lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν καποιος φιλος η συγγενης θελει να παρει κανενα (και ξερουμε οτι θα το αγαπαει) το δινουμε. Κατα τα αλλα ολα μενουν εδωΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Μετα στην περιοχη μου δεν υπαρχει κτηνιατρειο σε αποσταση μιας ωρας!
Αρα παλι μονο απο τον πατερα μου εξαρταται...και ειναι εναντια στην στειρωση παρολο που τους εχω μιλησει απειρες φορες και τελευταιος λογος (αν και οχι αξεπεραστος) ειναι η οικονομικη μου κατασταση...
Εγω παντως θα ηθελα να την στειρωσω, οπως και το Μισκα και την ΜαυριτσαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ενα πεθανε λιγες εβδομαδες μετα την γεννα (ηταν το πιο αδυνατο), και ενα μας το εφαγε καποιος αρσενικος γατος μαλλον (βρηκαμε μονο το κεφαλακι του στο κουτακι που μενουν
). Μας εμεινε ο Pit (ξανθος σαν Bratt Pitt
), η Ριτσα απο Τιγριτσα και η Νελα απο το Πινελα. Η μαμα τους εχει μεταφερει στην ταρατσα μας εδω και καμποσες μερες...οσες φορες τα κατεβασαμε αλλες τοσες τα ανεβασε
. Πηγαινω πανω και παιζω μαζι τους καθε μερα! 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Εύχομαι τα άλλα να μεγαλώσουν μια χαρά!
Όταν η Άτσα γέννησε πρώτη φορά ένα βράδυ μου έφερε στο κρεββάτι δύο απο τα πέντε μωρά της. Η ίδια ήταν γεμάτη αίματα και φαινόταν ότι είχε δώσει μάχη. Εκ των υστέρων έμαθα ότι συνήθως οι αρσενικοί γάτοι σκοτώνουν τα μωρά αρσενικά ώστε να μην έχουν άλλους γάτους στη περιοχή. Απο τότε η Άτσα σε κάθε γέννα της μου έφερνε τα αρσενικά γατάκια στο κρεββάτι μου πάντα ή τα πήγαινε όλα στο σπιτάκι του Πλούτο (ο λύκος μας).
Ismini
Διάσημο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από NERINA:Εκ των υστέρων έμαθα ότι συνήθως οι αρσενικοί γάτοι σκοτώνουν τα μωρά αρσενικά ώστε να μην έχουν άλλους γάτους στη περιοχή. Απο τότε η Άτσα σε κάθε γέννα της μου έφερνε τα αρσενικά γατάκια στο κρεββάτι μου πάντα ή τα πήγαινε όλα στο σπιτάκι του Πλούτο (ο λύκος μας).
Ναι τι κακό κι αυτό με τους γάτους! Και δεν πνίγουν μόνο τα αρσενικά αλλά πραγματοποιούν Γενεοκτονία ολόκληρη! Παρατηρούν πότε θα λείψει η μαμά και πάνε και τα πνίγουν.
Εγώ γνωρίζοντας αυτό, όταν γέννησε η γάτα μου είχα απομακρύνει τον Καίσαρα για να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά εκείνος αντί να δείξει επιθετικές τάσεις τις πρώτες μέρες ήταν φοβισμένος από τον ερχομό των μικρών, με αποτέλεσμα να μείνει 2 μέρες κρυμμένος κάτω από το κρεββάτι
. Σιγά σιγά άρχισε να πλησιάζει, να μπαίνει στην κούτα με τα μικρά και να τα γλύφει στον ποπό όπως η μητέρα τους. (του άρεσε να πίνει τσίσα άραγε?
) Αργότερα, όταν τα μικρά μεγάλωσαν κάπως, τους παραχωρούσε το φαγητό του με αποτέλεσμα να έχει μείνει πετσί και κόκαλλο.
Τελικά άβυσσος η ψυχή των ζώων...
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
... Ευτυχως το κεφαλακι το ειδε η μητερα μου και οχι εγω. Την αλλη μερα οταν πηγε να τα δει το πρωι την ρωτησα αν ειναι ολα εκει. Μου λεει ειναι ολα, τα μετρησα... Τοτε (black humor) της λεω τι μετρησες? Κεφαλια η σωματα+κεφαλια? 
