Γατο-καντάδες

Tantz Aerine

Νεοφερμένο μέλος

Η Tantz Aerine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Γειά σας! με πολλή χαρά βρήκα αυτό το φόρουμ για γατούλες εντελώς περιστασιακά (έψαχνα πληροφορίες για γάτες Main Coone) και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση:

Έχω μια γατούλα, τώρα κλείνει περίπου τον ένα χρόνο, και περιοδικά για περίπου πέντε μέρες την φορά, αρχίζει να νιαουρίζει με μακρόσυρτο, διαπεραστικό νιαούρισμα το βράδυ. Επίσης τότε θέλει και πολύ χάδια (δηλαδή πιο πολύ από συνήθως, είναι πολύ χαδιάρα) και σείει την ουρά της πολύ (όχι όμως όπως όταν έχει εκνευριστεί). Αυτό διαρκειπερίπου μια εβδομάδα,και μετά ηρεμεί για περίπου άλλες 3. Δηλαδή μια φορά το μήνα γίνεται το κανταδο-καψόνι.

Είναι οίστρος ή κάτι άλλο; :hmm: Την πήγα στην κτηνίατρο αλλά την βρήκε τετράγερη, ούτε κοιλιακά ούτε κάτι άλλο που να προκαλεί πόνους.

Η γατούλα μας (ονομάζεται Mimi) μένει μέσα αποκλειστικά, αν αυτό έχει να κάνει με κάτι, και δεν την έχουμε στειρώσει.

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως ορισες! Τα συμπτωματα ειναι απο τον οιστρο...Γιατι δεν την στειρωνετε?Θα ειναι πολυ καλυτερα και για τη γατα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι πολύ να βάλω την γάτα μου υπό νάρκη ή να την υποβάλω σε επέμβαση... δύο γατούλες μου στο παρελθόν χάθηκαν από ιατρικό λάθος. :(

Πρεπει να γινουν οι απαραιτητες εξετασεις πριν για να διαπιστωθει αν η γατουλα σου θα εχει καποιο προβλημα κατα τη ναρκωση,σε σχεση με την αναπνοη και την καρδια της. Μια γατα 1 χρονου υγιης και με οιστρο δεν θα εχει κανενα προβλημα. Αν η γατα μπορει να περασει τη δοκιμασια της γεννας σωματικα,τοτε μπορει σιγουρα και να αντεξει την αναισθησια. Ελπιζω να μην εχεις τον ιδιο γιατρο...:(

Αργα ή γρηγορα αν δε στειρωθει ή αν δε γεννα κι εχει οιστρους θα αναγκαστεις να της κανεις πολυ χειροτερα χειρουργεια και θεραπειες απο οτι η στειρωση φοβαμαι...Οι ορμονες του οιστρου προκαλουν πυομητρια...Η στειρωση ειναι επεμβαση ρουτινας,μη φοβασαι.Αρκει να βρεις ενα καλο γιατρο που εμπιστευεσαι και να γινει ενας ελεγχος πριν γινει η επεμβαση.

Όχι βέβαια, τον άλλαξα. Δυστυχώς χρειάστηκε να χάσω δύο όμως, γιατί την πρώτη φορά με έπεισε ότι ήταν 'αναπόφευκτο'...

Σε θηλυκή γατούλα, τι πρέπει να περιμένω για στείρωση; Είναι η πρώτη φορά που έχω γάτα. Μέχρι τώρα πάντα είχα (τελείως τυχαία) μόνο γάτους.

Δε χρειαζεται να περιμενεις τιποτα απολυτως,ειναι στην καταλληλη ηλικια κι αν εχει ηδη οιστρους οπως ειπες μην το καθυστερησεις.

Απλα θα αναρρωσει σε μια εβδομαδα,οχι σε 3 μερες που αναρρωνει το αρσενικο!Κατα τα αλλα ολα ιδια!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back