mata!
Νεοφερμένο μέλος
Οταν κανει σαν να γουργουριζει τι σημαινει?

Καμμια φορα οταν τη χαιδευω ή την εχω στα ποδια μου τρεμει ολοκληρη σαν να γουργουριζει......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελενη f
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Αν και τα 2 τα δικά μου που είναι πιο μεγάλο 16 μηνων και 2 χρονών μπορώ να σου πω ότι όταν τα έχουμε αγκαλία και τα χαιδεύουμε νομίζεις οτι έχουν καταπιεί κομπρεσερ

Ελενη f
Εκκολαπτόμενο μέλος
όταν τα έχουμε αγκαλία και τα χαιδεύουμε νομίζεις οτι έχουν καταπιεί κομπρεσερ![]()

Desdemona
Διάσημο μέλος
Μην ανησυχείς βρε, έτσι κάνουν τα γατάκια για να σου δείξουν ότι είναι ευχαριστημένα! Όλα το κάνουν και ΘΕΛΟΥΜΕ να το κάνουνΟταν κανει σαν να γουργουριζει τι σημαινει?
Καμμια φορα οταν τη χαιδευω ή την εχω στα ποδια μου τρεμει ολοκληρη σαν να γουργουριζει......![]()

katerina10
Περιβόητο μέλος
μπορώ να σου πω ότι όταν τα έχουμε αγκαλία και τα χαιδεύουμε νομίζεις οτι έχουν καταπιεί κομπρεσερ![]()
Μμμμμμ εμένα κάνουν σαν τρακτέρ!!!!

Το κομπρεσέρ είναι πολύ μπανάλ για εμάς!!!Χαχαχα!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
Μην ανησυχείς βρε, έτσι κάνουν τα γατάκια για να σου δείξουν ότι είναι ευχαριστημένα! Όλα το κάνουν και ΘΕΛΟΥΜΕ να το κάνουν![]()
Σωστάαααα....το πρόβλημα το έχουμε όταν ΔΕΝ το κάνουν!!

Zbeebz
Περιβόητο μέλος

Τον πρώτο μου γάτο, τον Πίπη, τον είχε βρει αρχικά ένα ζευγάρι, φίλοι μου. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι, μολονότι δεν ήξεραν από γατιά, τον πήραν στο σπίτι τους για τις πρώτες 5-6 μέρες. Όταν πήγα να τον παραλάβω απ' αυτούς, μου λέει ο άντρας του ζευγαριού:
"Ξέρεις, όταν φάει και τον έχω στα πόδια μου... γρυλλίζει! Γιατί θυμώνει;"
Κι ο καημένος ο Πίπης χουρχούριζε όλο χαρά, που ήταν χορτάτος κι ακουμπούσε στα μαλακά!

Σου εύχομαι το μέλλον με την ψιψίνα σου να είναι γεμάτο από πολλά και καλά γατοχουρχουρίσματα!

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Μμμμμμ εμένα κάνουν σαν τρακτέρ!!!!Το κομπρεσέρ είναι πολύ μπανάλ για εμάς!!!Χαχαχα!!
Σαν μηχανή ντίζελ στο ρελαντί, θα έλεγα εγώ!
Εκτός από τις στιγμές που χουρχουρίζουν με φωνή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στον έβδομο γατίσιο ουρανό!

katerina10
Περιβόητο μέλος
Πώς φαίνονται οι πρωτάρηδες!
Τον πρώτο μου γάτο, τον Πίπη, τον είχε βρει αρχικά ένα ζευγάρι, φίλοι μου. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι, μολονότι δεν ήξεραν από γατιά, τον πήραν στο σπίτι τους για τις πρώτες 5-6 μέρες. Όταν πήγα να τον παραλάβω απ' αυτούς, μου λέει ο άντρας του ζευγαριού:
"Ξέρεις, όταν φάει και τον έχω στα πόδια μου... γρυλλίζει! Γιατί θυμώνει;"
Κι ο καημένος ο Πίπης χουρχούριζε όλο χαρά, που ήταν χορτάτος κι ακουμπούσε στα μαλακά!
Σου εύχομαι το μέλλον με την ψιψίνα σου να είναι γεμάτο από πολλά και καλά γατοχουρχουρίσματα!![]()

Κι εγώ την πρώτη μέρα άφιξης που άρχισαν να γουργουρίζουν μιλούσα στο τηλ με τον "δικό" μου και ...τους άκουγε..μιλάμε για τρελό θόρυβο και φυσικά επί 2 είναι συγχρονισμένα τα κουκλιά μου!!!
katerina10
Περιβόητο μέλος
Σαν μηχανή ντίζελ στο ρελαντί, θα έλεγα εγώ!
Εκτός από τις στιγμές που χουρχουρίζουν με φωνή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στον έβδομο γατίσιο ουρανό!![]()
Δεν το έπιασα αυτό!Εννοείς ότι όταν νοιαουριζογουργουρίζουν σημαίνει ότι είναι ΥΠΕΡευτυχισμένα..Εγώ νόμιζα ότι απλά μου έλεγαν να πέσουμε για ύπνο πάλι γιατί έιναι κουρασμένα!!!

Αλήθεια!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Γουργούρισμα στέρεο! Ό,τι καλύτερο!Κι εγώ την πρώτη μέρα άφιξης που άρχισαν να γουργουρίζουν μιλούσα στο τηλ με τον "δικό" μου και ...τους άκουγε..μιλάμε για τρελό θόρυβο και φυσικά επί 2 είναι συγχρονισμένα τα κουκλιά μου!!!
![]()
Και ναι, κάπου είχα διαβάσει (αλλά δεν θυμάμαι πού
) πως όταν χουρχουρίζουν με φωνή είναι υπερτρισευτυχισμένα! 
katerina10
Περιβόητο μέλος
YOTA1
Νεοφερμένο μέλος
. Τί σημαίνει το γουργούρισμα?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YOTA1
Νεοφερμένο μέλος
Συγνώμη αν σας μπέρδεψα. Όπου γράφω για νιαούρισμα, βάλτε γουργούρισμα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Είναι ένστικτο, το κάνουν αυτόματα.
YOTA1
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Οι γάτες συνήθως γουργουρίζουν όταν αισθάνονται ασφαλείς και ευχαριστημένες (μπορεί να γουργουρίσουν όταν τις χαϊδεύει κάποιος που εμπιστεύονται, όταν βολευτούν σε κάποιο ζεστό και άνετο σημείο κ.λπ. Κάποιες γάτες γουργουρίζουν όταν τις χτενίζει ο ιδιοκτήτης τους ή και όταν τρώνε).
Ωστόσο, το γουργούρισμα έχει και άλλες λειτουργίες: πολλοί πιστεύουν ότι αποτελεί έναν μηχανισμό ανακούφισης του πόνου για τις γάτες, καθώς παρατηρείται συχνά σε τραυματισμένες ή πολύ άρρωστες γάτες. Επίσης, οι θηλυκές γάτες γουργουρίζουν (πιθανότατα για τον ίδιο λόγο) κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Τέλος, μια τρίτη λειτουργία του γουργουρίσματος είναι η επικοινωνία μεταξύ μητέρας και μωρών, όταν αυτά είναι ακόμα πολύ μικρά. Καθώς το γουργούρισμα είναι ένας ήχος που τα γατάκια μπορούν να παράγουν ακόμα και την ώρα του θηλασμού (αντίθετα με το νιαούρισμα), το χρησιμοποιούν ώς σήμα προς την μαμά τους ότι "όλα είναι καλά".
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool