ετσι δεν αρεσει και σε οσους εχουν παρει γατουλα ρατσας.Ο καθενας κανει καποιες επιλογες,οι οποιες απο τη στιγμη που δε βλαπτουν καποιον αλλο,ειναι σεβαστες,ετσι δεν ειναι;

Συμφωνώ Δώρα!:)
Το να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε κάθε εξέταση και παραεξετασούλα όταν εμείς εγκυμονούμε,-και καλά κάνουμε - αλλά να αφήνουμε ένα ζωάκι να μπει στη διαδικασία μιας γέννας κ'ό,τι κάτσει,κ'όπως κάτσει, σκεπτόμενοι ότι ¨οκ, γάτα είναι,του @ουστη! θ'ανταπεξέλθει¨, αυτόματα -εκτός του ότι είναι μη υπεύθυνη ως στάση- , δείχνει και ένα είδος ιδιότυπου αλλαζονικού ¨ρατσισμού¨...-θεωρούμε πως ένας άνθρωπος χρίζει όλων των απαραίτητων εξετάσεων και προληπτικών μέτρων σε αντίστοιχη κατάσταση, ενώ μια γάτα , ¨οκ, γάτα είναι ,ας μην είμαστε και υπερβολικοί¨...
Στο μεταξύ, μην τρελλαθούμε! Και τα αδέσποτα -καλώς ή κακώς- δεν αντιμετωπίζονται με ισότιμα κριτήρια, και δεν μπαίνουν σε κοινό παρανομαστή ...ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις!
Αρκεί να επισκεφθείτε τις αγγελίες και δείτε πόσο πιο εύκολα φεύγουν τα άσπρα γατάκια ή τα ¨γλυκούλικα, μικρούλικα και ομορφούλικα¨, σε σχέση με κάποια πιο μεγάλα όχι τόσο ¨γλυκούλικα, μικρούλικα, ομορφούλικα¨... Μας αρέσει , δεν μας αρέσει, έτσι είναι...
Όλοι έχουμε τα υποκειμενικά μας κριτήρια για το πώς αντιλαμβανόμαστε το ¨όμορφο¨ στα δικά μας μάτια, και όποιος υποστηρίζει ότι δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν, στο μέτρο και στο βαθμό που μπορεί , κάποια χαρακτηριστικά και είναι παντελώς αδιάφορος σε κάποια γνωρίσματα, -είτε αφορούν ανθρώπους, είτε ζωάκια- δεν θα με πείσει... και στην τελική, ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω... -έριξα και τη Χριστιανικούρα :crazy: -
Παρακαλώ , ας μην διαστρεβλωθεί αυτό που γράφω... δεν επικαλούμαι ότι όταν ταίζω αδέσποτα τους κάνω face control και καλλιστεία και ταίζω ή φροντίζω ανάλογα με το περιτύλιγμα... νομίζω είμαι σαφής...
Απ'την άλλη φιλελευθεριάζουσες ¨ζωόφιλες¨απόψεις του τύπου ¨όλα τα ζωάκια να είναι free στη φύση και δεν είμαι υπέρ των εκτροφείων¨ μου ακούγονται επίσης ανεύθυνες... θα συμφωνούσα αν δεν υπήρχε το aids, η λευχαιμία, γίνονταν στειρώσεις,δεν υπήρχαν φόλες, κίνδυνοι θανάτων από αυτοκίνητα κτλ,τους γίνονταν οι απαραίτητες εξετάσεις κτλ κτλ οπότε ανέφικτο ... Για την ώρα και βάσει της παρούσας κατάστασης το ιδανικό για μένα θα ήταν να υπήρχαν εκτροφεία ή χώροι φιλοξενίας, αναπαραγωγής και περίθαλψης και για τα αδέσποτα...Αλλά είναι πολύ καλό για να'ναι αληθινό...
Όσον αφορά τα πεπραγμένα του καθενός ,-φιλόζωου ή φιλάνθρωπου- και την εξιστόρησή τους, ας τα κάνουμε και ας τα ρίχνουμε στο γυαλό...

