Γατούλες με ειδικές ανάγκες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Πώς πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας απέναντι σε ένα διαφορετικό γατάκι;

ρε παιδια πως θα συμπεριφεροσασταν σε ενα για παραδιγμα τυφλο γατακι"????? ε???απαντηστε...:cry::cry::hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όσο και να φαίνετε παράξενο καμιά δεν ζηλέύει τον Τομ καταλαβαίνουν την αρρώστια του και τον προσέχουν να δεις πως πάνε και τπν πλένουν θα τρελλαθείς. Η ευθανασία είναι μόνο για να μην υποφέρει το ζώο όχι για να μην βασανιζόμαστε εμείς. Όσο τρώει και πάει τουαλέτα ο Τομ θα είναι μαζί μου. Είναι αξιαγάπητος και κούκλος αν και θάλει πολυ αγκαλιά. Καλό Πάσχα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι εννοείς πώς θα συμπεριφερόμασταν σε ένα τυφλό γατάκι;; έχεις τυφλή γατούλα;

με λιγη παραπανω προσοχη απο οτι σε ενα γατακι που βλεπει

Όσο και να φαίνετε παράξενο καμιά δεν ζηλέύει τον Τομ καταλαβαίνουν την αρρώστια του και τον προσέχουν να δεις πως πάνε και τπν πλένουν θα τρελλαθείς. Η ευθανασία είναι μόνο για να μην υποφέρει το ζώο όχι για να μην βασανιζόμαστε εμείς. Όσο τρώει και πάει τουαλέτα ο Τομ θα είναι μαζί μου. Είναι αξιαγάπητος και κούκλος αν και θάλει πολυ αγκαλιά. Καλό Πάσχα
Αυτό συμβαίνει γιατί είσαι καλή μαμά με όλες τις γατούλες σου!Έτσι δεν είναι; Μακάρι να ήταν όλοι οι άνθρωποι έτσι και με όλα τα ζώα!:/:

δεν ειναι πάντα ετσι!!!

Εχω μια γατα εξωτερικη που την ταιζω απο 2 μηνων γατι τωρα ειναι περιπου ενος δεν το εχω σπιτι ειναι αγρια εχει τυφλωθει απο το ενα ματι λογο γατοκαβγα και οτι και να της κανω οσο φαγητο και να της δινω ουτε να με βλεπει θελει ουτε να με ακουει!!! :| στην αρχη ειδικα που ειχε χασει το ενα ματι οποτε ερχοταν απο εξω στην πορτα ολο φαγητο της εβαζα την μανα της την ταίζω ενα χρονο τωρα και 3 μηνες μου καθεται να την χαιδεψω και μονο στο φαγητο!!!

Εντάξει, το οτι της λείπει ένα μάτι δεν την κάνει "γάτα με ειδικές ανάγκες".
Είναι απλά έτσι ο χαρακτήρας της, δεν είναι όλες οι γατούλες κοινωνικές και φιλικές.

είναι πραγματικότητα το γεγονος οτι υπαρχει ιδιαίτερη σχεσι!τη γατουλα μου τη βρηκα 20 ημερων στο δρομο!την ειχε χτυπησει αμαξι και ειχε κοπεί το πισω της ποδαράκι!ειναι απιστεφτο οτι μετα απο τοση ταλαιπορια και 2 χειροθργικεσ επεμβάσεις νι΄ωθω οτι μου δινει καθημερινα ευγνωμοσύνη και ποτε εδω και 1 μιση χρονο που ζουμε μαζι δε μου έκανε ουτε μία ζημιά και είναι πολύ προσεκτική στα πάντα!

