Τα πολλά σάλια είναι φυσιολογικά;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zorica
Διάσημο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Το κανουν και σε αντικείμενα γιατι τους θυμιζει το μητρικο στηθος της μαμας γατας που ηταν μαλακο και φουσκωτο και το πατουσαν και υποθετω αυτο βοηθουσε και το γαλα να βγει. Μερικές φορες απλα και μονο το βυζαγμα προκαλουσε ευχαριστηση γι αυτο και το καναν και σε αλλα μερη του σωματος της μαμας τους.
Καλό ειναι να το περιορίζουμε εαν ειναι πολύ εντονο γιατι υπαρχουν γατοι που το κανουν συνεχεια και μεγαλοι με αποτελεσμα οταν εχουν δοντια να μην ειναι καθολου ευχαριστο για τον ανθρωπο. Συνηθως ομως κόβεται απο μόνο του και μενει ενα ζυμωμα σκετο στον αερα η σε αντικειμενο η στο χερι και ο θηλασμός φευγει. Εγω τουλαχιστον αυτα ειδα. Μερικοι ιδιοκτήτες ομως το παιρνουν για φιλακι καπως και προωθουν το γατακι να το κανει συχνα...τι να πω .. γουστα..
nickis
Πολύ δραστήριο μέλος
η παραπανω απορια δημιουργηκε γυρω απο τα γνωστα πατουσακια που κανουν οι γατουλες......ο προηγουμενος γατος μου ξεκινησε να κανει πατουσακια οταν πεθανε η αδερφουλα του που ειχαμε μαζι και ηταν μικρα τοτε αλλα το συνεχισα απο τοτε...σε αντιθεση τωρα παρατηρω ο νεος μου γατος (γκριζλυ) δεν κανει σχεδον ποτε....αναρωτιεμαι λοιπον γιατι κανουν οι γατες τα πασιγνωστα πατουσακια??η κινηση αυτη εμενα μου θυμιζει την κινηση τους κατα το θηλασμο...

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Άλλα τα κάνουν άλλα όχι είναι ανάλογα στην γάτα!!!!
Raisa
Περιβόητο μέλος
Παρατήρησα ότι δεν το έκανε κανένα από τα μωρά μας...το μόνο που κάνουν ή κάνανε ήταν να ανοίγουν τις πατούσες όταν τα χάιδευα 
nickis
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω την εντύπωση ότι το κάνουν πιο πολύ τα γατάκια που αποχωρίστηκαν πολύ νωρίς από την μαμά τους...Παρατήρησα ότι δεν το έκανε κανένα από τα μωρά μας...το μόνο που κάνουν ή κάνανε ήταν να ανοίγουν τις πατούσες όταν τα χάιδευα
![]()
και εμενα τοτε το κανει..
ετσι απλα ανοιγει τα πατουσακια...σαν τεντωμα....και εγω κατι τετοιο πιστευω γιατι ο προηγουμενος γατος αποχωριστηκε πολυ μικρος απο την μαμα του...κατι εβδομαδων...και αρχισε να το κανει πολυ εντονα οταν πεθανε η αδερφουλα του πριν γινουν ενος μηνα....δεν ξερω κατα ποσο παιζει ρολο η ευχαριστηση...

Raisa
Περιβόητο μέλος
και εμενα τοτε το κανει..ετσι απλα ανοιγει τα πατουσακια...σαν τεντωμα....και εγω κατι τετοιο πιστευω γιατι ο προηγουμενος γατος αποχωριστηκε πολυ μικρος απο την μαμα του...κατι εβδομαδων...και αρχισε να το κανει πολυ εντονα οταν πεθανε η αδερφουλα του πριν γινουν ενος μηνα....δεν ξερω κατα ποσο παιζει ρολο η ευχαριστηση...
![]()
Δεν ξέρω αν είναι ευχαρίστηση ή ανάγκη για κούρνιασμα και ασφάλεια...κάτι που σίγουρα τους φέρνει ευχαρίστηση

menia
Δραστήριο μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Έχω την εντύπωση ότι το κάνουν πιο πολύ τα γατάκια που αποχωρίστηκαν πολύ νωρίς από την μαμά τους...Παρατήρησα ότι δεν το έκανε κανένα από τα μωρά μας...το μόνο που κάνουν ή κάνανε ήταν να ανοίγουν τις πατούσες όταν τα χάιδευα
![]()
Ετσι εξηγειται οτι η Μυρτουλα(που την βρηκαμε 1,5 μηνων) οταν ηρεμησει και ετοιμαζεται για υπνο αρχιζει να ζυμωνει την αγαπημενη της κουβερτα και μπορει να το κανει για μεγαλο διαστημα.Και ας ειναι ηδη πεντε χρονων
.Ο Αρουλης που ηταν με την μαμα του μεχρι περιπου τεσσαρων μηνων δεν εχει κανει ποτε ζυμωμα!
CrazyTourists
Εκκολαπτόμενο μέλος

