Γατούλες με ειδικές ανάγκες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Αγαπητή Νότα
Πραγματικά με συγκίνησες με το άρθρο σου, γιατί ξέρω ότι όταν δένεσαι με ένα ζώο,είτε έχει πρόβλημα αναπηρίας ,ή όχι δεν παύει να είναι μέλος της οικογένειας, που εξαρτάται απο σένα και το μόνο που θέλει είναι αγάπη και τίποτα άλλο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σ'ευχαριστώ πολύ αλλά το άρθρο το έγραψε η aretha που έχει ένα γατάκι με ειδικές ανάγκες , τον Πορδολέοντα. Εγω απλά θεώρησα καλό να το αφιερώσω και σε ένα αλλο γατιδάκι που μας "άφησε " πρόσφατα.
Και τη Μαφαλντί μου, που πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι έχει πρόβλημα ακοής αλλά είναι ένα αξιαγάπητο πλάσμα που γεμίζει τη ζωή μας ομορφιά και χαρά.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα η δικιά μου η Ζούμπι, δυστηχώς έχει διαβήτη, και το ανακάλυψα τώρα που της έκανα αιματολογικές εξετάσεις, είναι μόνο 7 μηνών το καημένο, και η καρδούλα του έχει ευαισθησία,οπότε καταλαβαίνεις πώς αισθάνθηκα όταν διάβασα αυτό το τόσο τρυφερό και συγκινητικό κείμενο, και ειδικά αυτά τα ζωάκια που έχουν κάποιο "ειδικό πρόβλημα" είναι πιο τρυφερά με τους ιδιοκτήτες τους, και θέλουν συνέχεια παρέα και αγκαλίτσα, οπότε δένεσαι μαζί τους ακόμα περισσότερο απο τα υγιή, κι εσύ σαν άνθρωπος γίνεσαι ακόμα πιο ευαίσθητος.

καταπληκτικά αυτά που έγραψες aretha.και εμένα η ψιψινέλ έχει 3 μιση ποδαράκια και αυτό δεν την εμποδίζει σε τίποτα .πηδάει ,τρέχει όπως όλες οι άλλες γάτες.είναι απίθανη !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ας το αφιερώσω κι εγώ με τη σειρά μου στο μπουμπουκάκι μου που το βρήκα ενός μήνα στην αττική οδο χτυπημένη από αυτοκίνητο, αποτέλεσμα να χτυπήσει τα δύο πισινά του πόδια και να παραλύσουν τα νεύρα του εντέρου και της κύστης. Κι εγώ και αυτό το μπουμπουκάκι δίνουμε κάθε μέρα τον αγώνα μας (γιατί όπως καταλαβαίνετε θέλει καθημερινή βοήθεια στην ανάγκη της)... Τι αγάπη μου έχει δώσει αυτή η ψυχούλα και τι δύναμη.. Είναι απερίγραπτο... Μπορεί να απογοητεύομαι γενικώς από διάφορα, αλλά ξέρω ότι πρέπει να τα καταφέρω γιατί έχω αυτή τη γατούλα που έχει την ανάγκη μου.
:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πραγματικά υπέροχο άρθρο!!!:up:

γατούλες με ειδικές ανάγκες

Μπράβο πραγματικά σε όλες εσάς, που περιθάλπετε γατούλες που βρίσκονται στους δρόμους σε αθλία κατάσταση, και ίσως αυτό να γίνει ένα μικρό μάθημα για τους υπόλοιπους αχάριστους ανθρώπους που δυστηχώς υπάρχουν ανάμεσά μας, (και δεν είναι λίγοι),που το μόνο που ξέρουν είναι να τα πατάνε στους δρόμους με τα αυτοκίνητά τους, και να τα παρατάνε αβοήθητα, χωρίς να έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης.:up:

Είναι κρίμα

Είναι κρίμα να μην θέλεις να πάρεις ένα γατάκι που ήθελες επειδή έπαθε κάποιο ατύχημα.Πολύ κοντά στο σπίτι μου είναι διάφορες αδέσποτες γάτες, που γεννάνε συνέχεια.Εγώ και η μαμά μου, που είχαμε ήδη τρείς γάτες και άλλη μία στο σπίτι της γιαγιάς μου (όπου πηγαίνουμε κάθε μέρα), προσπαθούμε να βρούμε οικογένεια στα μικρά. Για ένα θηλυκό γατάκι, είχαμε βρει σπίτι - σε μια κυρία που δεν ήθελε τα άλλα γιατί ήτανε μεγάλα. Έμεινε στο δρόμο όσο είχε ανάγκη τη μαμά της. Προτού γίνει 1 μηνός, έπαθε ένα ατύχημα και έχασε ένα πόδι. Την πήγαμε στον γιατρό που την φρόντισε και περπατούσε (κουτσαίνοντας) Η μαμά είπε ότι η κυρία δεν ήτανε ζωόφιλη και δεν θα την έπαιρνε. Οπότε την δώσαμε στην γιαγιά μου. Τώρα έχει μεγαλώσει και όλοι την λατρεύουν,την λέμε Πριγκίπισσα Ψιψίτα.

Εξαιρετικό άρθρο!Συγχαρητήρια!
Θα ήθελα να μιλήσω κι εγώ για τη Μίου μου,που είναι ένα βασανισμένο γατάκι με τρία ποδαράκια...(Ίσως θυμάστε που είχα μπει έντρομη κατά τις 5 το πρωί πριν 10 μήνες ζητώντας βοήθεια..)Η Μίου,αν και δεν έχει όλο το πίσω δεξί πόδι ούτε το γοφό,τα καταφέρνει πολύ καλά με το περπάτημα κι ακόμη καλύτερα με το τρέξιμο.Παίζει μια χαρά με τον Οδυσσέα,με τον οποίο λατρεύονται,και είναι πανέμορφη και πανέξυπνη.(Δεν έχω γνωρίσει τόσο καλό γατί και πραγματικά,αν δε συγκρατηθώ,θα αρχίσω να μιλάω με τόσο ενθουσιώδη λόγια που θα γίνω κουραστική!)Απλά,θέλω να κάνω ένα σχόλιο γι' αυτούς που δεν καταλαβαίνουν το λόγο να υιοθετήσουν ένα ανάπηρο γατάκι ή που προτιμούν να του κάνουν ευθανασία-ή ακόμα χειρότερα να το αφήσουν να πεθάνει μόνο του πιστεύοντας ότι έτσι λειτουργεί η φύση-παρά να το ακρωτηριάσουν,σε αντίθεση μ' αυτό που επέλεξα να κάνω εγώ.Δε θα ξεχάσω κάποιον που με ρώτησε "Τι θα το κάνεις το γατάκι με τα τρία πόδια;"!!!!!!Για μένα είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν και πλάσματα ανάπηρα.Γιατί με τους ανθρώπους δεν υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση;Άλλωστε,γατάκι είναι,δεν είναι σκαμπό!!!!!Από την εμπειρία μου,βλέπω ότι,όσο κι αν θα ήθελα να ήταν η Μίου μου αρτιμελής κι ευτυχισμένη αυτή τα καταφέρνει να λειτουργεί πολύ καλά και,τελικά,και τα ζώα όπως κι ο άνθρωπος καταφέρνουν να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες.Δεν ξέρω αν η αγάπη που σου δείχνουν μετά είναι και λόγω της ευγνωμοσύνης που νιώθουν ή αν απλά το ίδιο θα σ' αγαπούσαν έτσι κι αλλιώς,αλλά κατ' εμέ δεν έχει καμιά σημασία.Δε θέλω η Μίου μου να είναι ευγνωμονούσα προς εμένα γιατί δυστυχώς δε μπορώ να κάνω τα πάντα γι' αυτή...Δε μπόρεσα να εμποδίσω τον ακρωτηριασμό της και δε μπορώ να γιατρέψω την ασθένειά της (η Μίου έχει λευχαιμία και βγήκε θετική στο FIP)...Θέλω λοιπόν απλώς να είναι καλά,να μ' αγαπάει και να γεμίζει με την παρουσία της τη ζωή μου...Θέλω να επιβεβαιώνει καθημερινά το θαύμα της ζωής...Και δεν πρέπει η αναπηρία του ζώου να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην υιοθεσία του,γιατί δεν είναι πια και τόσο δύσκολα τα πράγματα!Θέληση κι αγάπη να υπάρχει κι όλα τ' άλλα διευθετούνται εύκολα.
Συγγνώμη για την πολυλογία...
Φιλιά!:kiss:

:cry::cry::inlove: Τέλοιο....

σας καταλαβαινω τον νοεμβρη βρηκαμε με τον συντροφο μου ενα γατακι στο δρομο μετα απο 2μερες βροχης, τυφλο υποσιτισμενο και με πνευμονια,εγινε καλα με την ακουραστη βοηθεια του κτηνιατρου μας και τωρα ειναι μια τυφλη τρυφερη και παχουλη γατουλα που παει στην αμμο στο φαι και στο κρεβατι μας μονη της

Mήπως ξέρει κανένας που μπορώ να βρώ αυτές τις εταιρείες που κατασκευάζουν βοηθητικά εξαρτήματα για ανάπηρα γατάκια? Ο Τομ μου έχει σοβαρό πρόβλημα και πεφτει κάθε μισό βήμα και ο γιατρός του λέει οτι δεν γίνετε τίποτα. Του κάνω μια θεραπεία με κορτιζόνη αλλά δεν βλέπω καμια καλυτέρευση.

Άνοιξε ένα θέμα για το γατάκι σου να μας πεις ακριβώς τι συμβαίνει, να το συζητήσουμε.
Έχω κι εγώ παρόμοια περίπτωση γατούλας.

O Tομ άρχισε να έχει αστάθεια ένα χρόνο πριν τον πήγα στο γιατρό και μου είπε ότι έχει αυχενικό και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όταν έχει μεγάλο πρόβλημα είναι ένεση κορτιζόνης αλλά να την αποφεύγω όσο μπορώ γιατι δημιουργεί άλλα προβλήματα. Τον στείρωσα για να μπορεί να ζήσει στο διαμέρισμα. Κάθε μέρα χειροτερεύει πάει τουαλέτα ο καυμένος και τρώει ξαπλωμένος όμως για να περπατήσει 1 μέτρο πέφτει συνέχεια πότε δεξιά και δύσκολα σηκώνετε χωρίς να πέφτει και αριστερά. Αλλά δεν κάθετε και ήσυχος όλο θέλει να περπατήσει. Δεν αντέχβ να του κάνω ευθανασία όσο μπορεί και εξυπηρετείτε τον αγαπάω και υπερβολικά αλλά τον λυπάμε. Οταν χειροτερεύει του κάνω κορτιζόνη του δίνω και νευρομπιόν. Ξέρει κανείς τίποτα περισσότερο να βοηθήσει?

Δοκίμασες μια δεύτερη άποψη για το γατάκι;
Ποια ακριβώς ειναι η αιτία του προβλήματος;

Την όρεξή του την έχει χάσει; Τρώει; Δείχνει ότι πονάει;
Πάντως πράγματι η κορτιζόνη μπορεί να κάνει έως ενός σημείου καλό, ύστερα έχει πολλές παρενέργειες. Και απ' ό,τι ξέρω το neurobion πονάει πάρα πολύ στις γατούλες. Δηλαδή για να καταλάβω του κάνεις εσύ ενέσεις; Όχι ο γιατρός;
Συμφωνώ με την drusilia, έχεις σκεφτεί να πάρεις μια δεύτερη γνώμη;; Σε τόσο δύσκολα περιστατικά καλό είναι να παίρνουμε πολλές γνώμες μέχρι να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε απόφαση...

Την κορτιζόνη που είναι ένεση ο γιατρός τη βιταμίνη νεβρομπιόν που είναι χάπι του τη δίνω εγώ, έχει πολύ όρεξη και δεν πονάει όταν πέφτει. Θέλει συνέχεια αγκαλίτσες και είναι αγαπησιάρης, Η δεύτερη γνώμη που πήρα ήταν από ορθοπεδικό που είμαι εγχείρηση με 10% αποτέλεσμα και κόστος 1000 ευρώ. έχω 27 γάτες δεν είναι εύκολο να τα δώσω 10%. Τώρα μου είπανε και για κάποιο άλλο γιατρό στα βόρεια προάστεια θα τον πάω την άλλη εβδομάδα και ό θεός βοηθός.

αλλαξε γιατρο ειχα δει κατι για σκυλια με κινητικα προβληματα σε καποια ιστοσελιδα νομιζω υπηρχε και για γατες αλλα το προβλημα ειναι οτι και να το παρεις παλι θα υποφερει το γατουλινι μηπως εχει γινει καμια μετατοπισει σπονδυλου, ο γιατρος του εβγαλε ακτινογραφια?

ωραιο αρθρο

πολυ ωραιο το αρθρο...

η προηγούμενη γατα μου ηταν κουφη...

ΣΙΣΣΥ μην το βαζεις κατω ο γατουλης σου νιωθει οτι τον λυπασαι και δεν πρεπει. διξε του οτι δεν συμβαινει και τιποτα που εχει καποιο προβλημα χωρις να γινεις αδιαφορη απεναντι του! διξ΄του οτι τον αγαπας και κανε του τα χατιρια αλλα παραλληλα μην το παραχαιδεβης γιατι και αυτος θα αισθανεται αναπηρος αλλα και τα αλλα 26 γατακια θα ζυλεψουν! ελπιζω η δευτερη γνωμη που θα παρεις απο τον αλλο κτηνιατρο να σε κατατωπισει περισσοτερο!καλη τυχη και συνγχαριτηρια που φροντιζεις ενα τετοιο ζωακι και εισαι κατα της ευθανασιας!!!:up:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back