Πριν 7-8 μήνες μια γατούλα γέννησε στην αποθήκη του κυρίου που έμενε κάτω απ'το σπίτι μας 2 γατάκια από τα οποία δυστυχώς το ένα είχε κάποιο πρόβλημα με τα ματάκια του! Ήταν λίγο δύσκολο να το πλησιάσω γιατί δεν ήταν στο δικό μου χώρο αλλά με τον καιρό έβγαινε έξω και, αφού πια το είχε αφήσει η μαμά του, άρχισε δειλά-δειλά να έρχεται στο δικό μου κήπο όπου ταίζω τα γατάκια μου!Με τον καιρό με φοβόταν λιγότερο κι όταν μπορούσα πλέον να το δω από κοντά παρατήρησα ότι είχε ένα μόνο ματάκι και το άλλο του είχε διογκωθεί κι είχε μονίμως καταρροή! Όταν πλέον ήταν ήμερο και μπορούσα να το πιάνω, τον πήγα στον κτηνίατρο που με ενημέρωσε ότι ήταν εντελώς τυφλό! Του έκανα θεραπεία για να σταματήσει εκεί η μόλυνση, τον στείρωσα και τώρα πια τον έχω στον κήπο μου με τα υπόλοιπα γατάκια μου (6-7, ζωή να χουν!!)και είναι τρισευτυχισμένος!! Είναι πανέξυπνος, κυνηγάει σαν τρελός τα μπαλάκια από αλουμινόχαρτο που του φτιάχνω (για να κάνουν θόρυβο και να μπορέι να τα εντοπίζει) και γενικά παίζει συνέχεια!! Δυστυχώς τον έχω στον κήπο (του έχω φτιάξει δικό του χώρο-σπιτάκι με κρεβατάκι και που πηγαίνει και τρώει ξεχωριστά από τα άλλα γατάκια για να μην του τρώνε το φαγητό του!)γιατί δε μπορώ να τον πάρω κι αυτόν στο σπίτι (έχω ήδη έναν γατούλη που μένει μαζί μας -στειρωμένο, εμβολιασμένο κτλ-). Αρχικά είχα πει το γιατρό αν μπορεί να μου βρει κάποιον που να τον αγαπάει και να τον θέλει τον έχει μέσα στο σπίτι για να είναι πιο ασφαλής αλλά μου είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρω κάποιον! Αν δεν είναι κάποια ιδιαίτερη ράτσα πολύ σπάνια κάποιος ενδιαφέρεται, πόσο μάλλον όταν είναι τυφλό! Και, βλέποντας πώς φερόμουν σ'αυτό το γατάκι μου είπε επίσης ότι δε θα βρεθεί κανείς να το αγαπάει τόσο όσο εγώ...και είχε δίκιο!! :):happy::happy::happy:

...ξέχασα να αναφέρω ότι όταν πήρα τηλέφωνο σε μια φιλοζωική εταιρία (εδώ στο Ηράκλειο της Κρήτης) μου πρότειναν να του κάνω ευθανασία γιατί κανείς δε θα το ήθελε και μόνο του δεν θα κατάφερε να επιβιώσει!!! Όταν το είπα στο γιατρό δεν παραξενεύτηκε και μου είπε ότι πολλοί τελικά δεν είναι και τόσο ζωόφιλοι όσο θέλουν να δηλώνουν!!! Πραγματικά έπαθα σοκ με αυτή τους την απάντηση και απογοητεύτηκα γιατί πίστευα ότι αυτά τα σωματεία είναι η λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων και άρρωστων ζώων!! Όσο βλέπω το Θέμη μου (έτσι τον ονόμασα!!) να τρέχει χαρούμενος στον κήπο και να παίζει με τα άλλα γατάκια μου δε μπορώ να πιστέψω ότι η "συμβουλή" τους ήταν η ευθανασία και χαίρομαι πολύ που δεν τους άκουσα!!!:mad::mad:

κατερίνα, δες εδώ την ιστορία του Θέμη.:)
Ναι, είναι τραγικό πως καμιά φορά άνθρωποι που υποτίθεται ασχολούνται με τα ζώα προτείνουν τέτοια πράγματα. Αλλα νομίζω ότι κυρίως είναι θέμα άγνοιας, καθώς πιστεύουν ότι ένα τυφλό γατάκι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Το αφιέρωμα του αδεσποτολογίου σε ζωάκια με ειδικές ανάγκες ολοκληρώθηκε με την δημιουργία σχετικού φυλλαδίου το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.
Από την καταπληκτική μας Aretha, φυσικά! :)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Είναι πολύ όμορφο να έχεις μια τέτοια ξεχωριστή γάτα.:)

Κατά την άποψή μου ίσως και να δένεστε περισσότερο μαζί,διότι σε χρειάζεται περισσότερο και περνάτε περισσότερη ώρα μαζί.:happy:

Αυτό ενισχύει την σχέση μεταξύ αυτής και του ιδιοκτήτη της και δημιουγεί μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης,ανεκτίμητη και για τους δύο.:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πώς να φροντίσετε ή να ζήσετε με ενα ανάπηρο ζωάκι

Θα τα βρειτε ολα εδω αναλυτικά ειδικά για γάτες αλλα και για σκυλακια
https://www.messybeast.com/disabled.htm

Σε αυτο το σαιτ εχει τα παντα
κτηνιατρική,
συνδεσμους με ολα τα χρήσιμα,
καθε ειδους αναπηρια σωματική η ψυχική
και πολύ χρήσιμες συμβουλές για τη καθημερινη διαβίωση
https://www.specialneedspets.org/
https://www.specialneedspets.org/disability.htm

Εδω δε ειναι το μεγαλύτερο φόρουμ γι αυτο το θέμα
HandicappedPets.com

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω και εγω γατουλες. Μια απ' αυτες ειναι τυφλη... ομως δεν περναει μερα που να μη μου δειξει την ευγνωμοσυνη της που την φροντιζω... ειναι η χαρα μου να την βλεπω να χαιρεται τη ζωη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back