Γιατί γουργουρίζουν;

mata!

Νεοφερμένο μέλος

Ο mata! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Εξηγήστε μου βρε παιδιά!!!

Οταν κανει σαν να γουργουριζει τι σημαινει?:hmm:
Καμμια φορα οταν τη χαιδευω ή την εχω στα ποδια μου τρεμει ολοκληρη σαν να γουργουριζει......:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω λεω οτι γουργουριζει!!!!αν πιστευεις οτι υπαρχει πιθανοτητα καποιας αρρωστιας πηγαινε το στο κτηνιατρο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλέ κι εγώ λέω ότι είναι γουργουρητό..κι εμένα σαν τρακεράκια κάνουν..

mata,πρώτο γατάκι;αν ναι και είναι και μικρό,όλο αυτό το γουργουρητό δείνει την αγάπη του,και οτι είναι ευτυχισμένο.
Αν και τα 2 τα δικά μου που είναι πιο μεγάλο 16 μηνων και 2 χρονών μπορώ να σου πω ότι όταν τα έχουμε αγκαλία και τα χαιδεύουμε νομίζεις οτι έχουν καταπιεί κομπρεσερ:):):P

όταν τα έχουμε αγκαλία και τα χαιδεύουμε νομίζεις οτι έχουν καταπιεί κομπρεσερ:):):P

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Οταν κανει σαν να γουργουριζει τι σημαινει?:hmm:
Καμμια φορα οταν τη χαιδευω ή την εχω στα ποδια μου τρεμει ολοκληρη σαν να γουργουριζει......:blink:
Μην ανησυχείς βρε, έτσι κάνουν τα γατάκια για να σου δείξουν ότι είναι ευχαριστημένα! Όλα το κάνουν και ΘΕΛΟΥΜΕ να το κάνουν :D

μπορώ να σου πω ότι όταν τα έχουμε αγκαλία και τα χαιδεύουμε νομίζεις οτι έχουν καταπιεί κομπρεσερ:):):P

Μμμμμμ εμένα κάνουν σαν τρακτέρ!!!!:lol::lol::lol:Το κομπρεσέρ είναι πολύ μπανάλ για εμάς!!!Χαχαχα!!

Μην ανησυχείς βρε, έτσι κάνουν τα γατάκια για να σου δείξουν ότι είναι ευχαριστημένα! Όλα το κάνουν και ΘΕΛΟΥΜΕ να το κάνουν :D

Σωστάαααα....το πρόβλημα το έχουμε όταν ΔΕΝ το κάνουν!!:P:up::up:

Πώς φαίνονται οι πρωτάρηδες! :)
Τον πρώτο μου γάτο, τον Πίπη, τον είχε βρει αρχικά ένα ζευγάρι, φίλοι μου. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι, μολονότι δεν ήξεραν από γατιά, τον πήραν στο σπίτι τους για τις πρώτες 5-6 μέρες. Όταν πήγα να τον παραλάβω απ' αυτούς, μου λέει ο άντρας του ζευγαριού:
"Ξέρεις, όταν φάει και τον έχω στα πόδια μου... γρυλλίζει! Γιατί θυμώνει;"
Κι ο καημένος ο Πίπης χουρχούριζε όλο χαρά, που ήταν χορτάτος κι ακουμπούσε στα μαλακά! :lol::lol:

Σου εύχομαι το μέλλον με την ψιψίνα σου να είναι γεμάτο από πολλά και καλά γατοχουρχουρίσματα! :up:

Μμμμμμ εμένα κάνουν σαν τρακτέρ!!!!:lol::lol::lol:Το κομπρεσέρ είναι πολύ μπανάλ για εμάς!!!Χαχαχα!!

Σαν μηχανή ντίζελ στο ρελαντί, θα έλεγα εγώ!
Εκτός από τις στιγμές που χουρχουρίζουν με φωνή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στον έβδομο γατίσιο ουρανό! :)

Πώς φαίνονται οι πρωτάρηδες! :)
Τον πρώτο μου γάτο, τον Πίπη, τον είχε βρει αρχικά ένα ζευγάρι, φίλοι μου. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι, μολονότι δεν ήξεραν από γατιά, τον πήραν στο σπίτι τους για τις πρώτες 5-6 μέρες. Όταν πήγα να τον παραλάβω απ' αυτούς, μου λέει ο άντρας του ζευγαριού:
"Ξέρεις, όταν φάει και τον έχω στα πόδια μου... γρυλλίζει! Γιατί θυμώνει;"
Κι ο καημένος ο Πίπης χουρχούριζε όλο χαρά, που ήταν χορτάτος κι ακουμπούσε στα μαλακά! :lol::lol:

