Γεννητούρια

Εγω παντως με ολα αυτα που διαβαζω, οταν η Οπρα θα μεινει εγκυος απο τον σιαμεζο, θα ζητησω απολυτη βοηθεια απο τη κτηνιατρο, δεν ρισκαρω τιποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μετα απο μια εβδομαδα του περιστατικου, η γατα ειναι μια χαρα. Ομως εχει αγριεψει στα 3 αρσενικα μας (Σαββας, Ξανθος και Πετρος) και ειδικα στον Σαββα επιτιθεται πολυ αγρια :( Ο καημενος αρχιζει και την φοβαται πολυ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευτυχώς που είναι καλά η γατούλα ! Μετά τη γέννα αγριεύουν πολύ στα άλλα γατιά, ειδικά στ' αρσενικά για να προστατέψουν τα μωρά τους.
Είσαι βέβαιη ότι δεν τα έχει κάπου καταχωνιασμένα, ε;
Ίσως να είναι απλά και ενστικτώδης αντίδραση. Πρόσεχε τον κακομοίρη το Σάββα να μην στον κάνει ριγέ!

ΟΙ γατες δεν θελουν παντα να γενουν ειναι πολυ ανχος γι αυτες και γινεται και πολυ συχνα ιδιως αν δεν ξερουν πως να τα θρεψουν πολλες φορες τ αφηνουν η τα σκοτωνουν. Απλα στο ενστικτο υποκυπτουν και μενουν εγκυες

Καλημέρα :)

Η Ears γέννησε και πάλι ... πάλι Κυριακή ... πάλι 1η του μήνα !!!
Αυτή τη φορά έκανε πέντε ζουζούνια (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) δύο πορτοκαλί-άσπρα, δύο μαύρα- άσπρα και ένα άσπρο-μαύρο-πορτοκαλί! Είναι τέλεια! Χνουδομπαλίτσες που ζουζουνίζουν.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η Ears βγαίνει συχνά έξω από το κουτί της κάθεται στο πάτωμα και αφήνει τα μικρά μόνα τους. Όταν αυτά νιαουρίζουν, συνήθως τρέχει, αλλά δεν νιαουρίζουν πάντα όταν λείπει. Είναι φυσιολογικό να μην είναι συνέχεια μέσα στην κούτα; Θυμάμαι πως την προηγούμενη φορά έβγαινε σπάνια.

Κάτι ακόμα που δεν ξέρω πως να χειριστώ είναι το Φριξάκι. Είναι πολύ περίεργο για τα νέα γατούνια και πάει και τα μυρίζει, τα γλύφει, και καμιά φορα τα ακουμπάει με το πατουσάκι του. H Ears δεν αντιδρά, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να το εμπιστευτώ όταν λείπω. Τώρα που είμαι στη δουλειά, έχω κλείσει το Φριξάκι στο υπνοδωμάτιό μου (που είναι και μικρό) και την Ears με τα νινιά στο σαλόνι. Αλλά είμαι σίγουρη ότι το Φρίξι θα νιαουρίζει και θα αποσπά την προσοχή της Ears. Μήπως και αυτό την κάνει να βγαίνει από το κουτί της;

Αχ, δεν ξέρω ... Καμία συμβουλή από κάποιον έμπειρο;

Ευχαριστώ!

Να σας ζήσουν τα νεογέννητα και να είναι καλότυχα!
Αν έχει αρχίσει να τα θηλάζει τελείωσε ο τοκετός .Βγαίνει από το καλάθι της για να ξεκουραζεται και θα το κάνει συχνά αυτό .Αν κάθεται μέσα θα την εξαντλήσουν ρουφώντας το γάλα .Τα μικρά πρέπει να τρέφονται κάθε δύο ώρες ,οπότε η μαμά τους ξέρει .Τώρα στην αρχή κλαίνε μετα θα βρούν το ρυθμό τους .Οσο για το Φριξάκι αν έχει οικειότητα μαζί της προετοιμάζει το έδαφος για να να μπει στο καλάθι και να πίνει φρέσκο γαλατάκι.Οταν λείπεις μην το αφήνεις με τα μωρά γιατί θα υποσιτίζονται,χωρίς να το παίρνεις είδηση.Πάντως κακό σε καμία περίπτωση δεν θα τους κάνει.

Βοήθεια

Γεία σας ανυσηχώ πολύ για την γάτα μου γέννησε πριν κανα 2 μέρες και έκτος απο το ευχάριστω μας έτυχε ένα δυσάρεστο μετά την γέννα της βγήκαν και τα όργανα. Τι να κάνω σε αυτήν την περίπτωση????Helppp...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βοήθεια

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ισως???????????????????????????????????:confused::eek::worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεία σας ανυσηχώ πολύ για την γάτα μου γέννησε πριν κανα 2 μέρες και έκτος απο το ευχάριστω μας έτυχε ένα δυσάρεστο μετά την γέννα της βγήκαν και τα όργανα. Τι να κάνω σε αυτήν την περίπτωση????Helppp...

Νομίζω πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο.:worry::hmm:

Δεν το καταλαβαίνω καθόλου αυτό. Τι είναι τα όργανα για να βγουν έτσι; Μπουφάν που έπεσε απ' την κρεμάστρα;
Κι αν όντως έγινε έτσι, δύο μέρες μετά ζητάς συμβουλές από το ίντερνετ; Η γάτα δηλαδή πώς επέζησε; Πώς θηλάζει τα γατάκια; Θα έπρεπε ήδη να έχεις καλέσει τον κτηνίατρο στο σπίτι! Να την πας αύριο πρωί-πρωί.

Τι εννοείς βγήκαν τα όργανα; Ποιά όργανα; Μάλλον οι εμβρυϊκοί υμένες είναι...

Τελικά η γάτα είναι μια χαρά.Τρώει κανονικά,μόνο τα γατάκια της δεν πάει να θηλάσει και τους δίνουμε το γάλα με σύριγγα.Τι άλλο να κάνουμε??

Να βρείτε καλά και σωστά σπιτάκια για τα μικρά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back