Γατούλης που είχα σώσει γίνεται τηλεοπτικός σταρ!

μα η ηρωιδα δεν αγαπησε ξαφνικα τα ζωα μεσα απο τα προβληματα της!! αναφερθηκε οτι γεννηθηκε μεσα στις γατες και μεγαλωσε επισης την κορη της με γατες...
αν ειχα τα ιδια προβληματα και βιωματα με αυτην πιστευω πως στην ηλικια της ετσι θα ημουν...το βρησκω απολυτα φυσιολογικο..οχι να σκοτωνα αλλα ο θυμος μου θα ηταν ο ιδιος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν νομιζω οτι η ηρωιδα περασε σαν προβληματικο ατομο θαναση...
Η αντιμετώπιση της είναι πιστό αντίγραφο της πραγματικότητας. Ότι κάνουν στην πραγματικότητα το έκαναν κοιτώντας και την οθόνη. Είπαν μπράβο σ αυτόν με το σκυλί, μπράβο σ αυτόν που δηλητηρίασε τα ζώα, και τρελή αυτήν. Ηταν μια ιστορία συγκινητική, που όμως δεν άγγιξε χαρακτήρες που είναι σαν αυτούς των ηρώων της ταινίας
η ηρωιδα ηταν μια πραγματικη φιλοζωος που δεν εκανε οτι εκανε απο απλη ικανοποιηση του προβληματος της αλλα γιατι πονουσε στην πραγματικοτητα για την σκληροτητα εναντια στα αδεσποτα...(γιαυτο οπως αναφερθηκε τα στειρωνε και τα εμβολιαζε).ηταν η οικογενεια της μετα απο την απορρηψη που δεχτηκε απο την δικια της(βλεπε κορη με γαμπρο και εγγονο), και τον χαμο του συζηγου) ισα ισα που ολοι οι αλλοι προσπαθουσαν αυτην την αγαπη της να την κανουν "ψυχολογικο προβλημα", "τρελλα", "βρωμια".:hmm:
Αυτό το κατάλαβες εσύ εγώ και όλοι όσοι έχουν τα δικά μας συναισθήματα. Εγώ λέω να νοιώσουν άσχημα αυτοί που λειτουργούν σαν το περιβάλλον της ηρωίδας. να νοιώσουν κεραυνούς και να πάθουν σοκ.

Ποιος καναλάρχης θα το δεχτεί πες μου όμως…

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αντιμετώπιση της είναι πιστό αντίγραφο της πραγματικότητας. Ότι κάνουν στην πραγματικότητα το έκαναν κοιτώντας και την οθόνη. Είπαν μπράβο σ αυτόν με το σκυλί, μπράβο σ αυτόν που δηλητηρίασε τα ζώα, και τρελή αυτήν. Ηταν μια ιστορία συγκινητική, που όμως δεν άγγιξε χαρακτήρες που είναι σαν αυτούς των ηρώων της ταινίας
Αυτό το κατάλαβες εσύ εγώ και όλοι όσοι έχουν τα δικά μας συναισθήματα. Εγώ λέω να νοιώσουν άσχημα αυτοί που λειτουργούν σαν το περιβάλλον της ηρωίδας. να νοιώσουν κεραυνούς και να πάθουν σοκ.

Ποιος καναλάρχης θα το δεχτεί πες μου όμως?

εγω εντελως αμεροληπτα αν το σκεφτω, βλεπω εναν ανθρωπο που δεν ενοχλει κανεναν, να τον ενοχλουν ολοι οι αλλοι "δηθεν σωστοι"

ειναι μια καλη αρχη ομως δεν μπορεις να πεις... εγω κατι παρομοιο δεν εχω δει στην ελληνικη τηλεοραση..

ειναι μια καλη αρχη ομως δεν μπορεις να πεις... εγω κατι παρομοιο δεν εχω δει στην ελληνικη τηλεοραση..

Ναι κι εγώ αυτό σκέφτηκα;) :P
Πολύ περίεργο που έθιξαν ένα τέτοιο θέμα σε μια σειρά τόσο γνωστή:up: :happy:

Το μπέρδεψα κάπως το θέμα τώρα… θα προσπαθήσω να το ξεμπλέξω. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι, έτσι κι αλλιώς η κοινωνία θεωρεί τρελό αυτόν που έχει και εκδηλώνει συναισθήματα σαν της ηρωίδας. μου δημιουργήθηκε όμως η αίσθηση ότι η ταινία ενισχύει αυτή την αντίληψη της κοινωνίας, με τον τρόπο που παρουσιάζει την ηρωίδα. Αλλά, κι αν κάνω λάθος και δεν είναι έτσι, θέλω να πω ότι η ταινία είναι μια πιστή αντιγραφή της πραγματικότητας μεν, αλλά προκαλεί συναισθήματα διαφορετικά σε κάθε θεατή. Δηλαδή, σε χαρακτήρες όμοιους με της ηρωίδας προκαλεί πόνο, τους φορτίζει υπέρ της και υπέρ των ζώων, αλλά σε χαρακτήρες όμοιους με τους άλλους ήρωες της ταινίας, προκαλεί άλλα συναισθήματα. Συναισθήματα εναντίων της και υπέρ των άλλων. Έτσι λοιπόν λέω ότι, ταινίες με τέτοια θέματα, θα έπρεπε να εκπέμπουν μηνύματα με τρόπο που θα απευθύνονταν σε τέτοιους χαρακτήρες, και που θα ήταν σαν μαστίγωμα στο πρόσωπο.

