Αν το καλοσκεφτείς lilith μου το σκυλί είναι ο πιστότερος σύντροφος του ανθρώπου και καλύτερος φίλος του όπως αναφέρεις επειδή μοιάζουν.Έχει πολλά απο τα προτερήματα του(συντροφιά,συναισθήματα κλπ)αλλά έχει και παρόμοια ελαττώματα(συνεχή ανάγκη απο ενδιαφέρον,γκρίνια,επιθετικότητα).
Η γάτα λοιπόν όπως την περιγράφεις πιο πάνω για μένα είναι χίλιες φορές προτιμότερη για παρέα μιά που μου αρέσει ο τρόπος ζωής της.Όπως λές είναι ανεξάρτητη,αυτόνομη,δεν γκρινιάζει...
Επίσης επέτρεψε μου με όλο τον σεβασμό που έχω στον πρόσωπο σου να θεωρήσω υπερβολή οτι η συμβίωση με τα σκυλιά είναι μαθητεία.Τέλος θα προτιμούσα οι ανθρωποι τα κενά μοναξιάς(τις περιστάσεις τις θεωρώ μια καλή δικαιολογία) να μην τα αντικαθιστούν με ζώα αλλά με άλλους ανθρώπους διότι τότε θα έχουμε πάρει πολύ στραβό δρόμο σαν κοινωνία..πολύ στραβότερο και απο τώρα που νιώθω οτι η επικοινωνία με τους γύρω έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό.Και να είσαι σίγουρη για κάτι...αν ο σκύλος είχε λαλιά δεν θα ήταν καθόλου ωραία συντροφιά.
Βεβαίως μοιάζουν, ίσως μάλιστα και πολύ περισσότερο από όσο μπορούμε να δούμε με μια γενική ματιά...
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε το ότι οι ειδικοί παραδέχονται, ότι όσα σκυλιά, ζουν με προβληματικούς ανθρώπους..., συνήθως αποκτούν και εκείνα προβληματικές συμπεριφορές..., όπως η αδικαιολόγητη επιθετικότητα και όχι μόνο...
Το σκυλί εξ΄ αιτίας της μεγάλης του αγάπης, προς τον άνθρωπό του, τον βλέπει σαν πρότυπο... και με δεδομένη και την μεγάλη του ευφυϊα..., προσπαθεί να ταυτιστεί μαζί του και επομένως τον αντιγράφει...
Προσωπικά δε, έχω την γνώμη, ότι δεν είναι λίγες οι φορές, που τα σκυλιά μοιάζουν στα αφεντικά τους, ακόμα και εμφανισιακά...
Αντίθετα η γάτα, παραμένει αυτόνομη και ανεξάρτητη, επειδή το μέτρο... της αγάπης της δεν τις υπαγορεύει τέτοιου είδους συμπεριφορές...
Χωρίς βέβαια, ότι θέλω να πω, πως και εκείνη δεν αγαπά τον άνθρωπο τον οποίο έχει δίπλα της...
Τον αγαπά όμως, με έναν άλλο τρόπο, ο οποίος είναι καθαρά εγωιστικός...
Για παράδειγμα, εάν η γάτα δεν έχει διάθεση για χάδια..., όσο κι΄ αν προσπαθήσεις..., δεν πρόκειται να σου κάνει το χατήρι, αλλά αντίθετα μάλιστα, εάν επιμείνεις..., μπορεί και να σου εκφράσει την δυσαρέσκειά της...
Για το θέμα της μαθητείας... από τα σκυλιά, δεν θα επιμείνω, επειδή καταλαβαίνω, ότι είναι αδύνατον να το νιώσει κάποιος, ο οποίος δεν έχει συμβιώσει με ένα σκυλί, για κάποιο σημαντικό διάστημα...
Σου εύχομαι όμως, να έχεις την χαρά και την τύχη... να το ζήσεις, σε κάποια φάση της ζωής σου και τότε πιστεύω, ότι θα ξαναθυμηθείς την συζήτησή μας αυτή...
Τώρα σε ότι αφορά, την αντικατάσταση... των ανθρώπων, μακάρι να μπορούσαμε να φθάσουμε οι άνθρωποι μεταξύ μας, σε στάδιο επικοινωνίας τέτοιο..., ώστε να μην υπάρχουν ανασφάλειες και φοβίες..., οι οποίες θεωρώ, ότι είναι κατά κανόνα, η αιτία που οδηγεί κάποιους ανθρώπους, σε αυτήν την αντικατάσταση...
Όσο όμως για την λαλιά..., νομίζω ότι μάλλον εννοούσες "ανθρώπινη ομιλία", γιατί λαλιά έχουν..., ανθρώπινη ομιλία δεν έχουν...
Γι΄ αυτό..., τι να σου πω...???
Ότι και να πω, θα είναι απλά ικασία...
Νομίζω όμως, ότι για να μην τους δώσει η φύση... αυτήν την δυνατότητα, μάλλον δεν την έχουν ανάγκη...
.