και μενα ολα τα ζωα στο σπιτι μου ειναι ρατσας! για τα 2 το επελεξα, για τον εναν απλα ετυχε! αλλα ειναι με τις εξετασεις τους, με τα εμβολια τους, με την φροντιδα που απαιτειται σε καθε ζωο που υπαρχει πανω στην γη και κυριευεται απο καποιον ευσυνειδητο! αυτη την στιγμη που μιλαμε ταιζω και 3 αδεσποτες γατουλες...πηγε ο μπαμπακας μου και πηρε παρα πολλες κονσερβες και ξηρα τροφη για τι αδεσποτες γατουλες και πλεον μας εχουν γινει μονιμες, σαν δικες μας! αλλα και αυτες να μην υπηρχαν θεωρω τον εαυτο μου το ιδιο φιλοζωο με εσενα ή τον καθενα που εχει μαζεψει στο σπιτι του ολα τα αδεσποτα! δεν καταλαβαινω γιατι αυτη η κατηγοριοποιηση.. οποιος εχει αδεσποτα αγαπαει τα ζωα και οποιος δεν εχει ειναι γ@@ω την μανα του? συγγνωμη δηλαδη αλλα εχει παρει μεγαλη διασταση αυτο το θεμα και μας προσβαλλει ολους εδω! εγω ετσι νιωθω τουλαχιστον!

Καλε,αφηστε να εχουμε το δικαιωμα επιλογης....Να το αγαπησουμε θελουμε ,οχι να το βασανισουμε,ειτε ρατσας ειτε ταρατσας ειναι το ζωακι..Και στο κατω κατω δεν καναμε προταση, αφηστε τα αδεσποτα να λιμοκτονουν και παρτε ρατσας .Ενα κλικ ειναι το θεμα επιλογης του ζωου που θα του ανοιξεις την πορτα του σπιτιου σου.Αυτο το κλικ μπορει ανα πασα στιγμη να σου το κανει ενα ,δυο .....και , κεραμμυδογατακια η ρατσας η και τα δυο.
Αυτη η συνεχης προβολη του καλου Σαμαρειτη των αδεσποτων και η επιμονη να στραφουμε κυριως στα αδεσποτα ,εμενα προσωπικα μου δημιουργει ενα αντιδραστικο συναισθημα .Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και δεν αντιμετωπιζουμε τις ιδιες καταστασεις με τον ιδιο τροπο.Δεν ειμαι κυνηγος των αδεσποτων,ουτε με την καλη εννοια και σαφως ουτε με την κακη ,δεν θα βγω στους δρομους να μαζευω οποιο αδεσποτο κυκλοφορει...ομως αν βρεθει καποιο που θα μου κανει νιαου ,γιατι πειναει,ποναει η δεν ξερω κι εγω γιατι,δεν υπαρχει περιπτωση να το αφησω αβοηθητο ,επειδη δεν θα ειναι ρατσογατο.
Ο καθενας επιλεγει να κανει το καλο,οπως εκεινος εκτιμαει οτι μπορει και αισθανεται πραγματικα την αναγκη να το κανει...οχι για να το διατυμπανισει ,κι ουτε να επιβαλλει στους αλλους να κανουν το ιδιο.
Μακαρι ολοι οι ανθρωποι,να αγαπουσαμε τα ζωα πραγματικα και κυριως να μην τους καναμε κακο.Θα ημασταν καλυτεροι σαν ανθρωποι και τα ζωα θα ζουσαν στη φυση ,χωρις να κινδυνευουν τοσο , γιατι και η φυση τα χρειαζεται .Σ τα εκτροφεια,που πληρουν τις καλυτερες προυποθεσεις διαβιωσης ,αναπαραγωγης,ελεγχου της υγειας των ζωων τους και σοβαρο ελεγχο των αναδοχων γατογονιων,ναι τους βγαζω το καπελο.:):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back