Μήνυμα

Ακόμα δεν πιστεύω ότι το λέω αυτό:Αλλά σχεδόν συμφωνώ με το Θανάση.Συν του ότι είχαν την αίσθηση ότι μέσα απο αυτή τη λογική προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες.

O Εμιλ Ζολα το ειπε πολυ νωριτερα
Το μπέρδεψα κάπως το θέμα τώρα… θα προσπαθήσω να το ξεμπλέξω. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι, έτσι κι αλλιώς η κοινωνία θεωρεί τρελό αυτόν που έχει και εκδηλώνει συναισθήματα σαν της ηρωίδας. μου δημιουργήθηκε όμως η αίσθηση ότι η ταινία ενισχύει αυτή την αντίληψη της κοινωνίας, με τον τρόπο που παρουσιάζει την ηρωίδα. Αλλά, κι αν κάνω λάθος και δεν είναι έτσι, θέλω να πω ότι η ταινία είναι μια πιστή αντιγραφή της πραγματικότητας μεν, αλλά προκαλεί συναισθήματα διαφορετικά σε κάθε θεατή. Δηλαδή, σε χαρακτήρες όμοιους με της ηρωίδας προκαλεί πόνο, τους φορτίζει υπέρ της και υπέρ των ζώων, αλλά σε χαρακτήρες όμοιους με τους άλλους ήρωες της ταινίας, προκαλεί άλλα συναισθήματα. Συναισθήματα εναντίων της και υπέρ των άλλων. Έτσι λοιπόν λέω ότι, ταινίες με τέτοια θέματα, θα έπρεπε να εκπέμπουν μηνύματα με τρόπο που θα απευθύνονταν σε τέτοιους χαρακτήρες, και που θα ήταν σαν μαστίγωμα στο πρόσωπο.

Μήνυμα

Συμφωνώ κι εγώ με το Θανάση. Το γεγονός οτι βούρκωσα οταν ειδα το επεισοδιο δεν σημαινει οτι το βρηκα και καλο. (Απλα βουρκωνω παντα με τις ιστοριες για τα ζωα. Ακομα κι οταν διαβαζω στις αγγελιες του "Ε" χασαμε, βρηκαμε..).
Στο σηριαλ τονιζονταν καθαρα το οτι αυτη η γυναικα ειναι προβληματικη. Κατ' αρχην δεχονταν παθητικοτατα να ερχεται ο γαμπρος της και να τη βριζει, μεσα στο ιδιο της το σπιτι.
Δευτερον μετα απο τοσες απειλες για φολες που ειχε ακουσει δεν μπορουσε να ταϊζει λιγο πιο διακριτικα τις γατες?
Τριτον: τοση μιζερια, μοναξια και κακομοιρια την οδηγουν να ταϊζει τις γατες και να ασχολειται με αυτες σαν υποκαταστατα ανθρωπων (αυτο φαινεται ξεκαθαρα: χηρα, μονη, ακομα και το εγγονι δεν ερχεται σπιτι της).

Δεν ηθελε να διδαξει τιποτα ομως σχετικα με το σεβασμο και την αγαπη στα ζωα.
Ηταν απλα μια ιστορια με εναν πανεμορφο πρωταγωνιστή.
υγ. Δεν καταλαβα την ατακα "τα ζωα ειναι ταπεινά και περπατουν με το κεφαλι σκυμμενο". Κατ' εμε ειναι περηφανα οντα και απο οσο εχω παρατηρησει το κεφαλι τους ειναι ψηλά.

Εγώ έχω μια άσχετη απορία σε σχέση με το σίριαλ: Είναι δυνατόν να πεθάνει κάποιος που έχει αλλεργία έτσι εύκολα, επειδή απλώς του πας κοντά του μία γάτα, ισχύει αυτό; Παρατραβηγμένο μου φάνηκε, η γάτα-φονικό όπλο κ ούτε κ τόσο θετικό για να αλλάξει τις γνώμες αυτών που πιστεύουν ότι οι γάτες είναι επιζήμιες για την υγεία μας.