Ismini
Διάσημο μέλος
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα με βασανίζει για δεκαετίες όπως κάθε φρικτή είδηση που ακούω.
Πάνω που μπήκα να γράψω οτι βρεθήκαμε ξαφνικά με 3 μωρά στον κήπο που δεν πιάνονται κιόλας!!!!!!! Πάντως αν η γάτα δεν στειρωθεί θα είναι τεράστιο πρόβλημα. Tέτοια σκηνικά θα επαναλληφθούν και η ίδια η γάτα θα ζήσει πολύ λιγοτερα χρόνια. Eιναι κρίμα. Kαι οι 50 που είπε ο Xουζούρης λίγες μου φαίνονται αν σκεφτείς οτι και τα κοριτσάκια που θα γεννησει γάτα σου θα κάνουν κι αυτές παιδιά. Yπολόγησε κι οτι γεννάει η γάτα 2 φορές το χρόνο και περισσότερο. Προσπάθησε να πείσεις τους δικούς σου με επιχειρήματα. Eύχομαι να πάνε όλα καλά για τα υπόλοιπα γατάκια
Κατερίνα Χαρισιάδου
Νεοφερμένο μέλος
Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια για τα νέα μέλη που απέκτησε η οικογένειά σου
! Οι στιγμές με γατάκια και μανούλες είναι μοναδικές και κάθε φορά που τα βλέπω καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα: πόσα πολλά μπορούν οι άνθρωποι να διδαχτούν από τα ζώα και ιδιαίτερα στο θέμα της μητρότητας. Θα συμφωνήσω όμως για την επιτακτική ανάγκη της στείρωσης με την μαμά- Χουζούρη. Έχω πολλούς φίλους και γνωστούς που θεωρούν την στείρωση ως κάτι που παρεμβαίνει στην φύση της γάτας (και των ζώων εν γένει) και προσωπικά το θεωρώ εξ ίσου παρεμβολή. Όμως, αν αρρωστήσουν τα γατάκια μας (ειδικά σε σοβαρές περιπτώσεις) δεν θα τα πάμε κτηνίατρο; Αυτό τι είναι; Παρεμβολή βέβαια, γιατί στην φύση δεν θα πήγαιναν σε γιατρό από μόνα τους. Αν είναι δυνατά θ' ανταπεξέλθουν, αν όχι...
Άλλωστε (και πάλι συντάσσομαι με μαμά- Χουζούρη), σκέψου πόσα άστεγα γατάκια θα μπορούσες να υϊοθετήσεις στην θέση κάθε μελλοντικής γέννας. Το οικονομικό, φυσικά, είναι ένα θέμα αλλά και πάλι, θα μπορούσατε να σκεφτείτε την εξίσωση: τροφές ενός μηνός για 3-4 γάτες= μία στείρωση, που μακροπρόθεσμα συμφέρει και οικονομικά
! Τέλος, που μπορεί να μην ισχύει στην περίπτωσή σας αλλά το αναφέρω γενικά, οι γάτες ιδιαίτερα στις αστικές γειτονιές αποτελούν ένα υπερπληθυσμένο είδος που αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει ενόχληση στους μη ανεκτικούς (ιδιαίτερα κατά την περίοδο του οίστρου με τα αρσενικά να ουρλιάζουν και να "σφάζονται" για την χάρη του θηλυκού και να σηκώνεται στο πόδι η γειτονιά) με μοιραία και αποτρόπαια αποτελέσματα....