Σου εύχομαι το μέλλον με την ψιψίνα σου να είναι γεμάτο από πολλά και καλά γατοχουρχουρίσματα! :up:

:lol::lol::lol:Κι εγώ την πρώτη μέρα άφιξης που άρχισαν να γουργουρίζουν μιλούσα στο τηλ με τον "δικό" μου και ...τους άκουγε..μιλάμε για τρελό θόρυβο και φυσικά επί 2 είναι συγχρονισμένα τα κουκλιά μου!!!:up:

Σαν μηχανή ντίζελ στο ρελαντί, θα έλεγα εγώ!
Εκτός από τις στιγμές που χουρχουρίζουν με φωνή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στον έβδομο γατίσιο ουρανό! :)

Δεν το έπιασα αυτό!Εννοείς ότι όταν νοιαουριζογουργουρίζουν σημαίνει ότι είναι ΥΠΕΡευτυχισμένα..Εγώ νόμιζα ότι απλά μου έλεγαν να πέσουμε για ύπνο πάλι γιατί έιναι κουρασμένα!!!:lol::lol:Αλήθεια!!!

:lol::lol::lol:Κι εγώ την πρώτη μέρα άφιξης που άρχισαν να γουργουρίζουν μιλούσα στο τηλ με τον "δικό" μου και ...τους άκουγε..μιλάμε για τρελό θόρυβο και φυσικά επί 2 είναι συγχρονισμένα τα κουκλιά μου!!!:up:
Γουργούρισμα στέρεο! Ό,τι καλύτερο!
Και ναι, κάπου είχα διαβάσει (αλλά δεν θυμάμαι πού :() πως όταν χουρχουρίζουν με φωνή είναι υπερτρισευτυχισμένα! :)

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση Ζμπιζ!!Οπότε να τους κάνω περισσότερα χαδάκια τότε!!!χεχεχε!

Καλημέρα. Αν το θέμα αυτό έχει ήδη συζητηθεί, ζητώ συγνώμη. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι γιατί νιαουρίζουν. Κυρίως η μικ΄ρή μας νιαουρίζει ασταμάτητα, είτε βρίσκεται κοντά μου, στον αδελφό της, στο σκυλί μας, ακόμη και όταν κοιμάται και είμαι κοντά της:). Τί σημαίνει το γουργούρισμα?

Ουπς:redface: Συγνώμη αν σας μπέρδεψα. Όπου γράφω για νιαούρισμα, βάλτε γουργούρισμα.

Το γουργουρητό σημαίνει ευχαρίστηση... χαλάρωση, ευτυχία!!!:)
Είναι ένστικτο, το κάνουν αυτόματα.

Μήπως ξέρεις πως το κάνουν αυτό από οργανικής απόψεως?

Το γουργούρισμα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των αιλουροειδών και αποτελεί μορφή επικοινωνίας.
Οι γάτες συνήθως γουργουρίζουν όταν αισθάνονται ασφαλείς και ευχαριστημένες (μπορεί να γουργουρίσουν όταν τις χαϊδεύει κάποιος που εμπιστεύονται, όταν βολευτούν σε κάποιο ζεστό και άνετο σημείο κ.λπ. Κάποιες γάτες γουργουρίζουν όταν τις χτενίζει ο ιδιοκτήτης τους ή και όταν τρώνε).
Ωστόσο, το γουργούρισμα έχει και άλλες λειτουργίες: πολλοί πιστεύουν ότι αποτελεί έναν μηχανισμό ανακούφισης του πόνου για τις γάτες, καθώς παρατηρείται συχνά σε τραυματισμένες ή πολύ άρρωστες γάτες. Επίσης, οι θηλυκές γάτες γουργουρίζουν (πιθανότατα για τον ίδιο λόγο) κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Τέλος, μια τρίτη λειτουργία του γουργουρίσματος είναι η επικοινωνία μεταξύ μητέρας και μωρών, όταν αυτά είναι ακόμα πολύ μικρά. Καθώς το γουργούρισμα είναι ένας ήχος που τα γατάκια μπορούν να παράγουν ακόμα και την ώρα του θηλασμού (αντίθετα με το νιαούρισμα), το χρησιμοποιούν ώς σήμα προς την μαμά τους ότι "όλα είναι καλά".

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back