Εγώ έχω μια άσχετη απορία σε σχέση με το σίριαλ: Είναι δυνατόν να πεθάνει κάποιος που έχει αλλεργία έτσι εύκολα, επειδή απλώς του πας κοντά του μία γάτα, ισχύει αυτό; Παρατραβηγμένο μου φάνηκε, η γάτα-φονικό όπλο κ ούτε κ τόσο θετικό για να αλλάξει τις γνώμες αυτών που πιστεύουν ότι οι γάτες είναι επιζήμιες για την υγεία μας.
Για να πω τη μαύρη αλήθεια κι εμένα αυτό μου χτύπησε περισσότερο! Κάποιοι οι οποίοι έχουν αλλεργία θα το σκεφτούν διπλά! Ήταν λίγο τραβιγμένο απ'τα μαλλιά, δεν ήταν?:hmm:

Τι είπε ο Ζολά Γιασμίν;Επίσης minikaki τι έκανες και επέτρεψαν τα smilies;

να πω την αληθεια δεν ξερω αν μπορει καποιος να πεθανει ετσι απο αλεργια..και ο φιλος μου που εχει τον μιμη εχει 100% αλεργια στις γατες μονο και παρολα αυτα εχει 2 σπιτι του. ζει με το σπρευ σε καθημερινη βαση.. ο μιμης δεν τον σκοτωσε παντως!!:P
οσον αφορα την ιστορια πρεπει να ειναι "τραβηγμενη" γιατι μεσα σε λιγοτερο απο μια ωρα δεν μπορεις να θιξεις ενα προβλημα τοσο σημαντικο, και επεισης απο οσο ξερω βασιζονται σε αληθινες και λιγο παραλαγμενες ιστοριες...
τωρα φιλοζωικα πιστευω οτι ηταν σωστο... δεν προκαλεσε κανεναν αυτη που ταιζε τις γατες διακριτικα το εκανε και καθαριζε κιολας μετα.. οι αλλοι ηταν υποχονδριοι οπως συμβαινει παντα...

νερινα τα smilies ξαφνικα δουλεψαν!! δεν ξερω πως..:hmm: εγω παντως δεν εκανα κατι!!!!

Εχουμε ξεφύγει από το θέμα, ΠΟΛΥ!!!, αλλά θα το πω!

Νερίνα κι εγώ το χω πάθει, αλλά όχι για περισσότερο από μια ώρα. Δε νομίζω πως είναι φυσιολογικό:/: . Γιατί δε ρωτάς τη Μισέλ;:hmm: ;)

Όσον αφορά την αλλεργία παίζει να γίνει, βέβαια όχι τόσο σύντομα. Αν έχεις αλλεργία και πάθεις αλλεργικό άσθμα και δεν έχεις τα φάρμακα και δεν το προλάβεις, παθαίνεις αλλεργικό σοκ και ... γεια σας! Και στις άλλες αλλεργίες ομοίως. Πχ στις τροφικές που έχω εγώ αν δεν προλάβω να πάρω χάπια πρέπει οπωσδήποτε να πάω νοσοκομείο για κορτιζόνες και αδρεναλινες κλπ. Αλλιώς...κλάφτα Χαράλαμπε. Υπολογίζω όμως ότι η όλη διαδικασία μέχρι να φτάσεις στο μοιραίο χρειάζεται τουλάχιστον ένα διωράκι και μιλάω για τις βαριές περιπτώσεις.

Στο σηριαλ τονιζονταν καθαρα το οτι αυτη η γυναικα ειναι προβληματικη. Κατ' αρχην δεχονταν παθητικοτατα να ερχεται ο γαμπρος της και να τη βριζει, μεσα στο ιδιο της το σπιτι.
Αυτό το έκανε για χάρη της κόρης της, ήταν άνθρωπος του περιβάλλοντος της κι αυτός, και φαίνεται μ αυτό ότι ένας άνθρωπος που νοιάζεται για τα ζώα γίνεται στόχος ακόμα και των δικών του ανθρώπων. Επίσης, δείχνει ότι το ΄΄καλό΄΄ είναι αδύναμο είναι μειοψηφία και αναγκάζεται να υποχωρεί γιατί κυριαρχεί το ΄΄κακό΄΄ απέναντι στο οποίο είναι κανείς μόνος και δεν τα βγάζει πέρα. Έτσι είναι και στην πραγματικότητα και αν το καλό ήταν δυνατό τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Η κόρη της τη δεχόταν έτσι αλλά για χάρη του άντρα της θα ήθελε να μην είναι έτσι.
Δευτερον μετα απο τοσες απειλες για φολες που ειχε ακουσει δεν μπορουσε να ταϊζει λιγο πιο διακριτικα τις γατες?
Έκανε ότι μπορούσε να κάνει. Εξ άλλου αν τα κατάφερνε όπως ήθελε (και θέλαμε) δεν θα δημιουργούνταν η ιστορία που καταγράφει την πραγματικότητα.
Τριτον: τοση μιζερια, μοναξια και κακομοιρια την οδηγουν να ταϊζει τις γατες και να ασχολειται με αυτες σαν υποκαταστατα ανθρωπων (αυτο φαινεται ξεκαθαρα: χηρα, μονη, ακομα και το εγγονι δεν ερχεται σπιτι της).
Δεν νομίζω ότι βγαίνει ότι ήταν τα ζώα υποκατάστατα, γιατί είχε συγγενείς κι αν παραμέριζε τα ζώα θα τους είχε μαζί της. Ο γαμπρός της δεν την ήθελε λόγο γατιών και για τον ίδιο λόγο δεν άφηνε το παιδί να έρθει σπίτι της. Το ίδιο ισχύει και για σύντροφο. Δεν είναι ότι δεν έβρισκε ανθρώπους και στράφηκε στα ζώα, αλλά έφευγαν οι άνθρωποι λόγο των ζώων. Ούτε για σύντροφο δεν τα παραμέρισε γιατί δεν ήθελε να τα εγκαταλείψει.
Δεν ηθελε να διδαξει τιποτα ομως σχετικα με το σεβασμο και την αγαπη στα ζωα.
Ηταν απλα μια ιστορια με εναν πανεμορφο πρωταγωνιστή.
Ηταν μια ιστορία ακριβώς όπως γίνεται στην καθημερινή πραγματικότητα. Μια αναφορά στην πραγματικότητα χωρίς σχόλια. Ίσως να υπάρχει μήνυμα στο τέλος της ταινίας, το ΄΄Αφού δεν σέβεσαι τη ζωή δεν αξίζει να ζεις΄΄. Δεν το πολυνομίζω όμως γιατί όλη η ταινία δεν προετοιμάζει το θεατή να το εισπράξει αυτό ως μήνυμα. Αφήνει τον καθένα να νοιώσει ανάλογα με το χαρακτήρα του
υγ. Δεν καταλαβα την ατακα "τα ζωα ειναι ταπεινά και περπατουν με το κεφαλι σκυμμενο". Κατ' εμε ειναι περηφανα οντα και απο οσο εχω παρατηρησει το κεφαλι τους ειναι ψηλά.
Ειπε ΄΄όχι από δουλοπρέπεια αλλά από γνώση΄΄. Εννοεί ότι δεν έχουν αλαζονεία όπως ο άνθρωπος δεν μεγαλοπιάνονται είναι σεμνά.
Δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι, αλλά όπως και να είναι, νομίζω ότι ήταν λάθος που έβαλε και το γατούλι ο σκηνοθέτης (ή ο σεναριογράφος) σ αυτή τη σκηνή. ΄΄Έστεκε΄΄ μια χαρά να πεθάνει από ασφυξία που δεν είχε το σπρέι για να αναπνεύσει, γιατί του το πέταξε.

o θανασης με καλυψε σε ολα με οσα ειπε

συμφωνω με Αθανασιο οπως τα γραφει... ο γατουλης ομως δεν ηταν ο δολοφονος ... ηταν το οπλο ετσι οπως χρησιμοποιηθηκε:cool:

Όχι δολοφόνος δεν ήταν … για όπλο χρησιμοποιήθηκε. Αλλά είναι τόσο ευαίσθητο αυτό το θέμα, (γάτες και κίνδυνος υγείας) που ακόμα και τυχαία να ήταν εκεί ο γατούλης κι εξ αιτίας της αλλεργίας να πέθαινε ο ήρωας της ταινίας, δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος να ενισχυθεί ο πανικός και το μίσος για τις γάτες. Ακόμα κάποιοι και χωρίς να το πιστέψουν μπορεί να το προβάλλουν ως δικαιολογία. Πχ αυτοί που λένε τελείως αόριστα ότι οι γάτες είναι όλο αρρώστιες, χωρίς να ξέρουν τι, έτσι γενικώς, μπορεί να λένε ΄΄Ασε ρε μην πάθουμε τίποτα με τα ψωρόγατα…ξέρεις ε; μπορεί ακόμα και να πεθάνεις από γάτα΄΄.
Η ελληνική κοινωνία ρέπει προς τη δεισιδαιμονία. Καυχιέται για τον πολιτισμό της αλλά έχει μεγάλη προδιάθεση για μεσαιωνισμό

Τελικά με όσα διαβάζω αρχίζω να πιστεύω ότι κάθε άλλο παρά φιλοζωική ήταν η ταινία. Νομίζω έκανα το καλύτερο που αποφάσισα συνειδητά να μην την δω.

Λέω τι αντιλήφθηκα, μπορεί να κάνω λάθος. Θα μ ενδιέφερε η άποψη του δημιουργού και μακάρι να κάνω λάθος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back