Πρόσφατα στείρωσα την Μαυρούλα σε κατάσταση εγκυμοσύνης με 4 έμβρυα (άργησα γιατί πριν 2 μήνες κόντεψε να πεθάνει και την είχα σε ανάρρωση, οπότε με το που συνήλθε δεν ήθελα να την επιβαρύνω με την στείρωση αμέσως, αλλά συνέλαβε) και πραγματικά αισθάνθηκα πολύ άσχημα για το κομμάτι που αφορούσε στην άμβλωση. Όμως, θα αισθανόμουν χειρότερα -και όχι μόνον εγώ- αν λόγω "πλήθους" γατιών η φόλα έπεφτε ξανά. Ίσως τώρα μπορεί να μην γίνει καν. Ελπίζω τουλάχιστον... Δεν τα λέω όλ' αυτά για να σε στενοχωρήσω. Άλλωστε κι εγώ τρελλαίνομαι για μητρότητα (ανθρώπινη και μη). Απλώς επισημαίνω μία κατάσταση και, ίσως, παραθέτω κάποια επιχειρήματα (αν και αμφιβάλλω) που θα μπορούσαν να "ψήσουν" τον πατέρα σου. Ειδικά αυτό περί φύσης- ασθένειας
. Εύχομαι ό, τι καλύτερο για τα καινούρια νινιά σας
και να τα απολαμβάνετε όσο μπορείτε μεγαλώνοντας!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Μονο το επομενω καλοκαιρι θα μπορω να την παω για στειρωση (θα βγαλω διπλωμα οποτε...). Τα γατακια ειναι μες στη τρελη χαρα στο κηπο μας, και ο Σαββας προσπαθει να πιασει φιλιες
Βεβαια η γατα-μαμα τον φοβεριζει τρομερα, ετσι γινεται καπνος οταν πλησιασει αυτη! 
Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Παρόλα αυτά θα ήθελα νε με βοηθήσετε σε ένα θέμα που με απασχολεί. Η γάτα μου είναι 62 ημερών έγκυος, είναι η πρώτη της εγκυμοσύνη, έχει βαρύνει αρκετά και ενώ μέχρι πριν την εγκυμοσύνη έβγαινε μεγάλους περιπάτους έξω από το σπίτι, τον τελευταίο καιρό δε λέει να το κουνήσει από τους καναπέδες και τα κρεβάτια μας!
Αυτό που με απασχολεί είναι η στιγμή της γέννας.Υπάρχει η πιθανότητα να γεννήσει μέσα στο σπίτι; Από ότι ξέρω οι γάτες για να γεννήσουν, φτιάχνουν μια 'φωλιά', για να κρατήσουν τα μικρά τους ζεστά και μακριά από 'εχθρούς'. Θα προτιμούσα να γεννήσει μέσα στο σπίτι, αλλά δεν ξέρω τι χρειάζεται.Να της φτιάξω ένα καλάθι ή κούτα με πανιά;Από την άλλη δε θέλω να την κλείσω μέσα στο σπίτι, όταν μου ζητάει την αφήνω να βγει στη βεράντα, αλλά ποτέ δεν απομακρύνεται, πράγμα που παλία το συνήθιζε.Τι με συμβουλεύετε να κάνω;Θέλω τόσο να της παρέχω την καλύτερη άνεση για να γεννήσει!Αλλά δεν ξέρω τι!
Όπως καταλάβατε, είμαι μπερδεμένη!Ελπίζω να με βοηθήσετε!
Εύχομαι με τον καιρό να γνωριστούμε και να ανταλλάσσουμε εμπειρίες και απόψεις!
Ευχαριστώ πολύ!
Ismini
Διάσημο μέλος
Αυτα προς το παρον. Καλα γεννητουρια!!!
υσ . απο οτι φαινεται θα αποκτησεις μονιμους κατοικους και μαμα και παιδια!
Ismini
Διάσημο μέλος
Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Όσο για τη στείρωση, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά, γιατί στην περιοχή μας όλο βλέπεις αδέσποτα και καλύτερα να πάρεις ένα από αυτά.Και η δικιά μου πεταμένη στο δρόμο ήταν. Και τα τρία μου σκυλιά που μεγαλώνω πεταμένα στο δρόμο τα βρήκα. Απλά πρέπει να παραδεχτώ ότι την άφησα να μείνει έγκυος για να νιώσω τη χαρά να γεννήσει η δική μου γάτα μου, και να το ζήσω όλο αυτό, όσο εγωιστικό και αν ακούγεται αυτό...
Ευχαριστώ και πάλι!!!
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Kατα βάθος όλοι, πιστεύω, που έχουμε στειρώσει τις γατούλες μας, που και που νιώθουμε μια στενοχώρια που δεν άφησαν απογόνους. Tουλάχιστον θα λες οτι το έζησες... Kι αυτό είναι όμορφο. Aλλά μετά στείρωση, ε; Πιστεύω να κρατήσεις τα γατάκια (ελπίζω να μην είναι πολλά
) ή να έχεις απο τώρα ρωτήσει αν θέλει κανείς γατάκι...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
και καλωσήρθες 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool