mvassilandonaki
Νεοφερμένο μέλος
Πραγματικά με συγκίνησες με το άρθρο σου, γιατί ξέρω ότι όταν δένεσαι με ένα ζώο,είτε έχει πρόβλημα αναπηρίας ,ή όχι δεν παύει να είναι μέλος της οικογένειας, που εξαρτάται απο σένα και το μόνο που θέλει είναι αγάπη και τίποτα άλλο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Και τη Μαφαλντί μου, που πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι έχει πρόβλημα ακοής αλλά είναι ένα αξιαγάπητο πλάσμα που γεμίζει τη ζωή μας ομορφιά και χαρά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mvassilandonaki
Νεοφερμένο μέλος
patousaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jeannine
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Έλενα1
Νεοφερμένο μέλος

mvassilandonaki
Νεοφερμένο μέλος
Μπράβο πραγματικά σε όλες εσάς, που περιθάλπετε γατούλες που βρίσκονται στους δρόμους σε αθλία κατάσταση, και ίσως αυτό να γίνει ένα μικρό μάθημα για τους υπόλοιπους αχάριστους ανθρώπους που δυστηχώς υπάρχουν ανάμεσά μας, (και δεν είναι λίγοι),που το μόνο που ξέρουν είναι να τα πατάνε στους δρόμους με τα αυτοκίνητά τους, και να τα παρατάνε αβοήθητα, χωρίς να έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης.

faridalav
Νεοφερμένο μέλος
Είναι κρίμα να μην θέλεις να πάρεις ένα γατάκι που ήθελες επειδή έπαθε κάποιο ατύχημα.Πολύ κοντά στο σπίτι μου είναι διάφορες αδέσποτες γάτες, που γεννάνε συνέχεια.Εγώ και η μαμά μου, που είχαμε ήδη τρείς γάτες και άλλη μία στο σπίτι της γιαγιάς μου (όπου πηγαίνουμε κάθε μέρα), προσπαθούμε να βρούμε οικογένεια στα μικρά. Για ένα θηλυκό γατάκι, είχαμε βρει σπίτι - σε μια κυρία που δεν ήθελε τα άλλα γιατί ήτανε μεγάλα. Έμεινε στο δρόμο όσο είχε ανάγκη τη μαμά της. Προτού γίνει 1 μηνός, έπαθε ένα ατύχημα και έχασε ένα πόδι. Την πήγαμε στον γιατρό που την φρόντισε και περπατούσε (κουτσαίνοντας) Η μαμά είπε ότι η κυρία δεν ήτανε ζωόφιλη και δεν θα την έπαιρνε. Οπότε την δώσαμε στην γιαγιά μου. Τώρα έχει μεγαλώσει και όλοι την λατρεύουν,την λέμε Πριγκίπισσα Ψιψίτα.
Gina1
Νεοφερμένο μέλος
Θα ήθελα να μιλήσω κι εγώ για τη Μίου μου,που είναι ένα βασανισμένο γατάκι με τρία ποδαράκια...(Ίσως θυμάστε που είχα μπει έντρομη κατά τις 5 το πρωί πριν 10 μήνες ζητώντας βοήθεια..)Η Μίου,αν και δεν έχει όλο το πίσω δεξί πόδι ούτε το γοφό,τα καταφέρνει πολύ καλά με το περπάτημα κι ακόμη καλύτερα με το τρέξιμο.Παίζει μια χαρά με τον Οδυσσέα,με τον οποίο λατρεύονται,και είναι πανέμορφη και πανέξυπνη.(Δεν έχω γνωρίσει τόσο καλό γατί και πραγματικά,αν δε συγκρατηθώ,θα αρχίσω να μιλάω με τόσο ενθουσιώδη λόγια που θα γίνω κουραστική!)Απλά,θέλω να κάνω ένα σχόλιο γι' αυτούς που δεν καταλαβαίνουν το λόγο να υιοθετήσουν ένα ανάπηρο γατάκι ή που προτιμούν να του κάνουν ευθανασία-ή ακόμα χειρότερα να το αφήσουν να πεθάνει μόνο του πιστεύοντας ότι έτσι λειτουργεί η φύση-παρά να το ακρωτηριάσουν,σε αντίθεση μ' αυτό που επέλεξα να κάνω εγώ.Δε θα ξεχάσω κάποιον που με ρώτησε "Τι θα το κάνεις το γατάκι με τα τρία πόδια;"!!!!!!Για μένα είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν και πλάσματα ανάπηρα.Γιατί με τους ανθρώπους δεν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση;Άλλωστε,γατάκι είναι,δεν είναι σκαμπό!!!!!Από την εμπειρία μου,βλέπω ότι,όσο κι αν θα ήθελα να ήταν η Μίου μου αρτιμελής κι ευτυχισμένη αυτή τα καταφέρνει να λειτουργεί πολύ καλά και,τελικά,και τα ζώα όπως κι ο άνθρωπος καταφέρνουν να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες.Δεν ξέρω αν η αγάπη που σου δείχνουν μετά είναι και λόγω της ευγνωμοσύνης που νιώθουν ή αν απλά το ίδιο θα σ' αγαπούσαν έτσι κι αλλιώς,αλλά κατ' εμέ δεν έχει καμιά σημασία.Δε θέλω η Μίου μου να είναι ευγνωμονούσα προς εμένα γιατί δυστυχώς δε μπορώ να κάνω τα πάντα γι' αυτή...Δε μπόρεσα να εμποδίσω τον ακρωτηριασμό της και δε μπορώ να γιατρέψω την ασθένειά της (η Μίου έχει λευχαιμία και βγήκε θετική στο FIP)...Θέλω λοιπόν απλώς να είναι καλά,να μ' αγαπάει και να γεμίζει με την παρουσία της τη ζωή μου...Θέλω να επιβεβαιώνει καθημερινά το θαύμα της ζωής...Και δεν πρέπει η αναπηρία του ζώου να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην υιοθεσία του,γιατί δεν είναι πια και τόσο δύσκολα τα πράγματα!Θέληση κι αγάπη να υπάρχει κι όλα τ' άλλα διευθετούνται εύκολα.
Συγγνώμη για την πολυλογία...
Φιλιά!:kiss:
julia
Διακεκριμένο μέλος
Τέλοιο....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenaelena1
Νεοφερμένο μέλος
ΣΙΣΣΥ
Νεοφερμένο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Έχω κι εγώ παρόμοια περίπτωση γατούλας.
ΣΙΣΣΥ
Νεοφερμένο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Ποια ακριβώς ειναι η αιτία του προβλήματος;
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Πάντως πράγματι η κορτιζόνη μπορεί να κάνει έως ενός σημείου καλό, ύστερα έχει πολλές παρενέργειες. Και απ' ό,τι ξέρω το neurobion πονάει πάρα πολύ στις γατούλες. Δηλαδή για να καταλάβω του κάνεις εσύ ενέσεις; Όχι ο γιατρός;
Συμφωνώ με την drusilia, έχεις σκεφτεί να πάρεις μια δεύτερη γνώμη;; Σε τόσο δύσκολα περιστατικά καλό είναι να παίρνουμε πολλές γνώμες μέχρι να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε απόφαση...
ΣΙΣΣΥ
Νεοφερμένο μέλος
elenaelena1
Νεοφερμένο μέλος
muffy
Νεοφερμένο μέλος
πολυ ωραιο το αρθρο...
η προηγούμενη γατα μου ηταν κουφη...
ΛΕΚ ΛΥΔΙΑ
Δραστήριο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool