Mπα. Καταρχάς δεν πρόκειται να ξαναπάρω κατοικίδιο, δεν νομίζω πως θα μπορέσω να αντέξω τον θάνατό τους αν τυχόν πάρω. Ούτε ψάρι, ούτε σκύλο, ούτε γάτα ούτε πουλί.
Δεύτερον, καταλαβαίνω την συσχέτιση κατοικίδιου πουλιού - φυλάκιση, αλλά το ίδιο μπορείς να πεις και για μία γάτα. Το φυσικό της περιβάλλον είναι έξω στη φύση να κυνηγάει ποντίκια και πτηνά, και όχι να τρώει υγρές τροφές. Και ομοίως για τις γάτες, όπως και για τα πουλιά, αν σε αγαπάνε, σε εμπιστεύονται. Αν δεν θέλουν την ζωή τους, είτε είναι σε κλουβί, είτε είναι σε ένα διαμέρισμα, θα φύγουν και δε θα ξαναγυρίσουν.
Και τρίτον. Δεν επιβαρύνεται η συνείδησή μου. Το πουλάκι εγώ το έσωσα. Και καλύτερα να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον ήσυχο, με ανθρώπους οπού το αγαπάμε και το φροντίζουμε με φρέσκο νερό και φαγητό και παιχνιδάκια και καθαριότητα, παρά ό,τι θα βίωναν εκεί.
Είχα περάσει για να πάρω τροφή και στο petshop υπήρξε ένα νεκρό budgie, η τύπισσα απλώς το πήρε και το πέταξε στα σκουπίδια. Και στο κάτω κάτω, αν δεν το έπαιρνα εγώ, θα το έπαιρνε κάποιος άλλους, που τυχόν να μην ενδιαφέρονταν τόσο για αυτό. Σου λέω, τα κανονικά κοκατίλ τα παίρνεις 100 ευρώ, κάπου εκεί, αυτόν εγώ τον πήρα πάμφθηνα (δε θυμάμαι αν ήτανε 10 ευρώ; Σίγουρα κάτω απο 20). Προτιμώ να τον έχω ως πραγματικό κατοικίδιο σε μεγάλο κλουβί, γιατί κακά τα ψέμματα, αν το έπαιρνε κάποιος άλλος θα ήτανε δώρο, και θα το κρατούσανε σε ένα υπερβολικά μικρό για το μέγεθός τους κλουβί