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και ο γατούλης μου το κάνει πολύ συχνά! Το έκανε από μωρό και το κάνει ακόμα και τώρα που είναι 13,5!! Και γουργουρίζει κιόλας...Σκέτη απόλαυση!!![]()
Χι,χι,χι...Κι εμένα το κάνει ο Ζιζίκος μου και είχα πράγματι διαβάσει ότι γίνεται όταν αποχωρίζονται πολύ νωρίς από τη μαμά τους...Εμάς μας ήρθε (ή τον πέταξαν) 1,5 μηνών στον κήπο οπότε ήξερα ότι δεν είχε απογαλακτιστεί σωστά... Απλά δεν μου είχε ξανατύχει να ζυμώνει γατάκι σε τόσο έντονο βαθμό (αν και τώρα το έχει ελαττώσει) αλλά ήταν μία τρέλα...Ερχόταν στο λαιμό μας ή στη μασχάλη μας, λίγο πριν κοιμηθεί, και έκανε κανονικά τις κινήσεις της σαν να θήλαζε... Τώρα βέβαια το έχει περιορίσει μόνο στα χέρια αλλά δεν δαγκώνει πια, και επειδή του κόβουμε τα νυχάκια δεν ενοχλεί καθόλου...Ίσα-ίσα μας κάνει και εμάς πολύ χαλαρωτικό μασάζ

Desdemona
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Τα υπόλοιπα τα νορμάλ γατιά... παντού και συνέχεια!!!

aalyah
Διάσημο μέλος
), χωνοταν καπου αναμεσα μπαμπα και πλατης καναπε και αρχιζε το ζυμωμα....το οποιο συνοδευοταν απο πολλα σαλια....μεχρι που τον επαιρνε ο υπνος! Τον σαλιαρη!
Ζυμωνε γενικως σε διαφορες κουβερτες αρκει να ηταν κουβερτα και να ενιωθε κατι σαν...."γουνα" τελος παντων. Ισως του θυμιζε την μαμα του. Αλλα η συγκεκριμενη κουβερτα ηταν η αγαπημενη του. Και εγω 1 μηνα τον βρηκα αρα δεν ειχε απογαλακτιστει κανονικα.
CrazyTourists
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χι,χι,χι...Κι εμένα το κάνει ο Ζιζίκος μου και είχα πράγματι διαβάσει ότι γίνεται όταν αποχωρίζονται πολύ νωρίς από τη μαμά τους...Εμάς μας ήρθε (ή τον πέταξαν) 1,5 μηνών στον κήπο οπότε ήξερα ότι δεν είχε απογαλακτιστεί σωστά...
Η αλήθεια είναι ότι και ο δικός μου ζει μαζί μας από τριάντα ημερών!! Οπότε μάλλον του έλειπε η μαμά του...Το γλυκό μου, μας βλέπει σαν τη μαμά του...

Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
ο Μπέκερ το κάνει όταν είμαστε αγκαλιά, η Άρια το κάνει όποτε της έρθει, ορμάει πάνω σου χωρίς "προκαταρκτικά" δηλαδή
ή ορμάει σε καμιά παραπεταμένη μπλούζα ότι βρει που έχει μυρωδιά και δεν ξεκολάει με τίποτα αν δεν εκτονωθεί
είναι και οι δύο άνω του έτους αλλά και από άλλες γατούλες που είχα παλιά αν κρίνω το έκαναν μέχρι τα βαθιά γεράματα

Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
το κάνει γιατί είναι ευτυχησμένη, δεν νομίζω να της περάσει αν κρίνω από τους δικούς μου.
ο Μπέκερ το κάνει όταν είμαστε αγκαλιά, η Άρια το κάνει όποτε της έρθει, ορμάει πάνω σου χωρίς "προκαταρκτικά" δηλαδήή ορμάει σε καμιά παραπεταμένη μπλούζα ότι βρει που έχει μυρωδιά και δεν ξεκολάει με τίποτα αν δεν εκτονωθεί
είναι και οι δύο άνω του έτους αλλά και από άλλες γατούλες που είχα παλιά αν κρίνω το έκαναν μέχρι τα βαθιά γεράματα![]()
Έκανα ξεχωριστό θέμα, μην χαλάσω αυτό...
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, με ανακούφισε...

Ένιωθα τύψεις πως την πήρα πολύ μικρή και θα της μείνει ψυχολογικό...

Τώρα χαίρομαι που όπως λες είναι ευτυχισμένη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool