Γατόνι Περσίας!

Δεν ειναι κορυφαιο το 2ο βιντεο?εχω μεινει με αυτο το χρωμα...ελπιζω να βρω...;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, είναι καταπληκτικό γατί αλλά εγώ όσες τσιντσιλά έχω δει στην Ελλάδα είναι ασημένιες (λευκές δηλαδή) που είναι επίσης πανέμορφες (και πανάκριβες:P).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eγω τρελαθηκα με το πρωτο.Μα τι φατσουλινι ειναι:up:

Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα παρω τσιντσιλα..τωρα λευκο η χρυσο..δεν ξερω...αν δεν βρω τπτ απο τα 2(γιατι βασικα δεν θα το βρω εγω αλλα η θεια μου η κτηνιατρος η οποια μου εκανε την ζωη δυσκολη στην αρχη που ελεγε στην μανα μου οτι θα κανει ζημιες...)θα παω για χρυσαφι..σαν τον γκαρφιλντ :D:D

Ασχετο με τους χρωματικους συνδιασμους...
Φυσιολογικο ειναι καποια σαββατοκυριακα να φευγω απο καστορια για κατερινη οπως προανεφερα κ σε προηγουμενα ποστς.
Τι προτεινεται:
-Να παιρνω τον γατο μου μαζι μου?(πραγμα καπως περιεργο στην κατερινη γιατι θα πρεπει να τον εχω αποκληστικα στο δωματιο μου διοτι με την παραμικρη ζημια σε σαλονι-κουρτινες κτλ θα φαει ξυλο και το γατακι αλλα και το "παιδακι" σε αυτην την περιπτωση το παιδακι ειμαι εγω... :D
-Να τον αφηνω για 2 μερες εδω?(το οποιο ομως συνεπαγεται τι?να του βαζω περισσοτερη τροφη κ νερο εννοειτε..αλλα το νερακι του δεν θα θελει αλαγμα καθε μερα?!)
τι να κανω?help...:hmm:

Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα παρω τσιντσιλα..τωρα λευκο η χρυσο..δεν ξερω...αν δεν βρω τπτ απο τα 2(γιατι βασικα δεν θα το βρω εγω αλλα η θεια μου η κτηνιατρος η οποια μου εκανε την ζωη δυσκολη στην αρχη που ελεγε στην μανα μου οτι θα κανει ζημιες...)θα παω για χρυσαφι..σαν τον γκαρφιλντ :D:D

Ασχετο με τους χρωματικους συνδιασμους...
Φυσιολογικο ειναι καποια σαββατοκυριακα να φευγω απο καστορια για κατερινη οπως προανεφερα κ σε προηγουμενα ποστς.
Τι προτεινεται:
-Να παιρνω τον γατο μου μαζι μου?(πραγμα καπως περιεργο στην κατερινη γιατι θα πρεπει να τον εχω αποκληστικα στο δωματιο μου διοτι με την παραμικρη ζημια σε σαλονι-κουρτινες κτλ θα φαει ξυλο και το γατακι αλλα και το "παιδακι" σε αυτην την περιπτωση το παιδακι ειμαι εγω... :D
-Να τον αφηνω για 2 μερες εδω?(το οποιο ομως συνεπαγεται τι?να του βαζω περισσοτερη τροφη κ νερο εννοειτε..αλλα το νερακι του δεν θα θελει αλαγμα καθε μερα?!)
τι να κανω?help...:hmm:
Όσο για 2 μέρες, μπορείς να το αφήνεις μόνο. Το έχω κάνει πολές φορές. Για παραπάνω δεν στο συνιστώ. Μπορείς να βάλεις νερό και φαί σε δύο μπολάκια ώστε να έχει αρκετα. Ακόμα μπορείς, αν έχεις κάποιον γείτονα καλό, να του αφήνεις το κλειδί, και να πηγαίνει αυτός να βλέπει αν όλα είναι καλά.

Βασικα η μονη μου ανησυχια ηταν το φαγητο του κ το νερακι του.τωρα αν ολα πανε καλα την πεμπτη θα ειμαι κατερινη.ελπιζω την δευτερα να ανεβω καστορια με το γατονι μου αυτην την φορα!γιατι την προηγουμενη...ανεβηκα μονος! :P
Σιγουρα ομως δεν θα κανει το σπιτι ανω κατω επειδη θα λειπω 2 μερες κ δεν θα εχει με ποιον να παιξει???

Οσο το γατάκι είναι μικρό (κάτω από 4-5 μηνών) να μην το αφήνεις μόνο του, να το παίρνεις μαζί. Οταν μεγαλώσει λίγο, δεν θα'χει πρόβλημα για 2 μέρες. Απλά από οταν το πάρεις, να το μάθεις σε ξηρά τροφή ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα όταν χρειαστεί να φύγεις.

Πια τροφη ειναι καλυτερη για τα μικρα?

Εγώ στο δικό μου (που είναι περσικός) δίνω Royal Canin από όταν ήταν ενός μήνα και έχει γίνει θηρίο:P Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ανάλογα με ηλικία κλπ.
Προσθέτω ότι ποτέ του δεν έχει φάει τιποτα άλλο, ούτε κονσέρβα ούτε καν μαγειρευτό φαγητό...κι όταν του δίναμε, δεν ήθελε:P

Θα το φροντισω αυτο!ευχαριστω πολυ!
Μολις πηρα το ΟΚ...
Το απογευματακι θα παρω τηλ την θεια μου για την αναζητηση κ ανευρεση!!!

Eννοείται ότι μόλις βρεις γατάκι περιμένουμε φωτογραφίες :P

Εννοειται...!
Μακαρι να βρω αυτο το χρυσο τσιντσιλα...
η μανα μου "η δυσκολη" μου ειπε να παρω ασπρο...και της ειπα οκ αν το λουζει αυτη καθε βδομαδα..." αλλαξε γνωμη μετα" :P:P
και το τσιντσιλα καλο της φαινεται ασχετα που δεν εχει δει ακομη απο κοντα ενα τετοιο...
Βασικα εχω φαει τετοιο κολημα με το μουτρο αυτο απο το 2ο βιντεο που ειμαι ικανος να παω και να αγορασω ενα αν δεν μου βρει η θεια μου!ποσο να κανει?400-450ευρω?ενα μονοχρωμο αν δεν κανω λαθος βγαινει στα 300-350 "καινουργιο" :P
εστειλα κ email σε ενα πετσοπ δεν θυμαμαι ονομα αλλα ειναι αλυσιδα στην θεσ/νικη αν δεν κανω λαθος κ απο τα καλυτερα κ περιμενω απαντηση.λενε οτι εχουν ολα τα χρωματα και τα δινουνε 2με3 μηνων και παντα μαζι με διαβατηριο και το πρωτο τους εμβολιο...καλη φαση μου ακουστηκε αν δεν μου βρει η θεια αλλα δεν ξερω ποσο παει το "κοκο" που το κοβω λιγο φαρμακειο...:P

Εγώ στο δικό μου (που είναι περσικός) δίνω Royal Canin από όταν ήταν ενός μήνα και έχει γίνει θηρίο:P Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ανάλογα με ηλικία κλπ.
Προσθέτω ότι ποτέ του δεν έχει φάει τιποτα άλλο, ούτε κονσέρβα ούτε καν μαγειρευτό φαγητό...κι όταν του δίναμε, δεν ήθελε:P
Και εγω δοκιμασα να της δωσω 2 φορες μαγειρευτο αλα ουτε που τα δοκιμασε,απλα το μυρισε και εφυγε.
Εγω της δινω Eukanuba kitten.Μηπως δεν ειναι καλη αυτη η τροφη?

Εννοειται...!
η μανα μου "η δυσκολη" μου ειπε να παρω ασπρο...και της ειπα οκ αν το λουζει αυτη καθε βδομαδα..." αλλαξε γνωμη μετα" :P:P
και το τσιντσιλα καλο της φαινεται ασχετα που δεν εχει δει ακομη απο κοντα ενα τετοιο...
Βασικα εχω φαει τετοιο κολημα με το μουτρο αυτο απο το 2ο βιντεο που ειμαι ικανος να παω και να αγορασω ενα αν δεν μου βρει η θεια μου!ποσο να κανει?400-450ευρω?ενα μονοχρωμο αν δεν κανω λαθος βγαινει στα 300-350 "καινουργιο" :P
εστειλα κ email σε ενα πετσοπ δεν θυμαμαι ονομα αλλα ειναι αλυσιδα στην θεσ/νικη αν δεν κανω λαθος κ απο τα καλυτερα κ περιμενω απαντηση.λενε οτι εχουν ολα τα χρωματα και τα δινουνε 2με3 μηνων και παντα μαζι με διαβατηριο και το πρωτο τους εμβολιο...καλη φαση μου ακουστηκε αν δεν μου βρει η θεια αλλα δεν ξερω ποσο παει το "κοκο" που το κοβω λιγο φαρμακειο...:P

Απο pet-shop θα είναι πανάκριβα και εγώ θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις και σε ιδιώτες, εκτροφείς ή σπίτια..τουλάχιστον έτσι θα δεις και τη μητέρα και το γατάκι δε θα ταλαιπωρηθεί όπως στο pet-shop. Τι εννοούν με το 'διαβατήριο'?

Πλεον ειναι απαραιτητο το διαβατηριο για την μεταφορα του γατιου...οσο περιεργο κ αν σου φαινεται..ειναι κατι σαν η ταυτοτητα του...βασικα παλια το χρησημοποιουσαν για να κανει ταξιδια με αεροπλανο,πλοιο κτλ αλλα τωρα εμαθα οτι ειτε κανει ειτε οχι..ειναι απαραιτητο το διαβατηριο...

οσον αφορα τα πετσοπ σου ειπα στην τελευταια περιπτωση που δεν θα μπορεσει να μου βρει η θεια μου..τωρα κτηνιατρος κ να μην μου βρει ενα γατακι περσιας...λιγο δυσκολο..αλλα κ γω δεν ζηταω οτι κ οτι..ειμαι λιγο απαιτητικουλης... :P

Και εγω δοκιμασα να της δωσω 2 φορες μαγειρευτο αλα ουτε που τα δοκιμασε,απλα το μυρισε και εφυγε.
Εγω της δινω Eukanuba kitten.Μηπως δεν ειναι καλη αυτη η τροφη?

Εχω ακούσει ότι είναι καλή αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ.

Πλεον ειναι απαραιτητο το διαβατηριο για την μεταφορα του γατιου...οσο περιεργο κ αν σου φαινεται..ειναι κατι σαν η ταυτοτητα του...βασικα παλια το χρησημοποιουσαν για να κανει ταξιδια με αεροπλανο,πλοιο κτλ αλλα τωρα εμαθα οτι ειτε κανει ειτε οχι..ειναι απαραιτητο το διαβατηριο...

οσον αφορα τα πετσοπ σου ειπα στην τελευταια περιπτωση που δεν θα μπορεσει να μου βρει η θεια μου..τωρα κτηνιατρος κ να μην μου βρει ενα γατακι περσιας...λιγο δυσκολο..αλλα κ γω δεν ζηταω οτι κ οτι..ειμαι λιγο απαιτητικουλης... :P

Κάτσε βρε συ...τι ακριβώς εννοείς διαβατήριο? Μήπως εννοείς πιστοποιητικά γνησιότητας?

Εγω σημερα στην κτηνιατρο ειδα οτι γινονται ηλεκτρονικες ταυτοτητες,μηπως εννοεις αυτες?

Εννοειται...!

Διάβασα όσα γράφεις και επειδή έχω τον Χουχουδίτο που είναι πέρσης τσιντσιλά ασημί να σου πω δυο λόγια:
Είναι υπέροχος!!!!!! Πανέμορφος!!!!!!!! Τον βλέπεις και στο αβατάρ μου. Τα μάτια του ονειρεμένα! Το ότι λερώνει η γουνίτσα του είναι μύθος. Με κάθε μέρα χτένισμα και κομπαλάκια και κάθε δεύτερη με ένα μωρομάντηλο να παίρνεις τη σκόνη μια χαρά είναι. Χαρακτήρας τέλειος, παιχνιδιάρης και χαδιάρης αλλά και ήσυχος. Κύριος. Βέβαια ο δικός μου είναι τριών χρονών αλλά και μικρός έτσι ήταν.
Βολικότατος στην τροφή: κροκετάκια και ότι του μαγειρέψω, δηλαδή λίγο καθαρισμένο ψαράκι και λίγο βραστό σκέτο κοτοπουλάκι, καμιά φορά μια κουταλίτσα γιαουρτάκι. Αν δεν βρεις το χρώμα που θέλεις μη διστάσεις καθόλου για τον ασημί, δεν θα το μετανοιώσεις!
Αντε, καλή τύχη!

-------------------------------------

Κάτσε βρε συ...τι ακριβώς εννοείς διαβατήριο? Μήπως εννοείς πιστοποιητικά γνησιότητας?

Τα ζώα που έρχονται απ' το εξωτερικό πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικό που να λέει ότι έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια, από βεβαίωση κτηνιάτρου ότι είναι σε θέση να ταξιδέψουν και συχνά από το πεντιγκρί.

@grifind
Τα περισσότερα ζώα των πετ σοπ προέρχονται από φάρμες εντατικής αναπαραγωγής (τα λεγόμενα puppy/kitten mills) της Αν. Ευρώπης ή από ευκαιριακούς εκτροφείς. Δυστυχώς οι συνθήκες εισαγωγής και μετέπειτα ελέγχου είναι τέτοιες που ουσιαστικά δεν έχεις καμιά εγγύηση ότι α) το ζώο που θα αγοράσεις θα είναι της ράτσας που θέλεις (έχουν γίνει άπειρες απάτες) και β)ότι θα είναι υγιές.

Ξέρω ότι το πετ σοπ είναι η τελευταία σου επιλογή, αλλά, αν είναι να τα σκάσεις κάπου, προτίμησε να τα σκάσεις σε έναν κανονικό εκτροφέα (που δε θα σε χρεώσει πολύ παραπάνω απ' το πετ σοπ), για να 'σαι βέβαιος ότι θα πάρεις αυτό που θέλεις.

Δε θέλω να σε πάρω απ' τα μούτρα :P και ελπίζω να μην έδωσα αυτή την εντύπωση, αλλά, δυστυχώς, οι αγορές απ' τα πετ σοπ είναι δίκοπο μαχαίρι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back